- 11 Ocak 2017
- 134
- 117
- 103
- Konu Sahibi crocus7919
-
- #3.861
canım sen çok ağır şeyler yaşamışsin ve hiçbiri elinde değil. Yumurtalarını kaybetmen tamamen kemoterapi nedeniyle. Bu kadar sıkıntı yaşayinca sağlıklı beslenmek konusunda bizlere göre daha fazla motive olmuşsun. gerçekten azmini ve disiplinino tebrik ediyorum. Ben arada kaçırıyorum tamamen sağlıklı beslenmiyorum. yine de eskiye nazaran daha iyiyim en azından kola, cips gibi sağlıksız şeyler yok hayatimda. Daha 1 yıl öncesine kadar cips çok yerdim. Her akşam çayla beraber abur cubur tüketirdim...şimdi yok.. Ben de arastiracagim peynir yogur konusunu. İnşallah hepimiz emeklerimizin karşılıgini alıriz. Ben kadınlar kulübü olmasaydi bunlardan haberdar değildim hiç..İnsanlarin bu kadar inançlı bir sekilde düzenli beslendiklerini de bilmiyordum. beni motive ettiniz :))Doğum kontrol hapı kullanirken hiç gün atlamamama rağmen hamile kaldım 10 haftalikken kalp atışları durdu doktorum tabiri caizse anadoluda ceketini atsan hamile kalan kadinlardansın demişti ilaç bile bastıramamış yumurtlamami..olaydan 6 ay sonra kalinbagirsakta tümör bulundu kemoterapi radyoterapi ve ameliyat derken 1 yıl gecmeden allaha şükür hepsini atlattim onkologum senin gibi hastalarda bukadar kısa surede atlatmak mucize dedi.3 yıl oldu atlatali.annem cocuklugumuzdan beri çok hassastır bu konuda hep organik yada köy ürünleri kullanırdı bende saçma bulurdum gençlik işte.ama benim en buyuk kurtaricim megersem beslenme tarzimmis doktorum öyle dedi.genetik test yapıldı tamamen hastalık genetik çıktı.yani belkide daha fazla hazır tüketmiş olsaydım bugün daha farklı olabilirdim maalesef ki radyoterapiden yumurtaliklar etkilenmiş ve fsh 90 amh 0.01 ama bunada şükür diyorum arkadaşım elinizden geldiğince sağlıklı beslenin hazır tuketmeyin ben buna rağmen bukadar olay yaşadım tekrar allah'ıma binlerce kez sukurler olsun diyorum bunları yasadigimda daha 1 yıllık evliydim ve hersey tesaduf eseri farkedildi.cok uzun yazdım ama sağlıklı olmak için daha ozenli olmak gerektigini düşünüyorum bende elimden geleni yapmaya çalışıyorum
bende cok dikkat ediyorum yedigime ictigime arada evet tatli kacamaklari yapiyorum ama cok cok az yani ekmegimi evde yapiyroum unu disardan aliyorum ama tam bugday unuyla evde icine ne koydugumu biliyorum en azindan ben bunu yaptiktan snra tabiki kullandigim ilaclarda var ve en inemlizi sigarayi biraktim 9 folikul gozuktu ben elimden geleni yapiyorum takdir allahin artik sende boyle yap ve takdiri allaha birak icin rahat olsun herseyi denedim olmazsa ki insaallah olur o zaman olmadi dersinHaklısın benim kastettigim şu..Herşeye yetişebilmemiz mümkün değil. Bunu demek istiyorum. Çünkü hersey sanayi ürünü. bugüne kadar hep hazır yiyordum bundan sonra biraz dikkat etmeye başladım sadece. kaliteli bir yumurta zor gibi benim için. Anladığım kadarıyla 3-4 sene bu şekilde beslenmek gerekir. Bu tür beslenmeye rağmen hamile kalamamış çoğu kişi..Mesela balık çok sağlıklı deniyor hamsi vs öneriliyor. okudunuz mu bilmiyorum. balıkların hepsi ağır metal içeriyor. Türkiye denizleri kirli özellikle Karadeniz..hamsi de bile ağır metal civa, kurşun tespit edilmiş. O nedenle balık çok yemiyorum..yani herşeyi kontrol edebilmek mümkün değil. Bu kadar disiplinli beslenenleri de cidden tebrik ediyorum..
ben de dikkat etmeye başladım...Kısa bir süredir. Öncesinde pek bilmiyordum yumurtayı etkilediğini. Ama yine de umudum yok açıkçası..9 yumurta ya da folikül görüneceğini sanmam. Zaten öyle olsa AMH 0,01 olmazdı. Sadece olan yumurtanın belki kalitesini etkiler olumlu yönde. O da sınırlıdır. Bu yumurta hücrelerinin DNA RNA yapısı bellidir. Beslenmeyle ancak belli düzeyde etkilenir diye düşünüyorum. Büyüme hormonu, vitaminler (Q10, D vitamini) alıyorum. Bence asıl etkileyecek olanlar onlar..bende cok dikkat ediyorum yedigime ictigime arada evet tatli kacamaklari yapiyorum ama cok cok az yani ekmegimi evde yapiyroum unu disardan aliyorum ama tam bugday unuyla evde icine ne koydugumu biliyorum en azindan ben bunu yaptiktan snra tabiki kullandigim ilaclarda var ve en inemlizi sigarayi biraktim 9 folikul gozuktu ben elimden geleni yapiyorum takdir allahin artik sende boyle yap ve takdiri allaha birak icin rahat olsun herseyi denedim olmazsa ki insaallah olur o zaman olmadi dersin
Senşn ne kadar kaldı adete canım bir sürpriz olur sen dikkat etmeye devam et sayıyı oynatamayabilriz ama kalite inş elimizden gelirben de dikkat etmeye başladım...Kısa bir süredir. Öncesinde pek bilmiyordum yumurtayı etkilediğini. Ama yine de umudum yok açıkçası..9 yumurta ya da folikül görüneceğini sanmam. Zaten öyle olsa AMH 0,01 olmazdı. Sadece olan yumurtanın belki kalitesini etkiler olumlu yönde. O da sınırlıdır. Bu yumurta hücrelerinin DNA RNA yapısı bellidir. Beslenmeyle ancak belli düzeyde etkilenir diye düşünüyorum. Büyüme hormonu, vitaminler (Q10, D vitamini) alıyorum. Bence asıl etkileyecek olanlar onlar..
Ya lütfen böyle deme canım Allah’ın ol demesiyle neler olur olmaz deyip nasibi görmezden gelme burda da neler neler okuduk biliyorsun. Ayrıca dolu olan olgun olan üç yumurta bizim için sürpriz ve muhteşem bir şey olur.. bazısı kepçe kepçe alır biz bu konuda kaşık kaşık alıyoruz ne yapalım hiç Yok değil ya elbet bir gün bulununca o embriyo bizim de bebeklerimiz olacak . Sabrın sonu selamettir güzel yüreğinden umudu ve duaları eksik etmeRegl olmama az kaldı. 1-2 gün sonra olacağım inşallah..Sürpriz derken? yumurta sayısı mı? o belli..büyüme hormonuna rağmen 9-10 yumurta olmaz dedi doktor. En fazla 3 olur dedi. Diğer türlü tesadüfen hamile kalmamı kastediyorsan o hiç mümkün değil :).
Umutsuz değilim canım. Umudum var yoksa uğraşmazdım. Birçoğundan daha mutluyum. Hiçbir zaman bu durumuma günlerce gecelerce ağlamadım..sadece realist bakıyorum :). Yani benim için 3 yumurta çok çok iyi bir sonuç olur..Dopdolu 3 yumurta, kaliteli 3 embriyo demek..Bu bile yeter bana. Doktorum da öyle dedi. 3 yumurta işimizi çok rahatlatır dedi, onu elde edebilmek için uğraşıyoruz dediYa lütfen böyle deme canım Allah’ın ol demesiyle neler olur olmaz deyip nasibi görmezden gelme burda da neler neler okuduk biliyorsun. Ayrıca dolu olan olgun olan üç yumurta bizim için sürpriz ve muhteşem bir şey olur.. bazısı kepçe kepçe alır biz bu konuda kaşık kaşık alıyoruz ne yapalım hiç Yok değil ya elbet bir gün bulununca o embriyo bizim de bebeklerimiz olacak . Sabrın sonu selamettir güzel yüreğinden umudu ve duaları eksik etme
Umutsuz değilim canım. Umudum var yoksa uğraşmazdım. Birçoğundan daha mutluyum. Hiçbir zaman bu durumuma günlerce gecelerce ağlamadım..sadece realist bakıyorum :). Yani benim için 3 yumurta çok çok iyi bir sonuç olur..Dopdolu 3 yumurta, kaliteli 3 embriyo demek..Bu bile yeter bana. Doktorum da öyle dedi. 3 yumurta işimizi çok rahatlatır dedi, onu elde edebilmek için uğraşıyoruz dedi
Az olarak gördüğü folükül sayısı arkadaşım yani uyarıldığında ilaçlarla cevap verebilecek kesecik diyorlar tabi içinde yumurta olup olmadığı opuya girmeden belli olmuyor. Sayının az olması kalitesi hakkında ipucu vermez ancak sayı az olduğu seçenek şansları da düştüğü için rezerv azsa gebelik sıkıntısı başlar derler.İnşallah çok güzel sonuçlar alırsınız.
Benden daha tecrübeli olduğunuz için size bir şey danışmak istedim, ben hiç regl günü gidip folikül sayımı yaptırmadım ama tesadüfen yumurtlama günlerimde doktora görünmüştüm. O da yumurtlamayı gördüğünü hamile kalabileceğimi söylemişti aslında ama rezervler düşük sanırım baktıralım demişti.
Daha sonra 0,38 çıkan amh sonucumun üzerine konuşurken, senin yaşında çok daha fazla görünmeliydi sende 2,3 tane falan göründü demişti...
Hala kafamda anlamlandıramadım.
0,38 ve az olarak 2,3 tane görmesi... ne demekti acaba, o tarihlerde neyi 2,3 görmüştü ve çok azdı... 2,3 tane olsa da çok kalitesiz mi demekti o amh, anlamadım.
Multivitamin olarak decavit regennensis ya da elevit bakabilirsin CNmMulti vitamin kullanıyor musunuz arkadaşlar? Almayı düşünüyorum, fikir edinmek istedim
Rahim duvarının kac mm olduğunu soyledimi bence başka bir doktorla daha görüşmende fayda var rahim kalınlığı icin verilen ilaclar var birde nar suyunu araştır arkadaşım fayda görenler çokMerhaba arkadaslar
Ben 3.5 yildir bebek istiyorum ancak malesef olmadi. 2 yil once histereskopi gecirdim. Operasyonu yapan doktor rahimde sekil bozuklugu oldugunu histereskopinin sart oldugunu soylemisti. Ancak sonrasında gebelik olmadi ve 2. Operasyon gerekli diyince doktor icime sinmedi ve tedaviyi yarim biraktim.
Dun baska bi doktora gittim. Muayene etti ve bana sagda 2 solda 2 yumurtan var cok az. Yumurta sayin çok düşük. Ayrica rahim duvarin ince bunun sebebi histereskopide aldigin bir hata olabilir. Su an adetlisin. Adetten sonra yine muayene edelim rahim duvarin kalınlasmazsa tup bebek bile cok zor dedi. Yikilmis haldeyim. 2 ocak'a kadar ölürüm gibi geliyor. Lütfen bana fikir verin. Napayim ?
Rahim duvarının kac mm olduğunu soyledimi bence başka bir doktorla daha görüşmende fayda var rahim kalınlığı icin verilen ilaclar var birde nar suyunu araştır arkadaşım fayda görenler çok
Biraz araştırdım da elevit domuz jelatini kullanıyormuş, firma da kabul etmiş bunu. Decavit güvenilir sanırım. Biraz daha bakayım. Sağol canımMultivitamin olarak decavit regennensis ya da elevit bakabilirsin CNm
Arkadaşlar ben bugun bir makale okudum.yabanci kaynakli bulabilirsem buraya da atacağım. D vitamininin çok önemli bir değer olduğu hakkında idi. Özellikle doğurganlık için çok büyük bir etkenmis. Tabi daha geniş bir açıklamayı ama ben sadece özetini yazabildim. Anne olmayi dusunen bütün kadınların D vitaminine baktirmalri gerektiğini özellikle vurguluyorlardı. Sizde baktırdiniz mi hiç?
Bende doktor arayışındayım coenzimQ10 banada doktor önermişti ama yumurtaliklar ve yumurta kalitesi için ama rahim için bilemedim faydası olur dedilerse doğrudurYok soylemedi. Bende o sırada şoka girdim hic bir sey soramadim. Nar suyunu okudum bi yerlerde. Bi de bugun pendikte bir aktari aradim. Q enzim 10 diye bir ilaç onerdi. Bana onerebileceginiz bir doktor var mi peki
Ben baktırdım...düşük çıktı değerim çoğu kadında olduğu gibi...Türkiyedeki kadınların çoğunda D vitamini eksilArkadaşlar ben bugun bir makale okudum.yabanci kaynakli bulabilirsem buraya da atacağım. D vitamininin çok önemli bir değer olduğu hakkında idi. Özellikle doğurganlık için çok büyük bir etkenmis. Tabi daha geniş bir açıklamayı ama ben sadece özetini yazabildim. Anne olmayi dusunen bütün kadınların D vitaminine baktirmalri gerektiğini özellikle vurguluyorlardı. Sizde baktırdiniz mi hiç?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?