- 4 Temmuz 2017
- 83
- 123
- 93
- 38
- Konu Sahibi crocus7919
-
- #3.901
Eline saglik cnm cok detayli yazmissin ben bu hafta devlette trombofili panelinin biyokimya kismini yaptrcgm da bu testide sorayim yapiyrlarsa aradan ciksin. Erbil beye eksiksz gidelim oyle yorumlasin. Surekli care arayisindayz ins dogru doktoru bulablrz bu bnm 3. Denemem ve 3. Merkezm olacak
Acaba bir ihtimal mi diye düşündüm :). Yoksa ilgisi olduğunu sanmıyorum. Yalnız bende bütün değerler eksik...Mesela kansızım (epey düşük hemoglobin değerim), d vitamini düzeyim düşük, B12 düşük...Yani çok sağlıklı biri değilim...Yetişkinlerde büyüme hormonu eksikliğinin görüntüyle pek ilgisi var mıdır bilmiyorum. :) Boyum 1.68, kilom 50. Öyle aşırı minyon biri değilim ama eksik çıktı. :)
Kullanmaya başlamışsın zaten :) umarım faydasını görürsün
Sorulan büyüme hormonu ise direk kaliteyi etkiliyor olumlu yönde..O yüzden yaptırıyorlar büyüme hormonunu..Yani benim doktorum öyle söyledi. Kaliteyi artırmak amacımız dedi..Kaliteye etki ediyor mu inan bilmiyorum canım. Ben zaten öyle kaliteyi şöyle artırırız olaylarına da pek inanmıyorum. :) Olanı değiştiremiyorsun ne yazık ki. Biz de sayı az olunca kalite de azalıyor otomatik. çünkü eleme şansın pek kalmıyor.
Erbil Beyin ben muayeneye gittiğim gün istediği testler şunlar;
-Büyüme Hormonu testi (IGF-1 olarak geçiyor bu testin adı. Ben Erbil Bey'in anlaşmalı olduğu laboratuvarda yaptırdım. Erbil Bey in muayenehanesi Bahçeciyle aynı binada. Testler için anlaşmalı olduğu lab da hemen yan binada e-lab. Ben 125 tl ye yaptırdım. ama pazarlık yapmanı öneririm. Yoksa epey giydirmeye çalışıyor laboratuvar.) (devlette de bakılıyordur diye düşünüyorum ama ben uğraşmadım.)
-TSH (Devlette baktırdım. Normal hemogram testlerini de yaptırdım bunun yanında)
-Prolaktin (Devlette baktırdım. Normal hemogram testlerini de yaptırdım bunun yanında)
-Rahim Filmi (Erbil Bey'in anlaşmalı olduğu Fulya Açık Emar'da çektirdim. 550-600 TL ödemiştim sanırım.)
-Şeker Yüklemesi (Ailemde diyabet hikayesi var. O yüzden istedi benden. Ben devlette baktırdım buna)
-Haşimato Antikorları (Annemde haşimato var. TSH'ım normal olmasına rağmen istedi. Ama Erbil Bey ailede haşimato geçmişi olmasa da istiyor bunu. Çünkü Haşimato bir bağışıklık sistemi hastalığı ve en çok üreme sistemini etkiliyor. Nitekim Antikorlarım yüksek çıktı. Haşimatoymuşum. Bahçeci bunu araştırmamıştı bile. )
Bana FSH ve AMH 'ı yeniden baktırmaya gerek görmedi. Görünen köy klavuz istemiyor zatenErbil Bey FSH ve AMH'ı umursayan bir doktor değil. Onun için önemli olan gördüğü folikül sayısı. Ki olması gereken de bu zaten.
Bunların yanı sıra eşimden Kromozom testi, Sperm DNA hasar testi istemişti. (Bahçeci buna bakmamıştı yine. Sorun bende malumGerek görmediler eşime bakmaya. Ki eşimin de sperm sayısı düşüktü.)
Ayrıca Erbil bey bana bir multivitamin (Regenesis Max), Omega 3 (Krilom), Selenyum (Solgar) ve eşime de yine bir multivitamin verdi. Büyüme hormonum düşük çıktığı için 1 aydır hormon kullanıyorum. Pahalı bir iğne. Ama epey uzun gidiyor.
Umarım yardımcı olabilmişimdir. Sorun olursa yine yanıtlarım. :)
Aramıza hoşgeldin canım. Nerede yaşadığın önemli. İyi bir doktor bulmalısın öncelikle..O sana süreci anlatacaktır. Ağlamak çözüm değil. Stres bütün hormon düzeylerini alt üst eder. Şöyle düşün sanki grip olmuşsun da tedavisini düşünüyor gibi. Yaşadıklarını unutmaya çalış. Zor biliyorum ama normal yaşantına devam etmeye çalış. Daha kötüleri var onları düşün mesela ben :). AMH 0,01. Şimdiden Q10 omega 3 kullanımına başla lütfen...Günde 1 tane alsan yeter. Omepam Q10 öneririmMerhaba kızlar.ben araniza yeni katıldım.1yillik evliyim.yasim 36.yazin doktora gittim testler yapti herhangibir sorun yok dedi.ben rahat edemedim 1 ay once baska bir hastaneye gittim.hersey yolunda diye dusunurken adetimin 3.gunu ultrasonla baktığında direk yüzüme yumurtalık rezervin az 3-4tane hemen tüp yapmamız lazım dedi.bu arada ben eşimin sperm testini de götürmüştüm o gayet iyi.ben o gün kan testi verdim ve amh sonucun 0.06 imiş.doktoru aradim adetin olunca gel tüp bebege baslayacagiz dedi.gunlerdir aglamaktan ve uzulmekten mahvoldum.sizler tecrübemiziniz lütfen bana yardım edin acaba başka doktora da goruneyimmi?
cevabın için teşekkür ederim. ben adanada yaşıyorum. başkent hastanesine gidiyorum.doktor vitamin ilacı verdi. kullanmaya başladım.ben herşey normal diye düşünürken doktor ihtimal çok az deyince dünyam başıma yıkıldı.bu arada amh testi normalde değişken değilmiş. ancak d vitamini eksikliği ve labaratuardan kaynaklı sapmalar olabilirmiş. siz de başka yerde amh testi yaptırdınız mıAramıza hoşgeldin canım. Nerede yaşadığın önemli. İyi bir doktor bulmalısın öncelikle..O sana süreci anlatacaktır. Ağlamak çözüm değil. Stres bütün hormon düzeylerini alt üst eder. Şöyle düşün sanki grip olmuşsun da tedavisini düşünüyor gibi. Yaşadıklarını unutmaya çalış. Zor biliyorum ama normal yaşantına devam etmeye çalış. Daha kötüleri var onları düşün mesela ben :). AMH 0,01. Şimdiden Q10 omega 3 kullanımına başla lütfen...Günde 1 tane alsan yeter. Omepam Q10 öneririm
Kim peki bu dr, ben de kararsızım kime gitsem diye
merhaba cnm bnmde 6-7 yum toplanıyor 3. tüp bebek denememe başlayacgm aret hocayla da görüşme yapacagm. yumurtalarda granul varmıs kalıtesı dusukmus. spermlerde brz sorun var oyuzden saglıklı embryo olusmuyor dediler.Selam canım, benim de amh sıkıntı 2-3 folikül gözüküyor. Ben Aret Kamar a gidiyorum ve memnunum. Tavsiye ederim.
Fsh dan geçtim düşük amh den geçtim ama kalite sorunundan geçemiyorummerhaba cnm bnmde 6-7 yum toplanıyor 3. tüp bebek denememe başlayacgm aret hocayla da görüşme yapacagm. yumurtalarda granul varmıs kalıtesı dusukmus. spermlerde brz sorun var oyuzden saglıklı embryo olusmuyor dediler.
aret hoca klomenle yumurta buyutuyormus belkı ılacsız tedavı daha saglıklı yum elde edılmesıne vesıle olur. senın tedaın nasıl iğneli mi ? birde havuz mu yapacaksnz? bnm tedavımde uzun surebılırmıs saglıklı embrıyo döllenene kdr opu olmaya dvm edecegm gbı duruyor. raporlumu tedavı görüyorsunz?
malesef en zor sorunla karsı karsıyayız cnm , kalite değişmiyor diyorlar bende yeme ıcme vıtamın alma konusunda elımden gelenı yapıyrm ama suana kdr bır yol alamadık. mını ıvf dedikleri düşük doz ilaçla tedavı yontemını araştryrm bu seferde onu denemek ıstyrm. yumurta az elde edılecek belkı bırkac ay yumurta toplatacagm ama olabildiğince doğala yakın yumurta toplansın ıstyrm belkı bı derece daha kalıtelı olurlar. bu sekılde hamıle kalanlar var. senın tedavılerınde hep ıgnemı kullanıldı. bnm ılk tedavımde 300 ml gonal f +femara 5 gun içtim. 2. tedavmde 225 ml gonal f kullndm. ıkınıc tedavıde 5aa embrıyo olustu. ilkinde 3bc emb olustu. 5aa ıle kımyasal gebelık yasadım. diğeriyle negatf aldım. doz düştükçe kalıte artıyor sankı. gerci eşimde vitamın kullandı 2. tedavıye baslamadanFsh dan geçtim düşük amh den geçtim ama kalite sorunundan geçemiyorum6. Tedavim 2. Tedavim hariç hiç 1. Kaliteyi göremedim bir kere blast transferim oldu onda da kaliteleri 4cc idi. Kalite için çok şey yedim içtim sayı sorununu çözdük 9 yum toplandı ama kaliteleri grade 2 oldu
Yok ben başka yerde yaptırmadım...Yıllar önce yaptırmıştım belki daha da düşük şimdi değerim...Benimki çikolata kisti nedeniyle ve cerrahi müdahaleler nedeniyle azaldı...Bu sorunları yaşarken bekardım..Evlenir evlenmez tüp bebeğe başladım. D vitamini bende de az ama 0,01 de ne kadar sapmaya yol açabilir :). İçin rahat değilse testi yenilettir..Bazılarının sonuçları hatalı olabiliyor...Ama ben benim sonucumdan eminim. Yoksa bugüne kadar çok sayıda yumurta elde ederdik. En fazla 1-2 yumurtam olmuştur.cevabın için teşekkür ederim. ben adanada yaşıyorum. başkent hastanesine gidiyorum.doktor vitamin ilacı verdi. kullanmaya başladım.ben herşey normal diye düşünürken doktor ihtimal çok az deyince dünyam başıma yıkıldı.bu arada amh testi normalde değişken değilmiş. ancak d vitamini eksikliği ve labaratuardan kaynaklı sapmalar olabilirmiş. siz de başka yerde amh testi yaptırdınız mı
malesef en zor sorunla karsı karsıyayız cnm , kalite değişmiyor diyorlar bende yeme ıcme vıtamın alma konusunda elımden gelenı yapıyrm ama suana kdr bır yol alamadık. mını ıvf dedikleri düşük doz ilaçla tedavı yontemını araştryrm bu seferde onu denemek ıstyrm. yumurta az elde edılecek belkı bırkac ay yumurta toplatacagm ama olabildiğince doğala yakın yumurta toplansın ıstyrm belkı bı derece daha kalıtelı olurlar. bu sekılde hamıle kalanlar var. senın tedavılerınde hep ıgnemı kullanıldı. bnm ılk tedavımde 300 ml gonal f +femara 5 gun içtim. 2. tedavmde 225 ml gonal f kullndm. ıkınıc tedavıde 5aa embrıyo olustu. ilkinde 3bc emb olustu. 5aa ıle kımyasal gebelık yasadım. diğeriyle negatf aldım. doz düştükçe kalıte artıyor sankı. gerci eşimde vitamın kullandı 2. tedavıye baslamadan
4 cc nedir? Kalite hakkında ne kadar çok bilgilisiniz. Ben hiçbirşey bilmiyorum kaliteli ya da değil deyip geçiyorlar..Fsh dan geçtim düşük amh den geçtim ama kalite sorunundan geçemiyorum6. Tedavim 2. Tedavim hariç hiç 1. Kaliteyi göremedim bir kere blast transferim oldu onda da kaliteleri 4cc idi. Kalite için çok şey yedim içtim sayı sorununu çözdük 9 yum toplandı ama kaliteleri grade 2 oldu
Orta kaliteli demekmiş cnm ama tutmadı ama bugun orta kaliteli 3. Gün embriyom tuttu çok şükür4 cc nedir? Kalite hakkında ne kadar çok bilgilisiniz. Ben hiçbirşey bilmiyorum kaliteli ya da değil deyip geçiyorlar..
Rabbim size de sağlıklı ve hayırlı bir evlat nasip etsin.moral çok önemli sanirimYok ben başka yerde yaptırmadım...Yıllar önce yaptırmıştım belki daha da düşük şimdi değerim...Benimki çikolata kisti nedeniyle ve cerrahi müdahaleler nedeniyle azaldı...Bu sorunları yaşarken bekardım..Evlenir evlenmez tüp bebeğe başladım. D vitamini bende de az ama 0,01 de ne kadar sapmaya yol açabilir :). İçin rahat değilse testi yenilettir..Bazılarının sonuçları hatalı olabiliyor...Ama ben benim sonucumdan eminim. Yoksa bugüne kadar çok sayıda yumurta elde ederdik. En fazla 1-2 yumurtam olmuştur.
hayırlı olsun cnm inş sağlıkla dvmı gelirOrta kaliteli demekmiş cnm ama tutmadı ama bugun orta kaliteli 3. Gün embriyom tuttu çok şükür
6aa en iyi derecede embrıyo4 cc nedir? Kalite hakkında ne kadar çok bilgilisiniz. Ben hiçbirşey bilmiyorum kaliteli ya da değil deyip geçiyorlar..
Amin inşallah Allah razı olsunhayırlı olsun cnm inş sağlıkla dvmı gelir
Teşekkür ederim verdiğin bilgiler için. Bunları bilmiyordum..Embriyolog 1. derece ya da 2. derece kalite diyor o kadar...6aa en iyi derecede embrıyo
5aa iyi kalıtede embriyo
4 ve altındakılere ıse orta dıyorlarmıs
Yeni mi öğrendin tuttuğunu yoksa? bugün diye yazmışsın :) Çok sevindim...Orta kaliteli demekmiş cnm ama tutmadı ama bugun orta kaliteli 3. Gün embriyom tuttu çok şükür
Evet sabah kan vermiştim 11.00 gibi öğrendim kurban olduğum Rabbim tez zamanda sana da nasip etsin duamdasınYeni mi öğrendin tuttuğunu yoksa? bugün diye yazmışsın :) Çok sevindim...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?