Ben etek giymiştim kumaşını bilmiyorum ama açık pembeydi. Direk ıpıslak olmuştu.. Öğretmen niye söylemedin diyince, kızıyosunuz diye de diyemedim..
MerhabaMerhaba arkadaşlar.. Paragraflarca yazıp yazıp silmişim, çok uzatmışım.
Şimdi en yalın haliyle yazıyorum. Okul öncesi öğretmeniyim. Daha önce 2 kolejde öğretmenlik yaptım. Milli eğitime bağlı okulda hiç görev almadım. Bu sene alıyorum ama.
Bir sitede yine benim gibi bir öğretmen yazmış bu konuyla alakalı soru sormuş.
Temizlikten görevli personel yoksa anaokulunda çocuk altına kaçırırsa ne yapılmalı diye.
Öğretmenler de velisini arıyacaksın. O gelip değiştirecek. Yedek kıyafette isteme, senin görevin sanarlar bunu diye cevap vermiş.
Çalıştığım kolejde 3 ayrı temizlik personelimiz vardı bu tarz durumlarda ilgileniyolardı. Şimdi sayfaları araştırınca böyle yorumlarla karşılaştım. Deneyimsiz oldugum için soruyorum.
Özellikle çocuğu okul öncesi dönemde olan annelere soruyorum.
Veya bu durumu yaşayan annelere.
Öğretmen sizi arayıp çocuğunuzun altını değiştirmeye sizi çağırdı hiç.
Veya toplantıda bundan bahsetti mi? Tepkiniz ne olurdu.
Bu gayet normal bir durum mu? Çekimem yersiz mi?
Bence saçmalık. Çalışan anne ne yapıcak? Değiştirin siz,, sevaba girersiniz hiç olmazsa. Çocuğun çişinden ne olucak...Merhaba arkadaşlar.. Paragraflarca yazıp yazıp silmişim, çok uzatmışım.
Şimdi en yalın haliyle yazıyorum. Okul öncesi öğretmeniyim. Daha önce 2 kolejde öğretmenlik yaptım. Milli eğitime bağlı okulda hiç görev almadım. Bu sene alıyorum ama.
Bir sitede yine benim gibi bir öğretmen yazmış bu konuyla alakalı soru sormuş.
Temizlikten görevli personel yoksa anaokulunda çocuk altına kaçırırsa ne yapılmalı diye.
Öğretmenler de velisini arıyacaksın. O gelip değiştirecek. Yedek kıyafette isteme, senin görevin sanarlar bunu diye cevap vermiş.
Çalıştığım kolejde 3 ayrı temizlik personelimiz vardı bu tarz durumlarda ilgileniyolardı. Şimdi sayfaları araştırınca böyle yorumlarla karşılaştım. Deneyimsiz oldugum için soruyorum.
Özellikle çocuğu okul öncesi dönemde olan annelere soruyorum.
Veya bu durumu yaşayan annelere.
Öğretmen sizi arayıp çocuğunuzun altını değiştirmeye sizi çağırdı hiç.
Veya toplantıda bundan bahsetti mi? Tepkiniz ne olurdu.
Bu gayet normal bir durum mu? Çekimem yersiz mi?
İşiniz rast gitsin, Allah sizden razı olsun, yavrularımızı sizin gibilerle karşılaştırsınEvet kolejde çalışırken bizde değiştiriyorduk. Yedek kıyafetleri vardı çocukların. Modern dans, halk oyunları yüzme gibi birçok ders vardı.
Terliyorlardı hepsini değiştiriyorduk zaten birkaç ay sonra kendileri üstünü değiştirmeyi öğrenmişti.. Terleyince kıyafetini getirip değiştiriyordu :)
Çok üzüldüm, büyük tuvaletini değil de küçük tuvaletini çok değiştirdiğim oldu çocukların. Tuvaletten çıkınca birkaç damla kaçırdıklarını söylediklerinde direk değiştiriyordum..
Çok üzüldüm çocuğa
Tuvalet eğitimi olsa da altına kaçırabilir anaokulu öğrencisi. Çok doğal... hepimizin çocuklarında oluyor nadiren de olsa... oyunu bırakmak istemiyor,, fazla gülüyor,, alafranga tuvalet yoksa korkuyor vs...Altını değiştirme bence sorun olabilir. Çünkü senin görevin değil.
Ayrıca cidden tuvalet eğiitmi alışkanlığı kazanmadan neden alınıyor ki oraya
Sizin gibi koca yürekli, gerçek, gönülden öğretmenler olmasaydı .....umudumuz kalmazdı gelece dair .inanın çok samimiyim.mesele temizleme temizlememe meselesi değil!sahiplenme meselesi.evladinizi biraz büyütüp yine görevinize dönersiniz insallahMerhaba
Ben anaokulogretmeniydim ama simdi ev hanimiyim.. oncelikle sunu soyliyeyim .. alt degistirme ogretmenin gorevi degil... yalniz ben cok değiştirdim... devlet okulnda hic gorev almadim.. sadece 8 yil ozel okulda calistim ve yardimci ogttmn im yoktu..
Altina kaciran cocuklar oluyo tabiki... zaten velilerimizin hepsi calisiyodu.. herbirini nasil arayalim.. 2.dk da degisyirip posetleyip cantasina koyuyoduk.. bundan da hic igrenmedim.. iyyy demedim.. onlar benim ciceklerimdi...
Ben sunu merak ettim
Diyelim cocuk altina kacirdi
Veli arandi ve velinin gelmesi en erken yarim saat
O sekilde bekleyen cocugun psikolojisi ne olacak onu bilemedim
Ne yapacak cocuk o dklarda?
benimsenerek değil mahremiyet eğitiminde çocuğu sadece anne baba dışında kimsenun tuvalet giysi degistirme yada banyo yapmaya zorrlayamazsiniz...cocugun utanma duygusunu düşünerek ... zaten o an altına yaptığı için çok utaniyor birde öğretmeninden daha çok çekiniyor hele ki benim erkek öğrencilerim... ve veliye de sorumluyum allah korusun neler duyuyoruzKardeş bunlar okul öncesi bebe kusarda çişde yapar dökerde ıyyy ben yapmam temizlikçi gelsün diyen biryere çocuk emanet etmem evde çocuğuna tenizlikçimi çağırıyorsun benim çocuğumu benimsemeyeni bende istemem
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?