ruyalaralemindenbircicek

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Aralık 2019
423
66
98
kızlar amh 0.3 çıktı eşimin sperm değerleri ileri hız yüzde 5 yavaş hareket yüzde 40 yerinde hareketli yüzde 10 hareketsiz yüzde 45 çıktı ben 25 yaşındayım eşim 28 yaşında 2 yıldır evliyiz ama toplasan 1 yıldır aktif deniyoruz ama hiç hamile kalamadım d vitaminlerimiz ikimizde çok düşük çıktı doktor takviye verdi ve bir an önce tüp bebek yaptırmamız gerektiğini söyledi farklı bir doktora gittik eşime takviye verdi ancak bana senin durumun iyi düzenli adet görüyorsun ultrasonda da yumurta görüyorum eşime takviye kullanmasını ve bir süre daha doğal denememizi söyledi aylardır oradan oraya koşuyorum lütfen yardımcı olun hemen tüp bebek mi yapalım yoksa vitamin ve beslenmeyi düzeltip doğal mı deneyelim biraz daha bir tüp bebek merkezinde ki doktor zamanla yarıştığımı belirtti kafam allak bullak oldu

Folikül kaç sayılıyor regl iken ? amh değeri düşük evet ama folikül sayısı da önemli. Bi kaç ay daha doğal yolla deneyip tüpe geçebilirsiniz bu süreçte de vitamin desteği alın. impryl oldukça iyi düşük amk için ama yine de doktora danısın

adetin son günü yani 5. günü gittim 5 yumurta saydığını söyledi tüp bebek merkezinde ki doktor

Tüp Bebek yapacaksaniz eğer bir süre takviye kullanın. Beslenmenize dikkat edin. Ne kadar kaliteli sperm/ yumurta oluştursaniz tüp bebekte o kadar çok tedavinolumlu sonuclaniyor. Hemen başlarsanız bu sefer de kalitesiz yumurta durumu ile ugrasacaksiniz.

peki doktor neden bundan bahsetmedi direkt ilk adette başlayalım dedi oysa ben formda okudum bir çok insan tedavi öncesi beslenme vitamin takviyesi alıyormus

Buna %100 katılıyorum bu arada. Ben takviyesiz başlamıştım. 1.70 amh a rağmen 3 yumurta toplanabildi. Şimdi takviyelerle bi 6 ay gideceğim bakalım.

Yaşınız genç çok büyük bir avantaj. Herkesin deneyimi kendine tabi ama düşük rezerv varsa vakit kaybetmeyin bence imkanınızda varsa.
ya ben burada çok düşük amh ile hamile kalanları çok gördüm o yüzden bir şekilde doğal olur diye düşünüyordum ancak eşimin sperm sonuçları gelince direkt tüp bebek merkezine gittik ama devlet hastanesinde ki doktor eşime takviye verdi yumurta sayın amh ye göre güzel dedi doğal yolla olabileceğini söyledi kafam çok karıştı olmazsa takviye ve beslenme ile 3 ay bekleyip bi kaç ay öyle doğal deneyip tüp bebek mi yapsak diyorum ama rezervimde korkutuyor beni

yaşınız daha çok küçük kaliteli bir yumurta bir sperm yeterli bence bir kaç yıl takviye vitamin vs ile doğal deneyin derim. eğer olmazsa tüp bebeğe geçersiniz. yaşınız büyük olsa beklemeyin derdim.

bir doktor da 6 ay deneyin olmazsa aşılama yapın en son çare tüp bebek olsun dedi her doktor farklı birşey söylüyor anlamadım hepsi nasıl farklı konuşabiliyor hepsi aynı branştan doktor sonuçta

bir doktor da 6 ay deneyin olmazsa aşılama yapın en son çare tüp bebek olsun dedi her doktor farklı birşey söylüyor anlamadım hepsi nasıl farklı konuşabiliyor hepsi aynı branştan doktor sonuçta
canım sonuçta yaşın müsait aceleniz yok kaç yıllık evlisin bilmiyorum ama daha 1 yıl denemişsiniz. biz bile kaç yaşında bir yıl denedikten sonra sebepsiz inferlite sonucu tüp bebeğe yöneldik ama yaşım senin kadar olsaydı 30 a kadar beklerdim açıkcası. yumurta da saymış doktor ama tabi doktorlar daha iyi bilir yanlışta yönlendirmek istemem yıllar sonra sende sıkıntı olmaz eşinde çıkar bir şey. iyice düşünüp taşının sürekli bebek için ilişki de evliliği yıpratan bir durum haline geliyor. streste etkiliyor. kafamdan silip atıcam bir kaç yıl deneyeceğim diyorsan bekle diyemiyorsan eşinle oturup ortak bir karar verin

2 yıllık evliyiz aslında 2 yıldır hiç korunmuyoruz ama üstüne 1 yıldır düşüyoruz yumurtlama günü vs hemen çocuk derdinde değildik aslında niye olmuyor ki diyerek gittik bu problemler karşkmıza çıktı aslında tüp bebek için psikolojik olarak hazır değilim hatta olayları sindirmeye çalışıyorum ben her ay düzenli adet oluyorum 3 4 aydır yumurtlamam da oluyordu şu son ay basit kist oluşmuş sadece ama çok şaşkınım

2 yıl hiç korunmayıp bir yıldır düşünme kısmını anlamadım ama bence 2 yıl olmuş. şöyle söyleyim ben ilk çocuğuma 4. ayda hamile kaldım ama ikinci 1,5 yıl olmadı aşılama da yaptırdım bir kere olmadı. bize hep olur dendi eşimde çok az hareket sorunu vardı okadar. oda takviye kullandı o süreçte de olmadı. yaş geçiyor diye biz tüp bebeğe yöneldik belki beklesem senin gibi zamanım olsa doğalda olurdu. sen bi rahim filmi çektir histeroskopi de yapılır belki eşinde sağlıklı beslensin sigarayı bıraksın kullanıyorsa vitamin kullansın vs. bir kaç yıl sonra tüp bebek düşünün derim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…