AMH Düşüklüğü ve yaş

Evrence

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Ekim 2019
668
1.218
33
Hanımlar merhaba,
43 yaşındayım.Tüp bebekle çocuk sahibi olmak istiyorum. Geçen hafta doktora gittim. Doktor yaşımı sordu ve muayenemi yaptı. Yumurta görünmüyor, bir AMH testi alalım ama bence tüp bebek işine girmeyin zor gibi. Normal yolla deneyin dedi. Tüp bebekle olmayacak olan normal yolla nasıl olacaksa. Gittiğim doktor için de iyi diyorlar,çok hastası var. Ama sanki biraz başından savdi gibi bizi. Yaklaşık 20 gün önce kendi doktorum 3 yumurta görmüştü. Tabii menopoza girme sürecimde başladı, reglim düzensizlesti ve eskisi kadar yoğun yaşamamaya başladım reglimi. AMH sonucuna baktım. Sonuç 0,15 . Benim gibi olup tüp bebekle hamile kalan oldu mu. Yoksa bu şartlarda imkansız mı dersiniz. Çok ta tecrübem yok , tecrübeli hanımlardan destek duymaya geldim. Bana benzer hikayesi olan (yaş vb) ve tüp bebekle hamile kalan varsa yardımınızı rica ediyorum. Doktor önerilerine de açığım. Benim gittiğim doktorum tüp bebek başarılı olma istatistikleri de iyiymiş. Belki de hiç uğraşmak bile istemedi istatistikleri açısından. Ya da adam umut vermek istemedi bilemiyorum. İnsan bir umut arar ya buraya yazayım dedim. Belki benim gibi olup çocuk sahibi olan vardır. Ya da tecrübeli olup bu şartlarda tüp bebek sahibi olamayacağımı düşünen varsa siz de paylaşın lütfen. Çok teşekkür ederim şimdiden.İyi geceler

Doktora katılıyorum. Menopoz belirtileriniz başlamış zaten. İstiyorsanız yaptırın ama boşa para dökmüş olursunuz. Bu işler nasip işi biri tek seferde tutturur biri bir ömür dener olmaz. Yaşınız doğum için ileri. Aynı şey erkek faktöründe de var. 30dan sonra erkeklerin de her yık yüzde 1 testeron azalması oluyor. Bu az gibi bir fark gibi duruyor ama şöyle söyliyim size 20 küsür yaşlarında sağlıklı çiftin korunmasız ilişkide bir ayda gebe kalma ihtimali yüzde 20 gibi bir şey. Hem kadın hem erkek faktöründe yılda yüzde birlik azalma aslında çok şeyi etkiliyor.

Teşekkürler yorumunuz için

Merhaba canim..oncelikle sunu soylemek iatiyorum amh..dusuklugu dogal gebe kalmaya engel degilll..o yuzden demistir doktorunuz. Bende 40ima girnek uzeriyim rezerv azligi var..buna ragmen 4 opu 2 transfer 1 asilma oldum 1 senenin icinde..suan 3. Tedavim olmustu..embriyolarin 3. Gunu idi..onlari bekliyorum..son 1 senenin icinde bi 3.4 ay dogal yolla sık sık birliktelik denedik olmadi..ama doktorumun 0.01 amh ile dogal yolla hamile kalan varmis.bize kismet olmadi..eger gucun ve yuregin varsa.. dene kuzum..benim vardi denedim..inanilmaz igneler ilaclar kullandim..kilo aldim..bu aon denemem bir daha en azindan uzun sure denemem..cunki yoruldum..artik..sansini deneyebilirsin..tamam evet yaslarimiz biraz gec yaslarr..fakat doktorunun boyle birsey demesine anlm veremedim..sundan dolayi..bizim yaslarda tedaviyle yada dogal yolla hamile kalan bayanlar var o yuzden anlam veremedim.doktorun kim buarada..tedaviye basliyacakmisin..

Bu doktorla olmaz belliki. Başka Dr bakmam gerekecek bilemiyorum kafam çok karıştı

Bu doktorla olmaz belliki. Başka Dr bakmam gerekecek bilemiyorum kafam çok karıştı
Aynen canim ...hangi sehirdesiniz..o sehrin en iyi labaratuarina embriyoluguna sahipp ayni zmanda en iyi tup bebek doktorunu arastirin..lutfen..hastanedekiler hem cok yogun oluyor hemde ticari baktirilmak zorunda kalabiliyor..ozel muayenehanesinolan bi doktoru sevlcin size tavsiyem..onlarda yogun oluyor..ama zamanda esneklikleri oldugu icin.aksam 7 de de muayeneye gidebildiginiz icin.sizinle daha detayli ilgilenebiliyorĺar..umudunu kaybetme evet kalma oranimix dusuk ama.en iyi durumda olanada tup bebek tedavisinde zaten yuzde 50-60 veriyolar..bizede yuzde20-30 ..hatta embriyon 5. Gune giderse sansin dahada artiyor..canim..

Çok teşekkür ederim dün gece tamamen vazgeçmiştim. Biraz daha araştıracağım şimdi .En yakın zamanda kucağına bebeğini alırsın inşallah Senin için dua edeceğim

Maddi imkanınız varsa doktoru değiştirip denemenizi tavsiye ederim. Çünkü 20 gün önce yumurtaniz görünüyormus. En azından neden denemedim demezsiniz

Maddi imkanınız varsa doktoru değiştirip denemenizi tavsiye ederim. Çünkü 20 gün önce yumurtaniz görünüyormus. En azından neden denemedim demezsiniz
Bahçeci Tip merkezine gitmeyi düşünüyoruz yakın zamanda , bakalım kısmet . Orda da net bir doktor yok aklımızda aslında

Teşekkür ederim bu arada yorumunuz için. Benim içimde bir umut yok açıkçası ama en azından elimden geleni yaptım demek istiyorum. Bugün de incir kürüne başladım. Bakalım Allah büyük

Bahçeci Tip merkezine gitmeyi düşünüyoruz yakın zamanda , bakalım kısmet . Orda da net bir doktor yok aklımızda aslında

Teşekkür ederim bu arada yorumunuz için. Benim içimde bir umut yok açıkçası ama en azından elimden geleni yaptım demek istiyorum. Bugün de incir kürüne başladım. Bakalım Allah büyük
Ne demek.. Adet görüyorsanız umut vardır doktorunuzu iyi seçip başlayın bence.. Gerisi kader kısmet.. Hayıt da tavsiye ederim tedavi öncesi için ilaçları kullanırken bırakırsınız

Merhabalar. Yazınızı okuyunca cevap yazmak istedim. Benimde yaşım 35 ve amh sevıyem sizden daha düşük 0.011. Regl düzensizliği başladığı için devlet hastanesinde doktora gittim ama doktorlar bana erken menapoza girdiğimi bir daha çocuk sahibi olamayacağımı söylediler. Benim çok çok şükür bir kızım var ama bir kardeşi olsun hep istedim. Galiba biraz geç kaldık Yine de geçen ay bahceci tüp bebek merkezine randevu aldım ve sansıma remzi abalıya yönlendirdiler. Remzi bey baktı ultrasonla bana ve 1 yumurtam kaldığını söyledi. Tüp bebek için tahlilleri yapalım değerlere bakarız dedi. Tüm tahlilleri yaptırdım bir sıkıntı çıkmadı. Bana regl olunca ikinci gün tekrar gel demişti. Tabi birkaç aydır olmadığım için bana ilaç vermişti. Bende bu süreçte ilaca hiç başlamadan aslında sağlıklı besleniyordum fakat bunun seviyesini arttırarak koanzeım Q10 almaya günlük arı sütü yemeye polen içmeye ve folık asit tüketmeye başladım. Adet yapıcı ilacı kullanmadan regl oldum .Tekrar gittim geçen gün kontrole bu seferde yumurtalığımda kist çıktı .Bunu küçültmeden tedaviye başlayamayacağımızı söyledi. Doğum kontrol hapı verdi .Şimdi 21 gün bunu kullanıp tekrar regl nin ikinci gününde gidecegim kontrole ve yumurtayı güçlendirmek için tedaviye başlayacaklar sanırım. Aslında çok tedirginim çünkü tek yumurta tek şans belki de bir daha oluşmayacak yumurta ya da belki de oluşacak tek yumurta tutacak. Herşeyin hayırlısı olsun diyorum. Bence şansını denemelisin

O kadar yoğun çalışan bir insanım ki herşeye zor yetisiyorum, bunları takip etmek bana bir de sanırım çok inancım kalmadığından çok zor geliyor. yaş nedeniyle de bıraktım artik peşini. Evet 2 çocuklu bir aileyi görünce bir burnumun direği sızlıyor ama hayatta herşey dört dörtlük olmuyor. Çok şükür bugünümüzeAllah yavruma , tüm yavrulara uzun ömür versin. Bahceciye gittim ama benle çok ümitli konusmadilar zaten. Bir hayalin peşine takılıp üzülmek istemiyorum 43 yaşın içindeyim şu daha gencsiniz inşallah sağlıkla kucağınıza almak Kısmet olsun yavrunuzu

Bende çok üzülüyorum 2 çocuklu aile görünce ama bir yandan da elimden geleni yapayım gerisini artık Allah bilir diyorum. Çalışan insan olunca yetişmek çok zor. Bahçeci benimle normal konuştu ama bende yaş için sınırdayım yapacak bir şey yok hayırlısı olsun . Gerçekten çok çok istiyorsanız deneyin denemedim demezsiniz.

Benim yasim 30 amh degerimiz ayni tup bebek doktoru mucize dedi sonra baska dr gittim 5 6 tane folikulun var hemen prp yapalim sana 4 ay sonrada tup bebek deneyelim dedi umut hep var rabbim nasip ettiyse normal yollada olur prp yaptirip normal yolla hamile kalan çok. onemli olan amh degil ultrason da ne gordukleri sen oraya takil

İmkansız diye birsey yoktur Alllah neyi isterse o olur..Elinizden gelen herseyi yapın bol dua edin ve olumsuz konuşan kimseye de kulak asmayın..Onlar sadece moral bozar...40 yaşında abimin eşi ilk çocuğuna gebe kaldı..Sokak komşumuz 47 yaşında ve eli kulağında doğurdu doğuracak..Yani Allah bir şeyi nasip edecekse olur kim ne derse desin...Moralinizi bozup strese girerseniz son yumurtalarınıza da Zarar verirsiniz..İnanın Dua edin morali yüksek tutun Allah büyüktür O isterse neler olmaz ki..Olmayacaksa da elinizden gelen herseyi yapmış olun ki geriye dönüp baktığınızda keşke şöyle yapsaydım olur mu demeyin...Olup olmayacağını sadece Allah bilir başka kimse değil..İnşallah Allah nasip etsin size ve buradan paylaşın güzel haberleri..Ve isteyen herkese bana da tabi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…