AMH DEĞERI DÜŞÜK OLUP HAMİLE KALANLAR

AMH testi yumurta rezervini gösteren bir testtir. Kalite hakkında fikir vermez. Bu değer sıfıra yaklaştıkça yumurta rezervi azalıyor. Yumurta rezervi yaşla beraber azalır ancak bizler de bu süreç daha erken başlamış oluyor. Bazı problemler buna yol açıyor. Örneğin kadının erken menapoza girmesi (annesi de erken girmiş olabilir), çikolata kisti veya cerrahi müdahaleler, kanser tedavisi nedeniyle alınan kemoterapi ve radyo terapi yumurtaların erkenden tükenmesine yol açmaktadır. Yumurta folikülleri genelde reglinin 2. veya 3. günü tespit edilmektedir. Ancak benim doktorum adetin 14.,15., veya 16. günü de folikül kontrolü yapılmasını önemsiyor. Doktorum hem reglimin 2. günü hem de 16. günü folikül sayıma baktı.
"Senin yaşında çok daha fazla görünmeliydi" demiş doktorun. Zaten sorun burada. Hiçbirimiz yaşımızın gerektirdiği değerlere sahip değiliz o yüzden erken menapoz yaşıyoruz. Senin de AMH değerin yaşına göre oldukça düşük bu nedenle yumurta sayın az. Yalnız AMH 0,2 ve yukarı olan değerler biraz daha şanslı grup. Çünkü doğal yolla hamile kalanlar bile olabiliyor.

Yanlış bilgi vermeyeyim doktorlar daha iyi bilir tabiki ama rahim duvarını zaten ilaçlarla kalınlaştırıyorlar. Onun çözümü olabilir. Önemli olan şu anda bence yumurta sayısı. Gittiğin doktorlar tüp bebek konusunda uzman mıydı?

Ben de okudum ve doktoruma sordum, o an zaman kısıtlıydı tahlili bir dahaki gidişime vereceğim. Buyük ihtimalle düşüktür, kendin Devit ampul alıp kullanabilirsin dedi doktor.
Benim 14 çıkmıştı. Deger aralığı 10 ile 80 yaziyordu.doktorum yinede damla verdi her gün 5 damla içtim. Canan Karatay bas bas bağırıyor 100 olmalı değeriniz diye. Bence çok haklı kadın. D vitamini eksıklığı sadece kısırlık değil kanser riskinide beraberinde getiriyormus. Derim araştırma yaptım çok önemli bir vitaminmis

Evet Tüp bebek doktoru kendisi. 4 yumurtam var cok mu dusuk oluyor?

arkadaşlar merhaba sormak istediğim şeyler var size;
1. amh 'sı 0.1 'in altında olanlar kendi kendine adet olabiliyor musunuz?
2. Doktorlarınızın öngördüğü bir menopoz yaşı var mı? Erken yumurta yetmezliği ve menopozun farklı şeyler olduğu yazıyor çoğu kaynakta.
3. Erken menopozun bize yaşatacakları neler olacak? Hormon almak mı daha doğru almamak mı? Kilo artışı,kemik erimesi, ve başka hastalıklara sebep olabileceği yazıyor. Ne yapmayı düşünüyorsunuz bu konuda, doktorlarınızla bunu konuştunuz mu?

Ben kendim düzenli adet oluyordum ama son iki aydır geç oluyor bir hafta. Doktor folikullerin yavaş büyüdüğü için adetin gecikir dedi. Onun dışında verebileceği zararlara karşı şu an yaptığım bir şey yok ama zaten bebek sahibi olmak için pek çok şeye dikkat ediyoruz vitaminler alıyoruz faydası oluyordur umarım. Doktorun kesin su tarihte girersin diye öngördüğü bir tarih de yok..

Büyüme hormonunun rezerv azlığına pozitif etki etmesiyle ilgili bilimsel araştırmalar söz konusu. Birçok doktor da kullandırıyor. Erbil Bey de dahil. 1 aydır kullanıyorum ben. Sağlığımı etkileyecek bir yan etkisi olmadı. Yararı olup olmadığını da birkaç gün içinde muayenede göreceğim.
Erbil Bey vücudu 2 hormon yönetir demişti. Bunlardan biri İnsülin. Diğeri İnsülin Benzeri Büyüme Hormonu. Dolayısıyla eksikliği sıkıntı. Ama ben sendeki büyüme hormonu değerine bakılmadan ezberden verilmesini yanlış buldum. Önce test yapılmalı. Benim testte değerim 100 çıkmıştı. Benim yaşımdaki kadınlarda bu değer 300 olmalıymış. (30 yaşındayım) Dolayısıyla kullanmaya başladım. Ama belki de senin zaten eksik değil bu hormon. Önce değere baktır, ondan sonra kullan bence.

Adetliyken rahim duvarı zaten ince olur. İnceldiği için adet görürüz. Bence başka bir doktora daha görünmelisin.

çoktan kullandım. Belki doktorumun bakış açısı farklıdır. Ya da zaten ben de büyüme hormonunun eksik olduğunu düşünmüş olabilir. Minyon biriyim. Çok zayıfim ve kemiklerim çok ince. Belki beni böyle görünce bunda büyüme hormonu eksik diye düşünmüştür. Değerime bakilsa daha iyiydi tabiki..

Merhaba kızlar.ben araniza yeni katıldım.1yillik evliyim.yasim 36.yazin doktora gittim testler yapti herhangibir sorun yok dedi.ben rahat edemedim 1 ay once baska bir hastaneye gittim.hersey yolunda diye dusunurken adetimin 3.gunu ultrasonla baktığında direk yüzüme yumurtalık rezervin az 3-4tane hemen tüp yapmamız lazım dedi.bu arada ben eşimin sperm testini de götürmüştüm o gayet iyi.ben o gün kan testi verdim ve amh sonucun 0.06 imiş.doktoru aradim adetin olunca gel tüp bebege baslayacagiz dedi.gunlerdir aglamaktan ve uzulmekten mahvoldum.sizler tecrübemiziniz lütfen bana yardım edin acaba başka doktora da goruneyimmi?

Cnm merhaba bndede rezerv azligi var bu buyume hormonu testinin adi ne? Ozelde mi devlette mi baktrdnz? Bnde erbil beyle ongorusme yapacagm bu testi ozmna kdr yaptrip gtsem belki net bir sekilde fikir sahbi olur. Ins sende faydasini gorursn gelismeleri bizlerlede paylas. Bnm yumurtalarin kaliteside dusukmus granullu yapiya sahipmis o yuzdn embriyolar saglikli gelisemiyor. Rezervden ziyade kalite basa bela

Yetişkinlerde büyüme hormonu eksikliğinin görüntüyle pek ilgisi var mıdır bilmiyorum. :) Boyum 1.68, kilom 50. Öyle aşırı minyon biri değilim ama eksik çıktı. :)
Kullanmaya başlamışsın zaten :) umarım faydasını görürsün

Kaliteye etki ediyor mu inan bilmiyorum canım. Ben zaten öyle kaliteyi şöyle artırırız olaylarına da pek inanmıyorum. :) Olanı değiştiremiyorsun ne yazık ki. Biz de sayı az olunca kalite de azalıyor otomatik. çünkü eleme şansın pek kalmıyor.

Erbil Beyin ben muayeneye gittiğim gün istediği testler şunlar;

-Büyüme Hormonu testi (IGF-1 olarak geçiyor bu testin adı. Ben Erbil Bey'in anlaşmalı olduğu laboratuvarda yaptırdım. Erbil Bey in muayenehanesi Bahçeciyle aynı binada. Testler için anlaşmalı olduğu lab da hemen yan binada e-lab. Ben 125 tl ye yaptırdım. ama pazarlık yapmanı öneririm. Yoksa epey giydirmeye çalışıyor laboratuvar.) (devlette de bakılıyordur diye düşünüyorum ama ben uğraşmadım.)

-TSH (Devlette baktırdım. Normal hemogram testlerini de yaptırdım bunun yanında)

-Prolaktin (Devlette baktırdım. Normal hemogram testlerini de yaptırdım bunun yanında)

-Rahim Filmi (Erbil Bey'in anlaşmalı olduğu Fulya Açık Emar'da çektirdim. 550-600 TL ödemiştim sanırım.)

-Şeker Yüklemesi (Ailemde diyabet hikayesi var. O yüzden istedi benden. Ben devlette baktırdım buna)

-Haşimato Antikorları (Annemde haşimato var. TSH'ım normal olmasına rağmen istedi. Ama Erbil Bey ailede haşimato geçmişi olmasa da istiyor bunu. Çünkü Haşimato bir bağışıklık sistemi hastalığı ve en çok üreme sistemini etkiliyor. Nitekim Antikorlarım yüksek çıktı. Haşimatoymuşum. Bahçeci bunu araştırmamıştı bile. )

Bana FSH ve AMH 'ı yeniden baktırmaya gerek görmedi. Görünen köy klavuz istemiyor zaten Erbil Bey FSH ve AMH'ı umursayan bir doktor değil. Onun için önemli olan gördüğü folikül sayısı. Ki olması gereken de bu zaten.

Bunların yanı sıra eşimden Kromozom testi, Sperm DNA hasar testi istemişti. (Bahçeci buna bakmamıştı yine. Sorun bende malum Gerek görmediler eşime bakmaya. Ki eşimin de sperm sayısı düşüktü.)

Ayrıca Erbil bey bana bir multivitamin (Regenesis Max), Omega 3 (Krilom), Selenyum (Solgar) ve eşime de yine bir multivitamin verdi. Büyüme hormonum düşük çıktığı için 1 aydır hormon kullanıyorum. Pahalı bir iğne. Ama epey uzun gidiyor.
Umarım yardımcı olabilmişimdir. Sorun olursa yine yanıtlarım. :)

3-4 tane göründüyse zaten sonuç normal :)
Benim de AMH'ım 0,06
Tüp bebek konusunda, özellikle azalmış yumurta rezervinde deneyimli bir doktora gitmeni öneririm.
Tüp bebekteki en zor hasta grubu biziz. Gerçekten emek verip uğraşacak bir doktorla bu süreci daha iyi götürürsün. Diğerleri olmayan moralimizi bozmaktan başka işe yaramıyorlar ne yazık ki.

Cevap verdiğin için çok teşekkür ederim.dokror yumurtanin kalitesinin onemli oldugunu soyledi.bakalim adet baslayinca gidip gorecegiz.umarim hersey dilediğimiz gibi olur.

Kim peki bu dr, ben de kararsızım kime gitsem diye

Ben ilk denememi Bahçeci'de yaptım. Başarılı bir klinik ama ne yazık ki beklediğim ilgiyi ve anlayışı göremedim doktordan. Doktorum Güvenç Karlıkaya'ydı. Bilgili bir doktor elbette. İşin en iyilerinden. Ama bizim elektriğimiz tutmadı. Ben benim için biraz daha çabalayan bir doktor görmek istedim.

Sonrasında Erbil Bey'e başladık. Ben kendisinden pozitif elektrik aldım. Azimli ve gerçekten uğraşmaya kararlı bir doktor. Ama tabii henüz deneme yapacak aşamaya gelmedik. Dolayısıyla çok net konuşabileceğim bir durum yok. Ben şu ana kadar Erbil Bey'in tavrından memnun kaldım. Ama burada da başarısız olursa muhtemelen başka bir doktor arayışına girerim. Aynı doktora defalarca şans vermeyi kendi açımdan doğru bulmuyorum. :)
Allah herkesin gönlüne göre versin. umarım sen de aradığın doktoru bulursun.

Eline saglik cnm cok detayli yazmissin ben bu hafta devlette trombofili panelinin biyokimya kismini yaptrcgm da bu testide sorayim yapiyrlarsa aradan ciksin. Erbil beye eksiksz gidelim oyle yorumlasin. Surekli care arayisindayz ins dogru doktoru bulablrz bu bnm 3. Denemem ve 3. Merkezm olacak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…