- 4 Temmuz 2017
- 83
- 123
- 93
- 38
- Konu Sahibi crocus7919
- #3.421
Ben kemdime o kadar kıZiyorum ki belki de buyuzdendir hiç mi hiç Sakinleşemiyorum! benim çok stresli bir iş hayatım vardı duzen yok beslenme yok gece yok gündüz yok adetlerimin 2015 e kadar hep düzenliydi 2016 yılında işi bırakma kararı aldım 13 yılın sonunda ve o yıl çok stres yaptım işi bırakmak çok radikal bi karardı benim için ve yurt dışına taşınma kararı aldım vize işlemleri ıvırı zıvırı derken 2 gecikmeli regli yasadım strestendir dedim 2016 nisan 7'si regli oldum o gun yurt dışına çıktım hazirana kadar regli olmadım dr ye gidemedim sağlık poliçesi yaptırmamıştım hava degisimidir dedim sonra türkiyeye geldim medikal park prof nida bayık a gittim hormon tahlilleri istedi ve bi tane de sktürücü yazdı bu arada düğünüm için de ayrica bi telas içindeyim o ilacı düğün günüme kadar ictim hormon tahlillerini ve semeari dugunden sonra yaparim dedim o zan reglide olurumndedim olmadim esimle balayi programimizi yapmistik ve iskocyaya gittik sonra agustosa kadar bise yok ates basmalari falan zehir oldu balayi turkiyeye geldik esimle dr ye gittik (ozel) dr bakti tahliller cikti fsh 95 amh 0.01 lh 81 prolaktin 12.46 diyerleri normal sayilirdi Ve dr o kadar rahatti ki bunu soylerken " siz dedi menepoza girmissiniz dedi sansiniz yok esim yanimda öluyorum zannettim o an kabustu ve hala kabus cok kotu kizlar cookk
Öncelikle merhaba. İlk söylemek istediğim lütfen ama lütfen stresini azaltmaya çalış. Bu en önemlisi. Fsh ı bu kadar yükselten şeylerden biri stres.
Durumum senden pek farklı değil. 30 yaşındayım. Fsh ilk ölçtürdüğümde 22'ydi. 2 ay sonra tedavim sürerken bir türlü frenleyemediğim stresten 40'a fırladı. AMH'ım 0,06. Bu yıl ilk kez Mayıs ayında başladık tedaviye. Mayıs, Haziran, Temmuz... 3 ayda da 1, 2, en fazla 3 yumurta görüldü muayenelerimde. Bir ay reglin 5. gününde çatladılar. (Ki normal olan 14. günde çatlamanın gerçekleşmesi) Bir ay yine erkenden çatlayarak yok oldu. Haziran ayındaki takipte de stresten fsh ım 40'a fırladı. Çatlatma iğnesinin etkisiyle de tam 13 gün erken regl oldum. Artık tamamen olumsuzdum. Her gidişimizde kötü bir haber almak alıştırıyor insanı en kötüsüne. Ağustos ayında hiç ümidim yoktu. Yumurta falan da çıkmayacak diyordum. Ama o ay şansa 5 yumurtam göründü ve tamamı toplandı. 2 embriyom oluştu. Transfer sonrası negatif sonucu da alsam, bu geldiğim aşama benim için mucize gibi bir şeydi. Çünkü yumurta donasyonunu araştırıyordum ben. Şimdi Erbil Yağmur ile devam ediyorum. Rezerv azlığına sebep olabilecek birkaç şey bulundu bende. Haşimato gibi. Büyüme hormonu eksikliği gibi.
Demem o ki... Peşini bırakma. Pes etme. Normal yoldan dahi hamile kalma şansımız elbette var. Ama buna güvenip de bu değerlerle her şeyi oluruna bırakma. Stres en büyük düşman. Zaman zaman hepimizin moralinin düştüğü, yıkıldığımız anlar oluyor. Ama yol pes etmemekten geçiyor.
Sen de içine sinen bir doktorla devam et bu işe. Eşin sanırım yurtdışında, yanlış anlamadıysam. Emin ol bu şekilde de yürütebilirsiniz her şeyi. Sen sadece iyi bir merkez bul ve güven.
Kürler konusuna ben hiç ama hiç inanmıyorum. Yapmadım, yapmayı da düşünmüyorum. Bitkiler yararlı olabileceği gibi, aynı derecede zararlı sa olabilir. Kafana göre kullanmamanı öneririm. Burada birçok insan faydasını görmüştür, ama her bünye aynı değil. Anladığım kadarıyla kültürlü, eğitimli bir insansın. Lütfen pes etme. Böyle kendini yiyip bitirerek süreci zora sokarsın.
Biraz fazla açık olduysa kusuruma bakma. Ama bu süreçte birilerinin bizi silkelemesi öyle iyi geliyor ki. Kısmetimizde varsa olacak. Ama o zamana kadar elbette bu işin peşini bırakma. Hiç çaba harcamadan Allah ol derse olacak mantığı da fazla kadercilik. Elbette ol derse olacak. Ama önce sen de gayret göstereceksin. Hadi bakalım bi silkelen. Başını dik tut. Bir şekilde, zamanı geldiğinde biz de yaşayacağız bu duyguyu.