bazı aylar yumurtası olmadığından tedavisi iptal olan arkadaşımdan bahsediyorum... öyle olsa onu da dipnot olarak söylerdim zaten.... Allah yardımcın olsun bi şey diyemem...Cnm o arkadasin test sonucu yanlis cimmistir miyom olan insanlarin bizden daha fazla yumurtasi var. Benimde bir tanidim miyomlarla hamle kaldi hemde iki defa ve bebekleri dogdu. Bize gelince ben her ay kalitesiz yumurta olduhu icin ve menepoza her ay daha cok yaklastigim icin kist oluyor. Gitmedigim doktor kalmadi. Benim amh0.16 iken bana yuzde bes sans veriliyor. Ignede kullandim ama hic yumurta buyumedi. Catlatma ignesi vurundum yumurtam catlamadi. Bu ay yine ultrasyona girdim 2 kist 9 tanede minik yumurtan var dedi. Ama nafile ins o 9 yumurta kist olmaz tekrar. Bizim gibi olanlari hamile kalmasina gelince. Saglikli bir bayanin her ay adetin 3. Gunu ultrasyonda 7-8-9 tane 5mm lik yumurta olurmus. Ama bizde ki ya yumurta yok ya yumurta kucuk. Ignelere ragmen yumurta tutmuyor. Hadi tuttu di elim bebek sagliksiz olup dusuk riski ortaya cikiyor bende bizim durumda olan hamile taniyorum bebekleri zayif gelisn bebekleri dogup 3 gun yasayan. ve artik yumurta donasyonu olsun eski mutlulugum huzurum geri gelsin diye kabulleniyorum
aydın günlerrrrr mutlu haftalarrrr
kızlarrrrrr.... bugün test yaptım vee sonuç pozitiff
inşallah sonuna kadar sağlıkla gidenb i gebeliğin olur.... kan da baktırdın mıııı
Gozun aydinnn cok sevindim. Tedavide miydin sen tatlim? Kur falan mi uyguladin?kanda da 504 çıktıı
Gozun aydinnn cok sevindim. Tedavide miydin sen tatlim? Kur falan mi uyguladin?
bal tarçın çörekotunu hangi ölçülerde yedin tatlım bi de yumurta takibini nasıl yaptın, doktor vasıtasıyla mı yoksa ovulasyon testi falan mı kullandın?bal tarçın çörekotu karşımı yedim 1 ay, yumurta takibi yaptım ve preseed jel kullandım canım
yaşına göre amh ve fsh çok çok iyi.... ben 34 yaşındayım ve 0,79 amh; en yüksek 20 ye çıkmıştı fsh.... amh nin 1 in altında olması, fsh ın 10 un üzerinde olması rezerv azlığına delalet.... sizde bir problem olup olmadığını elbette bilemeyiz... ancak bu değerlere göre bir problem varsa da bu rezerv azlığı değil gibi duruyor.... lütfen biraz sakin olun, iyi bir dr a danışın... ama tüp bebek düşündüğünüzü söylemeden. belki de gerek yoktur. yaşadığınız şeyler çok üzücü... daha geçen yıl evlenmiş ve 2 düşük yaşamışsınız zaten.... vücudunuzu bu kadar hırpalamayın... anlıyorum yaşınızdan ötürü belki hemen hamile kalmak istiyorsunuz ancak stresin çok etkili olduğunu unutmayın.... değerleriniz gayet güzel, rezerv azlığı veya menopoz riski bu değerlere göre yok....yaşım 38 eylülde 39 olcak geçen sene evlendim ve iki düşük yaşadım üç ay arayla ve geçen ay test yaptırdım amh 3.56
fsh 5.36 6 aydır hamile kalamadım ve tüp bebek düşünüyorum ve çok üzülüyorum
yaşına göre amh ve fsh çok çok iyi.... ben 34 yaşındayım ve 0,79 amh; en yüksek 20 ye çıkmıştı fsh.... amh nin 1 in altında olması, fsh ın 10 un üzerinde olması rezerv azlığına delalet.... sizde bir problem olup olmadığını elbette bilemeyiz... ancak bu değerlere göre bir problem varsa da bu rezerv azlığı değil gibi duruyor.... lütfen biraz sakin olun, iyi bir dr a danışın... ama tüp bebek düşündüğünüzü söylemeden. belki de gerek yoktur. yaşadığınız şeyler çok üzücü... daha geçen yıl evlenmiş ve 2 düşük yaşamışsınız zaten.... vücudunuzu bu kadar hırpalamayın... anlıyorum yaşınızdan ötürü belki hemen hamile kalmak istiyorsunuz ancak stresin çok etkili olduğunu unutmayın.... değerleriniz gayet güzel, rezerv azlığı veya menopoz riski bu değerlere göre yok....
doktorlar her zaman en kötüsünü söylerler.... endişe etmemelisin... doktorlar eminim stresin ne kadar önemli olduğunu da söylemişlerdir... bence biraz sakinleşip doğal denemeye devam edebilirsin. diğer iki düşüğün sebebi hakkında herhangi bir açıklama yapıldı mı? yada test vs.... düşüklerden alınan parçalara genetik test vs. yapılabiliyor... acaba kromozomsal bir sebepten mi düşük yaşadın? yada başka herhangi bir sebep açıklandı mı?Çok güzel yazmışsınız çok teşekkür ederim, ama değerlerim iyi olmasına rağmen doktorlar yaşın önemli olduğunu söylüyor.
doktorlar her zaman en kötüsünü söylerler.... endişe etmemelisin... doktorlar eminim stresin ne kadar önemli olduğunu da söylemişlerdir... bence biraz sakinleşip doğal denemeye devam edebilirsin. diğer iki düşüğün sebebi hakkında herhangi bir açıklama yapıldı mı? yada test vs.... düşüklerden alınan parçalara genetik test vs. yapılabiliyor... acaba kromozomsal bir sebepten mi düşük yaşadın? yada başka herhangi bir sebep açıklandı mı?
a aaaa olur mu canım öyle şey..... saçmalama lütfen.... duyanda 48 zanneder... yapma Allah aşkına. tsh falan baktırdın mı? o da gebelikte 2-2,5 civarı olmalı ve bazen gebelikte yükselebiliyomuş ve bu da düşüğe sebep olabiliyomuş....yaşın abarttığın kadar değil. bunu bi kere at kafandan... ikincisi kendiliğinden gebe kalabilmişsin bu çok güzel ve önemli bi şey. ha mevzu kalite diyolarsa da ne biliyim beslenme alışkanlıklarını değiştirirsin birazcık... azcık destek yaparsın.... ama öyle umudum kalmıyo falan yok, cısss, çok ayıpppppp.... duymıyım bi dahaaaaaTrombofili paneli tesimde MTFR 677 heterizigot cıktım. Cok bir etken olmaz diyorlar yaş ve kalite düşüklüğü düşük nedeni olurmuş. amh degeri iyi ama bilemiyorum eşimde bende kromozon testi yaptırdık sonuc bekliyoruz esim spermigromda yaptırdı sorun yok. Allah büyük ama yas sebebi dedikçe doktor umut falan kalmıyor bende
a aaaa olur mu canım öyle şey..... saçmalama lütfen.... duyanda 48 zanneder... yapma Allah aşkına. tsh falan baktırdın mı? o da gebelikte 2-2,5 civarı olmalı ve bazen gebelikte yükselebiliyomuş ve bu da düşüğe sebep olabiliyomuş....yaşın abarttığın kadar değil. bunu bi kere at kafandan... ikincisi kendiliğinden gebe kalabilmişsin bu çok güzel ve önemli bi şey. ha mevzu kalite diyolarsa da ne biliyim beslenme alışkanlıklarını değiştirirsin birazcık... azcık destek yaparsın.... ama öyle umudum kalmıyo falan yok, cısss, çok ayıpppppp.... duymıyım bi dahaaaaa
ben 3 kez negatif aldım hala kendiliğimden gebe kalacağıma inanıyorummmmüstelik tüp bebek tedavisinde en yüksek dozda verilen ilaçlar da oldu, yumurtalarım inatla büyümedi... normal doz verildi 6-7 folikülden 2 embriyo anca oluşturulabildi... bi defa devlet hastanesinde normal kadın doğumcu bana sana kim erken menopoz dedi diyip klomen verdi sonra kontrolde 1 mm bile büyümemişler müdahalesiz yumurtaların kesinlikle büyümüyo dedi... ve ben tüm bunlara rağmen normal gebe kalacağıma inanıyorum düşünebiliyomusunnnn
Cok güzel inancını kaybetme sakın insallah bebeğini kucağına alrsın.Benim fsh 5.53 tsh 1.49
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?