- Konu Sahibi crocus7919
-
- #3.561
Benim eşimde hala doğal yoldan olacağına inanıyoŞöyle söyleyim: Biz bu sürece girerken eşim bizi neyin beklediğini pek bilmiyordu. Hatta doğal yolla hamile kalırım sanıyordu. Tüp bebeğe şiddetle karşı çıkıyordu. Sonrasında değişti ve tüp bebekteki negatif sonuçlar eşimi olumsuz etkiledi. Şu an doktorlara güveni sıfır ve istemiyor açıkçası...Ama ben yılmıyorum. Ben uğraşıyorum. Eşimin çok ilgilendiğini söyleyemem. Bir keresinde bana şöyle dediğini bile hatırlıyorum: "Beni bu işlere bulaştırma". Muhtemelen gerginlik ve stresten dolayı bunları dedi ama sonuç olarak bu sözü söyledi. İlk negatif sonucu aldığımda hüngür hüngür ağlarken eşim başka odaya gitti. Sarılıp bana destek olmadı. Belki üzüntüsünden bunu yaptı. Yani demem o ki: Bu süreçte birbirinize anlayış göstermeli ve eşin pes etmemeli. Eş desteği çok önemli.
Bence senin değerlerinde hata var...Tekrar test yaptır. Ankarada yaşıyorsan eğer Düzen laboratuvarında yaptırabilirsin...Senin gibi yakın zamanda biri vardı. Aynı şekilde AMH düşük çıkmış ancak FSH ise normal seviyedeydi. Doktoru AMH testin sonucu yanlış bence demiş...Yine de kızcağız baya üzülmüş Başkentten randevu almış. 1,5 ay sonrasına randevu vermişler. randevu tarihi gelmesine 1 hafta kala hamile olduğunu öğreniyor. Tebrik ettik ve AMH testinin yanlış olduğuna kanaat getirdik. Ben senin test sonuçlarının yanlışş olduğunu düşünmeye başladım. Gerçi Başkent laboratuvarı da iyidir ama yine de yerinde olsam bu merakla duracağıma tekrar test yaptırırdım.Bide bişey sormak istiyorum hani şu yumurtlama akıntısı denen şey varya o bende her ay ovulasyon günümde mutlaka oluyor hatta ben sırf bu akıntıya güvenerek ilişki yüşıyodum adetim 28 günde oluyor ne günü ne saati şaşmıyo yari çok düzenli nasıl oluyor ozaman aklım almıyoooo
Canım haklısın sigara bence diğerleri arasında daha masum kalıyor. Bence yiyecekler daha sıkıntılı. Ben geç kaldım canım bu işler için. Zaten yumurta yok içimde. şu son günlerde aldığım 2 vitamin mi işe yarayacak? ben bugün sabah kahvaltıdan sonra omepamQ10 ve alpha lipoik asit aldım sadece...şeker yemedim ama siyah çay içtim. Öğlen yemeğini işyerimde yedim. ekmek tüketiyorum malesef onu yemezsem doymuyorum. Öğleden sonra az ıhlamur içtim. Abur cubur yemiyorum. Tek artım bu diyebilirim. Eskiden olsa gofret bisküvi ne varsa yerdim. Arı sütü bal polen propolis karışım şeklinde mi ayrı ayrı mı alıp karıştırıyorsunuz? Bal polen karışımı mı? bal tarçın çörek otu karışımı mı önemli ve sabahları aç karnına 1 kaşık mı alıyorsunuz?Canım şeker iyi bir şey değil on iki gün dayandım ama cidden gark ettim kendimdeki olumlu değişiklikleri. Marketlerden alabilirsin ceviz kefir de al o da çok faydalı. Aslan pençesi aktardan alıyorsun. Mecbursun güvenmeye canım hiç almamaktan iyidir. Arısütü Eğriçayır dan almıştım şimdi değişiklik olsun diye saraçoğlundan arı sütü polen bal propolis sipariş ettim bazı şeyleri çalıştığın yere göndermek için netten alabilirsin ben de öyle yapıyorum kahvaltıda hiç ekmek yemiyorum evde yaparsam akşamları da çok ufak bir dilim denmeye başla bir süre sonra gereksiz bir besin olduğunu anlıyorsun zaten..hayat tarzı haline geliyor yavaş yavaş .. tabisi kaçamak yapıyorum arada bir sigara içerim mesela
Biesteron da kullanayım mı ayrıca? Q1o ve omega 3 kullanıyorum. Alpha lipoik asit de kullanıyorum. peki bundan başka biesteron da mı kullanayım? hepsi birbirini olumsuz etkilemez mi? Ben yiyeceklere dikkat etmeye başlayınca kilo kaybettim. 50 kilodan 48'e düştüm. Salatayı falan çok tüketmeye başladım çünkü. Zayıf olunca da halsiz hissediyorum kendimi...Neyse dikkat etmeliyim haklısınız.canim bak ben her gun yumurtami yiyordum fakat artik bir diyetisyene ihtiyac duymaya basladim e ay sonra tekrar tedaviye basliycam bu surecte hem biraz kilo vermez hemde saglikli beslenmeyi korumak adina basladim su sira aslan pencesi icmiyorum ama bidahaki ay basliycam sabahlari bende ari sutu bal polen karisik yiyorum her gun kahvaltimi ederim mutlaka seker falan yok zaten srtik bide sabah ilk omega 3 iciyorum ben kahvaltidan sonra biesteron aliyroum ksam yemekten oncede tetrio iciyroum gene arkasindan biesteron aliyorum yani sonucta illa 1 de olsa 2 de olsa yumurta oluyor onu kaybetmemek adina birseyler yapmak sart cnm sende dikkat et kendine
Bide bişey sormak istiyorum hani şu yumurtlama akıntısı denen şey varya o bende her ay ovulasyon günümde mutlaka oluyor hatta ben sırf bu akıntıya güvenerek ilişki yüşıyodum adetim 28 günde oluyor ne günü ne saati şaşmıyo yari çok düzenli nasıl oluyor ozaman aklım almıyoooo
Tamam yediklerimize içtiklerimize dikkat edelim doğru. Peki dikkat etmeden çok rahat hamile kalanların neden yumurta kalitesi kötü değil. Mesela sigara içtiği halde evlendiği ilk aylarda hamile kalan arkadaşlarım var. Sanmıyorum ki Q10 veya Omega 3 kullanmış olsun...Yumurtası neden bu kadar kaliteli olmuş benimki neden zayıf? Tamam sayısal olarak az olabilir peki kalitesi neden kötü aklım almıyor? Benden yaş olarak büyük 38-39 yaşındaki kişinin evlenince hemen hamile kalması nasıl oluyor üstelik çikolata kisti varken? Biz neden herşeye dikkat etme ızdırabını yaşıyoruz...
Zaten bu konuda bilgim olmadığı için anlamıyorum ve en önemlisi sanırım bu durumu kabul etmek istemiyorum çünkü bunla mücadele edecek gücü kendimde bulamıyorum iyice saçmalayıp isyan etmekten korkuyorum bu yaşadıklarım rüya olsun istiyorum ve neden ben demekten kendimi alamıyorum evet Allah kimseye taşıyamayacağı yükü vermez ama ben bunu taşıyamamaktan korkuyorumben de tam olarak senin gibiydim. 28 günde bir adet. gram şaşmaz. Ama adet olmanın rezerv azlığıyla bir ilgisi yokmuş pek. Zaten belki adetimiz düzensiz olsaydı bunu daha önce fark ederdik.
her ay ovulasyon olabilir. bu bir şeyin göstergesi değil. 1 ya da 2 tanedir yumurta ve çatlıyordur.
Değerini mutlaka tekrarlamaktan ziyade adetinin 2. gününde vajinal ultrasonla baktır. Her şeyin kanıtı o.
1-2 tane varsa yumurtan, sen de bizdensin.
benim amh ım da 0,06. Ama bu değerlere takılmayın.
Adam gibi bir tüp bebek doktoru fsh ı ve amh ı umursamıyor zaten. Vajinal ultrasonda gördüklerine bakıyor.
1 kez kimyasal gebelik yaşadım demişsin. Ben pıhtılaşma testlerini de yaptırmanı öneririm.
Ayrıca kafana göre bitkisel bir şeyler kullanmayı doğru bulmuyorum. Bazılarına şifa olan bir bitki sende ters tepebilir.
Doktorların hiçbirinin önerdiğini de duymadım bu bitkileri.
kuzum buda bizum sinavimiz istee benim ablam ilk cocuguna evliliginin 3. ayinda hamile kaldi 2.yi istedi ondadada oyle oldu dusun benim 2 yildir tik yok demekki allah bizi boyle siniyor bi yerde okumustum kendinizi kiyaslamayin diyordu rabbim duamizi kabul olmayi engelleyen gunahalrimizi affetsinTamam yediklerimize içtiklerimize dikkat edelim doğru. Peki dikkat etmeden çok rahat hamile kalanların neden yumurta kalitesi kötü değil. Mesela sigara içtiği halde evlendiği ilk aylarda hamile kalan arkadaşlarım var. Sanmıyorum ki Q10 veya Omega 3 kullanmış olsun...Yumurtası neden bu kadar kaliteli olmuş benimki neden zayıf? Tamam sayısal olarak az olabilir peki kalitesi neden kötü aklım almıyor? Benden yaş olarak büyük 38-39 yaşındaki kişinin evlenince hemen hamile kalması nasıl oluyor üstelik çikolata kisti varken? Biz neden herşeye dikkat etme ızdırabını yaşıyoruz...
Hayırlı olsun canım inşallah güzel gelişmeler yaşarsın da bize de umut olursunAyni sekilde amh sadece bi sayactir ultrasonda ne gorulurse o gercektir dedi dr um buarada corek otu tarcin bal karisimini ben yaptim kizlar arada incir kuru arada aslan pencesi civan percemi hayit tohumunu demledim ictim ve ultrasonda guzel sonuclar aldim abartmamak kaydiyla denenebilir diye dusundugumden yaptim acikcasi pisman diiiliiim
canım zaten hormon vs aldıgımız için bırakmakta fayda olabilir. doktoruna da sorabilirsin...Mrb arkadaşlar. Hepiniz iyisiniz inşallah. Ben size bişey soracağım. Geçen ay yumurta toplamadan bir gün önce yumurtam çatlamıştı. Bu ay doktorum yine yumurta görünce iğnelere başladık. Yalnız ben Safran yağı hayıt tohumu gibi bitkiler kullanıyorum. Bu süreçte bunları kullanmaya devam mı edeyim yoksa bırakayım mı?
Teşekkür ettim canım. Geçen ay erken çatladığı için korkuyorum artık. Sanırım bitkiseli bırakacağım bu dönem.canım zaten hormon vs aldıgımız için bırakmakta fayda olabilir. doktoruna da sorabilirsin...
Canım geçen gün Saraçoğlu sitesine girdim. Kürleri araştırayım dedim. Ürünlere vs baktım. Hayıt tohumu yararları ve zararlarına baktım. Şöyle bir uyarı vardı: İn vitro fertilizasyon sürecinde hayıt tohumunu almamak gerekir. Olumsuz etkileyebilir diye yazıyordu...Bence bırak. Yine araştır kendin...Bu arada doktorlarınız bu tür kürlere açık mı? Onlara rahatça sorabiliyor musunuz? ben doktoruma sorduğumda ya gülüyor onlar koca karı ilaçları diye ya da umursamıyor "kullan istersen" diyor...Mrb arkadaşlar. Hepiniz iyisiniz inşallah. Ben size bişey soracağım. Geçen ay yumurta toplamadan bir gün önce yumurtam çatlamıştı. Bu ay doktorum yine yumurta görünce iğnelere başladık. Yalnız ben Safran yağı hayıt tohumu gibi bitkiler kullanıyorum. Bu süreçte bunları kullanmaya devam mı edeyim yoksa bırakayım mı?
Doktoruma sorduğumda sen bilirsin dedi ama dediğim gibi bırakacağım bende. Bu ayda opu öncesi çatlasın istemiyorum.Canım geçen gün Saraçoğlu sitesine girdim. Kürleri araştırayım dedim. Ürünlere vs baktım. Hayıt tohumu yararları ve zararlarına baktım. Şöyle bir uyarı vardı: İn vitro fertilizasyon sürecinde hayıt tohumunu almamak gerekir. Olumsuz etkileyebilir diye yazıyordu...Bence bırak. Yine araştır kendin...Bu arada doktorlarınız bu tür kürlere açık mı? Onlara rahatça sorabiliyor musunuz? ben doktoruma sorduğumda ya gülüyor onlar koca karı ilaçları diye ya da umursamıyor "kullan istersen" diyor...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?