Anaokulu sorunu yaşayıp atlatan anneler bir bakın

Evet müdürün kızdığı öğretmen neden sizi çağırıyor sonuçta bu cocuk her ağladığında anne gelip beni alacak diye öğreniyor siz işinizi bırakıp gelmeyin dedi benim kızım çok ufaktı burda özel kreş yoktu ilk geldiğimizde devlet anaokulu 3 yas alıyordu ki 30 aylıkta başladığında sonra özel kreş açıldı yer değiştirdik .

Doğru aslında öğretmenin beni aramaması gerekirdi sizin müdür de haklıymış şimdi ne zaman ağlasa öğretmenine gidip beni aratıyor ev çok yakın zaten 5 dakikaya geleceğimi biliyor.

Öncelikle zorlu bir süreç Allah kolaylık versin.bemim oğlum da bu yıl ilk defa kreşe başladı.biz de kapıda problem yaşıyoruz.beni bırakmak istemiyor ve çok özlediğini söylüyor.ilk güne nazaran çok daha iyi.ama ben okula gitme konusunda kararlı ve tutarlı davranıyorum.
Anne yüreği dayanmıyor biliyorum ama oğlunuzu ağladığında okuldan eve getirmeseydiniz keşke.çünkü çocuklar böyle şeyleri çok güzel kullanıyorlar.
Ayrıca Okula alışma sürecinde çocuğun okuldan çıkınca mutlu olup olmadığına bakın derim ben
Öğretmeni görmemiş olay sırasında ama daha sonra iki çocuğu yan yana getirip olayın yanlış olduğunu söylememiş mi en azından öğretmen diğer çocuğa özür dilemesi gerektiğini söylemeli ve özür diletmeliydi.böylelikle oğlunuzun olayı daha kolay atlatmasını sağlayabilirdi.

öğretmen ne yazık ki olay anında fark edememiş o zaman özür diletse farklı olurdu... öğretmeni oğlunuzu herkesin önünde övücü ve onure ederse belki bu yara kapanabilir diye düşünüyorum. anlaşılan hassas bir çocuğunuz var. bundan sonra da öğretmeninin oğlunuz okula devam ederse diğer çocuk ile ilişkilerinde dikkatli olması gerekir. bence sabırla alıştırmaya çalışın olmuyorsa oğlunuzla bir konuşun bakalım problem o kişi mi iyice öğrenin. gerekirse sınıf yada okul değişikliği yapın derim ben. temel eğitim önemli!!! okulu, öğretmenini ve arkadaşlarını sevmesi ileri başarıları için önemli!!!!

Durum böyleyde gitmeyin, kararlı olun. Öğretmeni neden sizi çağırıyor evden? Ben de ciddi bir şey zannettim.
Çocuğu okulla ilgili ilk izleniminin böyle olması kötü olmuş ama alışır. Anneden ayrılan çocukların klasik problemi. Kararlı olursanız alışacaktır...

kızımın kuzenine sırf bi arkadaşı "çok konuşuyorsun" dedi diye 1 hafta ağlayarak gitti okula..
bu yaşlarda çok çabuk heves edip çok çabuk şevkleri kırılıyor..
arkadaşının sözlerinin ve yaptığının aslında arkadaşı ile ilgili olduğunu söylemeli..
özür dilemesi gerektiğini ama belki özür dilemeyi henüz bilmediğini anlatabilirsiniz..
çocuklar aslında çok anlayışlılar.. bence konuşarak aşabilirsiniz bu durumu..

Kızlar hepinize çok teşekkür ederim şu anda pazartesi günü okula gideceğini, okulda ağlamayacağını ama okula gelip o çocukla konuşmamı istediğini söylüyor sanırım aynı şeyin tekrarlanmayacağına emin olmak istiyor ben de tamam dedim kendisini okula bırakıp işe gideceğimi artık öğretmeni ararsa da gelemeyeceğimi ancak çıkışta alabileceğimi söyledim bakalım nolacak

Canim bende anaokulu ogretmeniyim. Burda ogretmene bu kadar yuklenen arkadaslara karsi gercekten uzgunum. Canim sen bi annesin mutlaka evladini dusunmek zorundasin.ama sonucta ortada bi ogretmen var BAKiCİ degil.sizin de ogretmene yardimci olmaniz gerekiyor. Cocugunuzun ustune gitmeyin.sunu unutmayinki bu yaslar onun hayal gucunun tavan yaptigi bi donemdir. onu okula gitmesi icin tesvik edin.misal bi torba cikolata al ve arkadaslariyla paylasmasini iste.Onun artik buyudugunu ve okulq gitmesi gerektigini soyleyin. Asla gec kalmayin almak icin.ona bi saat alin ve onunla sozlesin.asla o sozden caymayin. Unutmayin cocuklar sandiginizdan daha uyanik ve inanilmaz zekiler.eger bu aglamayi aliskanlik haline getirirse yandin.sunu bilicek ki ben aglasamda zirlasam da annem gelip beni almicak.ben burda eglenmek ve ogrenmek icin varim.bu ogretilmis bi davranistir. Onun hayatta herzaman her istedigini yapamazsin seneye ilkokula gidince napicaksin? Bu sefer de silgisini alan arkadasinin annesine gidip oglun versin bakauim silgisini mi diceksiniz.Birakin cocuklar hayata alissin. Merak etmeyin bende bi anneyim. Belki sozlerim agir gelebilir ama uzgunum. Annelik korumaciligna siginmayin cocuklarinizin sizi idare etmesine izin vermwyin

Sevgili meklektaşım sen de takdir edersin ki bir çocuğun silgisinin alınmasıyla onun arkadaşlarının önünde yere düşürülmesi ve kendisine küfür edilmesi aynı şey değildir başarının yolu öğretmen veli ve öğrenci işbirliğinden geçer yani bu durumda benim çocuğun annesiyle konuşmam olayların çözümünü hızlandıracaktır burada ben dahil kimse öğretmenimize yüklenmedi ben öğretmenimizden memnun olduğumu dile getirdim zaten hele hele bir öğretmeni bakıcı gözüyle görmem demek benim kendi mesleğimi anlayamamış olmam demektir böyle bir durum da asla söz konusu olamaz öğretmen ayrıdır bakıcı ayrıdır ikisinin de mesleği kutsaldır ama yaptıkları aynı şey değildir siz de bir anaokulu öğretmeniymişsiniz okulda öğrencileriniz ağladığı zaman ne yapıyorsunuz gerçekten merak ettiğim için soruyorum

Yorumların hepsini okumadim ama yasadigim bir olayi anlatmak isterim, belki yardimci olur size.
Gecen sene oglum krese basladi. Okulunu, ogretmenini cok seviyordu. Bikac ay sonra okula gitmemek icin bin turlu bahane bulmaya basladi. Direkt sorunu soylemiyordu ama oyunlarindan, komsularla konusmalarindan okuldaki bir cocukla sikintisi oldugunu anladim. Ogretmeniyle konustum durumu. Oglum arkadaslarina gore cok naif bir cocuk. Sikinti yasadigi arkadasi ise bizimkinden daha iri ve biraz da kaba bir oglanmis (ailesi de bu konuda ozellikle kutal tanimazligindan sikinti yasiyorlarmis, zaten baska bir kresten sonradan gelen bir ogrenci) cocuk bilerek yapmasa da hareketleri cok sert oldugu icin bizimki korkmus cocuktan. Kres mudurumuz durumla cok ilgilendi velileri direkt bir araya getirmedi ama kendi kopru görevi kurarak iki cocugun arasını düzeltmeye(ozellikle oglumun korkusunu yenmeye) calisti. Buyuk oranda da basarili oldu. Bu konuda bence cocuklar arasindaki iletisime siz dahil olmayin, ogretmeninizin arayi yapmadi gerekli.

Teşekkür ederim aslında benzer şeyler yaşadıklarımız bizim okul müdürümüz sizinki kadar ilgilenmez ama artık ben öğretmenimizden tekrar yardım isteyeceğim.

Çok üzüldüm yaşadığına. Çünkü ben de geçen sene yaşadım ve bir anne için ne kadar zor bir psikoloji olduğunu biliyorum.

O sınıfa karşı antipati yapmış ve göndermen olayı unutturmaz, hatta kendi kabuğuna çekilmesine neden olur bence.

Sınıfını değiştirmeyi teklif et. Bunun faydası olacaktır.

Geçen sene benim de çok zordu. Her gün elim kalbimde evden telefon beklerdim acaba annem arayıp da “kızın okula gitmiyor” diyecek mi diye. Ve tüm sene böyle oldu. Tabi bizim de acemiliğimiz vardı, onun çocuğun görevi olduğunu tam benimsetemedik sanırım ki evde kalmak istediği zamanlarda ilk başlarda tolere ettim kıyamadım gibi. Çocuk da bunu çok iyi kullanıyor.

Bu sene maşallah diyorum. Sabah okul vaktinden önce kalkıp “canım sıkıldı okula gidelim” diyormuş.

Atlatmanıza sevindim gerçekten zor bir durum insan ister istemez üzülüyor kendi çocuğu da diğer çocuklar gibi rahat olsun istiyor ama maalesef her çocuk bir değil başka sınıfa aldırmayı teklif ettim ama istemedi pazartesi günü inşallah öğretmenimizle konuşup bir orta yol bulmaya çalışacağız.

anaokulu çağında oğlunuzla aynı sıkıntıları yaşadım. Sınıfımda bikaç kız benimle devamlı alay ederdi. Zaten ozguveni duşuk bir çocuktum okula ağlayarak gitmeye başlamıştım. Annem konuşarak ozguvenimi yuksek tutmaya çalışarak her zaman daha güçlü tutmuştur beni. Oğretmenle konuşun ve çocuğunuza kendine guveni iyice aşılayın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…