Ana baba dedik güvendik..

beybisi35

❣Canıma can oğul👼
Üyelik İptali
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
13 Kasım 2009
4.692
1.587
373
İzmir
Evet hanımlar ana baba dedik güvendik başımıza türlü işler açtılar.
Kısaca anlatmam gerekirse 14 yıllık evliyiz ve şuan 3. Tup bebek denememde kavustugumuz bebegimizi taşıyorum Karnimda hep bunun hayalini kurmuştuk çok şükür oldu.Onca yıldan sonra kavustugum bebegime ağız tadıyla maddi anlamla istediğim hiç birseyi yapamıyoruz oysa ne hayallerimiz vardı.
Eşimin ailesinin başımıza açtığı borçlar yüzünden altınlarımıza takılarımıza el koymalarindan onca maddi sıkıntılar içinde hastane hastane gezerken kimseden maddi manevi destek gormeyisimizden nerden tutsam elimde kaliyorlar eşimin üstüne birsuru borç bıraktılar ödemeye uğraşmıyorlar aldığımız maaş hep tedavimiz icin cektigimiz kredilere gidiyor çok büyük sıkıntıdayız halbuki biz kredi ile degil şimdi kenarda duran ziynetlerimizle yaptirabilirdik tedavilerimizi en azindan borcumuz olmazdı eşimin maaşı ile çok rahat gecinebilerdik ama maalesef suan bebeğimin zorunlu ihtiyaclarini bile borç ile taksit ile alabiliyorum neden
kimin yüzünden anne babamız yüzünden.. suçlu kim biz..
suçumuz ne?
annemiz babamız diyip güvenmek..
off kusura bakmayın kısa dedim uzattım​
Bu aralar hamilelik hormonlarıminda etkisiyle bu konulari fazlaca düşünmeye başladım. Anlatmasam çatlicam artık 😔
tek tesellimiz eşimin ve benim tek duamız kabul oldu 🤲 çok şükür bin şükür 🤲
Sizce ben ne yapmalıyım???

Evet hanımlar ana baba dedik güvendik başımıza türlü işler açtılar.
Kısaca anlatmam gerekirse 14 yıllık evliyiz ve şuan 3. Tup bebek denememde kavustugumuz bebegimizi taşıyorum Karnimda hep bunun hayalini kurmuştuk çok şükür oldu.Onca yıldan sonra kavustugum bebegime ağız tadıyla maddi anlamla istediğim hiç birseyi yapamıyoruz oysa ne hayallerimiz vardı.
Eşimin ailesinin başımıza açtığı borçlar yüzünden altınlarımıza takılarımıza el koymalarindan onca maddi sıkıntılar içinde hastane hastane gezerken kimseden maddi manevi destek gormeyisimizden nerden tutsam elimde kaliyorlar eşimin üstüne birsuru borç bıraktılar ödemeye uğraşmıyorlar aldığımız maaş hep tedavimiz icin cektigimiz kredilere gidiyor çok büyük sıkıntıdayız halbuki biz kredi ile degil şimdi kenarda duran ziynetlerimizle yaptirabilirdik tedavilerimizi en azindan borcumuz olmazdı eşimin maaşı ile çok rahat gecinebilerdik ama maalesef suan bebeğimin zorunlu ihtiyaclarini bile borç ile taksit ile alabiliyorum neden
kimin yüzünden anne babamız yüzünden.. suçlu kim biz..
suçumuz ne?
annemiz babamız diyip güvenmek..
off kusura bakmayın kısa dedim uzattım​
Bu aralar hamilelik hormonlarıminda etkisiyle bu konulari fazlaca düşünmeye başladım. Anlatmasam çatlicam artık 😔
tek tesellimiz eşimin ve benim tek duamız kabul oldu 🤲 çok şükür bin şükür 🤲
Sizce ben ne yapmalıyım???
Boşver canim bebişini ve kendini strese sokma çok şükür rabbim vermiş sağlıkla kucağına alırsın InşAllah...
6 yil sonra oldu oğlum bir benzer şeyleri bende yaşadım minigin rizkiyla gelir herşey yoluna girer InşAllah.

Boşver canim bebişini ve kendini strese sokma çok şükür rabbim vermiş sağlıkla kucağına alırsın InşAllah...
6 yil sonra oldu oğlum bir benzer şeyleri bende yaşadım minigin rizkiyla gelir herşey yoluna girer InşAllah.
Inşallah canım öyle diyorlar nasibiyle gelsin inşallah tek umudumuz o şuan 🤲

Hadi bunlar esinizin anne babasi. Sizinkiler ne yapiyor bu arada onu merak ettim. Hayatta bir anne babaniz var mi? Onlar yardim etti mi borclariniza? Normalde asla sormam bunu,ailelerden maddi yardim talep etmek bana terstir ama siz dogrudan anne baba deyince aklima sizinkiler geldi
Benim annem var babam vefat etti maalesef yardımcı olma gibi bir lüksü olamadı zaten benimde aslında beklentim maddi destek den ziyade keşke kostek olmasalarmiş zaten yetermişiz biz bize

Kendi anneniz babanizdami var bu iste. Zira beni o kadar sikintiya sokan takilarima el koyan insanlardan ben hala anne baba diye bahsetmezdim en azindan kaynana ve k.peder derdim.bana kotulukleri dokunana kadar hos ben anne baba derdm ama bir dokundular suan asla agzimdan cikmiyor. En guzel detay bebeginiz. Borc odenir yeterki ayni hataya dusmeyin.saglikla gelsin.

Kendi anneniz babanizdami var bu iste. Zira beni o kadar sikintiya sokan takilarima el koyan insanlardan ben hala anne baba diye bahsetmezdim en azindan kaynana ve k.peder derdim.bana kotulukleri dokunana kadar hos ben anne baba derdm ama bir dokundular suan asla agzimdan cikmiyor. En guzel detay bebeginiz. Borc odenir yeterki ayni hataya dusmeyin.saglikla gelsin.
Aslında anne baba dediğimiz insanların nasıl bize bu kadar zarar verebildiklerini kabullenemiyorum benim değil eşimin anne babası maalesef..

Çok tesekur ederim bu arada tek dileğimiz şuan sağlıkla kucaklayabilmek 🤲

Benim annem var babam vefat etti maalesef yardımcı olma gibi bir lüksü olamadı zaten benimde aslında beklentim maddi destek den ziyade keşke kostek olmasalarmiş zaten yetermişiz biz bize
Anladim,tahmin etmistim zaten onlardan hic bahsetmediginiz icin. Basiniz sagolsun. Esiniz ne diyor bu duruma peki?

Anladim,tahmin etmistim zaten onlardan hic bahsetmediginiz icin. Basiniz sagolsun. Esiniz ne diyor bu duruma peki?
Eşim ailesiyle her konuştuğunda tamam oducez falan filan diyip kandırıyorlar onu sonuçta anne babası kötü olamıyor ben birkere yüz-göz oldum artık tak etti ev alacaktik ozamn bende çalışıyordum eşimin üstündeki borçlardan dolayı kırmızı çizgisi varmış bana kredi çıktı ama istediğiniz vade yapamadılar onun borç sicilinden dolayi ozaman patlamıştım ama arsızlık diz boyu ha tasa konusmusum ha onlara

Boyle bir durumda sinirlenmemek elde degil. Normalde boyle seyleri sormak pek huyum degil ama ne kadar borclari var uzerinizde ve neyin borcu? Insallah maddi anlamda bir an once feraha kavusursunuz. Bebeginizi saglikla alin kucaginiza. Herseye ragmen bebeginize odaklanip olumsuzluklari silmeye calisin kafanizdan. Allah size bir mucize vermis bundan daha onemli birsey yok.

Boşver canım gerçekten bak. Birkaç ay sonra bebeğini sağlıkla kucağına alacaksın inşallah. Allaha şükür eşin de sen de sağlıklısın, zor da olsa hamile kalabilmişsin bırak maddi konularla sıkma canını. Borç bu ödenir biter. Sağlığınıza, huzurunuza bir şey olmasın

Boyle bir durumda sinirlenmemek elde degil. Normalde boyle seyleri sormak pek huyum degil ama ne kadar borclari var uzerinizde ve neyin borcu? Insallah maddi anlamda bir an once feraha kavusursunuz. Bebeginizi saglikla alin kucaginiza. Herseye ragmen bebeginize odaklanip olumsuzluklari silmeye calisin kafanizdan. Allah size bir mucize vermis bundan daha onemli birsey yok.
Amin inşallah 70bine yakın maliye ve sigorta eşimin üzerine is yeri yapıp borclandirdilar zamanında bize faydası olmayan ama zararı çok büyük olan iş yer.. uzun süredir bu konuları düşünmüyordum birde üstüne bugün arayıp sanki hiç bisey yok gibi hal hatır soruyor annesi dalga geçer gibi benim sinirler zıpladı tabi böyle olunca

Boşver canım gerçekten bak. Birkaç ay sonra bebeğini sağlıkla kucağına alacaksın inşallah. Allaha şükür eşin de sen de sağlıklısın, zor da olsa hamile kalabilmişsin bırak maddi konularla sıkma canını. Borç bu ödenir biter. Sağlığınıza, huzurunuza bir şey olmasın
Doğru söylüyorsun canım bizim en kıymetimiz şuan bebegimiz birazda o yüzden üzülüyorum yavrumuza istedigimiz gönlümüzden geçen şeyleri yapamamak üzüyor bununda onların yüzünden olması kanıma dokunuyor ama haklisin sağlığı yerinde olsun da Allah yardım eder bi sebeple inşallah 🤲

Hadi takılarınızı verdiniz, ne diye borca girdiniz yani sizin de düşünme yetiniz var. Yani biz bu borcu ödeyemeyiz diyemediniz mi? Bebeğiniz sağlıkla doğsun, hayırlı olsun.

Hadi takılarınızı verdiniz, ne diye borca girdiniz yani sizin de düşünme yetiniz var. Yani biz bu borcu ödeyemeyiz diyemediniz mi? Bebeğiniz sağlıkla doğsun, hayırlı olsun.
Tesekur ederim güzel dileğiniz için
takıları yeni evlendigimiz zaman bize ev alıcaz filan demişlerdi o bahaneyle eşimden istemişler oda vermiş benim haberim verildikten sonra oldu zaten işleri ortaktı güya ama eşim yevmiye harici almıyordu ev alıcaz diye oyaladılar yıllarca sonra iş yerini üstüne yaptılar formalite sanırım o arada hiç bir vergi sigorta ödenmemiş eşim tekrar ona devredince üzerinde kalmış oldu ödeyeceklerdi sözümona ama yapılandırılmasına rağmen 3 taksiti biz ödedik onlar yine ödemedi kaldı öyle karma karısık işler inanki düşününce işin içinde çıkamıyorum ben

Bu arada 4 eltiyiz biz ortak denen işte eşim 13 yaşından beri çalışıyordu nerdeyse 20 yıllık emeği vardı orda diğer abileride çalışıyordu ama eşim kadar kimse fedakarca çalışmamıştır 2 eltime iş yerinden ev alındı biri 20 yıldır diğeri 14 yıldır evde oturuyor diger eltim ve ben kiradayız yıllardır onun eşi biraz sorumsuz çoğu zaman kiralarini veremeyip toplu olarak kiralarini kayinpederimin ödediğini duyduk biz bu zamana kadar en ufak faydalarını görmedik zararlarından başka eşim 4 yıl önce ceketini alıp çıktı iş yerinden hiç bir hakkını almadan sonra işyerini kapattılar bizde böyle kalakaldık üstümüzde bize ait olmayan borçlarla

Back
X