Anaokulu Alt Değiştirme

Yorumları okuyunca cidden korktum.
Çocuklarımın okulunda ya böyle zihniyetler varsa!!
Aynı zamanda fikir oldu bana baştan bazı şeyleri konuşmak lazımmış
1,5 saat benim çocuğumu o halli bir odada bekletecek olan insandan uzak durmak icap eder.
Çocuğumu altına kaçırdı diye midesi kaldırmıyor diye rencide edecek insandan da keza öyle...

Ne olacağını ben söyleyeyim bekleyecek, isterse 10 dk, isterse 1-5 saat. Annelerde her şeye evham yapmasın, dünyanın sonu değil
Bir okul öncesi öğretmeni olmadığınızı düşünüp oooooh be diyesim var.. Çocuk psikolojisinden bir habersiniz çünkü.. Adet olduğunuzda farkında olmadan iç çamaşırınıza geçerse lütfen insan içinde poponuzdaki kanlı kıyafetle 15 20 dakika bekleyin.. Dünyanın sonu değil..!

Ahahaha ya sen evladını yeteri kadar disiplinli yetiştirme, sonra evde yaptığın hizmeti öğretmenlerden bekle. İyiymiş. Ayrıca şöyle düşün, sürekli sürekli bu insanlar bu çocukların altlarını değiştirse, ailesini işin işine katmasalar bu çocuklar bu düzene alışmayacak mı? Diğer türlü çocuk bekler, ailesi gelir temizler ve bu çocukta bir utanma olur, evet özgüveni zedelenecek ancak geçicek ve bu etki bu çocukta bir değişim yaratıcak ve bir daha böyle bir şeyi yapmayacağına da ben inanıyorum. Ah Türk anneleri ah, alman annelerinden öğrenecekleri çok şey var aslında da

Ne olacağını ben söyleyeyim bekleyecek, isterse 10 dk, isterse 1-5 saat. Annelerde her şeye evham yapmasın, dünyanın sonu değil
Saatlerce çocuk bağlasan da beklemez ağlama krizine girer psikolojisi bozulur

Anne çocuğuna alt temizleme ve giyinme eğitimini vermeli biz koca insanlar bile kaciriyoruz ,çocukta kaçırınca kendi temizlemeli bı engeli varsa öğretmen veliyi bilgilendirmeli Veli'nin rızası varsa altı temizlenmeli ....

18 aylık kızıma WC eğitimi veriyorum klozete otururken sonrasında aşama aşama anlatıyorum gördüğü tuvalet kağıdının ne olduğunu biliyor t-shirt hariç kıyafetlerini giyebiliyor ...

Altına kaçırınca ne yapicam ben gelemem 1 saat yol diyen anneye sasiririm ...çocuğun bı engel durumu yoksa çocuk kendisi nasıl giyinemez hayret... 3 yaşında yeğenim kreste kendisi değişiyor üstünü etkinliklerde.

bende şaşırdım şimdi, bu yıl yeni başlayacak 4 yaşındaki kızım okula, olduki kaçırdı altına, öğretmen beni çağırdı hadi ben küçük şehirde oturuyorum peki ya büyük şehirde oturanlar yavrucuklar çişli altı ile annesini mi bekleyecek yazıktır günahtır... bunu iğrenç bulan yapmasın okul öncesi öğretmenlik

İlerde böyle bir öğretmeni olursa çocuğumun o zaman o okulu başlarına yıkar o öğretmenden de şikayetçi olur o okuldan defolmasını sağlarım

Türk anneleri Alman anneleri Fransız anneleri .... Dünya anneleri ohooo

Çok yanlış düşünüyorsunuz

Siz doğru olanı yapıyorsunuz ben de bundan bahsediyorum işte. Çocuk altına kaçırıyorsa verirsin yedek kıyafeti kendi giyer, iyi valla öğretmen giydirsin, öğretmen altını temizlesin sonra diyorlar ki bu çocukların özgüveni ne olacak. İyi de sen kendine bağımlı bir evlat yetiştiriyorsun bile, bu çocuğun özgüveni var mı sanıyorsunuz siz? Artık bebek değiller bir şeyleri kendi başlarına yapmaya başlayacaklar, başlamalılar. Tebrik ederim bu arada

Kimsenin çocuğunun iç çamaşırına kadar değiştiremem. Bence doğru da değil 3 yaş sonrası.
İstifra eden çocuğa da mümkün olduğunca ıslak mendille filan temizlemesini sağlayıp ailesini çağırıyorum. Birebir kendim silemem çünkü ben de görünce kötü oluyorum.

Türk anneleri Alman anneleri Fransız anneleri .... Dünya anneleri ohooo

Çok yanlış düşünüyorsunuz

Peki yanlış düşünüyorum ben. O yüzden bizim çocuklar otobüste, yolda, sinemada, evde orada burada her yerde deli gibi ağlıyor, kendilerini yırtıyorlar. Onlarda ise çok sakin, böyle annesinin peşine takılan ördek yavruları gibi sessiz sakin, aklı başında çocuklar görüyorum. Evet evet yanlış düşünüyorum, disiplin hiçbir şey aslında doğru!

Benim bı komşum var oğlu 8 yaşında hala anne babayla uyuyor hala altı bagli bazende bezinden taşıyor işten çıkıp okula gidiyor

Burda mesela öğretmenin hiç suçu yok tüm kabahat ebeveynde
Tutup da bu bahsettiğim kişinin öğretmenine ben nasıl gelim uzak sen değiştir diyemezsin yani

Ama asla çocuk öyle bekletilmez asla...

Daha önceki okulum personel sıkıntısı olan bir köy okuluydu.yeri geldi sinifimızı kendimiz temizledik camlara kadar sildik.yeni okul yapıldı eşyaları taşıdık.yeni okulu da biz temizledik.bundan da hiç gocunmadik.çünkü durum belliydi biz yapmazsak yapacak kimse de yoktu.lakin siz okul öncesi Öğrt.olduğunuz için bu alt değiştirme meselesini veli istemeyebilir.ben istemezdim beni arasınlar isterdim.zaten büyük yerlerde de böyle olur öğretmenden başka kimse yoksa.ama küçük bir yerse ve siz tekseniz tamamen sizin kararınız yapıp yapmamak

Türk annesi Alman annesi ayırımı ve bırak kalsın kakali 2 saat düşüncesi yanlış...

Çocuğun iyiliği için üst baş değiştirmeyi öğretmelisiniz bu doğru... Bu öğretme işini öğretmene yıkmak yanlış bunda hemfikiriz

Öğretmen misiniz? Inşallah değilsinizdir.

Bir dün ki konu sahibine bakın bir de bu arkadaşa

Evet her meslek gibi öğretmenlikte de kötüler var Allah iyilerle karşılaştırsın.Amin.

Bende öğretmen çocuğumun altını temizlesin demiyorum ancak bu mantık da çok fazla gaddarca.

Peki şöyle düşünelim. Çocuğun yedek kıyafeti var, çocuk kakasını yaptı ama temizleyemiyor! Öğretmenlerde el atmıyor ki dediğim gibi zorunda değiller. E o çocuk yedek kıyafeti de o şekilde giymeyecek mi? Bunun 1.5 saat beklemekten farkı nedir? Ben anlatamıyorum ki derdimi

Bir de çok önemli ki çocuklarınızı alaturka tuvaletlere de alıştırmanız lazım, okullarda hep bunlar kullanılıyor.
Bir kaç öğrencim buna alışamadığı için büyük tuvaletleri gelince annelerini çağırmak durumunda kalıyordum.

Yahu arkadas su ülkede ogretmenden beklenen de cocugun kendi babasindan beklenmiyor.
Ogretmenin gorev taniminda alt degistirmek, kusmuk temizlemek mi var ki, bundan rahatsiz olan yapmasın diyorsunuz? Sanki hasta bakici.
Konu sahibi gordugunuz gibi bu ülkede hicbir konuda gorev taniminiz disina cikmamaniz gerekir. Sonra bazilarinin iyi niyetiyle yaptigi baskalarina gorev olarak baski yapilir. Rahatsiz olan secmeyecekmis. Sanki gorev taniminda var da tiksiniyor. Siz de bir guzel agzinin payini veriyorsunuz tebriks. Insanlardaki bu kafa gerçekten guzel.
Bir uye soylemis, aile bagislariyla bir yardımcı tutuldu diye. E madem oyle yapin. Ama elini taşın altina koymak cok zor.

Sizin disiplin anlayışınız oyuna dalmış bir çocuğuu annesi gelene kadar ıslak ıslak bekletmek mi? Özgüven bu şekilde verilmez.. O çocuğu küçük düşürdüğünüzse arkadaşlarının içine bir daha nasıl girip oynasın.. Yanına kıyafet ne diye veriliyor bu çocuklara..? Nedir yani..? Pes.. Ben disiplinli kuralları olan bir anneyim ve oğlum da sözümü gerçekten dinleyen bir çocuk.. Ve bu çocuk eğer altına kaçırırsa bilin ki disiplinsizlikte değil sadece çocukkkk olduğu için kaçırır..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…