Kızlar Selamlar;
Biraz umut olsun diye, biraz da eğer olumlu sonuç alırsam buraya yazacağım ayrıntıları ile kendime söz verdiğim için size başımdan geçen son olayları yazmak istiyorum.
2 senelik evliyim, 28 yaşındayım. Bugüne kadar çocuk hiç düşünmemiştik 2 ay öncesine kadar. Hem hamilelik öncesi genel kontrol yaptırmak, hem de yıllık Smear testini yaptırmak için kadın doğum doktoruna gitmek istedim geçtiğimiz ay. Araştırmalarım sonucu gittiğim doktor oldukça ünlü bir Profesör, büyük bir
tüp bebek kliniği bulunmakta. Adını vermek istemiyorum ancak zor da olsa aldıgım randevudan sonra 2 saat bekleyerek hocaya muayeneye girdim. Bu arada şunu söylemem gerekir ki adetlerim oldukça düzenlidir, çok nadir sapma olur ve aşırı ağrılarım da olmaz saat gibidir.
Muayene sonrası hoca benim yumurtalık overlerimin çok düşük oldugunu, toplamda 5 yumurta anca sayabildiğini, bunun yaşıma göre oldukca düşük oldugu ve tüp bebek düşünmemi ama önce AMH testi yaptırmamı istedi. Neye uğradığımı şaşırdım tahmin edersiniz böyle birşey beklemiyordum. O hızla direkt bir laboratuvara gidip kan aldırdım, bir saat sonra sonuç hüsrandı.
AMH değerim 0,18. Üstelik hiç çocugum yokken, üstelik bu yaşta, herhangi bi şikayetim yokken..Tahmin edersiniz ki bir anda dünya başıma yıkıldı. Direkt görüştüğüm doktorun ofisine gittim ağlayarak.. Çünku değeri internete yazdıgımda özellikle bu sayfalarda konusulan pek çok sey yazıyordu. Çoğunda bu değer ile tüp bebek bile yapılamaz yazıyordu.. Ağla ağla gerçekten canım çıkmıştı. Hoca ise acilen tüp bebek tedaviye başlamamı ama eğer istersem normal yollardan 2 - 3 ay deneyebilecegimi ama vakit kaybetmememi erken menapoza girebileceğimi söyledi..
Bu başlıktaki tüm yazıları o haftasonu okudum. 352 sayfanın hepsini ağlayarak okudum, hemen incir kürüne başladım, bal polen falan içtim neyse... içime sinmedi aslında bu kadar şikayetım yokken nası olabiliyor diye ve tek doktorun veya tek sonucun hayatımı böyle karartmasına dayanamadım, tanıdıgım başka bir doktora gittim. AMH sonucumu ve durumu anlattığımda kendisi resmen beni odadan kovdu saçmalama diye.. Önemli olan adet düzenidir dedi. Yaşın kaç ki daha dedi... Bu tüp bebek olayı falan ticari, tıbbı değil dedi falan falan..
Bu sözlerle daha da rahatlamıştım. Ve ve ve tam 10 gün sonra, yani dün 4 haftalık hamile oldugumu öğrendim. Bu olaylar olurken, ben kendımı bu kadar mahvederken meğer hamilemiyimişim.. Ve okadar kendımı üzmeme rağmen gene olan olmuş, doğal yollardan hamile kalmıştım, hemde ilk seferde.. Amh degeri düşük olup kendini üzen arkadaşlarım lütfen bunu aklınızdan çıkamayın, doğal yollardan elinizden geleni yaptıktan sonra tüp bebeğe başlayın ve hiç bi zaman bu değerin bir gösterge oldugunu..