Anaokulu Alt Değiştirme

Pedagojik acıdan o kadar yanlış ki yazdığınız. Çocuğunuz üstün zekalı bir dahi olsa bile tam bir yetişkin gibi davranamaz, düşünemez. Sadece öyle görünür. Ayrıca pedofili vakaları en çok da saydığınız mesleklerden çıkıyor. Bu ülkede çıkan en büyük çocuk tecavuzculerinden biri özgen imamoğlu adında bir zihinsel engelli çocuklar eğitmeniydi. Bence siz bu konuyu bir uzmanla konuşun derim.
 
Devlet kreşlerine bu sene 5 yaş zorunluluğu gelmiş . Bu yıl 3 yaşları almadılar bizim burada. 5 yaş grubu tuvalet konusunda sıkıntı çıkarmaz zaten. Özel kreşlerdede yardımcı bulunuyor galiba.
 
Sizin algida sikintiniz var sanirim. 3 yas cocugu tuvalet egitimi almis olur buyuk ihtimalle. Benimki oyle en azindan ama korkar oyunu bozmak istemez dikkati dagilir ve kazalar olabilir. Annelikten o kadar uzaksiniz ki bilmiyorsunuz ama ahlam kesiyorsunuz. Memurum 2 yil izin aldim ne yapayim krese vermeyeyim evde tek basina mi birakayim. Sizin gibi vicdana sahipler öğretmen olmasin zaten. Krese vermeyecekmisiz size soracagiz zaten ne yapacagimizi sizde madem okuloncesi cocuga sabir emek gosteremeyecekseniz bu bransi secmeyeceksiniz.
 
Cocugumuzu severken bile özel bölgelerine dokunmamaliyiz derken başkasına özel bölgesini sildirmek...

Kız anneleri bı tık daha hassas sanırım bu konu da şahsen kızım kendisi giyinebilir icap ederse bana haber edebilirsiniz dememe rağmen kulodu çıkarılirsa tepkim çok büyük olur...
 
Özel bölgesine dokunulması kadar kötü etkilemez çocuğu. Emin olun.
 
Ben ömür boyu duygusal kalacağım...
Evet herkes sapık sen haklısın
Senin uzmanlık alanın nedir
Çocuğun varmı çocuğunu fanusa koy
Ne yapacağımı sana sormayacağım
 

yazdıklarınız o kadar yanlış ki, nereyi düzelteceğimi şaşırdım :)
 
ben kendi örneğimi verdim, öğretmenlerin de genel olarak olması gereken tavrından bahsettim. bu benim fikrim.
3 yaş geçiş dönemidir. kazalar olabilir. öz bakım becerilerini her çocuk aynı anda kazanamaz.
ha ayrıca bizim toplumumuzda malesef biraz da gecikiyor.
bize de öğretmenlerimiz rehber oldu bazı konularda. çünkü çocuğum 2.5 yaşında başladı.
"kırdişim bıkımıyırsın ivindi ıtır çıcığına bık" olmasın konunun sonu.
bu yaklaşım değil doğru olan.

öğretmenlerin görevi alt değiştirmek, popo silmek değildir.
normalin dışında bir durum olduğunda konuyla ilgili elbette anneye bilgi verilmeli.
ama "biz çözemiyoruz annesi sen al gel temizle çocuğunu" demek de çocuğa bal gibi kendini b.k gibi hissettirmektir.
 
Dünden beri verdiği bütün bilgiler söylediği her kelime saçma ötesi sadece provoke amaçlı

Öğretmen çocuğun altını almak zorunda değil ama altına yapan bir çocuğu da öylece saatlerce bekletmek vicdan işi biraz.
 
Annelikten uzaksınız derken? Anne değil o çünkü. Öğretmen. Kaldı ki çocuğa gerekli eğitim verilirse oyunda dahi olsa izin alır; işin görür ve geri gelir. Bunun vicdansızlıkla alakası yok. Çocuğun özel bölgesine kimse hele bir yabancı hiçbir şekilde dokunmamalı. Siz çaycının işini yapar mısınız? Yada hizmetlinin? Aynı şey. Öğretmenin görev tanımında böyle şeyler yok. Kusura bakmayın.
 

Öncelikle güzel nick seçmişsin, güzel kombin beğendim. Yorum kısmına gelirsek evde tek başına bırakmak istemiyorsan aile büyüklerini devreye sokarsın onlar ilgilenir, eve özel hoca tutarsın onlar ilgilenir, ha illa göndericem sana mı soracam tarzı çıkışlar yapacaksan da öğretmenler de ilgilenmez hiç öyle vicdandan falan da bahsedip dram yaratma burada, sabır ayrı o çocuğun kişisel temizliği ayrı şeyler. elma ile armutu karıştırma
 
Ben önceki mesajlarımda da belirttim. Çok özel bir durum olur, veli gerçekten gelemeyecek bir durumdadır o an ya da başka bir durum vardır elbette çocuk o haldeyken saatlerce bekletilmez ancak hem bu süreklilik arz eden bir durum olmamalı hem de asla çocuğun altını değiştiren kişi yalnız olmamalı. Yanında mutlaka bir kişi daha bulunmalı. Aynı doktorlukta olduğu gibi. Bu sadece çocuğu ve veliyi değil, öğretmeni de her türlü yanlış anlaşılmadan korur.
 
Tamam benim tercihim öğretmrnin anne yarısı olması bunu ön planda tutması
Zaten bununla ilgili konuşmamı yapıyorum
O yerlerde öğretmenler yapıyor
Ne eğitim ne bsşka bişey o yaştaki çocukları sevgiyle okıla hazırlaması
Dediğim nerelere geldi
Kimse çocuğunun ıslak pis bekletilmesini istemez iştende gelemez olay bu kimse sizin istedğiniz gibi düşünnmek zorunda değil
 
Inşallah kızımın öğretmeni sizn gibi birisi olmaz. Inşallah merhamet sahibi bir insan olur.
 
Bir kere bir öğrencim istifra etti ıslak mendil verdim üzerini sil diye ben silemem tiksiniyorum midem bulanır dedi. İnsan kendinden bile bulanırken kusura bakmasınlar yani.

Aynen bu gelmisti basima bir kere 8 yasinda filanken kusmustum. Üstünüze afiyet gidip lavaboya kusmusum. Annem de kendin temizleyeceksin demisti sonra o kadar tiksindim ki temizleyemedim ve anneme nolur sen temizle diye küçük bir yalvarista bulunmuştum. insan gerçekten kendinden bile tiksiniyor.
 
Siz nasil bir ogretmensiniz inanamiyorum. Calismiyor olsak zaten krese neden gönderelim 3 yas cocugunu ki 27 aylik basladi kizim. O donem wc aliskanligi yoktu. Ailelerimiz uzakta evde bakici alip hic guvenmedigim bir kadina neden emnaet edeyim evladimi. Kres cok daha guvenilir size neden hesap vermek zorundayiz ki ? Canim istiyor kizimi krese gonderiyorum. Ogretmenimiz de tum ihtiyaclarini karsiliyor harika bir yil gecirdik gecen sezon. Sukurler olsun vicdanli insanlara denk geldik. Asli gorev alt temizlemek degildir ogrermenin ama okul oncesinde bu durumlar cok da ilginc degil. Bu bir hemsirenin ayy ben terli hastaya dokunamam demesi gibi birsey. Kullanici adima laf etmenizi anlamadim anladim da yasiniz 15 falan sanirim bu seviyede kinaye yaptiginiza gore.kullanici adim bir blog adi idi neredeyse 10 yil once alindi o vakit 23 yasindaydim kendime hakaret icin falan yapmadim hos prenses de degilim. Ama sizin bir hanimefendi olmadiginiz asikar.
 

Bakın dünden beri taktınız bu duruma. Mahremiyet 3. Şahıslaradır aile doktor öğretmen dışındadır diyemezsiniz. Bana kaynak gösterin...
Mahremiyet herkesedir. Çocuğunuz tuvaletini yaparken elinizi yıkamaya bile girseniz bu özel yaşantısını ihlal ve istismar sayılıyor. Bilmeden veya düşünmeden bunu yapıyorsunuz ama istismar sayılıyor işte. İstismarın çeşitleri: Duygusal istismar cinsel istismar ve fiziksel istismar.
Cinsel istismar en fazla evli ve aile içinden kişiler tarafından gerçekleştiriyor.

Duygusal istismar bir çocuğun eğer okula gelmediğini bildiğin halde umursamıyorsa bir müdür duygusal istismar yapıyordur.
Fiziksel istismar vücutta izler kaldığı için en çabuk tespit edilebilen istismar türüdür. Özellikle doktorun dikkati çok önemlidir.
Öğretmenimiz anlatmıştı. Ünlü bir doktor çift (isimlerini ve olay örgüsünü hatırlamıyorum ama bilen varsa söylesin lütfen. Sonuç odaklı anlatıyorum.) Çocukları devamlı ürkek ve alt kaçırmaya başlıyor bu devamlı sürüyor.
Öğretmen daha sonra çocuğun saçlarının altındaki kafasını fark ediyor. Bir sürü kesik. Dikiş izi. Doktor ailesi çocuğun kafasında deneyler yapıyormuş. Bakın ailesi tarafından hemde.

Eğer bu üçünden biri veya (hepsi bağlantılı. Fiziksel istismar uygularsan aynı zamanda duygusal istismar da uygulamış oluyorsun) şüphelenirseniz doktor muayenesi ve çocuğun özellikle 1 kez olayı anlatması pedagoglara çok önemli yani ilk ifadesi. Çünkü 2. 3. Kez anlatışta çocuğun ifadesinde değişiklikler olabilir.

Bakın öğrenmek isterseniz hocamın verdiği notları bulup size bunların resimlerini atabilirim okumak isterseniz
 

Yok ben beğendiğimi söyledim zaten sen niye celallendin ki otur bir nefes al soluklan açılırsın. Diyorsun ya "sana neden hesap vermek zorundayım" diye, bana zaten hesap vermek zorunda değilsin, burası bir forum ve burada biri konu açıyorsa herkes fikrini beyan etmekte özgürdür. Ben bir yorum yaptım fikrimi belirttim, sen onu alıntılayıp karşıt bir tartışma oluşturdun ve ben sana kendi fikrimi söylediğimde de sana noluyor diyemezsin bana, diyeceksen baştan alıntılamayacaktın ben sanki insanları burada manipule mi ediyorum, kendi fikrimi söyleyip çekiliyorum onaylayan var onaylamayan var, ki onaylamayanların da adam akıllı bir açıklamasını duymadım tek bildikleri vicdan da vicdan heh bir siz vicdanlısnız, en birinci sizsiniz tebrik eder, başarılarınızın devamını dilerim de şunu da söyleyeyim: Öğretmenlerin görevi bu değil : - D
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…