Anaokulu Alt Değiştirme

Durun ben doktorum:)))))
Kendi sınıfımda çok da nadir de olsa da altına kaçıran oluyor. Benim çözümüm şu Veli'den yedek çamaşır istiyorum öncelikle böyle durumlar için
Çocuğu boş bir odaya alıp götürüyor ve çamaşırları eline veriyorum kapının dışında bekletip üstünü değiştirmesini bekliyorum hem mahremine saygı gösteriyorum hem de özbakımı güçlendiriyorum.
Çıktığında şöyle bi üstünü düzeltip sınıfa götürüyorum. 3,4,5 yaş hiç farketmiyor.
Ve bence olması gereken hem özel hem de devlette bu şekilde olması

Öğretmen olmayan insanların çocuk psikolojisi ve eğitim psikolojisini hesaba katmadan yorum yapmalarını doğru bulmuyorum

Çocuğun kişiliği tam da o dönemlerde şekillenir ve mahremiyeti öğrenmesi şart

Ben yurtdisindayim. Ogretmen degistirir diye bir kural ve beklenti yok. Ama kizimin ogretmeni okulun ilk gunu yazi gondermis ve kazalara karsi yedek kiyafet koymamizi istemisti cantaya. Ogretmen yapmak isterse engelleyen yok yani.
Is kisi de bitiyor bence. Nereye kadar kurallara bagli kalacaksiniz nereye kadar esnetecrksiniz size kalmis herhalde.
Degistirmiyor olsaydi bir kaza aninda benim okula gitmem isyerimden 40 dk veya 1 saat alacakti.

Yorumları okumadim, ogretmen de degilim ebeveyn de degilim. Yani dis kapinin mandali olarak bir gun cocugumu krese versem kesinlikle kimsenin kulodunu indirmesine izin vermezdim. Yapilirsa hosuma da gitmezdi. 4 yas ustu çocuklar zaten kendi çamaşırlarını kendi değiştirirler. 3 yas icin kirli gezsin onemli degil derdim.
Ayrica bence gorev tanımlarına uymak lazim. Sizin isiniz alt degistirmek degil. Yapmamalisiniz.

Ben öğretmenim.Sinif öğretmeniyim.Bazen biz de 1. Sinifa giden çocuklarimizda böyle durumlarla karşılaşıyoruz.Yedek kıyafet durumu bizde olmadığı için biz veliyi çağırıyoruz.Görev tanımınızda yoksa yapmayın.Bunu da şu sebeple söylüyorum.Burdan da gördüğünüz üzere çoğu kişi taciz olayindan çekiniyor.Böyle bir durumla karşilaşirsaniz meb görev taniminiz dışında davrandiginiz için sizi sorumlu tutar.Kimse sizin niyetinize bakmaz.Ya da veliyle görüşüp durumu paylaşarak hareket edin.Fikrini alin derim.Çok yazık ama bir bayan olarak bile ogrencilerimi severken korkuyorum inanin.Veliyi de anliyorum korkuyor.Anne babanın onayi olmadan çocuğa dokunmayin derim.Bu arada her anasinifinda yardimci yok.

Nasil baslarsaniz oyle gider bence hic degistirmeyin veliyi arayip bilgilendirin ulkenin durumu belli iyilik yapim der degistirirsiniz gicik bi veli cocugumu soydu taciz etti diye yaygara koparir bence degmez bi ogretmen olarak ulkenin suanki durumunda ben olsam risk almam

Okul nerde ben neredeyim. Cocugun altini degistirmeye gelemem ben oyle bisey olsa. O yuzden ozel kurumlari tercih etmek en mantiklisi sanirim. Biz hep 2 adet yedek gonderiyoruz. Tuvalet kazalari terleme etkinliklerde kirlenme vs icin. 3 yas ile 10 yasi ayni kefeye koyamayiz.okul oncesi ve anansinifi bence cok ozel bir donem ogretmenleri de ozel olmali

Okul öncesi öğretmenliği ve idarecilik yaptığım dönemde altına kaçıran çocuğun altını değiştirmişliğim olmuştur. O an kimse uygun değilse çocuğu o şekilde bekletemeyeceğime göre değiştirdim. Pek çok kez hemde.

cocugum var ama seneye krese verecegım, 3 yas ustu ıcın arada ufak kazlar olabılır ama 36 aya kadar olan cocuklarda wc egıtımı tam anlamıyla yerıne oturmadıgından yada bezli olduklarından cocugun altını krestekı bakıcı anne olarak gecen yardımcı gorevlılerın degıstırmesı uygundur her tuvaletını yaptıgında ızın alıp gelecek halımız yok ya zaten yedek kıyafette bırakılır lazım olması halınde gıydırılmek uzere sonucta ustune de bırsey dokebılır, faaliyet yaparken boya gelır bırsey olur cocuk yanı bu her an ustu kırlenebılır.....

Yahu iğrençsin. Kaldı ki neyin benimsemesi bu, kendi çocuğumu ki benimseyecek, senin çocuğunun tuvaletini, kusmuğunu falan kimse temizlemek zorunda değil. Ben olsam yapmam şahsen, çünkü iğreniyorum, bu konuda hassas biriyim.

Ayrıca konuya eğer iş yeri uzaksa nasıl geleceğiz yazanlar olmuş çok basit kreşe göndermeyeceksin. O yaşa kadar çocuğa tuvalet eğitimini veremediyseniz bunu öğretmenden bekleyemezsiniz, onların görevi o değil çünkü

çocuğum bezi bıraktıktan sonra kreşe verdim. özel bir kreş. ancak sınıfında bezli çocuklar vardı. öğretmenleri onların da bezi bırakmasını sağladı. yedek kıyafet koyuyoruz ikişer tane. altına kaçırma durumu birkaç kere oldu, yeni başladığında. beni aramadılar. akşam aldığımızda bilgi verdi öğretmeni. değiştirmişlerdi.
terleyince, yemek dökünce de değiştiriyorlar.
bir kere de ishal olmuştu kuzum. tutamamış birazını.
öğretmen arayıp bilgi verdi. "isterseniz erken alın, dinlensin, çamaşırını da atıyorum" dedi.
"tabi ki" dedim.

böyle istisnai durumlar olur.

Cevap yazdığınız arkadaşın tavrını beğenmemişsiniz ama sizin tavrınız da hoş değil. Tabi ki kimse başkasının çocuğunun kusmuğuna çişine ah yavrum benim diye müdahale etmez ama kreş dönemindeki çocuklar için kusmak, altına kaçırmak gibi şeyler olağan. Büyük çocuk gibi değiller. Tuvaket eğitimi verip vermemekle ilgisi yok. İş yeri ya da ev kreşin yanında olsa bile her sorunda koşup gelmek zor, çalışanlar ne yapsın dersiniz bu durumda? Diğer arkadaşlar geçerli gerekçeler sunmuşlar, haklı veya haklı değil tartışılabilir hepsi. Ama bu kadar sert ifadeler irrite edici.

Ben bi anne olarak okula çağırılmak isterim kesinlikle . Haberim olmadan çocuğumun üzeri değiştirildiyse okula olan güvenim azalır

Tuvalet eğitimi dediğiniz şey beze yapmamaktır

Bu da 2-3 yaşında olur

Ama örneklerde de vurgulandığı üzere bu çocukların tuvalet eğitimi var

Fakat çocuk İşte, ana sınıfı hatta ilkokulda bile kaçıran var

İzin istemeye çekinip oyuna dalıp hatta öğretmen ders anlatıyor bölmeyeyim tutarım derken kaçıran

Çocuk sınıfta 20 kişinin arasında altına yaptı ve yapmaması gerektiğini biliyor ve müthiş utanmış

Bu çocuğun annesini evden mi çağıralım oracıkta değiştirelim hemen mi soru bu

Annesi işte değil evde hazır elinde yedek kıyafetle beklese bile okulun üst katında oturmadığını göre gelmesi 10-15 dk bulur

Uzak yeri geçtim yakındaki anneyi bile beklerken o çocuk ne hisseder nerede ne şekilde bekler

Çocuk gelişimi okuyan psikoloji okuyan ve eğitimci arkadaşlar bu hususu aydınlatırsa endişelerimiz de çözülür

Evet öğretmenin görevi tabii değil de ne olacak o çocukcağız

Bence siz vicdanınızı dinleyin...ben de danimarka gibi bir ülkedeyim,tüm pedagoglar değiştiriyor altını,kıyafetlerini...yazık günah çocuklara

en doğrusunu yapıyorsunuz.
Çocuklarımın öğretmenlerine bu öneriyi sunacağım

Ne olacağını ben söyleyeyim bekleyecek, isterse 10 dk, isterse 1-5 saat. Annelerde her şeye evham yapmasın, dünyanın sonu değil

Ya arkadaşlar koca adamlar bile altına kaçırabiliyor. Çocuklar içinde bu durum çok doğal.
Yok kreşe vermesin! Yok eğitim versin! diyenler olmuş.
saçma ve gereksiz yorumlar.
Hoca hanım güzel bir konuya değinmiş ama anneleri cahil gibi gösteren kesim ayıp etmiş.

Ne olacağını ben söyleyeyim bekleyecek, isterse 10 dk, isterse 1-5 saat. Annelerde her şeye evham yapmasın, dünyanın sonu değil

Psikolojisini soruyorum ben

Beklesin fiziksel olarak birşey olmaz da herkes içerde etkinlik yaparken o tek ayak cezası gibi tuvalette mi dikilecek

1,5 saat beklemesi doğru yani!
Ne demek evham yapmasın.
Daha adımını yeni dışarı atmış bir çocuğun özgüveni umrunuzda değil anlaşılan!
İnş bir okul öncesi eğitmeni değilsinizdir...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…