Anaokulu öğretmeni Ceza

neyi yeni öğreniyormuş?
neye göre kime göre çirkinmiş?
ben sizin öğretmeni çok toy buldum.
ufacık çocuk bunlar yemek yerken konuşacaklar tabi.
ingiliz mürebbiyesi sanıyor kendini herhalde.
Renkten dolayi sikinti varsa öğretmen hatali! Ama cocuk 5 yas ustu ise ve tasira tasira dikkatsizce boyuyorsa uzgunum uzgun yuzu haketmis. Cocugunuza evde boyama calistirin. Sinirlari bilmesi lazim her alanda

Renkten dolayi sikinti varsa öğretmen hatali! Ama cocuk 5 yas ustu ise ve tasira tasira dikkatsizce boyuyorsa uzgunum uzgun yuzu haketmis. Cocugunuza evde boyama calistirin. Sinirlari bilmesi lazim her alanda

ben konu sahibesi değilim.
alıntıladığım mesajı okursanız sıkıntı renkmiş

Cocuklara ceza verilir. Ben de veriyorum ama resmi siyah boyadi diye uzgun yuz koymak, konustu diye etkinlik yaptirmamak diye cezalar olmaz. Sacmalik, boyle ufak seylere bunlari yapiyorsa ciddi davranis problemi olan siddet gosteren cocuklara ne yapacak peki?

Ceza yada ödül sistemini bilemem onu eğitimci arkadaşlar bilir

renk konusuna takıldım ben hayal gücü diye birşey var kızım her şeyi rengarenk boyuyor sınıftakı arkadaşlarının calismalarina baktim cogunlukta var bu rengarenk boyama durumu

Tek tip, tek renk hayalleri baltalamaz mı?

Baltalaaaar

Bu cumleleri hicbir egitim fakultesi mezunu ogretmen asla ve asla kullanmaz.

Bi once ki konunuzda ogretmenin uzgun surati cizgileri tasirdigi icin verdigini soylemissiniz. Usenmedim baktim yanlis yazmayayim diye.
Burda ise rengini begenmedim bole olur mu dedi diyorsunuz?
Hangisi dogru
Siz niye olaylari degistirerek anlatiyorsunuz. Ve öğretmenden ne istiyorsunuz?
Bir onceki konunuz ile bu yorum farkli cidden hangisi dogru?

Ben öğretmen haklı yada haksız demedim sadece siz olsanız napardınız dedim. O yada bu sebepten bir ceza vermeniz gerekse ne ceza verirdiniz
el becerısıyle ılgılı bır ceza verırdım vermem gerekse
mesela cocuk 4 yasında
arkadasının kulagını ısırmıs
herkesın onunde arkadasından ozur dılettıkten sonra yasın kadar gun sayısınca sınıfı toparlamakta yardımcı olucaksın derdım
4 gun boyunca sınıfta yerdekı coplerı toplama dokulen yaprakları toplama gıbı veya aılesıyle ıs bırlıgı yaparak evde de bu cezayı devam ettırmesını saglardım

okuma yazma bılen cocuk olsa 1 ayda 10 kıtap okuma cezası verırdım okudugunu anlamak ıcın her kıtap hakkında sorular sorardım eger okumamıssa yıne ceza verırdım sokak hayvanlarını beslemek dokulen yaprakları supurup cope atmak gıbı

etkınlıkten uzaklastırmak dıslamak soyutlamak yerıne hayatın tam ıcıne almak gerek

Bir çocuğu ailesinden sonra en çok etkileyen kişi öğretmen , ben cezaya karşıyım. Bunla ilgili kitaplar var hatta cezasız eğitim diye öğretmene boyle bir kitap alın dilerseniz

Bir hayvanı beslemekle ceza verilirse sizce bu çocuk bu güzel davranışı kötü olarak algılamaz mı peki ?

Sizofren değilim Allaha şükür
Hangisi doğru demişsin.Her ikisi de doğru.10 nesnenin yanlizca birinde taşırma+siyah renk. Öğretmenin kurduğu cümleler neyse onu aktardim.
Önemli detaylar yakalıyormuş gibi hesap sormalar falan ilginçsiniz.

Bir hayvanı beslemekle ceza verilirse sizce bu çocuk bu güzel davranışı kötü olarak algılamaz mı peki ?
ona bakarsak kıtap okumada bır ceza olamaz
amac zaten ceza vermek degıl olumlama yapmak
sorumlulugu arttırmak

karısına tokat atan adama hakım gunde ınsan psıkolojısı ve sıddet uzerıne 10 kıtap okuma cezası vermıstı 1 ay boyunca mesela bunun gıbı

tabı cocuga bu sana ceza dıye de verılmeyecek boyle bır zarar verdıgın ıcın topluma bu faydayı saglamak lazım denmelı

Küçük bir çocuk için başka yetişkin için başka bence bu konu, ceza adı altında yapıldığı için bu şekilde düşündüm ben de ama pedagojik bilgim kesin bir cevap verecek kadar yok tabi kişisel düşünce sadece

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…