AMH DEĞERI DÜŞÜK OLUP HAMİLE KALANLAR

Canım o yumurta dondurma yeni yeni yasal hale geldi. Yasal değildi daha önce...2014 ya da 2015 de yasal oldu...Öncesinde sadece kanser hastaları için donduruyorlardı...Gerçi yaşını bilmiyorum 2015 de 20 li yaşlarda mıydın? Ben de AMH ne demek olduğunu bilmiyordum...Hoş öğrendiğimde de evli olmadığımdan yapacak birşey yoktu..Yumurta da donduramazdım yasal değildi o dönemler...Çikolata kisti neden oldu deyip duruyorum ben de...Keşke kendime daha çok dikkat etseydim diyorum...

Haklısın aynen bende öyle düşünüyorum...Sanırım olanın kalitesini daha da artırmak ve bedeni biraz daha sağlıklı hazırlamak...Benim negatif oldu 2 denemem...İlkinde embriyo çok kaliteliydi, aynı "kitaplarda anlatıldığı gibi" demişti doktor. o zamanlar vitamin falan kullanmamıştım...Acaba ondan mı diye düşünüyorum?

Bahçeçi Kasım ayında Ankarada ilk kliniğini açıyormuş...Doç. Dr. Berfu Demir orada başlayacak deniliyor...Sizce nasıl bir doktor? bilgisi olan var mı?

2014 ve 15 te çok düzenli idi adetlerim. Bide benim fsh falan beyinden işin tedavisi oldum firladi. Normalde 160 çıkıyordu ilaçla adet olunca 3.gun 100 çıktı. Senle bi ara yazismistik bana senin kist gene küçülmus dedin benimki aynı dedin bende evet dedim ama ben o ara 1 hafta karbonatli su içtim çikolata kisti icin 2.5cm di 1.5cm çıktı diğeride 1.5cm falandı yanlış hatirlamiyorsam tamamen kaybolmuştu. Bu sumu fayda etti bilmiyorum ama gene içeceğim. Sıkma canını olan oldu. Aglasakta yirtinsakta kendimize yaptığımizla kalırız. Olacağı varsa 7 cm kistle bile oluyor. Buralarda çok okudum.

Bahçeçi Kasım ayında Ankarada ilk kliniğini açıyormuş...Doç. Dr. Berfu Demir orada başlayacak deniliyor...Sizce nasıl bir doktor? bilgisi olan var mı?
Benim dr. Hakkında bilgim yok ama uçuk ücretler dönüyor diye duymuştum bahcecide senin haberin varmi böyle bir şeyden canim

Benim dr. Hakkında bilgim yok ama uçuk ücretler dönüyor diye duymuştum bahcecide senin haberin varmi böyle bir şeyden canim
Bahçeçi ile hiç görüşmedim ama hep merak ediyordum...Bazı hamile kalanlar orada tedavi yaptırdığını söylüyorlardı...Bir kez Yağmur Erbil beyle mailleştik...Ama ücret fiyat konusu konuşulmadı tabi..Uçuk ücretler ödüyor olabilirler, çünkü adını iyi duyurmuş..Şu var yalnız. Tüp bebek ücreti hemen hemen her merkezde 3 aşağı 5 yukarı aynı...Muhtemelen tavan-taban sınırı vardır. Ona göre fiyat belirliyorlardır diye tahmin ediyorum...

Bana anlatılanlardan anladığım amh değerimiz anne karnında kodlanıyormuş. Yani daha bebekken yumurta değerimiz ve menopoz durumumuz belli. O yüzden değişmez denilen bir değer ama değişebiliyor. Yada tüp bebekle destekleniyorsa olabiliyor yumurta kalitesine bağlı olarak. Zaten bir kadın doğumcu bu soruları sorunca bana bu konuda 2 kere 2 : 4 diyemiyoruz. Net konuşamıyoruz demişti.

Tüp bebek tedavisinde dikkatimi çeken şey de aynen bu. 2 kere 2: 4 diyemiyorlar...Aynı durumda 2 hastaya bile farklı yöntemler uygulanabiliyor. Ya da farklı tedavilere yanıt veriyorlar...Bir kalp damar cerrahı gibi neden-sonuç ilişkisi kurup tedavi uygulanamıyor...

F freedom82 arkadaşımızın dediği gibi hangi vitaminleri kullandınız nasıl beslendiniz
benin dr.vitamin vermemişti,ben ilk zamanlar kendim eğriçayırun arı sütü-bal-polen karışımını kullanmıştım,hayıt suyu,beslenmeme dikkat etmiştim,yani pek dışardan yemedim fast food filan ama bunlar sadece benim kendiğilimden yaprıklarımdı,doktorum bunlara inanmıyordu ama pek faydasını gördüğümüde söyleyemem ama başka arkadaşlarım da işe yaramıştı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…