AMH DEĞERI DÜŞÜK OLUP HAMİLE KALANLAR

Aynen canım, iyiki kanser degilmişsin...bence de sükredelim halimize. hem tekrar hamile kalırsın dert etme. önemli olan senin sağlığın...Benim de geçen sefer 464 gibi çıktı ca125 değerim. Doktorum da korktu...ben de neden korktunuz dedim, kanserden mi suphelendiniz dedim...o da Allah korusun gibi bir tepki gösterdi..Öyle olmasi icin 1000-2000 ler olmasi gerekmiyor mu degerin dedim :)..doktoru ben teselli ettim nerdeyse :) Halbuki Ca125 değerim bence yüksek bile degildi.
Aynen canım benim ca125 900 ü görünce dr bi de usg de tam çikolata kisti diyemiyorum deyince çok korktum herşeyin başı sağlık çocuk olayını bekarken takmazdım bekar gibi düşünmeye çalışıyorum hamile kalsam da ilki gibi kafamda büyütmeyeceğim 8 haftalık hamileliğin 6. Haftasında öğrendim ama 2 haftam korku ve hastane ile geçti kürtaj da cabası kafamda çok taktığım için böyle oldu gibi geliyor herşeyin hayırlısını istemek gerekiyor

ben ılk kez 8 sene evvel bekarken tanıstım kendısyle... 8 cm olmustu ınnılmz agrılar cektım. amelıyat denıstı doktorum ve oldum. sene sonra tekrar nüksetti.. hala da benle yasıyor.. sagolsun cok vefalıdır hıc bırak maz beni...eger gunun bırınde hamıle kalıp doğurusam onuda sezeryan sırasında aldırırım dıye hayaller kuruyorum...
ben bir çocuğum olsun komple aldiracagim. Rahim yumurtaliklar tüpler komple yani :)

ben bir çocuğum olsun komple aldiracagim. Rahim yumurtaliklar tüpler komple yani :)
Benim annem 50 yadinda adet oluyordur fazla calisiyordu yumurtaliklari. Ayda 2 kez yumurtluyomus benim anam :) sonra gitti ne var ne yok aldirdi oh simdi rahat. Sifir risk sifir sikinti

Hanımlar akıntı problemim vardi. Onun için doktora gelmiştim. Doğum kontrol hapindan oluyormuş sorun yokmuş.. benim gibi hap.kullanip ayni sorunu yaşayanlar için yazdım :)

Kızlar Selamlar;
Biraz umut olsun diye, biraz da eğer olumlu sonuç alırsam buraya yazacağım ayrıntıları ile kendime söz verdiğim için size başımdan geçen son olayları yazmak istiyorum.
2 senelik evliyim, 28 yaşındayım. Bugüne kadar çocuk hiç düşünmemiştik 2 ay öncesine kadar. Hem hamilelik öncesi genel kontrol yaptırmak, hem de yıllık Smear testini yaptırmak için kadın doğum doktoruna gitmek istedim geçtiğimiz ay. Araştırmalarım sonucu gittiğim doktor oldukça ünlü bir Profesör, büyük bir tüp bebek kliniği bulunmakta. Adını vermek istemiyorum ancak zor da olsa aldıgım randevudan sonra 2 saat bekleyerek hocaya muayeneye girdim. Bu arada şunu söylemem gerekir ki adetlerim oldukça düzenlidir, çok nadir sapma olur ve aşırı ağrılarım da olmaz saat gibidir.
Muayene sonrası hoca benim yumurtalık overlerimin çok düşük oldugunu, toplamda 5 yumurta anca sayabildiğini, bunun yaşıma göre oldukca düşük oldugu ve tüp bebek düşünmemi ama önce AMH testi yaptırmamı istedi. Neye uğradığımı şaşırdım tahmin edersiniz böyle birşey beklemiyordum. O hızla direkt bir laboratuvara gidip kan aldırdım, bir saat sonra sonuç hüsrandı.
AMH değerim 0,18. Üstelik hiç çocugum yokken, üstelik bu yaşta, herhangi bi şikayetim yokken..Tahmin edersiniz ki bir anda dünya başıma yıkıldı. Direkt görüştüğüm doktorun ofisine gittim ağlayarak.. Çünku değeri internete yazdıgımda özellikle bu sayfalarda konusulan pek çok sey yazıyordu. Çoğunda bu değer ile tüp bebek bile yapılamaz yazıyordu.. Ağla ağla gerçekten canım çıkmıştı. Hoca ise acilen tüp bebek tedaviye başlamamı ama eğer istersem normal yollardan 2 - 3 ay deneyebilecegimi ama vakit kaybetmememi erken menapoza girebileceğimi söyledi..
Bu başlıktaki tüm yazıları o haftasonu okudum. 352 sayfanın hepsini ağlayarak okudum, hemen incir kürüne başladım, bal polen falan içtim neyse... içime sinmedi aslında bu kadar şikayetım yokken nası olabiliyor diye ve tek doktorun veya tek sonucun hayatımı böyle karartmasına dayanamadım, tanıdıgım başka bir doktora gittim. AMH sonucumu ve durumu anlattığımda kendisi resmen beni odadan kovdu saçmalama diye.. Önemli olan adet düzenidir dedi. Yaşın kaç ki daha dedi... Bu tüp bebek olayı falan ticari, tıbbı değil dedi falan falan..
Bu sözlerle daha da rahatlamıştım. Ve ve ve tam 10 gün sonra, yani dün 4 haftalık hamile oldugumu öğrendim. Bu olaylar olurken, ben kendımı bu kadar mahvederken meğer hamilemiyimişim.. Ve okadar kendımı üzmeme rağmen gene olan olmuş, doğal yollardan hamile kalmıştım, hemde ilk seferde.. Amh degeri düşük olup kendini üzen arkadaşlarım lütfen bunu aklınızdan çıkamayın, doğal yollardan elinizden geleni yaptıktan sonra tüp bebeğe başlayın ve hiç bi zaman bu değerin bir gösterge oldugunu..

canım merhaba ,
ne kadar da güzel anlatmışsın benimde amh değerim düşüktü ilk gittiğim doktor bana da doğal yollardan çok zor hemen aşılama hemen tüp dedi .bende başka bir doktora gittiğimde sana verilen tepki verildi amh tek başına etkili değil bir sıkıntı yok dedi yumurtlıkların gayet iyi dedi.bizlere umut oldun umarım senin gibi bizde güzel haberleri paylaşırız. gözün aydın :anneadayı:

Kızlar Selamlar;
Biraz umut olsun diye, biraz da eğer olumlu sonuç alırsam buraya yazacağım ayrıntıları ile kendime söz verdiğim için size başımdan geçen son olayları yazmak istiyorum.
2 senelik evliyim, 28 yaşındayım. Bugüne kadar çocuk hiç düşünmemiştik 2 ay öncesine kadar. Hem hamilelik öncesi genel kontrol yaptırmak, hem de yıllık Smear testini yaptırmak için kadın doğum doktoruna gitmek istedim geçtiğimiz ay. Araştırmalarım sonucu gittiğim doktor oldukça ünlü bir Profesör, büyük bir tüp bebek kliniği bulunmakta. Adını vermek istemiyorum ancak zor da olsa aldıgım randevudan sonra 2 saat bekleyerek hocaya muayeneye girdim. Bu arada şunu söylemem gerekir ki adetlerim oldukça düzenlidir, çok nadir sapma olur ve aşırı ağrılarım da olmaz saat gibidir.
Muayene sonrası hoca benim yumurtalık overlerimin çok düşük oldugunu, toplamda 5 yumurta anca sayabildiğini, bunun yaşıma göre oldukca düşük oldugu ve tüp bebek düşünmemi ama önce AMH testi yaptırmamı istedi. Neye uğradığımı şaşırdım tahmin edersiniz böyle birşey beklemiyordum. O hızla direkt bir laboratuvara gidip kan aldırdım, bir saat sonra sonuç hüsrandı.
AMH değerim 0,18. Üstelik hiç çocugum yokken, üstelik bu yaşta, herhangi bi şikayetim yokken..Tahmin edersiniz ki bir anda dünya başıma yıkıldı. Direkt görüştüğüm doktorun ofisine gittim ağlayarak.. Çünku değeri internete yazdıgımda özellikle bu sayfalarda konusulan pek çok sey yazıyordu. Çoğunda bu değer ile tüp bebek bile yapılamaz yazıyordu.. Ağla ağla gerçekten canım çıkmıştı. Hoca ise acilen tüp bebek tedaviye başlamamı ama eğer istersem normal yollardan 2 - 3 ay deneyebilecegimi ama vakit kaybetmememi erken menapoza girebileceğimi söyledi..
Bu başlıktaki tüm yazıları o haftasonu okudum. 352 sayfanın hepsini ağlayarak okudum, hemen incir kürüne başladım, bal polen falan içtim neyse... içime sinmedi aslında bu kadar şikayetım yokken nası olabiliyor diye ve tek doktorun veya tek sonucun hayatımı böyle karartmasına dayanamadım, tanıdıgım başka bir doktora gittim. AMH sonucumu ve durumu anlattığımda kendisi resmen beni odadan kovdu saçmalama diye.. Önemli olan adet düzenidir dedi. Yaşın kaç ki daha dedi... Bu tüp bebek olayı falan ticari, tıbbı değil dedi falan falan..
Bu sözlerle daha da rahatlamıştım. Ve ve ve tam 10 gün sonra, yani dün 4 haftalık hamile oldugumu öğrendim. Bu olaylar olurken, ben kendımı bu kadar mahvederken meğer hamilemiyimişim.. Ve okadar kendımı üzmeme rağmen gene olan olmuş, doğal yollardan hamile kalmıştım, hemde ilk seferde.. Amh degeri düşük olup kendini üzen arkadaşlarım lütfen bunu aklınızdan çıkamayın, doğal yollardan elinizden geleni yaptıktan sonra tüp bebeğe başlayın ve hiç bi zaman bu değerin bir gösterge oldugunu..
Çok doğru söyledikleriniz kesinlikle katılıyorum. Ancak tüplerinde sıkıntı olan ve çok çşok düşük AMH için malesef geçerli değil bence...Benim AMH 0,01 çok düşük olasılık...Sizinki bence iyi bir rakam...Ben 0,2 veya 0,1 rakamlara razıyım...Keşke AMH 0,1 olsa...

Çok doğru söyledikleriniz kesinlikle katılıyorum. Ancak tüplerinde sıkıntı olan ve çok çşok düşük AMH için malesef geçerli değil bence...Benim AMH 0,01 çok düşük olasılık...Sizinki bence iyi bir rakam...Ben 0,2 veya 0,1 rakamlara razıyım...Keşke AMH 0,1 olsa...

dediğiniz gibi sıkıtılı tüpler, kistler, yaş ve eşinizin durumu.. aslında hepsi bir bütün hamile kalabilmek için.. Ama sadece AMH, FSH..gibi değerlere bakarak "Siz çocuk sahibi olamazsınız" diyenlere artık çok kızıyorum! Bir aydır sadece bu konu ile alakalı pek çok yabancı tıp dergileri okudum, hala doğruluğu üzerinde çalışmalar yapılan ve yaş ve diğer faktörler ile birlikte değerlendirilmesi gerekilen bir konu AMH. O sebeple Allah yardımcınız olsun inşallah en kısa zamanda bebeğinize kavuşursunuz.

Mrb kızlar bir buçuk senelik evlilik bi sene önce kimyasal gebelik yaşadım o günden beri hamile kalamadım 32 yaşındayım bugüne kadar sebepsiz infertilim sanıyodum iki gün önce amh 0.06 ve fsh 32 çıktı ve doktor bu değerle tüp bebek şanson bile yok deyip yolladı iki gündür bende ağlayarak okudum tüm sayfaları çok büyük bi şok içindeyim ne düşüncemi ne yapcamı bilmiyorum bi yarım yıkıldı bi yarım yazılanlardan dolayı umutlu ama hala rüyamı gerçekmi ayırt edemiyorum

Back
X