Anası kızından güzel

Akrabanizin niye hic yorum yazmadigini cok iyi anladim simdi. Kadin hakliymis, gak dese alinacakmissiniz. Kirk yilin basi bir sey yazmis onda da nerelere varmis konu.

Annem sarisin mavi gozlu, babam esmer ve kel ve benim icin herkes bebekken "babasinin kopyasi, Allah'tan kizin kel degil" dermis anneme. Annemin yerinde olsaniz depresyona girermissiniz herhalde.

Birakin bu kadar kasmayin. Surada akrabaniza laf edeceginiz vakti bebeginize ayirin inanin daha verimli harcamis olursunuz.

olabilir ama bunun ima edilmesi doğru degil
Başka birinin söylemesiyle ne çirkin güzelleşir ne güzel çirkinleşir.
Gerçekten çirkin bulmuş bile olabilir ki hiç zannetmiyorum.
Çocuğunuz bariz güzelse size iltifat etmiş işte.

senin kesinlikle çocuğunun güzelliği konusunda ciddi bir kompleksin var. ister kabul et, ister etme.

senin kesinlikle çocuğunun güzelliği konusunda ciddi bir kompleksin var. ister kabul et, ister etme.
Evet dogru söylüyorsun benim cocugum gercekten çirkin. Zaten sorun da burda başlıyor. Bir kuzen bunu yuzume vurmamali degil mi?

Evet dogru söylüyorsun benim cocugum gercekten çirkin. Zaten sorun da burda başlıyor. Bir kuzen bunu yuzume vurmamali degil mi?
şaka yapıyor olmalısınız..? anneye göre kendi evladı dünyanın en güzel çocuğudur her zaman için.. kirpi bile yavrusunu pamuğum diye severmiş :) siz bu konuda fazla takıntılı olmayasınız? sonuçta her çocuk ya da her insan kalıptan çıkma gibi, biblo gibi olacak diye bir kural yok.

Çirkin görmüyor ya. Daha öncede çocuğum çok güzel gibi bir şey yazmıştı. Artık yazmanin faydası yok .ısrarla kendini savunuyor.simdi de çocuğum çirkin evet falan gibi konuyu saptiriyor

Çirkin görmüyor ya. Daha öncede çocuğum çok güzel gibi bir şey yazmıştı. Artık yazmanin faydası yok .ısrarla kendini savunuyor.simdi de çocuğum çirkin evet falan gibi konuyu saptiriyor
pardon öyleyse :) sadece ilk mesajı ve son mesajları okuyunca...

Bebeğin çirkini mi olur arkadaşım ya,minnak bişiy zaten şuna hala taktığına inanamıyorum.Bırak çirkin desin nolacak,onun demesiyle senin kızın çirkin mi oldu?

Ben seni gayet iyi anliyorum nerisona.
ama bizim toplumuzda var boyle bir sorun, bir seyi overken digerini yermeden duramiyoruz.
ve anne olarak bu kiyaslamalardan cocugumuz nasibini alinca hassaslasiyoruz.
ben renkli gozluyum, kizim kahverengi gozlu ve maasallah bence cok guzel gozleri var. Ama parkta, markette hic tanimadigim insanlar bile gozlerin cok guzel kizin neden sana cekmemis diyorlar. (Sanki guzel gozun tek kriteri mavi ya da yesil olmasiymis gibi.) Ve ben ciddi sekilde bozuluyorum buna, isteyen kompleks desin, isteyen hasassiyet desin. Onlar kucucuk melekler, her seyleriyle dunyanin en guzel seyleri, onlari bir yetiskinle kiyaslamak bile buyuk sacmalik.

Sen guzelsin kizin sana cekmemis demek bir anneye iltifat degil hakaret gibi geliyor, bu da okuyan herkese dipnot olsun.

Yorum yapan herkese cok tesekkur ederim. Onu çocuğu olmadigi icin mazur gormeye karar verdim. Birkac genc hanim komplekslisin, alingansin vs diyerek durumu basitlestirmeye çalışmış muhtemelen bu yorumu yapan akrabam da beni ancak anne olduğunda anlayacak. Bir anneye iltifat etmeye çalışırken cocugunu yermemesi gerektini ancak o zaman öğrenecek. Konu güzellik, kariyer, zeka ne olursa olsun... Kim bilir belki ben de bundan 3 yil once ben de bu konuyu bu sekilde algilayamayabilirdim. Kardesler arasında bile kıyaslama yapilmayacaginin hep farkindaydim. Kıyaslama hangi ortamda olursa olsun itici ve inciticidir. Tek istisna anneye çocuğunu ovmektir veya yasi geckin bir annenin kizina annesini ovmek de olabilir. O durumda da yetiskin evlat annesinin ovulmesinden mutluluk duyar elbette. Ama bence kiyaslamak/kiyaslanmak burda bile gereksiz ve itici. Bazilari bunu yapmadan duramaz, oyle bir sey. Calıştığım okullarda da ogretmenler odasinda kardesler sıkça buna maruz kalmistir. Ben de bikmadan, usanmadan uyarmaya devam ediyorum yapmayin diye...

ah canım ya bumu derdin parmaklarına yazık buraya girip uğraşmıssın.

ah canım ya bumu derdin parmaklarına yazık buraya girip uğraşmıssın.
Cocuklugumuzun kardes gibi gectigi birinden bu yorumu duymak beni kirdi arkadasim. Belki de 6 aydir calismamanin evde tikılı kalmanin verdigi bir bunalim. Neyse uzatmayayim :)

canım iltifat etmiş sen yanlış anlıyosun bence.. anasına bak kızını al, anası güzel kızıda güzel, anası kızından güzel... bu deyimler hep kullanılıyo kötü bişey degilki:)

Arkadaşım bi karar versen bi çok yakin değiliz konuşmuyoruz ilk yorum diyorsun sonradanda cocuklugumuz birlikte geçti diyosun gercektende sen kararını vermissin ona da inanmissin neden hala buradaki insanları da kendi görüşün gibi olması için uğrasiyorsun ki diğer arkadaşın kızına bariz bir şekilde keşke sana benzeseymis niye benzememis demişler ama sende öyle birşey de yok kizin güzel sende çok güzelsin demek istenmiş iltifat iltifat başka ugrasinmi yokta taktin buna tamam bir an bozulursunda ne uzattin be arkadaş hakaret yok küfür yok bence sen sil bu kişiyi ona yazık valla kusura bakma.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…