Arkadaşlar benimde sonuçlarım böyle ama doktor hiç bilgide vermedi 6 aydır deniyoruz . Sonuçlardan anlayan var mı?Merhaba fsh niz kac acaba ve yasiniz kac ? Benim amh olculmedi ama fsh yuksek dogal yoldanistiyorum doktor tüp bebek dedi.
Arkadaşlar benimde sonuçlarım böyle ama doktor hiç bilgide vermedi 6 aydır deniyoruz . Sonuçlardan anlayan var mı?
Arkadaşlar benimde sonuçlarım böyle ama doktor hiç bilgide vermedi 6 aydır deniyoruz . Sonuçlardan anlayan var mı?
Lh dediğim Luteinlestiren yazıyor yaa onun kısaltması demek Lh. Kirmizi olan degerlerin normal olmayan değerler demek.Arkadaşlar benimde sonuçlarım böyle ama doktor hiç bilgide vermedi 6 aydır deniyoruz . Sonuçlardan anlayan var mı?
Regl değildim hatta tam yumurtlama dönemimdi o yüzden yüksek çoktı sanırım. Pco var birde ama adet düzensizliği yokBir de adetliyken mi yapıldı hormon testi ? Çünkü adetin 2.ve 3.günü yapılıyor adetli değilken yapılan sonuç yanıltıcı olabiliyor.
Merhaba yasim 33 rica etsem benim de değerlerine baka bilir misiniz ben gerkecten hangi değeri iyi hangisi kötü artık kafam durdur doktorlar doğal yolla olmas diyin geçiyorlarCanım muhtemelen polikistik over olabilir sende. Bu konuda bilgin var mı yani pcosmusun ? Ondan gebelik olmamış olabilir. Lh değeri fsh den 2 kat fazlaysa polikistik over deniliyor.
Benim mesela tam tersi fsh yüksek ve yumurta rezervim az yumurtam kalitesiz anlamına geliyor. Prolaktin degerin iyi
Estradiol değerin yüksek canım
Diğerlerinden anlamıyorum anladikladima yorum yaptım diger arkadaslad da digerlerjne yorum yazar insallah.
ama polikistik over li olanlar daha kolay hamile kalabiliyor bence yumurta rezervi az ve kalitesiz olanlara göre.
Bi başka doktora daha git istersen bu sonuçlarında al. Zaten alttan muayene olduysan eğer vajinal orda polikistik over olup olmadığı çıkar cnm.
Merhaba yasim 33 rica etsem benim de değerlerine baka bilir misiniz ben gerkecten hangi değeri iyi hangisi kötü artık kafam durdur doktorlar doğal yolla olmas diyin geçiyorlar
sekiz yaşında bir oğlum var. İki yıl bir dış gebelik geçirdim şimdi tekrardan gebelik düşünüyoruz bir yıldır ama değerlerinden dolayı tup bebek diyorlar ve sağ yumurtalık dış gebelik geçirdiğim yer tüpüm kaldı ama şuan sağ yumurtalığın rahme yapışık dedi doktor
Dört kere yumurta geliştirici ilaç kullandım iki yumurtam oldu hep 18 ve 19 mm iki kere de çatlatma iğnesi oldum
adetim düzenli bir şekilde oluyor
Amh dokuz ay arayla değişti bu normal mi
AMH = 0.18 = 12.03.2023
=0.310 = 21.12.2023
E2 = 180 = 18.12.2023
= 292 = 27.12.2023
LH = 6.07 = 18.12.2023
= 18.47 = 27.12.2023
PROGESTERON =3.9= 27.12.2023
FSH = 10.3 18.12.2023
Bana özelden isterseniz Instagram adresinizi atın fikirleselim buraya pek girmiyorum son günlerde bi kaç sayfada düşük amh ile hamile kalan var size örnek olarak atayım isterseniz instagramdanMerhaba yasim 33 rica etsem benim de değerlerine baka bilir misiniz ben gerkecten hangi değeri iyi hangisi kötü artık kafam durdur doktorlar doğal yolla olmas diyin geçiyorlar
sekiz yaşında bir oğlum var. İki yıl bir dış gebelik geçirdim şimdi tekrardan gebelik düşünüyoruz bir yıldır ama değerlerinden dolayı tup bebek diyorlar ve sağ yumurtalık dış gebelik geçirdiğim yer tüpüm kaldı ama şuan sağ yumurtalığın rahme yapışık dedi doktor
Dört kere yumurta geliştirici ilaç kullandım iki yumurtam oldu hep 18 ve 19 mm iki kere de çatlatma iğnesi oldum
AMH = 0.18 = 12.03.2023
=0.310 = 21.12.2023
E2 = 180 = 18.12.2023
= 292 = 27.12.2023
LH = 6.07 = 18.12.2023
= 18.47 = 27.12.2023
FSH = 10.3 18.12.2023
Sosyal medya adresimi attımBana özelden isterseniz Instagram adresinizi atın fikirleselim buraya pek girmiyorum son günlerde bi kaç sayfada düşük amh ile hamile kalan var size örnek olarak atayım isterseniz instagramdan
Adetinmin ikinci günü kan verdim ve değerlerimMerhaba bana da tüp bebek dediler malesef normal olmaz dediler 8 yaşında benim kızımda. Ikıncı olmadı bi türlü 1 sene 2 ay oldu nasip olmadı benim fsh yüksek lh yüksek ana amh hiç ölçülmedi o da düşüktür muhtemelen
öncelikle ne zamandır gebelik düşünüyorsunuz?
Amh değeriniz düşük bu yumurta sayınız rezerviniz az tükenmek üzere olduğunu gösteriyor ama bu demek olmuyor ki asla ama asla hamile kalınmaz. Sizden daha düşük değerle de hamile kalan olmuş çok okudum çok duydum önemli olan çok yumurta olması değil 1 yumurta da olsa kaliteli olsun ve dollensin gebelik oluşsun
Lh seviyeniz iyi fsh de iyi ama 10 'ün üstüne çıktığında yumurta rezerviniz tükeniyor demem zaten bazı kişilerde fsh yüksek oluyor bende olduğu gibi yani aslında aynı sayılırız benim durumum biraz daha kötü tabi
E2 yüksek çıkmış eğer adetli iken verildiyse bu test Bu çok değişiyor çünkü ne zaman verildiğine bağlı
Progesteron hakkında bişey diyemem çünkü çok bilgin yok benim hiç öldürmemişti ama o da önemli bi değer
Sizin tsh değeriniz ve prolaktin ölçülmedi mi ? Bunlarda çok önemli değerler biri tiroid diğeri süt hormonu oluyor ikisinin yüksekliği de hamile kalmaya engel teşkil ediyor malesef ki
Benim tsh 2,8 prolaktin değerim ise 16 ama bi öncekinde 12 ydi (benim bu değerler normal)
Adetinmin ikinci günü kan verdim ve değerlerim
LH : 5.49
FSH : 10.5
PROLAKTIN : 12.5
ESTRADIOL E2 : 22.06
TSH : 1.96
AMH bir ay önce baktırdım 0.310
Aralık ayindaki sonuçlarım
E2 : 292
LH : 18.47
PROGESTERON: 3.9
Çok teşekkür ederim güzel bilgileriniz için gerçekten çok net oldu benim için yaklaşık 1yildir deniyoruz ama olmadı bu ay böyle arastirma yapıcam bakalım direk tüp bebek diyorlar bana ama nasip o da Allah'tanKısaca özet geçmek gerekirse
Fsh sınırda ama bence iyi
Lh güzel
Prolaktin güzel
Tsh güzel
Estradiol değeriniz düşük malesef
Amh de düşük
Amh 1 'in altına düştüğünde yumurta rezervi azalmış azalıyor anlamına geliyor doktorlar 1 'in altında özellikle 0,5 in altına inmiş gördüklerinde direk tüp bebek diyorlar diğer değerler iyi olsa bile
Amh ve fsh bunlar birbirlerine bağlı değerler amh nın 4 'ün üstünde olması da sorun teşkil ediyor 1 'in altında olması da ama inanın 0,1 veya 0,2 ile bile hamile kalan var eger çok uzun süredir bebek düşünmüyorsanız yani daha yeniyse ve tup bebege yonlendirildiyseniz bi kaç ay kendinize vakit tanıyın yine olmazsa tup bebeğe başvurabilirsiniz
Bu ay diyorum doktorun verdiği femera yumurta geliştirici kullansam kendi kendime beş gün sabah akşam sonra bal tarçın çörek otu duydum onu yapsam ovulasyon ile takibe alsam ne olur adet oldum üç gün sürdü sonra dördüncü gün varla yokKısaca özet geçmek gerekirse
Fsh sınırda ama bence iyi
Lh güzel
Prolaktin güzel
Tsh güzel
Estradiol değeriniz düşük malesef
Amh de düşük
Amh 1 'in altına düştüğünde yumurta rezervi azalmış azalıyor anlamına geliyor doktorlar 1 'in altında özellikle 0,5 in altına inmiş gördüklerinde direk tüp bebek diyorlar diğer değerler iyi olsa bile
Amh ve fsh bunlar birbirlerine bağlı değerler amh nın 4 'ün üstünde olması da sorun teşkil ediyor 1 'in altında olması da ama inanın 0,1 veya 0,2 ile bile hamile kalan var eger çok uzun süredir bebek düşünmüyorsanız yani daha yeniyse ve tup bebege yonlendirildiyseniz bi kaç ay kendinize vakit tanıyın yine olmazsa tup bebeğe başvurabilirsiniz
Benim amh 0.58 di. İlk gittiğim doktor bana senin çocuğun olmaz. Yine de 1 ay deneyin ( Allahın işi belki olur dedi) olmazsa tüp bebek deneyin dedi. Doktora güvenemdim 2. Bir doktora gittim. Amh değerine bu kadar takılmayın dedi. Kaygı yapma stres yapma dedi. O doktora selenyum ve omega 3 gebe kalmayı kolaylaştırıyormuş bu takviyeleri kullanabilir miyim diye sordum. Kullanabileceğimi söyledi. Çok iyi bir doktordu amh si normal değerde oluphamile kalmayanı da gördük. Amhsi düşük olup gebe kalanı da gördük sen stres yapma dedi. Selenyum, omega 3 ve d vitamini kullandım. Bir de tiroidlerim normal düzeyde ama gebe kalmak isteyene göre birazcık yukarıdaydı bu sebeple tiroid ilacı kullandım. 4 ay ladar sonra gebe kaldım. Şuan 12 haftalık gebeyim.Merhaba,
Amh değerim 0,40 diğer tüm değerlerim normal çıktı tüp bebek için yönlendirildim kafam karışık amh düşük olup normal yol ile gebe kalan var mı? var ise nasıl bir yol izlediniz önerileriniz ihtiyacım var
Merhaba,
Amh değerim 0,40 diğer tüm değerlerim normal çıktı tüp bebek için yönlendirildim kafam karışık amh düşük olup normal yol ile gebe kalan var mı? var ise nasıl bir yol izlediniz önerileriniz ihtiyacım var
Yazmayı unutmuşum. Beslenmeme dikkat ettim. Normalde her gün Türk kahvesi içerdim. Bu süreçte hiç içmedim. Çünkü kafein gebelik şansını %50 düşürüyor. Çayı bile çok az içtim. Köyden yumurta süt getirttim. Doğal beslenmeye çalıştım. Demir de gebe kalmak için önemliymiş tahin pekmez tükettim. Limonlu su içiyordum sabah kahvaltıda ılık limonlu su. Su tüketmeye çalışıyordum. Diyet yaptım 2 kilo kadar da kilo verdim. Yumurtalık kakitemi artırmaya çalıştım. Şunu da ekleyim eşinle birlikte olurken görevmiş gibi yapmayın. Gerekirse ortamı romantik hale getirin mumlar yakın müzik açın... ve gün aşırı birliktelik önemli. Stres yapmayın. Gerekirse tatile çıkın rahatlayın. Ben memleketime gitmiştim gebe kalmadan hemen önce 20 gün kadar kaldım. Dağ bayır gezdim kuzenlerimle güzel vakit geçirdim. Döndüğümde hemen gebe kaldım. Bazen belki de stresimi attım faydası olmuştur diye düşünüyorum.Benim amh 0.58 di. İlk gittiğim doktor bana senin çocuğun olmaz. Yine de 1 ay deneyin ( Allahın işi belki olur dedi) olmazsa tüp bebek deneyin dedi. Doktora güvenemdim 2. Bir doktora gittim. Amh değerine bu kadar takılmayın dedi. Kaygı yapma stres yapma dedi. O doktora selenyum ve omega 3 gebe kalmayı kolaylaştırıyormuş bu takviyeleri kullanabilir miyim diye sordum. Kullanabileceğimi söyledi. Çok iyi bir doktordu amh si normal değerde oluphamile kalmayanı da gördük. Amhsi düşük olup gebe kalanı da gördük sen stres yapma dedi. Selenyum, omega 3 ve d vitamini kullandım. Bir de tiroidlerim normal düzeyde ama gebe kalmak isteyene göre birazcık yukarıdaydı bu sebeple tiroid ilacı kullandım. 4 ay ladar sonra gebe kaldım. Şuan 12 haftalık gebeyim.
Merhaba sizin fsh kac acaba ? Ultrasonda yumurtanız görünüyor mu?Fsh kaçtı acaba benimde Amh 0.5 civari ama FSH yüksek
Fsh 20 idi geçen ay. Adetlik iken doktora gitme fırsatım olmadı bu ay gitcem. Sözde durumlar nasılMerhaba sizin fsh kac acaba ? Ultrasonda yumurtanız görünüyor mu?
Bir de ovulasyon testi yapiyormusunuz?
Benim fsh 34 tü ama ben hayıt macunu kullandım düşsün diye o da ters etki yaptı geçen ay olcturdum adetin 5.günü fsh 50 cıktı.Fsh 20 idi geçen ay. Adetlik iken doktora gitme fırsatım olmadı bu ay gitcem. Sözde durumlar nasıl
Bende değerlerime baktım sizin bu yazdığınızdan sonra ilk baktığım zaman amh ım 0,98 gelmişti fsh on da 10.2 gelmiş ama 1 hafta sonra tekrar baktırırım amh 2 fsh 4 gelmiş regl iken tekrar baktırdım ve fsh değerim yine 5 gelmiş yani değişebilen şeyler benim çok tuhafıma gittiMerhaba yasim 33 rica etsem benim de değerlerine baka bilir misiniz ben gerkecten hangi değeri iyi hangisi kötü artık kafam durdur doktorlar doğal yolla olmas diyin geçiyorlar
AMH = 0.18 = 12.03.2023
=0.310 = 21.12.2023
E2 = 180 = 18.12.2023
= 292 = 27.12.2023
LH = 6.07 = 18.12.2023
= 18.47 = 27.12.2023
FSH = 10.3 18.12.2023
Bende mfk nin ürünlerini almayı düşünüyorum bakalim umarım faydası olurBenim fsh 34 tü ama ben hayıt macunu kullandım düşsün diye o da ters etki yaptı geçen ay olcturdum adetin 5.günü fsh 50 cıktı.
Adet olmak için bekliyorum olamadim 37.gün bitti bugün korkuyorum fsh yüzünden adetten kesilecem diye. Bu ay da hiç hayıt kullanmadım 1 ay boyunca bal polen propolis perga arı sütü karisimi kullandım ama bi faydası oldu mu bilemem olsaydı fsh düşer adet görürdüm diye düşünüyorum adet olmadigim için fsh düşmesi galiba. Adet olursam gidip folikül vae mi ona baktircam bir de amh ile hormon testi olcturcem tekrardan. Allah yardımcımız olsun. Geçen ay gittiğim doktor asistandı çok iyi biri değildi sol yumurtalığımi hiç göremedi bağırsakların çok hareketli göremiyorum dedi. Sağ da da çatlayamayan yumurta kist olmuş dedi ama adetle gider dedi. Bilmiyorum hala adet olmadım gerçi kistte gecikme yaparmış bekliyorum. Bu ay iki kez yumurtlama görmüştüm ama nasip olmadı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?