Anaokulu Alt Değiştirme

O eskidendi yönetici oldum :)
Çay götürdüm zamanında koca adamla bebeyi bir gördün ya bravo

Evet anne profili çok önemli mesela bizim sınıftan bir çok anne hayır siz bekleyin biz geliriz dedi ne var yapsın eline mi yapısiyor demedi

Bir kaçı da is yerim uzak ben gelemem dedi

Bir orta yolu vardı yani

Anlamıyosun işte sorun eline yapışması değil.
Öğrencinin üstünü değiştirdi diye taciz soruşturması açılan da gördük
Bu kadar istismar olayı yaygınken bn cesaret edemezdim
Sizin göreviniz değil şikayet edilseniz ne yapacaksınız
Ayrıca öğretmen bakıcı değildir bu iki farkı bi fark edin

Hem de sözleşmeli atandınız.Ogretmenin görev tanımında çocuğun altını degsitirir diye bir şey yok.Zitlasan bir veliye denk gelirseniz iyilik yapıyım derken kendinize basiniza iş alirsiniz

Tuvalet egitimi aliyor tabi ki 4-5 yasinda cocuk cayir cayir altina isemez zaten, ama cocuk bunlar oyuna dalar bisey olur kacirir, valla ben ilkokulda tutamamis kacirmistim cisimi, öğretmene soylemeye de utanmistim oyle dondum eve
Bende kacirmistim anaokulunda
Allah'tan çantamda yedek kıyafet vardı öğretmen kapıda bekledi ben içerde değiştirdim annemde okul çıkışı geldi beni aldı ve yol boyu bidaha gelirse öğretmeninden izin alıp tuvalete git dedi sanırım milyon kere :)

Tuvalet egitimi aliyor tabi ki 4-5 yasinda cocuk cayir cayir altina isemez zaten, ama cocuk bunlar oyuna dalar bisey olur kacirir, valla ben ilkokulda tutamamis kacirmistim cisimi, öğretmene soylemeye de utanmistim oyle dondum eve

Bende kaçırmıştım. Öğretmenim yollamıyordu , tuvalet izni isteyenlere kızıyordu. Bende hatalıydım tenefüste yapmamıştım. Altıma kaçırdım annem gelip değiştirmişti. Öğretmenimde niye bana söylemedin tuvaletinin geldiğini demişti.. hiç unutamam çocukluk travmam...

Tam olarak bu.. Stresle ve akıl karışıklığıyla ya ben kendimi ifade edemedim ya anlaşılmadı

Bizim okulda yardımcıya da izin yok. Çocuğun velisi veya okula bildirdiği bakıcısı gelip çocuğun üstünü değiştiriyor veya okuldan alıyor o günlük. Kesinlikle öğretmenler değiştirmiyor. Kültürü bu okulun daha çok, tüm öğretmenler istisnasız böyle davranıyor.

Biraz da okulunuza bağlı olacak bu kararınız. Veliler de toplantıda beklentilerini gösterirler zaten. Siz madem gerekirse değiştiririm diyorsunuz yardımcı da yoksa velilerin de beklentisi bu yöndeyse çok sık olmamak kaydıyla yardımcı olursunuz. Eğer ki sıklaşan bir durum varsa belki de yönetime bildirmeniz gerekecek. Çünkü o zaman da diğer çocuklar açısından zararlı bir durum oluşabilir.

Tabi ki goreviniz degil bunu belirtin velilere.
Ancak zaman ilerledikce beklenmedik durumlarla karsilasip acil çözümler bulmaniz gerekecek.
Buldugunuz çözüm yolu cocugu kirici üzücü olmayacak bu yüzden yeri gelir degistirirsinde. Velisinin bilgisi dahilinde.
Misal velisi hasta ya da o an gelemeyecek kadar uzakta. Yedek Kiyafet var yrd kadin hizmetli yok.
Ne yapacagina o an sen karar vereceksin.

sen yorum yapmayacakmışsın goha
senin ülkeni sormamışlar..

Evet anne profili çok önemli mesela bizim sınıftan bir çok anne hayır siz bekleyin biz geliriz dedi ne var yapsın eline mi yapısiyor demedi

Bir kaçı da is yerim uzak ben gelemem dedi

Bir orta yolu vardı yani

Toplantıda bu konuyu konuşup fikir birliği sağlamalıyım değil mi

Tuvalet yıkadım diye mi hahaha ne olmuş yani yapmış su dökememiş utanmış gittim wc yıkadım yinede yıkardım vicdan meselesi

Yorumlar şaka gibi
insanlar sanıyor ki ay ben iğrenirin iyyy temizleyemem kafasında soruluyor.
köy okulunda tuvalet de temizledim ,boya da yaptım ve evet bunlar görev tanımımda değil. yapmak zorunda mıyım hayır? yapmayana eline mi yapışır der miyim? asla!
ama kimse badana yaptı diye sapık ilan edilmez.
bir gün tuvalete gidiyorum, anasınıfının önünden geçiyorum öğt. de dedi xi kapıda bekler misn. olur dedim. tuvalete girdik çocuk şak diye altını indirdi.ben şok. hemen ellerimle gözlerimi kapadım dedim x bu böyle olmaz sen hemen içerideki tuvalete gir ve kapıyı kapat sonra gelip burda ellerini yıkayacaksın. sen tuvaletini yaparken kimse görmemeli.
düşünsenize çocuk beni bi kayıtta gördü bi tuvalette. nede bu çocuk yapabileceği bir şeyi öğrenmek yerine mahremiyet algısından yoksun kalsın ve saldırılara acık bir hale gelsin. belki ben sapığım belki taciz edeceğim belki fotoğraflarını çekeceğim, tacizleri sadece erkekler mi yapıyor sanıyorsunuz?
üstelik velilerle toplantı yapmıştık. bu olaydan sonra tekrar yaptık. hepdi tek tek tuvalete götürdü getirdi 1 gün bununla uğraştık. 1 hafta sonra tuvalet problemi ortadan kalkmıştı. altlarını da değiştirebiliyorlar yeter ki fırsat verin.

Öğretmen orada o kuzuların anası sayılır eline yapışmaz bacım bu işler sevgiyle olur o da mesleği seçmiş belliki çocuklarla ilgilenmeyi seviyor ilgi sadece oyunla olmaz yeri gelecek alt temizli yapacak
Ya siz hangi uni hangi bolum mezunusunuz ?? Zihniyet sifir yazim sifir dusunce meslek tanimi sifir ff le birakt sizi keske her onune gelen bilmedigi konuda ahkam kesmese ne kuzusu ya kimse kimsenin kuzusunun diskisiyla muhatap olmak zorunda degil. Ayrica bacim ne carsamba pazari degil burasi

Öğretmen orada o kuzuların anası sayılır eline yapışmaz bacım bu işler sevgiyle olur o da mesleği seçmiş belliki çocuklarla ilgilenmeyi seviyor ilgi sadece oyunla olmaz yeri gelecek alt temizli yapacak
Ya siz hangi uni hangi bolum mezunusunuz ?? Zihniyet sifir yazim sifir dusunce meslek tanimi sifir ff le birakt sizi keske her onune gelen bilmedigi konuda ahkam kesmese ne kuzusu ya kimse kimsenin kuzusunun diskisiyla muhatap olmak zorunda degil. Ayrica bacim ne carsamba pazari degil burasi

Toplantıda bu konuyu konuşup fikir birliği sağlamalıyım değil mi
Sevgili öğretmenim :)

Bakın burada bile ne çok farklı insan ve farklı fikir var gördünüz

Kimisi eli belinde garip bir üslup ile konuşuyor ki böyle anneler de olacak kimisi de daha bilinçli ve sakin böyle anneler de olacak

Siz toplantı yapıp herseyi anlatin bilgi verin konuşun en güzeli bu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…