Anasınıfı sorunu

anewhope

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
18 Aralık 2016
709
458
103
Merhaba arkadaşlar,
Yavrum 5 yaşında ve anasınıfına başladı. Ama başından beri bazı sorunlar oldu.

Öğretmenin hiçbir şeye tahammülü yok. Mesela geçenlerde zorunlu olarak 3-4 dakika geç kaldım çıkışa öğretmen söylenmeye başladı. Çıkış saatinden 15 dk önce almamız gerekiyormuş. Evim biraz uzakta olduğu için benim evden çıkıştan yarım saat önce çıkmam demek oluyor bu. Hadi ona neyse...

Dersin son 1 saatini bahçedeki parkta geçiriyor çocuklar. Yardımcı öğretmen de olmasına rağmen üstlerinde montları yok, giydirilmiyor. Son günlerde akşam üstleri serin oluyor. Sınıfta kaç kişi hasta oldu bu sebepten. Benim çocuğum da 1 haftadır öksürüyor kuru kuru. İyice sinir olmaya başladım.

Ben de çocuk gelişimi mezunuyum az çok zorluklarını biliyorum bu mesleğin. Ama şöyle bir bakınca zaten son 1 saat park, yarım saat yemek. Ee 4 saatin 1.5 saati boş geçiyor. Bazen TV'den de çizgi film açılıyor. Yani yaklaşık 2 saat yok 4 saatlik derste. Bir de erken alınma konusu eklenince bana bir geldiler hele ki montsuz parkta oyun vs vs.

Tamam devlet okulu ama öğretmenin her şeye bir şey demesi, çocuklardan da hep şikayet etmesi vs alıp özele mı versem? Normal mi bu durum sizce????

niye cikistan 15 dk once aliyorsunuz , gerekcesi ne ? onu anlamadim . ben devlet anasınifına gitmistim hoca sadece son 15 dakika montumuzu giymemizi esyalarimizin toplu olmasini isterdi. yaklasik 5 dk 10 kalada veliler gelir gelen veli siniftan cocugunu alirdi.ama bizde park yoktu siniftan aliniyorduk .bahvede buyuk cocuklar ezmesin falan diye mi ?
bide bize mint giydirilmezdi bize hoca herkes eline alsin cantasini montunu derdi.yani hoca soylerdi biz yapardik

Gerekçesi çıkış saatimiz 5, tam 5te kendinin terketmesi gerekiyormuş okulu. Kendi çıkmazsa sorun oluyormuş yönetimden...

Tvden çizgifilm derken?
Böyle bir yanılgıya düşüp ben de sordum, meb in hazırladığı ve müfredatta bulunan videolar olduğu söylendi.
Şu havalarda montsuz dışarıda yarım saat bile durmak imkansız, çocuklar koşuyor terliyor diye mi acaba giydirmiyorlar diyeceğim, o daha beter zaten.

Çıkış meselesi insanlık hali 15 dk erken 15 dk geç olabilir, nöbetçi öğretmenleri yok mu okulun, tüm okul aynı anda mı dağılıyor sanki?

Sevmiyorsa mesleğini yapmasın. Hayatta tahammül edemem böyle şeylere. Bence gerekli mercilere şikayette de bulunun. Siz el kadar çocuğunuzu oraya emanet ediyorsunuz, çocuklar montsuz dışarda falan. Belli ki ilgi yeterli değil. Durumumuz var ise özele verebilirsiniz iyice araştırıp

Gerekçesi çıkış saatimiz 5, tam 5te kendinin terketmesi gerekiyormuş okulu. Kendi çıkmazsa sorun oluyormuş yönetimden...
yani hangi meslekte dakikası dakikasina cikis var bilemedim. okul idarecilerine durumu sorun bence . bahane olarakta kursa gidiyorum ise gidiyorum yetisemiyorum gibi bisey soyleyin ama 15 dk da cok buyutulecek bisey degil ama giciklik varsa arastirin

Ya yemişim yönetmeliğini işine öylesi geliyordur
Anaokulu binası genelde ayrı oluyor devlet okullarında,benim denk geldiklerim genelde öyleydi. Ee acil birşey olsa çocuğu kime teslim ediyorlar anlamadım.

Sonucta onlarında bir mesai saati var.Siz tutup da ders bitim saatini gecirdiyseniz haklı olarak bir sonraki gec kalma riskine karsı 15 dk erken alın demistir.yani evine gidince onun da bir ev hayatı var okuldan ibaret degil yasantısı.
Mont giyse bu Seferde terledi hasta oldu dersiniz bence.. Aslında monta degil de artık bu havalarda dısarı cıkma olayını güzel bir dille konusun bizim ögretmenimiz artık dısarı çıkarmıyor.sizinki çıkarıyorsa onu söylemeniz gerekir

Ya yemişim yönetmeliğini işine öylesi geliyordur

Anaokulu binası genelde ayrı oluyor devlet okullarında,benim denk geldiklerim genelde öyleydi. Ee acil birşey olsa çocuğu kime teslim ediyorlar anlamadım.
Ben de çocukları almaya giderken birçok okulun önünden geçiyorum, annemin evinin orada var hemen bir anaokulu.
Hiçbir zaman zırt diye tam saatinde boşalttıklarını bilmem, gayet yarım saate varan bir yoğunluk oluyor ki olur, normal bu.
Trafikte kaza olur, yolda çalışma olur, yandaki araba size çarpar vs vs.
Nedir ki 15 dk?
Hiç okuldan 5 te öğretmenler de çıkacak diye bir şey duymadım, işi varsa öğrencilerle çıkar, yoksa tüm sınıflar boşaldıktan sonra hazırlanır çıkar.
E o zaman tam ders saati de okula gelsin, ne saçma şey bu? Ders saatleri öğrencileri bağlamaz mı sadece?

Sonucta mesaisi bitiyor kaca kadar beklesin ki kadın..hangi meslek mesai saatinin disinda bekliyor hatta erken bile cikiyorlar.bahane bularak yalan soyleyerek niye gec alsın

Sonucta mesaisi bitiyor kaca kadar beklesin ki kadın..hangi meslek mesai saatinin disinda bekliyor hatta erken bile cikiyorlar.bahane bularak yalan soyleyerek niye gec alsın
Mesaisi bitmiyor, okulda öğrencilerin ders süresi bitiyor.
Ayrımı iyi yapalım lütfen, bir öğretmenin mesaisi ne zaman 40 ar dklık sürelerden ibaret olmuş, hayatımda duymadım böyle bir şey.
Kendi öğrenciliğim dahil her öğretmen öğrencilerden en az 20 30 dk önce okulda olur ve okul dağılınca ki bu süre yine en az yarım saati bulur bazen daha da uzar, o zaman ayrılırlar.

yani normal egirimse okul 6 da bitiyorsa ilkokul orta lise farketmez . ders saat 6 da bitiyordur . okul ve öğrenciler siniftan saat 6 da cikar . bu butun okul asamalarinda boyledir. hatta bilirsinizki zil calmadan bazi hocalar montu dahi giymeye izin vermez. oyuzden ogretmenin illa 15 dk once gelin demesi garip ama suda var ogrenci okuldan ve siniftan kendi cikamiyor anaokulunda buyuzden 15 dk kala yavas yavas velilerin almaya gelmesi normal hocada orda saatleece mesaiden sonra kimsenin cocugunu bekleyemez .gec kalinicaksada ogretmene haber verilmesi gerekir. ama 15 dk keyfi bile olsa cok buyutulecek bisey degil cocuk erken alinabilir.

Anaokulları da belli bir disiplindeler elbette ama diğerlerine göre daha esnekler. Bazen çocukları toplayıp derse başlamak tahminlerden daha uzun sürebiliyor. Ama banka değil ya okul nihayetinde,amaç eğlenirken öğrenmek. Çocuklara bankacı muamelesi çeken öğretmen mi yoksa okul müdürü mu o önemli. Öğretmen kendince insiyatif kullanmis olabilir,erken çıkmak için. Hiç karşılaşmadığım durum değil çünkü, ee veliler de afedersin otu kökü gidip idareye sormuyor,çok büyük birşey olmadığı sürece herkes öğretmeni muhatap alıyor.

Ögretmenin bir calisma saati vardir her meslek te oldugu gibi... Ne yapsin ders bitsin ögretmen okulda mı beklesin..nöbetci ögretmen disinda kimse beklemez okulda lütfen bence siz bir arastirin.. Bilmediginiz Konuyu da bu sekilde yazarak burdaki arkadasi da yanlis yonlendirmeyin.kizim 3.senesi Anaokuluna gidiyor ve durum bu ki bir çok okul ayni.. Bu dedigini bir ögretmene soylesen guler gecer.. Ki Burda varsa ögretmen arkadas yazarsa sevinirim

Aynen canim seninle ayni dili konusuyoruz aslında bende Sana katiliyorum..bence erken alın demesinin sebebi olasi gec kalmalari önlemek için..

Zili duyup koşan öğretmene hiç denk gelmedim, iyi ki gelmemişim:)
Hıhı beklesin, duvarları sıralası beklesin diyoruz.
Kendi sınıfı boşalmadan çıkmıyor hiçbir öğretmen, onun sorumluluğunda.
Haydi saat 5 oldu deyip kendilerini fırlatmıyorlar kapıya çünkü bunlar okul öncesi, bir veliye teslim etmesi gerekiyor.
Günlük yaşam içerisinde de 3 5 dk nın lafı edilemez, varsa çok acele işi nöbetçi öğretmene teslim eder çocuğu.

Neyse ki ben iyi insanlarla karşılaşıyorum herhalde.

Aynen canim seninle ayni dili konusuyoruz aslında bende Sana katiliyorum..bence erken alın demesinin sebebi olasi gec kalmalari önlemek için..
yani anasinifi oldugu icin butun velilerin gelip cocugu teslim alması gerekiyor . oteki asamalarda cocuk siniftan kendi cikiyor . oyuzden hergu bir veli gec kalsa hic bitmez . 15 dk cok lafi edilecek bir zaman degil ama 5 dk kalada alabilir veli cocugu buyuzden de carlamamali.

Bence de

Ben hiç mi hiç karşılaşmadım, ciddi söylüyorum bunu.
Çocuklarımın çıkış saatinden 10 dk önce gidince vermezler, tam saatini beklerler.
15 dk önce almak istiyorsak bile izin kağıdına tabi bir durum olduğunu söylediler.
Ben iki çocuk aldığım için aralarında süre farkı oluyor, pandemi dolayısıyla her birini farklı saatlerde çıkarıyorlar, diğer büyük grup öğretmenlerinin de koşa koşa çıktığını hiç görmedim.
Mümkün mertebe okul çıkışı 4.30 4.45 ise öğrencilere, öğretmenler bundan en az 20 dk ortam sakinleştikten sonra ayrılmaya başlıyorlar.

Böyle bir muameleyle karşılaşsam doğrusunu öğrenmek için müdüre başvururum, hoş değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…