- 19 Eylül 2017
- 2.124
- 1.485
- 48
- Konu Sahibi crocus7919
-
- #2.981
Tabiki tsh tiroid hormonuBen adet olmadan ölçüm yaptıracağım. Demir şeker gibi ölüçümler. Peki tsh adetsiz ölçülebiliyor mu
cmm balik ve et yemekte sikinti yok tavuk kesinlikle tuketme dedi sende basla istersen vitamin dha falan en azindan caba gosterim olmadi dersinbalık ve et zararlı mı? neden acaba? Ben çok boş geçiriyorum günlerimi ne vitamin ne birşeye başladım...Yarından itibaren başlayacağım...
Ben zaten yıllardır tavuk yemiyorum şükür inşallah canım yarından itibaren dikkat ederimcmm balik ve et yemekte sikinti yok tavuk kesinlikle tuketme dedi sende basla istersen vitamin dha falan en azindan caba gosterim olmadi dersin
Evet tsh herhangi bir gün olabilirBen adet olmadan ölçüm yaptıracağım. Demir şeker gibi ölüçümler. Peki tsh adetsiz ölçülebiliyor mu
Allah ol desin yeterki canım umutsuz olma ama mutlaka tedavine devam et bizim gibilerin sn kaybedecek zamanımız yok iyi bir. Tüp bebek merkez.bul canım ben Erbil yagmur bey vesilesiyle hamiş kaldım..Sence 0,01 ile olur mu???
Ah inşallah canım inşallah :)Allah ol desin yeterki canım umutsuz olma ama mutlaka tedavine devam et bizim gibilerin sn kaybedecek zamanımız yok iyi bir. Tüp bebek merkez.bul canım ben Erbil yagmur bey vesilesiyle hamiş kaldım..
Canım bende sigara içiyorum ama.oyle.tiryakiyimiyim değilim ama günde 4 sigarayı geçmez ben 32 yaşımda menopozla tanıştım annem 39 yasinda menopoza girmiş ben 32 yaşımda menopozla tanıştım nedeni sigara diye düşünüyorum tedavim boyunca hiç bırakmadım birkasaydim stres iki katına çıkardı doktorum azalt demişti bırak demedi bana ama irade meselesi tabi bırakmak en mantıklı tedavi sürecinde..hamiş kalınca birkamadigim sigarayı hiç içmedim o yönden için rahat bebisimi etkilenmedi..Tüp bebek tedavisi görenlere sigarayı bırakmaları söylenir, aynı şekilde alkolü ve kahveyi de..Sigara sizce gerçekten üreme organlarını veya kişinin üreme fonksiyonunu etkiliyor mu? Bizler ise değil sigara tavuk, pakete girmiş ürünler gibi besinleri de tüketmemeli ve ayrıca vitamin kullanmalıyız...
Peki çok sigara içen, üstelik yaşı da 30 ve üzeri olan bir çiftin evlendikleri ilk yılda tedavisiz doğal yolla çocuk sahibi olmaları nasıl açıklanır? Bu arada kadın benim arkadaşım hamilelik öncesi çok iyi beslenmezdi.Hamilelikte tabi biraz daha dikkat etti kendisine. Sigara ve sağlıksız beslenme hamile kalmasını engellememiş demekki
Aslında büyük başarı o zaman...Çünkü bizler gibi AMH düşük olanlar için ekstran dikkat edilmesi gereken durum...Ya da sigara sanıldığı kadar yumurta ve sperm kalitesini etkilemiyor...Benim arkadaşım gayet sağlıklı bir çocuk dünyaya getirdi..Evliliğinin ilk aylarında hamile olduğunu öğrenmişti..Ben ise hiç sigara içmedim hayatımda...Arkadaşıma göre sağlıklı beslenirdim. Eşim de sigara içmez..sonuç ortadaCanım bende sigara içiyorum ama.oyle.tiryakiyimiyim değilim ama günde 4 sigarayı geçmez ben 32 yaşımda menopozla tanıştım annem 39 yasinda menopoza girmiş ben 32 yaşımda menopozla tanıştım nedeni sigara diye düşünüyorum tedavim boyunca hiç bırakmadım birkasaydim stres iki katına çıkardı doktorum azalt demişti bırak demedi bana ama irade meselesi tabi bırakmak en mantıklı tedavi sürecinde..hamiş kalınca birkamadigim sigarayı hiç içmedim o yönden için rahat bebisimi etkilenmedi..
Bu arada bebişine uzun ve sağlıklı bir ömür diliyorum :) Erbil beyle sadece mailleşmiştik. Ben de pozitif birşeyler uyandırdı kendisi...Çok iyi seçim yapmışsın...Canım bende sigara içiyorum ama.oyle.tiryakiyimiyim değilim ama günde 4 sigarayı geçmez ben 32 yaşımda menopozla tanıştım annem 39 yasinda menopoza girmiş ben 32 yaşımda menopozla tanıştım nedeni sigara diye düşünüyorum tedavim boyunca hiç bırakmadım birkasaydim stres iki katına çıkardı doktorum azalt demişti bırak demedi bana ama irade meselesi tabi bırakmak en mantıklı tedavi sürecinde..hamiş kalınca birkamadigim sigarayı hiç içmedim o yönden için rahat bebisimi etkilenmedi..
Amin canım fsh ,amh kaç ? Adetli iken folikül sayınız kaç ?Ailemde menopoz yok.Sigara, alkol nedir bilmem. Kola, hazır meyve suyu içmem. Kışın domates, biber, patlıcan, kabak yemezdim. Annem 48 inde hala adet görür. Teyzem 50 sinde menopoza girdi. Çok zoruma gidiyor, canım sıkılıyor. Ne evlilikten tat alabildim ne gezmelerden. Kafamda hep çocuk olcak mi? Kimi dr. Lar beni kabul etmeyecek.Acaba hangi dr.a tüp bebek yaptiracağım zaman bizi sömürcek korkusu var.Varda var nasıl bi imtihan bu tedavisiz bi hastalik? Artik ayda bir yediğim bir dilim pastadan çekinir oldum. Almadan önce 40 defa düşünür oldum. Allah'im gerçekten bize yardım etsin. Tez zamanda bizi evlat sahibi yapsın uğraşmayalim.
Aynen evliligimden tad alamadim. ya ilaç iğne tedavisi ile geçti ya doktor arama ile...evlenir evlenmez başladım bir de..parasal sıkıntılar ise ayrı konu. yine de şükrediyorum daha kötü hasta kişileri düşündükçe.Ailemde menopoz yok.Sigara, alkol nedir bilmem. Kola, hazır meyve suyu içmem. Kışın domates, biber, patlıcan, kabak yemezdim. Annem 48 inde hala adet görür. Teyzem 50 sinde menopoza girdi. Çok zoruma gidiyor, canım sıkılıyor. Ne evlilikten tat alabildim ne gezmelerden. Kafamda hep çocuk olcak mi? Kimi dr. Lar beni kabul etmeyecek.Acaba hangi dr.a tüp bebek yaptiracağım zaman bizi sömürcek korkusu var.Varda var nasıl bi imtihan bu tedavisiz bi hastalik? Artik ayda bir yediğim bir dilim pastadan çekinir oldum. Almadan önce 40 defa düşünür oldum. Allah'im gerçekten bize yardım etsin. Tez zamanda bizi evlat sahibi yapsın uğraşmayalim.
Dediklerine katılıyorum ve bende 34 yaşında erken menepozu yaşadım. Benim avantajım evliliğimin ilk senesinde bir çocuk sahibi olmam. Hemde korunmayı bıraktığım an. Ama şimdi uğraşıyorum. Ki takıldığım nokta amh doğduğumuz anda belli bir değerse niye beslenmemize sağlığımıza dikkat etmemiz gerekiyor. Niye yiyecekler spor bizi etkiliyor. Ben bunun cevabını kendim veremiyorum. Herkes için hayırlısı. Uğraşalım dikkat edelim nasibimizde varsa yaşayalım.Ailemde menopoz yok.Sigara, alkol nedir bilmem. Kola, hazır meyve suyu içmem. Kışın domates, biber, patlıcan, kabak yemezdim. Annem 48 inde hala adet görür. Teyzem 50 sinde menopoza girdi. Çok zoruma gidiyor, canım sıkılıyor. Ne evlilikten tat alabildim ne gezmelerden. Kafamda hep çocuk olcak mi? Kimi dr. Lar beni kabul etmeyecek.Acaba hangi dr.a tüp bebek yaptiracağım zaman bizi sömürcek korkusu var.Varda var nasıl bi imtihan bu tedavisiz bi hastalik? Artik ayda bir yediğim bir dilim pastadan çekinir oldum. Almadan önce 40 defa düşünür oldum. Allah'im gerçekten bize yardım etsin. Tez zamanda bizi evlat sahibi yapsın uğraşmayalim.
bak bana omega 3 verdi doktor bide teatrio diye bir vitamin verdi pahali ama belki sende kullanavilirsin bide biesteron dha varmis onu bana vermedi gecen ay biz sikisik oldugumuz icin almadik ama ben bu ay onuda kullanmk istiyorum haftada 2 gun balik yiyorum et oek yiyemiyorum onun yerine baklagil tuketiyorum meyve yiyorum artik her gun sut icmeye calisiyorum yumurta yemedigim gunler kahvaltida sut iciyorumBen zaten yıllardır tavuk yemiyorum şükür inşallah canım yarından itibaren dikkat ederim
Bende evlendiğim gün kesildim. Bu durumami üzülsem. Dr ların kabul etmemesinemi yoksa kabul edip sömürmesinemi uzuleyim bilemedim.Vitaminleri alıyorsun etki etcek mi belli drgil geçen kendi kendime Allahım diyorum ne kadar pahalı insanlar bunu bile alıp nasıl kullansın. Genede şükür halimize hastanelerde yatıp kalkanlar var cikamayanlar var. Kusura bakma sıktım seni. Sende insallah nur topu gibi bi evlat sahibi olursunAynen evliligimden tad alamadim. ya ilaç iğne tedavisi ile geçti ya doktor arama ile...evlenir evlenmez başladım bir de..parasal sıkıntılar ise ayrı konu. yine de şükrediyorum daha kötü hasta kişileri düşündükçe.
Çok güzel besleniyorsun maşallah canımbak bana omega 3 verdi doktor bide teatrio diye bir vitamin verdi pahali ama belki sende kullanavilirsin bide biesteron dha varmis onu bana vermedi gecen ay biz sikisik oldugumuz icin almadik ama ben bu ay onuda kullanmk istiyorum haftada 2 gun balik yiyorum et oek yiyemiyorum onun yerine baklagil tuketiyorum meyve yiyorum artik her gun sut icmeye calisiyorum yumurta yemedigim gunler kahvaltida sut iciyorum
yok canım hiç sıkılmadim..aynı gemideyiz hepimiz..dertler ortak sorunlar benzer...daha kolay empati kuruyoruzBende evlendiğim gün kesildim. Bu durumami üzülsem. Dr ların kabul etmemesinemi yoksa kabul edip sömürmesinemi uzuleyim bilemedim.Vitaminleri alıyorsun etki etcek mi belli drgil geçen kendi kendime Allahım diyorum ne kadar pahalı insanlar bunu bile alıp nasıl kullansın. Genede şükür halimize hastanelerde yatıp kalkanlar var cikamayanlar var. Kusura bakma sıktım seni. Sende insallah nur topu gibi bi evlat sahibi olursun
Ben aslında beslenme olayina inanmıyorum. Geçen bi yazı okudum insanlar sağlıklı doye mercimek yiyor dedi ama tohumdan dolayi o bile sağlıklı değil diyor. Sadece ilerde denemedim dememek için vicdanım rahat olsun diye dikkat ediyorum.En çok yumurta olayina takılıyorum. Bi Prof diyorki gel yumurta oluşturalım. Diğeri diyorki yumurta yoksa yapılacak bir şey yok. Kafamı iyice karistiriyorlar.Adam gibi oturup açıklayan yok. Ben Erken menopoz bilmezdim başıma gelince öğrendim böyle bir şey olduğunu.İnsanları bilgilendirmiyorlar. Bilseydim 20li yaşlarda yumurta dondururdum. Tvde anca evlenme programları. Sizede mi doğuştan dediler yumrta icinDediklerine katılıyorum ve bende 34 yaşında erken menepozu yaşadım. Benim avantajım evliliğimin ilk senesinde bir çocuk sahibi olmam. Hemde korunmayı bıraktığım an. Ama şimdi uğraşıyorum. Ki takıldığım nokta amh doğduğumuz anda belli bir değerse niye beslenmemize sağlığımıza dikkat etmemiz gerekiyor. Niye yiyecekler spor bizi etkiliyor. Ben bunun cevabını kendim veremiyorum. Herkes için hayırlısı. Uğraşalım dikkat edelim nasibimizde varsa yaşayalım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?