Amh, Aşılama, Genetik Tarama, Morfoloji Bozukluğu

Hatice Meryem

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Aralık 2017
1.514
1.580
63
34
Merhaba arkadaşlar. İnsallah doğru yere konuyu açmışımdır. Biraz uzun olacak lütfen yardimci olun... 2bucuk yillik evliyiz. Bebegimiz olmuyor. Hic hamilelik gecirmedim. Kimyasalim da yok. 2 kez aşılama oldum. Tutmadi. Bu ay 3.yü olacagim ama kafam cok cok karisti. Capa infertilitede tedavi görüyorum zira özele imkanim yetmiyor. Kan testi, sperm testi ve rahim filmi istediler baslangicta. Rahim filmim temiz cikti. Tiroidim 5 küsürdü. Hamilelik için yüksekti yani. Esimin sperm sayisi ve hizi yüksek ancak morfolojisi sıfırdı. Buna ragmen hicbir tedavi uygulamadan asilama yaptilar. Tabi sancili ve yikici bir süreç... bu arada ben kendim arastirdim. Esime takviyeler aldik. Ilaclar kullandi. Ben de bir dahiliyeciye gittim. Tiroit icin ilaca baslatti. Gec de olsa düzeldi. Esimin sperm degeri de gecen ay morfoliji yüzde 4 cikti cok sevindik. Simdi 3. Asilamayi yapacaklar bana. Cok yoruldum. Asilamadan pek umudum da yok. Direk tüp bebege gecmek istiyorum ama devlet prosedürü. 3 asilama ve evlilik 3 yilini doldurmali imis:( beklemekten ve tedavilerden yoruldum. Orada bir kadinla tanistim. Benden 2 yaş kücük. Direk tüp yapacaklar ona. Amh degeri düsük cikmis. Ama bana amh yapmadilar. Belki benimki de düşük.... ona genetik test de yapmislar pihtilasma var mi diye. Bana onu da yaptirmadilar. Acikcasi her hastaya farkli davraniyorlar. Ben anlam veremedim. Simdi ben de amh testi istiyorum. Ama özele yaptiramam. Devlet hastanesinde istanbulda nasil yaptirabilirim?
2. Sorum cerrahpaşadab gebetik arastirma bölümünden randevu aldim. Gitsem bana da testi yaparlar mi?
3. Sorum esimin sperm sonucu suan güzel ama genetik bozukluk da olabilirmis. Bunu nerede yaptirabiliriz? Ne kadar tutar? Devlet ya da üni hastaneleri yapiyor mu? Lütfen cok ihtiyacim var deneyimlerinize

Merhaba, bizde de morfoloji ve hız düşük çıkmıştı, devlet hastanesi seçeneğini işten izin alma problemi nedeni ile değerlendiremedik ama benim amh testim için kolan hastanesine, eşimin testleri için de düzen lab. a gitmiştik, eşim spermiyogram ve dna hasar testi yaptırdı. Eğer devletten sonuç alamazsanız bir bakın isterseniz, özeller içinde nispeten fiyatı uygundu. İnşallah hayırlı haberlerle gelirsiniz.

tebrikler canım :) gen taraması fln yaptırdın mı? bende 5 haftalık düşük yaptım doktor geni bozuk olduğu için düşmüştür dedi bende tekrar aynı acıyı yaşamamak için gen taraması yaptırmak istiyorum.

tebrikler canım :) gen taraması fln yaptırdın mı? bende 5 haftalık düşük yaptım doktor geni bozuk olduğu için düşmüştür dedi bende tekrar aynı acıyı yaşamamak için gen taraması yaptırmak istiyorum.
Tesekkurler. Hayir yaptirmaya firsat olmamisti henüz

Back
X