- Konu Sahibi crocus7919
-
- #3.001
Canım o yumurta dondurma yeni yeni yasal hale geldi. Yasal değildi daha önce...2014 ya da 2015 de yasal oldu...Öncesinde sadece kanser hastaları için donduruyorlardı...Gerçi yaşını bilmiyorum 2015 de 20 li yaşlarda mıydın? Ben de AMH ne demek olduğunu bilmiyordum...Hoş öğrendiğimde de evli olmadığımdan yapacak birşey yoktu..Yumurta da donduramazdım yasal değildi o dönemler...Çikolata kisti neden oldu deyip duruyorum ben de...Keşke kendime daha çok dikkat etseydim diyorum...Ben aslında beslenme olayina inanmıyorum. Geçen bi yazı okudum insanlar sağlıklı doye mercimek yiyor dedi ama tohumdan dolayi o bile sağlıklı değil diyor. Sadece ilerde denemedim dememek için vicdanım rahat olsun diye dikkat ediyorum.En çok yumurta olayina takılıyorum. Bi Prof diyorki gel yumurta oluşturalım. Diğeri diyorki yumurta yoksa yapılacak bir şey yok. Kafamı iyice karistiriyorlar.Adam gibi oturup açıklayan yok. Ben Erken menopoz bilmezdim başıma gelince öğrendim böyle bir şey olduğunu.İnsanları bilgilendirmiyorlar. Bilseydim 20li yaşlarda yumurta dondururdum. Tvde anca evlenme programları. Sizede mi doğuştan dediler yumrta icin
Haklısın aynen bende öyle düşünüyorum...Sanırım olanın kalitesini daha da artırmak ve bedeni biraz daha sağlıklı hazırlamak...Benim negatif oldu 2 denemem...İlkinde embriyo çok kaliteliydi, aynı "kitaplarda anlatıldığı gibi" demişti doktor. o zamanlar vitamin falan kullanmamıştım...Acaba ondan mı diye düşünüyorum?Dediklerine katılıyorum ve bende 34 yaşında erken menepozu yaşadım. Benim avantajım evliliğimin ilk senesinde bir çocuk sahibi olmam. Hemde korunmayı bıraktığım an. Ama şimdi uğraşıyorum. Ki takıldığım nokta amh doğduğumuz anda belli bir değerse niye beslenmemize sağlığımıza dikkat etmemiz gerekiyor. Niye yiyecekler spor bizi etkiliyor. Ben bunun cevabını kendim veremiyorum. Herkes için hayırlısı. Uğraşalım dikkat edelim nasibimizde varsa yaşayalım.
2014 ve 15 te çok düzenli idi adetlerim. Bide benim fsh falan beyinden işin tedavisi oldum firladi. Normalde 160 çıkıyordu ilaçla adet olunca 3.gun 100 çıktı. Senle bi ara yazismistik bana senin kist gene küçülmus dedin benimki aynı dedin bende evet dedim ama ben o ara 1 hafta karbonatli su içtim çikolata kisti icin 2.5cm di 1.5cm çıktı diğeride 1.5cm falandı yanlış hatirlamiyorsam tamamen kaybolmuştu. Bu sumu fayda etti bilmiyorum ama gene içeceğim. Sıkma canını olan oldu. Aglasakta yirtinsakta kendimize yaptığımizla kalırız. Olacağı varsa 7 cm kistle bile oluyor. Buralarda çok okudum.Canım o yumurta dondurma yeni yeni yasal hale geldi. Yasal değildi daha önce...2014 ya da 2015 de yasal oldu...Öncesinde sadece kanser hastaları için donduruyorlardı...Gerçi yaşını bilmiyorum 2015 de 20 li yaşlarda mıydın? Ben de AMH ne demek olduğunu bilmiyordum...Hoş öğrendiğimde de evli olmadığımdan yapacak birşey yoktu..Yumurta da donduramazdım yasal değildi o dönemler...Çikolata kisti neden oldu deyip duruyorum ben de...Keşke kendime daha çok dikkat etseydim diyorum...
Benim dr. Hakkında bilgim yok ama uçuk ücretler dönüyor diye duymuştum bahcecide senin haberin varmi böyle bir şeyden canimBahçeçi Kasım ayında Ankarada ilk kliniğini açıyormuş...Doç. Dr. Berfu Demir orada başlayacak deniliyor...Sizce nasıl bir doktor? bilgisi olan var mı?
Bahçeçi ile hiç görüşmedim ama hep merak ediyordum...Bazı hamile kalanlar orada tedavi yaptırdığını söylüyorlardı...Bir kez Yağmur Erbil beyle mailleştik...Ama ücret fiyat konusu konuşulmadı tabi..Uçuk ücretler ödüyor olabilirler, çünkü adını iyi duyurmuş..Şu var yalnız. Tüp bebek ücreti hemen hemen her merkezde 3 aşağı 5 yukarı aynı...Muhtemelen tavan-taban sınırı vardır. Ona göre fiyat belirliyorlardır diye tahmin ediyorum...Benim dr. Hakkında bilgim yok ama uçuk ücretler dönüyor diye duymuştum bahcecide senin haberin varmi böyle bir şeyden canim
Bana anlatılanlardan anladığım amh değerimiz anne karnında kodlanıyormuş. Yani daha bebekken yumurta değerimiz ve menopoz durumumuz belli. O yüzden değişmez denilen bir değer ama değişebiliyor. Yada tüp bebekle destekleniyorsa olabiliyor yumurta kalitesine bağlı olarak. Zaten bir kadın doğumcu bu soruları sorunca bana bu konuda 2 kere 2 : 4 diyemiyoruz. Net konuşamıyoruz demişti.Ben aslında beslenme olayina inanmıyorum. Geçen bi yazı okudum insanlar sağlıklı doye mercimek yiyor dedi ama tohumdan dolayi o bile sağlıklı değil diyor. Sadece ilerde denemedim dememek için vicdanım rahat olsun diye dikkat ediyorum.En çok yumurta olayina takılıyorum. Bi Prof diyorki gel yumurta oluşturalım. Diğeri diyorki yumurta yoksa yapılacak bir şey yok. Kafamı iyice karistiriyorlar.Adam gibi oturup açıklayan yok. Ben Erken menopoz bilmezdim başıma gelince öğrendim böyle bir şey olduğunu.İnsanları bilgilendirmiyorlar. Bilseydim 20li yaşlarda yumurta dondururdum. Tvde anca evlenme programları. Sizede mi doğuştan dediler yumrta icin
Tüp bebek tedavisinde dikkatimi çeken şey de aynen bu. 2 kere 2: 4 diyemiyorlar...Aynı durumda 2 hastaya bile farklı yöntemler uygulanabiliyor. Ya da farklı tedavilere yanıt veriyorlar...Bir kalp damar cerrahı gibi neden-sonuç ilişkisi kurup tedavi uygulanamıyor...Bana anlatılanlardan anladığım amh değerimiz anne karnında kodlanıyormuş. Yani daha bebekken yumurta değerimiz ve menopoz durumumuz belli. O yüzden değişmez denilen bir değer ama değişebiliyor. Yada tüp bebekle destekleniyorsa olabiliyor yumurta kalitesine bağlı olarak. Zaten bir kadın doğumcu bu soruları sorunca bana bu konuda 2 kere 2 : 4 diyemiyoruz. Net konuşamıyoruz demişti.
inşallah biz de öyle oluruz. Ama benimki çok çok düşük...0,01.Merhaba,
benim AMH 0,42 FSH 25 ken yumurtalık rezervi tükenmek üzereyken hamile kaldım,tek başına AMH değeri engel değil
Hangi marka q10 önerirsin? Ben birazdan eczaneden Omepam marka Omega 3 ve q10 alıcam...yterli mi sence? Günde kaç kez içilmeli?benim 0,19 amh ile normal yollardan hamileliğim oldu. Amhye cok takılmayın. Doktorum demişti önemli olan kalie diye doğruymuş. q10 kullanın mutlaka
inşallah,bende çok takılmıştım o dönem,telaşlanmıştım menapoza giriyorum,amh 0 larda diye ama oldu şükür.umudumuzu kaybetmemek gerek,inşallah biz de öyle oluruz. Ama benimki çok çok düşük...0,01.
Tüp bebek ile hamile kaldınız Allah bağışlasınMerhaba,
benim AMH 0,42 FSH 25 ken yumurtalık rezervi tükenmek üzereyken hamile kaldım,tek başına AMH değeri engel değil
evet tüp bebek yöntemi ile ,doğal yolardan kalamadım maalesefTüp bebek ile hamile kaldınız Allah bağışlasın
Solgar markaHangi marka q10 önerirsin? Ben birazdan eczaneden Omepam marka Omega 3 ve q10 alıcam...yterli mi sence? Günde kaç kez içilmeli?
benin dr.vitamin vermemişti,ben ilk zamanlar kendim eğriçayırun arı sütü-bal-polen karışımını kullanmıştım,hayıt suyu,beslenmeme dikkat etmiştim,yani pek dışardan yemedim fast food filan ama bunlar sadece benim kendiğilimden yaprıklarımdı,doktorum bunlara inanmıyordu ama pek faydasını gördüğümüde söyleyemem ama başka arkadaşlarım da işe yaramıştı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?