Ankara'da nasıl oluyor bilmiyorum. İstanbulda bana 10 günde dönüş yapıldı, yine de sen kendini en uzun süreye göre hazırla, ben öyle yapmıştım. Ve bekleme sürecinde gereksiz yere moralini bozma çünkü hakkaten değmiyor. Üzülen sen ve bebeğin oluyorsunuz hem de bir hiç uğruna.
ben de prena yaptırdım, temiz çıktı. bence de içinizi ferah tutun. benim ikili testim 1/42 idi aslında hormon değerlerinden ( hepsi normalmiş) bir gariplik olduğu belliymiş ama drlar sadece son orana baktığı için hemen amniyo hatta cvs dediler dediler.. tesadüfen farkettim ki burun kemiği ölçüsünü dr yazmayınca yok kabul etmişler oysa bazı lablar burun kemiği olmadan hesaplıyormuş ikili testi.. neticede burun kemiğinin ölçüsü bile vardı ve testim tekrar hesaplanınca sonuç neredeyse 100 kat düştü ve normal sınıra indi. en iyi labaratuarda bu başıma geldi kimbilir başka nice kişide böyle yanlış veri girişinden saçmasapan sonuçlar çıkıyordur..ki zaten her durumda olasılık hesabı bu testler. ancak harmony ve prena gibi testler oldukça güvenilir. en güvenilir perinataloglar dahi tavsiye ediyor, kendileri amniyosentezden dünya kadar para kazandığı halde. bir de şunu öğrendim, bu testlerde sınırlı şeye bakılıyor ama amniyosentezde de pek çok şeye bakılmıyormuş , talep olmadıkça. genetik labaratuarındaki genetikçi, zaman sınırlı iken pek çok kromozom hastalığına rutinde bakılmadığını söyledi, belli başlı olanlara bakılıyormuş hatta materni t24 var onda bakılan hastalıkların bazılarına amniyoda bakılmıyormuş düşünün. ayrıca bunların bir çoğu öyle hafif seyredebilir ki siz normal insandan ayırdedemezsniz, böyle bir bebeği aldıracak mısınız dedi adam bize. biz de materni t24 yerine küçük kapsamlı olan prenayı tercih ettik.. hastalıklara bakmanın sonu yok, doğumdan sonra çıkan da pek çok hastalık var, otizm var Allah korusun herşeyi kontrol etmemiz mümkün değil hayatta..bence testi yaptırıp içinizi rahat tutun. tabii sizde translokasyon ya da genetik hastalık varsa, ailede genetik kusurlu bebekler varsa, ultrasonda bulgu varsa üstüne üstlük tarama testleri de kötü çıktıysa o zaman daha ileri tetkik düşünülebilir..
arkadaşlar dün öğleden snr sonucum geldi .Allah a çok şükür benimde temiz çıktı.bekleyen herkese Allah sabır versin.
merhaba benim de ikili testim riskli çıkmış yaştan dolayı dedi doktorum yaşım 42... ama benim gördüğüm ölçtüğü sadece ense kalınlığıydı 2 idi başka burun kemiği falan bilgisi görmedim de duymadım da ve şu an amniyosentez için gün sayıyorum ne yapsam bilemedim şimdi...
bence labaratuarı arayıp sorun ne şekilde hesapladınız burun kemiğini hesaba kattınız mı diye, benim hatayı yapan çok üst düzey bir labaratuar ve bir daha bu konuda önlem alacaklarını söylediler, çok özür dilediler. dr yazmasa da sorgulamaları gerekir yok saymaları değil. sonra da doktorunuza sorabilirsiniz ( ense kalınlığınız normal mi bilmiyorum bizim normaldi) bana daha önce şart diyen drlar sonrasında şart değil dedi. artık genellikle yaş tek kriter olmuyor, riskli ise yapıyorlar amniyoyu.
tşkler ilginiz ve cevabınız için... sağlıkla kalın
ben de prena yaptırdım, temiz çıktı. bence de içinizi ferah tutun. benim ikili testim 1/42 idi aslında hormon değerlerinden ( hepsi normalmiş) bir gariplik olduğu belliymiş ama drlar sadece son orana baktığı için hemen amniyo hatta cvs dediler dediler.. tesadüfen farkettim ki burun kemiği ölçüsünü dr yazmayınca yok kabul etmişler oysa bazı lablar burun kemiği olmadan hesaplıyormuş ikili testi.. neticede burun kemiğinin ölçüsü bile vardı ve testim tekrar hesaplanınca sonuç neredeyse 100 kat düştü ve normal sınıra indi. en iyi labaratuarda bu başıma geldi kimbilir başka nice kişide böyle yanlış veri girişinden saçmasapan sonuçlar çıkıyordur..ki zaten her durumda olasılık hesabı bu testler. ancak harmony ve prena gibi testler oldukça güvenilir. en güvenilir perinataloglar dahi tavsiye ediyor, kendileri amniyosentezden dünya kadar para kazandığı halde. bir de şunu öğrendim, bu testlerde sınırlı şeye bakılıyor ama amniyosentezde de pek çok şeye bakılmıyormuş , talep olmadıkça. genetik labaratuarındaki genetikçi, zaman sınırlı iken pek çok kromozom hastalığına rutinde bakılmadığını söyledi, belli başlı olanlara bakılıyormuş hatta materni t24 var onda bakılan hastalıkların bazılarına amniyoda bakılmıyormuş düşünün. ayrıca bunların bir çoğu öyle hafif seyredebilir ki siz normal insandan ayırdedemezsniz, böyle bir bebeği aldıracak mısınız dedi adam bize. biz de materni t24 yerine küçük kapsamlı olan prenayı tercih ettik.. hastalıklara bakmanın sonu yok, doğumdan sonra çıkan da pek çok hastalık var, otizm var Allah korusun herşeyi kontrol etmemiz mümkün değil hayatta..bence testi yaptırıp içinizi rahat tutun. tabii sizde translokasyon ya da genetik hastalık varsa, ailede genetik kusurlu bebekler varsa, ultrasonda bulgu varsa üstüne üstlük tarama testleri de kötü çıktıysa o zaman daha ileri tetkik düşünülebilir..
Bu tedtin ücreti ne kadar bilen varmi
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
merhaba benımde 4 lü testım rısklı çıkınca amnıyosentez karar ıverıldı eskı druma gıttım oda prenayı önerdi ıkı gün sonra kan verıcez sonuçlar kac günde cıktı
Merhaba,
Hamilelik sırasında Harmony Test yaptırıp sonucu negatif çıkan ve bebeklerini dünyaya getirmiş arkadaşlar, bebekleriniz sağlıklı doğdu mu? Ben 19+3 haftalık hamileyim ikili testim 1/10000 çıkmıştı ama dörtlü testim 1/58 Riskli çıktı. Ayrıntılı ultrasonda hiçbişey çıkmamasına rağmen Harmony test yaptırmam önerildi. 9 Mayıs'ta kan verdim Gelab laboratuarına şuan sonuçları bekliyorum. Onları 20 Mayıs'ta aramayı düşünüyorum. Sizce erken mi ?
Yazılanları okudum. Yazışmalar 2013 Ağustosta başlamış, test sonuçlarınız negatif çıkmış hepinizin çok sevindim. İnşallah benim de öyle çıkacak (tüm kalbimle umuyorum)
Sizlerden bebeğini dünyaya getiren arkadaşlar, bebeklerinizin sağlık durumu nasıl? Bu testin negatif çıkmasının güvenilirliği var mıdır? Yardımcı olursanız sevinirim. Sizin yaşadıklarınızı şuan yaşayan biri olarak düşüncelerinizi almak benim için çok önemli.
Teşekkür ederim
Bu tedtin ücreti ne kadar bilen varmi
Merhaba,
Hamilelik sırasında Harmony Test yaptırıp sonucu negatif çıkan ve bebeklerini dünyaya getirmiş arkadaşlar, bebekleriniz sağlıklı doğdu mu? Ben 19+3 haftalık hamileyim ikili testim 1/10000 çıkmıştı ama dörtlü testim 1/58 Riskli çıktı. Ayrıntılı ultrasonda hiçbişey çıkmamasına rağmen Harmony test yaptırmam önerildi. 9 Mayıs'ta kan verdim Gelab laboratuarına şuan sonuçları bekliyorum. Onları 20 Mayıs'ta aramayı düşünüyorum. Sizce erken mi ?
Yazılanları okudum. Yazışmalar 2013 Ağustosta başlamış, test sonuçlarınız negatif çıkmış hepinizin çok sevindim. İnşallah benim de öyle çıkacak (tüm kalbimle umuyorum)
Sizlerden bebeğini dünyaya getiren arkadaşlar, bebeklerinizin sağlık durumu nasıl? Bu testin negatif çıkmasının güvenilirliği var mıdır? Yardımcı olursanız sevinirim. Sizin yaşadıklarınızı şuan yaşayan biri olarak düşüncelerinizi almak benim için çok önemli.
Teşekkür ederim
Merhaba kızlar
Ben de yaklaşık 2-3 haftadır gergin zamanlar yaşıyorum. Doktorum 2 li ve erken detaylı usg iyi olmasın rağmen detaylı usg yapmadan 4lu test yapmıştı
4 lu test 1:122 çıktı
Prena ya da harmony test yaptıralim dedi
Üzüntü ile hemen recep has hocaya gittik
Çok ilgilendi ve detaylı usg yaptı bu çocuk sağlıklı; en ufak bi risk bile görmüyorum ancak içiniz rahat etsin isterseniz prena test yaptırabilirsiniz dedi.
Icimiz rahatladı biraz olsun ve kendi doktorunuza gittik tekrar bugün detaylı usg yaptı. Ve hersey guzel dedi. Sonra ise kalpte hiperekojenik focus var prena test yapalım dedi. Normalde oneemezmis gerek yok çoğu bebekte var dedi ama 4 lu test 1:122 olunca yaptırmak gerekir dedi.
Hemen gelab a gittik bizde bugün umarım güzel sonuç alırız
Inşallah bayrama mutlu gireriz...
Öncelikle geçmiş olsun aynı durum benimde başıma geldi ikili normal,dörtlü 1/144 idi birde detaylı usg de hiperekojen odak çıktı. Sonuçta harmony yaptırdık temiz geldi. Bu bana güzel bir ders oldu bir daha ki gebeliğime direkt bu testi yaptırıp asla ikili ve dörtlü saçmalıklarına girmeyeceğim çoğu annenin hayatını zehir ediyorlar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?