cocugum var ama seneye krese verecegım, 3 yas ustu ıcın arada ufak kazlar olabılır ama 36 aya kadar olan cocuklarda wc egıtımı tam anlamıyla yerıne oturmadıgından yada bezli olduklarından cocugun altını krestekı bakıcı anne olarak gecen yardımcı gorevlılerın degıstırmesı uygundur her tuvaletını yaptıgında ızın alıp gelecek halımız yok ya zaten yedek kıyafette bırakılır lazım olması halınde gıydırılmek uzere sonucta ustune de bırsey dokebılır, faaliyet yaparken boya gelır bırsey olur cocuk yanı bu her an ustu kırlenebılır.....Merhaba arkadaşlar.. Paragraflarca yazıp yazıp silmişim, çok uzatmışım.
Şimdi en yalın haliyle yazıyorum. Okul öncesi öğretmeniyim. Daha önce 2 kolejde öğretmenlik yaptım. Milli eğitime bağlı okulda hiç görev almadım. Bu sene alıyorum ama.
Bir sitede yine benim gibi bir öğretmen yazmış bu konuyla alakalı soru sormuş.
Temizlikten görevli personel yoksa anaokulunda çocuk altına kaçırırsa ne yapılmalı diye.
Öğretmenler de velisini arıyacaksın. O gelip değiştirecek. Yedek kıyafette isteme, senin görevin sanarlar bunu diye cevap vermiş.
Çalıştığım kolejde 3 ayrı temizlik personelimiz vardı bu tarz durumlarda ilgileniyolardı. Şimdi sayfaları araştırınca böyle yorumlarla karşılaştım. Deneyimsiz oldugum için soruyorum.
Özellikle çocuğu okul öncesi dönemde olan annelere soruyorum.
Veya bu durumu yaşayan annelere.
Öğretmen sizi arayıp çocuğunuzun altını değiştirmeye sizi çağırdı hiç.
Veya toplantıda bundan bahsetti mi? Tepkiniz ne olurdu.
Bu gayet normal bir durum mu? Çekimem yersiz mi?
Kardeş bunlar okul öncesi bebe kusarda çişde yapar dökerde ıyyy ben yapmam temizlikçi gelsün diyen biryere çocuk emanet etmem evde çocuğuna tenizlikçimi çağırıyorsun benim çocuğumu benimsemeyeni bende istemem
Cevap yazdığınız arkadaşın tavrını beğenmemişsiniz ama sizin tavrınız da hoş değil. Tabi ki kimse başkasının çocuğunun kusmuğuna çişine ah yavrum benim diye müdahale etmez ama kreş dönemindeki çocuklar için kusmak, altına kaçırmak gibi şeyler olağan. Büyük çocuk gibi değiller. Tuvaket eğitimi verip vermemekle ilgisi yok. İş yeri ya da ev kreşin yanında olsa bile her sorunda koşup gelmek zor, çalışanlar ne yapsın dersiniz bu durumda? Diğer arkadaşlar geçerli gerekçeler sunmuşlar, haklı veya haklı değil tartışılabilir hepsi. Ama bu kadar sert ifadeler irrite edici.Yahu iğrençsin. Kaldı ki neyin benimsemesi bu, kendi çocuğumu ki benimseyecek, senin çocuğunun tuvaletini, kusmuğunu falan kimse temizlemek zorunda değil. Ben olsam yapmam şahsen, çünkü iğreniyorum, bu konuda hassas biriyim.
Ayrıca konuya eğer iş yeri uzaksa nasıl geleceğiz yazanlar olmuş çok basit kreşe göndermeyeceksin. O yaşa kadar çocuğa tuvalet eğitimini veremediyseniz bunu öğretmenden bekleyemezsiniz, onların görevi o değil çünkü
Yahu iğrençsin. Kaldı ki neyin benimsemesi bu, kendi çocuğumu ki benimseyecek, senin çocuğunun tuvaletini, kusmuğunu falan kimse temizlemek zorunda değil. Ben olsam yapmam şahsen, çünkü iğreniyorum, bu konuda hassas biriyim.
Ayrıca konuya eğer iş yeri uzaksa nasıl geleceğiz yazanlar olmuş çok basit kreşe göndermeyeceksin. O yaşa kadar çocuğa tuvalet eğitimini veremediyseniz bunu öğretmenden bekleyemezsiniz, onların görevi o değil çünkü
Bence siz vicdanınızı dinleyin...ben de danimarka gibi bir ülkedeyim,tüm pedagoglar değiştiriyor altını,kıyafetlerini...yazık günah çocuklaraEvet kolejde çalışırken bizde değiştiriyorduk. Yedek kıyafetleri vardı çocukların. Modern dans, halk oyunları yüzme gibi birçok ders vardı.
Terliyorlardı hepsini değiştiriyorduk zaten birkaç ay sonra kendileri üstünü değiştirmeyi öğrenmişti.. Terleyince kıyafetini getirip değiştiriyordu :)
Çok üzüldüm, büyük tuvaletini değil de küçük tuvaletini çok değiştirdiğim oldu çocukların. Tuvaletten çıkınca birkaç damla kaçırdıklarını söylediklerinde direk değiştiriyordum..
Çok üzüldüm çocuğa
Durun ben doktorum:)))))
Kendi sınıfımda çok da nadir de olsa da altına kaçıran oluyor. Benim çözümüm şu Veli'den yedek çamaşır istiyorum öncelikle böyle durumlar için
Çocuğu boş bir odaya alıp götürüyor ve çamaşırları eline veriyorum kapının dışında bekletip üstünü değiştirmesini bekliyorum hem mahremine saygı gösteriyorum hem de özbakımı güçlendiriyorum.
Çıktığında şöyle bi üstünü düzeltip sınıfa götürüyorum. 3,4,5 yaş hiç farketmiyor.
Ve bence olması gereken hem özel hem de devlette bu şekilde olması
Tuvalet eğitimi dediğiniz şey beze yapmamaktır
Bu da 2-3 yaşında olur
Ama örneklerde de vurgulandığı üzere bu çocukların tuvalet eğitimi var
Fakat çocuk İşte, ana sınıfı hatta ilkokulda bile kaçıran var
İzin istemeye çekinip oyuna dalıp hatta öğretmen ders anlatıyor bölmeyeyim tutarım derken kaçıran
Çocuk sınıfta 20 kişinin arasında altına yaptı ve yapmaması gerektiğini biliyor ve müthiş utanmış
Bu çocuğun annesini evden mi çağıralım oracıkta değiştirelim hemen mi soru bu
Annesi işte değil evde hazır elinde yedek kıyafetle beklese bile okulun üst katında oturmadığını göre gelmesi 10-15 dk bulur
Uzak yeri geçtim yakındaki anneyi bile beklerken o çocuk ne hisseder nerede ne şekilde bekler
Çocuk gelişimi okuyan psikoloji okuyan ve eğitimci arkadaşlar bu hususu aydınlatırsa endişelerimiz de çözülür
Evet öğretmenin görevi tabii değil de ne olacak o çocukcağız
Ne olacağını ben söyleyeyim bekleyecek, isterse 10 dk, isterse 1-5 saat. Annelerde her şeye evham yapmasın, dünyanın sonu değil
Ne olacağını ben söyleyeyim bekleyecek, isterse 10 dk, isterse 1-5 saat. Annelerde her şeye evham yapmasın, dünyanın sonu değil
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?