Sizin disiplin anlayışınız oyuna dalmış bir çocuğuu annesi gelene kadar ıslak ıslak bekletmek mi? Özgüven bu şekilde verilmez.. O çocuğu küçük düşürdüğünüzse arkadaşlarının içine bir daha nasıl girip oynasın.. Yanına kıyafet ne diye veriliyor bu çocuklara..? Nedir yani..? Pes.. Ben disiplinli kuralları olan bir anneyim ve oğlum da sözümü gerçekten dinleyen bir çocuk.. Ve bu çocuk eğer altına kaçırırsa bilin ki disiplinsizlikte değil sadece çocukkkk olduğu için kaçırır..
Bir de çok önemli ki çocuklarınızı alaturka tuvaletlere de alıştırmanız lazım, okullarda hep bunlar kullanılıyor.
Bir kaç öğrencim buna alışamadığı için büyük tuvaletleri gelince annelerini çağırmak durumunda kalıyordum.
Jean rousseau geldi o vursun mu...montessori geldiysen 3 kere vur!
genellikle anaokulu kurumları bezli çocuk almıyor zaten.
alan da öğretmeniyle anlaşırken bunu konuşuyor.
24 aydan itibaren alan kurumlar da var çünkü.
8 yaşında bezli olan çocuğun kendisinde sağlık problemi yoksa ailesinde vardır. uç bir örnek.
çocuklar tuvalete gidiyorlar, tuvalet kağıdı, sifon kullanmayı biliyorlar. ellerini yıkıyorlar.
üstlerini başlarını giyiyorlar, yemeklerini de kendileri yiyorlar zaten.
ancak nadiren olabilir. altına kaçırabilir, hasta olabilir oyuna dalmış olabilir bir hapşırır işeyiverir.
buna da öğretmen çözüm buluyor.
Oyuna dalıp veya hapsurunca altına kaçıran giyinmeyi bilmiyor mugenellikle anaokulu kurumları bezli çocuk almıyor zaten.
alan da öğretmeniyle anlaşırken bunu konuşuyor.
24 aydan itibaren alan kurumlar da var çünkü.
8 yaşında bezli olan çocuğun kendisinde sağlık problemi yoksa ailesinde vardır. uç bir örnek.
çocuklar tuvalete gidiyorlar, tuvalet kağıdı, sifon kullanmayı biliyorlar. ellerini yıkıyorlar.
üstlerini başlarını giyiyorlar, yemeklerini de kendileri yiyorlar zaten.
ancak nadiren olabilir. altına kaçırabilir, hasta olabilir oyuna dalmış olabilir bir hapşırır işeyiverir.
buna da öğretmen çözüm buluyor.
Sizin disiplin anlayışınız oyuna dalmış bir çocuğuu annesi gelene kadar ıslak ıslak bekletmek mi? Özgüven bu şekilde verilmez.. O çocuğu küçük düşürdüğünüzse arkadaşlarının içine bir daha nasıl girip oynasın.. Yanına kıyafet ne diye veriliyor bu çocuklara..? Nedir yani..? Pes.. Ben disiplinli kuralları olan bir anneyim ve oğlum da sözümü gerçekten dinleyen bir çocuk.. Ve bu çocuk eğer altına kaçırırsa bilin ki disiplinsizlikte değil sadece çocukkkk olduğu için kaçırır..
Aslında böyle anlatınca stv deki kötü üvey anneye teslim edilmiş çocuk dizileri canlanıyor insanda.
Benim oğlumun çiş vakası için öğretmen aradığında ben de panikle okula gittim ve psikolojisi için çok endişelendim. Okula gittiğimde öğretmeni ile konuşup şakalaşan bir çocuk buldum. Öğretmen hangi kelimeleri kullandı bilmiyorum, ama oğlum kendini dışlanmış veya ceza verilmiş hissetmiyordu. Bir daha böyle bir vakamız olmadı. Bir kez ishal gibi hastaydı, o zaman güvenip gönderemedim okula mesela, özele gidiyor olsaydı da göndermezdim çünkü kala kaçırmaktan korkuyorlar, ama çişi aslında onlar o kadar büyütmüyor gözlerinde. Anne de öğretmen de panik olmamalı. Prosedür neyse o yapılabilir. Sene başında bu gibi durumlarda ne yapılacağı zaten konuşuluyormuş.
Ya biz bunu söyleyince dünyanın kötüsü oluyoruz işte, şirinlerdeki gargamel oluyoruz, sanki çocuğu alıyoruz da odaya zincirleyip indiana jones gibi kırbaçlıyoruz :)) Önceki mesajlarımdan birinde de bahsettim, çocuğu buna alıştırmaktansa ailesini beklersin o gelirse en azından çocukta bir utanma olur ve bu davranışlarını tetikler, beyninde bir daha yapmamalıyım diye bir kendini geri çekme evresi oluşturur ve sizin çocuğunuzda da bu olmuş tebrikler. Yazıya dökünce insanlar "Allahım benim evladımı nasıl benimsemez oh nooo" tribini de anlamıyorum
Aslında böyle anlatınca stv deki kötü üvey anneye teslim edilmiş çocuk dizileri canlanıyor insanda.
Benim oğlumun çiş vakası için öğretmen aradığında ben de panikle okula gittim ve psikolojisi için çok endişelendim. Okula gittiğimde öğretmeni ile konuşup şakalaşan bir çocuk buldum. Öğretmen hangi kelimeleri kullandı bilmiyorum, ama oğlum kendini dışlanmış veya ceza verilmiş hissetmiyordu. Bir daha böyle bir vakamız olmadı. Bir kez ishal gibi hastaydı, o zaman güvenip gönderemedim okula mesela, özele gidiyor olsaydı da göndermezdim çünkü kaka kaçırmaktan korkuyorlar, ama çişi aslında onlar o kadar büyütmüyor gözlerinde. Anne de öğretmen de panik olmamalı. Prosedür neyse o yapılabilir. Sene başında bu gibi durumlarda ne yapılacağı zaten konuşuluyormuş.
Önceki sayfalarda bir arkadaşın çocuğunun başına gelmiş böyle bir şey okudunuz mu? Hizmetli ile birlikte kıyafet değiştirip pis olanları da çöpe atmışlar..Tabi velinin bilgisi dahilinde.. Ben bir anasınıfı öğretmeni olsam herhalde öyle yapardım..Yukarıda bir yorumumda belirttim yedek kıyafeti çocuğa verirsin üstünü değiştirir, ama bir de şunu yazdım eğer çocuk büyük tuvaletini yapmışsa ve onu kendi temizleyemiyorsa ve yedek kıyafetini de onun üzerine giyiyorsa ha 1.5 saat bekletmişsin ha yedek kıyafeti üzerine giymiş o da batmış farkı nedir?
Ben de seni etiketleyip soracaktım
Psikolojisi nasıldı ve nerede bekletmişlerdi
Oranın fiziki şartlarını bilmiyorum ama burada öğretmen sınıfta çocuklar ile olacak
Altını kirleten nerede duracak bunu kafamda oturtamadım
Okul öncesi öğretmeni komşum var görünce soracağım be yaptıklarını ama onların teyzeleri var o anlatıyordu teyzeler pratik popo yıkamayı vs de öğreniyor çocuklar diye
Önceki sayfalarda bir arkadaşın çocuğunun başına gelmiş böyle bir şey okudunuz mu? Hizmetli ile birlikte kıyafet değiştirip pis olanları da çöpe atmışlar..Tabi velinin bilgisi dahilinde.. Ben bir anasınıfı öğretmeni olsam herhalde öyle yapardım..
Canım benim sıpa muhtemelen dil problemi nedeniyle söyleyemedi, yani her şeyin farkındaydı aslında, tuvalet eğitimi de tamdı. Öğretmenle birlikte kalmış o süre boyunca sınıfta, etkinliğe katılmamış ama öğretmeni ilgilenmiş hep. Valla ben olsam o kadar uğraşacağıma üstünü değiitiririm :)) ama sanırım davranış pekişmesin diye öğretmen asla müdahale etmiyor. Ben öyle anladım en azından.
Anladığım kadarı ile seninki çişli imiş ve öğretmen de dil olayını bildiği için idare etmiş
Kakalı olsa kokar ya da göl gibi yapsa heryer ıslansa
Oğlum anaokulunda anlatırdı şu altına kaçırdı vs diye dalga geçer gibi değil
Ama ilkokulda gördüm erkek çocuk pantolonumun önü tamamen ıslak
öğretmen çocuğa şefkatle yaklaşacak, ona kendisini kötü hissettirmeyecek, utandırmayacak, git kendin hallet demeyecek.Oyuna dalıp veya hapsurunca altına kaçıran giyinmeyi bilmiyor mu
2 yaş ve üstü çocuk bı engeli yoksa giyinmeyi temizlenmeyi nasıl bilmez hayret ediyorum... Kuzu altına kaçırınca öğretmen müsait ortamda çocuğun kendi üstünü değiştirmesi için bekler
Engel durumu varsa ailenin rızası varsa yardımcı abla tabiki mecbur temizleyecek...
Velisini çağır. Zaten aklı basında bir ebeveynin çocuğunun altını başkasının değiştirmesine izin vereceğini düşünmüyorum. Ben asla izin vermem. Hem mahremiyet eğitimi acısından da bu gerekli.Merhaba arkadaşlar.. Paragraflarca yazıp yazıp silmişim, çok uzatmışım.
Şimdi en yalın haliyle yazıyorum. Okul öncesi öğretmeniyim. Daha önce 2 kolejde öğretmenlik yaptım. Milli eğitime bağlı okulda hiç görev almadım. Bu sene alıyorum ama.
Bir sitede yine benim gibi bir öğretmen yazmış bu konuyla alakalı soru sormuş.
Temizlikten görevli personel yoksa anaokulunda çocuk altına kaçırırsa ne yapılmalı diye.
Öğretmenler de velisini arıyacaksın. O gelip değiştirecek. Yedek kıyafette isteme, senin görevin sanarlar bunu diye cevap vermiş.
Çalıştığım kolejde 3 ayrı temizlik personelimiz vardı bu tarz durumlarda ilgileniyolardı. Şimdi sayfaları araştırınca böyle yorumlarla karşılaştım. Deneyimsiz oldugum için soruyorum.
Özellikle çocuğu okul öncesi dönemde olan annelere soruyorum.
Veya bu durumu yaşayan annelere.
Öğretmen sizi arayıp çocuğunuzun altını değiştirmeye sizi çağırdı hiç.
Veya toplantıda bundan bahsetti mi? Tepkiniz ne olurdu.
Bu gayet normal bir durum mu? Çekimem yersiz mi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?