Kusmuk temizlemekle öğretmenlik arasındaki ilişkiyi hiç kuramıyorum. Buna dair bi eğitim almadım. İğreniyorum bu beni kötü vicdansız öğretmen yapmaz. Bebekken altını temizlediğim 3 yaşında yeğenimi artık tuvalete bile götüremiyorum evet bundan da iğreniyorum. Bu da beni kötü bi teyze yapmaz. İnsanlar ne kadar abartıyor.Yahu arkadas su ülkede ogretmenden beklenen de cocugun kendi babasindan beklenmiyor.
Ogretmenin gorev taniminda alt degistirmek, kusmuk temizlemek mi var ki, bundan rahatsiz olan yapmasın diyorsunuz? Sanki hasta bakici.
Konu sahibi gordugunuz gibi bu ülkede hicbir konuda gorev taniminiz disina cikmamaniz gerekir. Sonra bazilarinin iyi niyetiyle yaptigi baskalarina gorev olarak baski yapilir. Rahatsiz olan secmeyecekmis. Sanki gorev taniminda var da tiksiniyor. Siz de bir guzel agzinin payini veriyorsunuz tebriks. Insanlardaki bu kafa gerçekten guzel.
Bir uye soylemis, aile bagislariyla bir yardımcı tutuldu diye. E madem oyle yapin. Ama elini taşın altina koymak cok zor.
Kesinlikle aynı fikirdeyim. Öğretmenin görevi tartışmaları bir yana önemli olan benim çocuğum. Mahrem bilgelerini öğretmeni dahi çok çok zorunlu bir durum olmadıkça gormemeli. Öğretmen kötü niyetli olmayabilir ama bu çocuk için normalleşir.Ben öğretmenin alt değiştirmesine karşıyım görev tanımında yok böyle bir şey ayrıca bakıcı vs de değiştirmesin çocuğumun özel bölgesine kimse dokunsun istemem. 3 yaş çocuğuna yapabildiği kadar altını temizlemesi aileler tarafından öğretilmeli bence ille süper bir temizlik beklenmesine gerek yok
Kızım krese giderken arada bir iç çamaşırı hafif kirli gelirdi hiç sorun yapmazdım zaten öğretmen ilk hafta toplantı yapıp bize bu tarz konularda bilgi vermişti
siz de kreş çalışanı, hastabakıcı,hemşire olmayın..Poposunu da mı silmiş? İşte siz yapardınız buraya kadar anlaşılabilir ama her insanın midesi bir değil ki, şahsen benim ki almıyor
Siz çaycının görevini yapar mısınız? Yada şoförün? Aynı mantık. Öğretmen öğretmendir. Anne değil. Kaldı ki yarın öbür gün öğretmene iftira atılsa kim duracak öğretmenin yanında? Kimse. Neden kendini riske atsın? Wc alışkanlığı olmayan çocuk kreşe gitmeyecek. Evde bakıcıyla kalacak. Bu kadar basit.siz de kreş çalışanı, hastabakıcı,hemşire olmayın..
ben de cerrah olmadım mesela..
Etmeyin tabii ki de terleyen çocuğun üstünü değiştirmek başka, altını değiştirmek başka. Çocuğunuzun gelişimi acısından asıl sizin karşı çıkmanız gerekiyor başkası tarafından altının değiştirilmesine.Kardeş bunlar okul öncesi bebe kusarda çişde yapar dökerde ıyyy ben yapmam temizlikçi gelsün diyen biryere çocuk emanet etmem evde çocuğuna tenizlikçimi çağırıyorsun benim çocuğumu benimsemeyeni bende istemem
Kusmuk temizlemekle öğretmenlik arasındaki ilişkiyi hiç kuramıyorum. Buna dair bi eğitim almadım. İğreniyorum bu beni kötü vicdansız öğretmen yapmaz. Bebekken altını temizlediğim 3 yaşında yeğenimi artık tuvalete bile götüremiyorum evet bundan da iğreniyorum. Bu da beni kötü bi teyze yapmaz. İnsanlar ne kadar abartıyor.
Doktorlardan hastanın altını değiştirmesini beklemiyorlar mesela??
Etmeyin tabii ki de terleyen çocuğun üstünü değiştirmek başka, altını değiştirmek başka. Çocuğunuzun gelişimi acısından asıl sizin karşı çıkmanız gerekiyor başkası tarafından altının değiştirilmesine.
ben konu boyunca öğretmen yapsın demedim.Siz çaycının görevini yapar mısınız? Yada şoförün? Aynı mantık. Öğretmen öğretmendir. Anne değil. Kaldı ki yarın öbür gün öğretmene iftira atılsa kim duracak öğretmenin yanında? Kimse. Neden kendini riske atsın? Wc alışkanlığı olmayan çocuk kreşe gitmeyecek. Evde bakıcıyla kalacak. Bu kadar basit.
İğrenç sensin saygısız...Yahu iğrençsin. Kaldı ki neyin benimsemesi bu, kendi çocuğumu ki benimseyecek, senin çocuğunun tuvaletini, kusmuğunu falan kimse temizlemek zorunda değil. Ben olsam yapmam şahsen, çünkü iğreniyorum, bu konuda hassas biriyim.
Ayrıca konuya eğer iş yeri uzaksa nasıl geleceğiz yazanlar olmuş çok basit kreşe göndermeyeceksin. O yaşa kadar çocuğa tuvalet eğitimini veremediyseniz bunu öğretmenden bekleyemezsiniz, onların görevi o değil çünkü
Alintiladiginiz velilerle ugrasan öğretmenler iyi delirmiyorEtmeyin tabii ki de terleyen çocuğun üstünü değiştirmek başka, altını değiştirmek başka. Çocuğunuzun gelişimi acısından asıl sizin karşı çıkmanız gerekiyor başkası tarafından altının değiştirilmesine.
Kusmuk temizlemekle öğretmenlik arasındaki ilişkiyi hiç kuramıyorum. Buna dair bi eğitim almadım. İğreniyorum bu beni kötü vicdansız öğretmen yapmaz. Bebekken altını temizlediğim 3 yaşında yeğenimi artık tuvalete bile götüremiyorum evet bundan da iğreniyorum. Bu da beni kötü bi teyze yapmaz. İnsanlar ne kadar abartıyor.
Doktorlardan hastanın altını değiştirmesini beklemiyorlar mesela??
İğrenç sensin saygısız...
Vizyona bak inşallah çocuğun senin gibi düşünen birine denk gelir
Benim çocuğum konuşmasıyla harekeyleriyle tam bir yetişkinEtmeyin tabii ki de terleyen çocuğun üstünü değiştirmek başka, altını değiştirmek başka. Çocuğunuzun gelişimi acısından asıl sizin karşı çıkmanız gerekiyor başkası tarafından altının değiştirilmesine.
Ben ömür boyu duygusal kalacağım...Güzel dileğin için teşekkür ederim, keşke, çok memnun olurum klişe duygusallıklarla değil de daha mantığıyla hareket eden insanlarla tanışmaktan
Alintiladiginiz velilerle ugrasan öğretmenler iyi delirmiyor
Vicdansız kadın.Benim kizim ozel okulda, hic altina kacirmadi ama parka inip ciktiklarinda, terlediginde, uzeri kirlendiginde mutlaka degistirilip gonderiliyor, yardimci ogretmen yapiyor bu isi.
Devlete gelince, cevremde ozellikle devlete bagli bagimsiz anaokuluna gonderenler bagista bulunup yardimci alinmasini sagladilar.
Yardımcı olmadiginda öğretmen insiyatifine kaliyor, degistiren de var degistirmeyen de ama veliyi arayan ben duymadim.
Eskisehirde arkadasimin oglu altina kacirmis buz gibi havada islak islak servise binip eve gelmisti, ogretmeni ben 30 cocugun hangi birine bakayim, tek tek arayamam velileri demis...
Bir kere bir öğrencim istifra etti ıslak mendil verdim üzerini sil diye ben silemem tiksiniyorum midem bulanır dedi. İnsan kendinden bile bulanırken kusura bakmasınlar yani.ben anneyim kusmuk temizleyemiyorum :) yani çok çok çok özür dileyerek yazayım ne kaka, ne çiş, ne sümük beni kusmuk kadar mahvetmiyor.. ben yapamadığım şeyi öğretmenden nasıl isterim ki? şu görev tanımları beni benden alıyor yahu..
Bunu yapmayan öğretmen var mıdır ya...öğretmen çocuğa şefkatle yaklaşacak, ona kendisini kötü hissettirmeyecek, utandırmayacak, git kendin hallet demeyecek.
anneyi çağırmak olayı büyütmektir bana göre. gereksiz.
"öğretmen çözüm buluyor"dan kastım bu.
öğretmen çocuğa rehberlik edecek..
Dünden beri bütün kavramları alt üst ettiniz ama yeter bir insan bi kadar donanımsiz olamazBenim çocuğum konuşmasıyla harekeyleriyle tam bir yetişkin
1.5 yaşından beri wcye gider
O mesele değil çocuk 3.şahıslara karşı uyarılmalıdır örn doktor öğretmen aile bu javramın dışındadır çocuk sürekli kaçar bilinç altı kötü etkilenir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?