Anaokulu Alt Değiştirme

Yukarıda bir yorumumda belirttim yedek kıyafeti çocuğa verirsin üstünü değiştirir, ama bir de şunu yazdım eğer çocuk büyük tuvaletini yapmışsa ve onu kendi temizleyemiyorsa ve yedek kıyafetini de onun üzerine giyiyorsa ha 1.5 saat bekletmişsin ha yedek kıyafeti üzerine giymiş o da batmış farkı nedir?

genellikle anaokulu kurumları bezli çocuk almıyor zaten.
alan da öğretmeniyle anlaşırken bunu konuşuyor.
24 aydan itibaren alan kurumlar da var çünkü.

8 yaşında bezli olan çocuğun kendisinde sağlık problemi yoksa ailesinde vardır. uç bir örnek.

çocuklar tuvalete gidiyorlar, tuvalet kağıdı, sifon kullanmayı biliyorlar. ellerini yıkıyorlar.
üstlerini başlarını giyiyorlar, yemeklerini de kendileri yiyorlar zaten.
ancak nadiren olabilir. altına kaçırabilir, hasta olabilir oyuna dalmış olabilir bir hapşırır işeyiverir.
buna da öğretmen çözüm buluyor.

Benimde sifon sesinden korkuyordu.. alaturka ve franga problemi oluyordu

Özbakım becerileri çok önemli evet

Oyuna dalıp veya hapsurunca altına kaçıran giyinmeyi bilmiyor mu
2 yaş ve üstü çocuk bı engeli yoksa giyinmeyi temizlenmeyi nasıl bilmez hayret ediyorum... Kuzu altına kaçırınca öğretmen müsait ortamda çocuğun kendi üstünü değiştirmesi için bekler
Engel durumu varsa ailenin rızası varsa yardımcı abla tabiki mecbur temizleyecek...

Aslında böyle anlatınca stv deki kötü üvey anneye teslim edilmiş çocuk dizileri canlanıyor insanda.
Benim oğlumun çiş vakası için öğretmen aradığında ben de panikle okula gittim ve psikolojisi için çok endişelendim. Okula gittiğimde öğretmeni ile konuşup şakalaşan bir çocuk buldum. Öğretmen hangi kelimeleri kullandı bilmiyorum, ama oğlum kendini dışlanmış veya ceza verilmiş hissetmiyordu. Bir daha böyle bir vakamız olmadı. Bir kez ishal gibi hastaydı, o zaman güvenip gönderemedim okula mesela, özele gidiyor olsaydı da göndermezdim çünkü kaka kaçırmaktan korkuyorlar, ama çişi aslında onlar o kadar büyütmüyor gözlerinde. Anne de öğretmen de panik olmamalı. Prosedür neyse o yapılabilir. Sene başında bu gibi durumlarda ne yapılacağı zaten konuşuluyormuş.

Ya biz bunu söyleyince dünyanın kötüsü oluyoruz işte, şirinlerdeki gargamel oluyoruz, sanki çocuğu alıyoruz da odaya zincirleyip indiana jones gibi kırbaçlıyoruz :)) Önceki mesajlarımdan birinde de bahsettim, çocuğu buna alıştırmaktansa ailesini beklersin o gelirse en azından çocukta bir utanma olur ve bu davranışlarını tetikler, beyninde bir daha yapmamalıyım diye bir kendini geri çekme evresi oluşturur ve sizin çocuğunuzda da bu olmuş tebrikler. Yazıya dökünce insanlar "Allahım benim evladımı nasıl benimsemez oh nooo" tribini de anlamıyorum

Sakın diyeyim çocuğun özel bölgelerine dokunma. Ne veliler var.Olmayan şeyi oldu derler; başın belaya girer. Zaten wc alışkanlığı olmayan çocuğu alan yerlerde çalışma.

Bu biraz da özel ve devlet ayrımından kaynaklanıyor. Bir de tabi konuda yanlış anlaşılan kısım 3 yaş altı çocuklardan bahsedilmediği. Alt yaş grubu için illa ki okul çözüm bulmalı ama çocuğun tuvalet eğitimi tam diye gönderdiğin okulun böyle bir sorumluluğu olmadığı aşikar. Ama öğretmene de iş düşüyor, hangi yönteö seçilirse seçilsin öğrenci rencide edilmemeşi. Ben bahsedilen yöntemden şimdilik rahatsız değilim.

Ben de seni etiketleyip soracaktım

Psikolojisi nasıldı ve nerede bekletmişlerdi

Oranın fiziki şartlarını bilmiyorum ama burada öğretmen sınıfta çocuklar ile olacak

Altını kirleten nerede duracak bunu kafamda oturtamadım

Okul öncesi öğretmeni komşum var görünce soracağım be yaptıklarını ama onların teyzeleri var o anlatıyordu teyzeler pratik popo yıkamayı vs de öğreniyor çocuklar diye

Bir anne ve bir öğretmen olarak okuduklarım beni çok üzdü. Bir çocuğun üstü pis bir şekilde saatlerce anneyi beklemesi nasıl düşünülebilir. Ertesi gün arkadaşlarının arasına karışmakta zorluk yaşayacak hatta okula gitmek istemeyecektir. Madem dünya milletleri karşılaştırılıyor,
Türkiye de anaokullarında tuvalet eğitimi almış öğrenciler kabul ediliyor. Nadir durumlarda ilgilendiğimiz yaş grubu nedeniyle ufak kazalar olabiliyor. Eminin bu yaş grubunda tüm dünyada böyle şeyler olabiliyodur. Yedek kıyafetleri ile öğrenciyi bir odaya alıp üstünü kendinin değiştirmesini sağlayabilirsiniz. Böylece çocuğun özgüveni boşuna kırılmamış olur.

Önceki sayfalarda bir arkadaşın çocuğunun başına gelmiş böyle bir şey okudunuz mu? Hizmetli ile birlikte kıyafet değiştirip pis olanları da çöpe atmışlar..Tabi velinin bilgisi dahilinde.. Ben bir anasınıfı öğretmeni olsam herhalde öyle yapardım..

Canım benim sıpa muhtemelen dil problemi nedeniyle söyleyemedi, yani her şeyin farkındaydı aslında, tuvalet eğitimi de tamdı. Öğretmenle birlikte kalmış o süre boyunca sınıfta, etkinliğe katılmamış ama öğretmeni ilgilenmiş hep. Valla ben olsam o kadar uğraşacağıma üstünü değiitiririm :)) ama sanırım davranış pekişmesin diye öğretmen asla müdahale etmiyor. Ben öyle anladım en azından.

Poposunu da mı silmiş? İşte siz yapardınız buraya kadar anlaşılabilir ama her insanın midesi bir değil ki, şahsen benim ki almıyor

Anladığım kadarı ile seninki çişli imiş ve öğretmen de dil olayını bildiği için idare etmiş

Kakalı olsa kokar ya da göl gibi yapsa heryer ıslansa

Oğlum anaokulunda anlatırdı şu altına kaçırdı vs diye dalga geçer gibi değil

Ama ilkokulda gördüm erkek çocuk pantolonumun önü tamamen ıslak

Konuyu cok saptiranlar olmus herkes farkli dusunuyor. Bu demektir ki ne yapsanizda kimse memnun kalmaz herkes bir kulp buluyor...
Alt degistirmek, popo silmek ogretmenin gorevi degildir. O sekilde bekletilmesi ogretmene kalmis bir seydir... o kadar kotu haber okuyoruz ki siz iyi niyetle yaparsiniz yine sizi suçlarlar...
Ben velinin aranmasi taraftariyim, veli gelebiliyorsa gelmeli, gelemiyorsa duruma gore bakilmalidir... alt degistirilirde popo silmeye karsiyim kimse dokunmamali mahrem yerlerine... özel işe alınmış kişiler bile. Cocuga bu ogretilmeli artik oldugu kadar..

Kakalı olsa ciddi problem tabi ki.
Valla sırf bu sebeple ilk haftalar millet kapıda bekliyordu diyim, demek ki o zaman bile müdahale etmiyorlar.

öğretmen çocuğa şefkatle yaklaşacak, ona kendisini kötü hissettirmeyecek, utandırmayacak, git kendin hallet demeyecek.
anneyi çağırmak olayı büyütmektir bana göre. gereksiz.
"öğretmen çözüm buluyor"dan kastım bu.
öğretmen çocuğa rehberlik edecek..

Velisini çağır. Zaten aklı basında bir ebeveynin çocuğunun altını başkasının değiştirmesine izin vereceğini düşünmüyorum. Ben asla izin vermem. Hem mahremiyet eğitimi acısından da bu gerekli.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…