amniyosentez yerine harmony prenatal test yaptıran var mı

Zor işler..
Çok çok teşekkürler canım ve tekrar geçmiş olsun. Darısı benim başımadır inşallah.

2 li ve 4 lu testim iyi cikmasina ragmen ayrintili ultrasonda 4 gunluk bacak boyu kisaligi ve burun kemiginin kisa olculdugu gerekcesiylee amniyosentez yada harmony test onerildi perinatolog fehmi yazicioglu tarafindan ama amniyosentez riskli siz harmony yaptirin dedii testin brosurunu verdi ve bnm yonlendirdigimi soylerseniz indirim yaparlar dedi. Uslubuu soyleyisi tavrii tam bir felaketti , mahvetti bizi.. bide o kadar sey soyleyip bnce sonuclar teniz cikar dedii insanin icine kurt dusur sonrada buyuk ihtimal temiz cikar de kndi doktoruma aglaya aglaya raporu goturdum kadinda ne soyleyecegini sasirdii amniyo onermiyorum sana dedi icim rahat etsin diyosan harmony yaptiralim ve baska bi perinatologa daha gorun dedi. O gun kan verdim ciktik ve doktorumun onerdigi Recep Hasin muayenehanesini aradik cok kotu oldugum icin saolsunlar aksam son muayeneyi yapabileceklerini soylediler gittikk Recep bey muayene ettii veee ben bu bebegin hasta oldugunu soyleyemem dedii 4 gunluk bir gerilik var ancakk bunun normal oldugunu soyledi , ve cikarkenn ben test onermezdim dedii kii ayricaa burun kemigi olcumlerinden iki doktor arasinda daglar kadar fark var ... en nihayetinde bizin icimiz biraz rahatladi ve harmony testimin sonucu gecen gun geldi ve cok sukur ki bisey cikmadi.. Ben sonuc cikana kadar ruh gibiydimm resmenn insallah herkesin sonuclari temiz cikar cok zor bir durum maalesef =(
Allah herkese hayirli ve saglikli evlatlat nasip etsinn..

herkese meraba benimde 4 lü testim yüksek çıktı ve bende 9 mayısta harmony test yaptırdım ankarada yasıyorum ama hala benım sonucumda gelmedı beklmemek cok zor inş herkesnkı gıbı benımde sonucum ıyı cıkar.

merhaba benim de ikili testim riskli çıkmış yaştan dolayı dedi doktorum yaşım 42... ama benim gördüğüm ölçtüğü sadece ense kalınlığıydı 2 idi başka burun kemiği falan bilgisi görmedim de duymadım da ve şu an amniyosentez için gün sayıyorum ne yapsam bilemedim şimdi...

bence labaratuarı arayıp sorun ne şekilde hesapladınız burun kemiğini hesaba kattınız mı diye, benim hatayı yapan çok üst düzey bir labaratuar ve bir daha bu konuda önlem alacaklarını söylediler, çok özür dilediler. dr yazmasa da sorgulamaları gerekir yok saymaları değil. sonra da doktorunuza sorabilirsiniz ( ense kalınlığınız normal mi bilmiyorum bizim normaldi) bana daha önce şart diyen drlar sonrasında şart değil dedi. artık genellikle yaş tek kriter olmuyor, riskli ise yapıyorlar amniyoyu.

tşkler ilginiz ve cevabınız için... sağlıkla kalın

merhaba benımde 4 lü testım rısklı çıkınca amnıyosentez karar ıverıldı eskı druma gıttım oda prenayı önerdi ıkı gün sonra kan verıcez sonuçlar kac günde cıktı

merhaba benımde 4 lü testım rısklı çıkınca amnıyosentez karar ıverıldı eskı druma gıttım oda prenayı önerdi ıkı gün sonra kan verıcez sonuçlar kac günde cıktı

2 hafta kaadr sürmüştü, önce bir bilgilendirme yapıyorlar örneğinizin yeterli olduğuna dair. nadiren tekrar kan almak gerekebiliyormuş.

Ben de 22. haftada yaptırmıştım bu testi. Sonuç negatif çıkmıştı ama bebeğimi kucağıma alana kadar içimdeki tedirginliği atamadım. Bebeğim geçen hafta dünyaya geldi ve binlerce şükürler olsun ki sağlığı yerinde.
Sizler de inşallah sağlıkla dünyaya getirirsiniz bebeklerinizi.

Merhaba kızlar
Ben de yaklaşık 2-3 haftadır gergin zamanlar yaşıyorum. Doktorum 2 li ve erken detaylı usg iyi olmasın rağmen detaylı usg yapmadan 4lu test yapmıştı
4 lu test 1:122 çıktı
Prena ya da harmony test yaptıralim dedi
Üzüntü ile hemen recep has hocaya gittik
Çok ilgilendi ve detaylı usg yaptı bu çocuk sağlıklı; en ufak bi risk bile görmüyorum ancak içiniz rahat etsin isterseniz prena test yaptırabilirsiniz dedi.
Icimiz rahatladı biraz olsun ve kendi doktorunuza gittik tekrar bugün detaylı usg yaptı. Ve hersey guzel dedi. Sonra ise kalpte hiperekojenik focus var prena test yapalım dedi. Normalde oneemezmis gerek yok çoğu bebekte var dedi ama 4 lu test 1:122 olunca yaptırmak gerekir dedi.
Hemen gelab a gittik bizde bugün umarım güzel sonuç alırız
Inşallah bayrama mutlu gireriz...

Öncelikle geçmiş olsun aynı durum benimde başıma geldi ikili normal,dörtlü 1/144 idi birde detaylı usg de hiperekojen odak çıktı. Sonuçta harmony yaptırdık temiz geldi. Bu bana güzel bir ders oldu bir daha ki gebeliğime direkt bu testi yaptırıp asla ikili ve dörtlü saçmalıklarına girmeyeceğim çoğu annenin hayatını zehir ediyorlar.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Çok teşekkürler kesinlikle haklısınız benim de temiz çıktı çok şükür. Arkadaşlar 4 lu test kötü çıkarsa kesinlkle aldirmayin hatta bence 4 lu test filan da yaptırmayın gereksiz. 2li testte şüphe uyandıracak bir durum olursa Direkt harmony test yaptırın içiniz rahatlasin

Selam kızlar. İki test sonuçları çok güzel çıkmıştı. Doktor 3lü ye gerek yok sadece papp-a ya bakarız demişti. O da çok güzel çıktı. 20. haftamızda detaylı ultrasona yönlendirdi. Bütün her şey çok güzeldi. Kalp böbrek mide burun ense kemikler vs vs. Ama beyninde iki adet koroid pleksus kisti görüldü. Doktor bu kistler tek başına hiçbir şey ifade etmez. Ancak sizinkilerin boyutları çok geniş, 3 hafta sonra tekrar gelin bakalım. Eğer büyük bir küçülme veya yok olma yksa amniyosentez dedi. E tabi dünyam yıkıldı. Eve giden yol bitmedi sanki. Deli gibi ağladım. Sonra Prof. Dr. Atıl Yüksel'in adına rastladım. Ona zar zor randevu aldık ve bir hafta sonra ona gittik. Geçmek bilmeyen bir hafta... Atıl hoca da her şeyin iyi olduğunu ama kistlerin büyük olduğunu söyledi. Amniyosenteze vicdanım el vermiyor dedi ve harmony test den bahsetti. Hemen ertesi gün gittik ve harmony test yaptırdık. Gelab da 1950tl ye. İki hafta sonra çıkar sonuçları dediler. Sonra duydum ki 10 iş günü içinde çıkıyormuş ve sonuçlar salı ve cuma günü geliyormuş. Ama şansımıza bizimki tam 2 hafta sonra geldi. Şüphelenilen trizomi 18di ve hepsinde düşük risk yazıyordu. Dünyalar bizim oldu. Eğer bu testi yaptırmasaydım amniyosentez yaptıracaktık. Belki de bebeğimizi kaybedecektik. Diyeceğim o ki, eğer maddi gücünüz yeterse kesinlikle bu testi yaptırın. Sonucun yüksek risk çıkması durumunda amniyonsentez yapılır zaten. Umarım hepimiz bebeklerimizi sağ salim kucağımıza alırız. Allah isteyen kimsenin kucağını boş bırakmasın, acısını yaşatmasın...

Merhabalar günlerdir bu ve yabancı forumları takip ediyorum. Bugün ben de deneyimimi paylaşmak istedim. 6 Ağustos'ta (12 hafta 2 günlükten) memorialde ikili test yaptırdım. 2 gün sonra sonucumu aldım. Hiç tahmin etmeyeceğim şekilde yüksek risk çıkmıştı. Usg ölçümleri normaldi, ancak hormon seviyelerim normal değildi. Free beta hcg 2.5 mom, papp-a 0.40 mom ve yaş 34 olması 1:111 risk çıkmıştı. Bana harmony prenatal testten bahsettiler. 9 Ağustos'ta Cumartesi günü Gelab laboratuvarında yaptırdım. Bitmek bilmeyen 15 gün geçirdim. Özellikle yabancı forumları çok okudum. Bu testte pozitif çıkan da çoktu. Nihayet tam 15 gün sonra yani 2 gün önce sonucu oldum. Sonuc negatif geldi. Dünyalar bizim oldu. Allah'ım bundan sonrasını da sağlıkla geçirmeyi nasip etsin.
Bence ikili üçlü bu tür testler artık yapılmasın. 10. Haftadan itibaren bu testi yapıyorlar. Sadece anneden 2 tüp kan alınarak yapılıyor. Normal bir tahlil için kan verir gibi. Son derece kolay ve riski yok. Ve çıkan sonuç da net. Amniyosenteze de gerek yok.
Allah herkesin bebeğini sağ salim kucağına almayı nasip etsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…