• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anasınıfı sorunu

yani anasinifi oldugu icin butun velilerin gelip cocugu teslim alması gerekiyor . oteki asamalarda cocuk siniftan kendi cikiyor . oyuzden hergu bir veli gec kalsa hic bitmez . 15 dk cok lafi edilecek bir zaman degil ama 5 dk kalada alabilir veli cocugu buyuzden de carlamamali.
Kesinlikle..ya bazi veliler dün ya kendi etraflarında dönüyor zannediyorlar ama öyle degil iste ogretmenin de bir evi barkı colugu cocugu var..zamaninda alinirsa herkes mutlu bir sekilde evine gider..Ben kizimi 15-20 dk önce aliyorum ha bizim ögretmen hic birsey demedi Ben kendi istegimle..cünkü sinifta en sona kalan cocuk da ruhen kötü etkileniyor yani ne gerek var cocugu o psikolojiye sokmaya🤷🏻‍♀️

Ben hiç mi hiç karşılaşmadım, ciddi söylüyorum bunu.
Çocuklarımın çıkış saatinden 10 dk önce gidince vermezler, tam saatini beklerler.
15 dk önce almak istiyorsak bile izin kağıdına tabi bir durum olduğunu söylediler.
Ben iki çocuk aldığım için aralarında süre farkı oluyor, pandemi dolayısıyla her birini farklı saatlerde çıkarıyorlar, diğer büyük grup öğretmenlerinin de koşa koşa çıktığını hiç görmedim.
Mümkün mertebe okul çıkışı 4.30 4.45 ise öğrencilere, öğretmenler bundan en az 20 dk ortam sakinleştikten sonra ayrılmaya başlıyorlar.

Böyle bir muameleyle karşılaşsam doğrusunu öğrenmek için müdüre başvururum, hoş değil.
Ben devlet okulunda öğretmenlik yaptığım zaman çıkış saati 17 ise 17.30a kadar duruyordum çünkü genelde geç kalan veliler oluyordu,çocuk kendini kötü hissetmesin diye oyun oynuyorduk beklerken. Mesaisi bitince gitme hakkı ama insan bırakıp gidemiyor,nasıl bırakacaksın el kadar evlat gözünün içine bakıyor gözünde binbir endişeyle. Çok zorda kaldığım zamanlar oluyordu mesela o zamanda nöbetçi öğretmene teslim edip idareye bildiriyorum tabi önce veliyi arayıp. İdare yarım saat fazladan bekledin diye madalya takmıyor ama bir çocuğun güvenini kazanıyorsun,yetmez mi ki🥳

Sonucta onlarında bir mesai saati var.Siz tutup da ders bitim saatini gecirdiyseniz haklı olarak bir sonraki gec kalma riskine karsı 15 dk erken alın demistir.yani evine gidince onun da bir ev hayatı var okuldan ibaret degil yasantısı.
Mont giyse bu Seferde terledi hasta oldu dersiniz bence.. Aslında monta degil de artık bu havalarda dısarı cıkma olayını güzel bir dille konusun bizim ögretmenimiz artık dısarı çıkarmıyor.sizinki çıkarıyorsa onu söylemeniz gerekir

Hayır sadece bana değil herkese söylüyor hatta WhatsApp grubundan da yazdı. Defalarca da duydum hatta başka bir çocuğa inşallah baban yine 5te gelmez bugün diye söyledi. Direk çocuğa. Ben de biliyorum tabi ki öğretmenin de hayatı sadece okul ve çocuklar değil.

Mont giyse terledi demem. Çünkü oğlum doğduğundan beri yaz kış parkta oynar ve bu mevsimlerde hiç montsuz gitmedi parka. Parklarda da montsuz bir çocuk görmedim. Kendi yaptığım bir şeyi öğretmen yapınca eleştirmem. Evet tüm veliler şikayetçi. Konuşacağız bu konuyu.

Bizim de çıkış saatimiz 17.30 ama yoğunluk olmasın diye 17.20'de alın çocukları deniyor. Dışarda oynuyorlar ama çıkışta içeriden teslim ediyorlar. Terlemislerse sırtlarına kağıt havlu koyuyorlar. Ama çocuğunuzun okula yaklaşımı nasıl mesela? Öğretmenini seviyor mu, okula isteyerek mi gidiyor, yapılan etkinlikleri şevkle size anlatıyor mu bence bunlar daha belirleyici ölçütler.

Bizim de çıkış saatimiz 17.30 ama yoğunluk olmasın diye 17.20'de alın çocukları deniyor. Dışarda oynuyorlar ama çıkışta içeriden teslim ediyorlar. Terlemislerse sırtlarına kağıt havlu koyuyorlar. Ama çocuğunuzun okula yaklaşımı nasıl mesela? Öğretmenini seviyor mu, okula isteyerek mi gidiyor, yapılan etkinlikleri şevkle size anlatıyor mu bence bunlar daha belirleyici ölçütler.

O zaman anlarım yoğunluk olmasın diyeyse tamam. Ama asıl sorun açıklama yapılmıyor. Ben tam 5te çıkmak zorundayım yoksa bana kızıyorlar falan demesi beni şaşırtıyor açıkçası.

Bizde ne havlu ne bişey hatta oğlumun atletleri dışarda sürekli. Normalde düğmeli giydirmem ama bir kez mecbur kaldım. Şort düğmesi açık hatta şort inmiş halde geldi oğlum.

Okula yaklaşımı iyi şükür bir sıkıntı yok. Tabi ki önemli olan da bu :)

O zaman anlarım yoğunluk olmasın diyeyse tamam. Ama asıl sorun açıklama yapılmıyor. Ben tam 5te çıkmak zorundayım yoksa bana kızıyorlar falan demesi beni şaşırtıyor açıkçası.

Bizde ne havlu ne bişey hatta oğlumun atletleri dışarda sürekli. Normalde düğmeli giydirmem ama bir kez mecbur kaldım. Şort düğmesi açık hatta şort inmiş halde geldi oğlum.

Okula yaklaşımı iyi şükür bir sıkıntı yok. Tabi ki önemli olan da bu :)
Anasinifindan ziyade ilkokul çocuğu gibi davranıyorlar anladığım kadariyla. Ama bunun için daha çok küçükler yazık. Sizinle veli toplantısı yapıldı mı? Öğretmen net bir şekilde ne isteyip istemediğini net bir şekilde anlatmalıydı. Biz ikinci haftadan toplantı yaptık öğretmen beklentilerini sıraladı. Veli temsilcisi seçtik vs. Eğer tüm veliler aynı şeyden şikayetçiyse bir toplantı planlayıp öğretmenle konuşun bence. Giriş çıkış saatine düzenleme yapmazlar ama diğer şeyler için mantıklı bir yaklaşımda bulunsun. Ben çocuğumu 3 yıl kreşe gönderdim ilk defa devlette okuyor. Çok kıyasladım ikisini ben de ama sorun görmeyince devam ettiriyorum.

Anasinifindan ziyade ilkokul çocuğu gibi davranıyorlar anladığım kadariyla. Ama bunun için daha çok küçükler yazık. Sizinle veli toplantısı yapıldı mı? Öğretmen net bir şekilde ne isteyip istemediğini net bir şekilde anlatmalıydı. Biz ikinci haftadan toplantı yaptık öğretmen beklentilerini sıraladı. Veli temsilcisi seçtik vs. Eğer tüm veliler aynı şeyden şikayetçiyse bir toplantı planlayıp öğretmenle konuşun bence. Giriş çıkış saatine düzenleme yapmazlar ama diğer şeyler için mantıklı bir yaklaşımda bulunsun. Ben çocuğumu 3 yıl kreşe gönderdim ilk defa devlette okuyor. Çok kıyasladım ikisini ben de ama sorun görmeyince devam ettiriyorum.

Benim oğlum ilk kez gidiyor pandemi sebebiyle geçen yıl gidemedi. Açıkçası oğlum da ben de acemiyiz. Ne normal ne değil bilemedim. Ama bence de çok küçükler kimse ilgilenmiyor çocuklarla.
Veli toplantısı yapılacakmış sanırım bu ay sonu. Veli grubu zaten kaynıyor şikayetlerle 😁
Çok teşekkürler cevaplar için.

Öğretmeninizin tutumu hic güven vermedi bana. Bir kere çocuğa ' insallah baban 5te gelmez yine ' demesinde baslıyor sorun, ne hakla çocukların üstünde böyle bi baskı kurabilir, okulun saati neyse o saatte çıkar çocuklar hic bir sekilde sikayet etme hakkına sahip değil, ayrıca yok 5ten sonra kalamıyorum yönetimden kızıyolar demesi tamamiyle başlı başına hikaye. Veli toplantısında iyi bir konusma yapın bence zira düzeltilmesi gereken cok konu var hanımefendinin davranışlarında.

Öğretmeninizin tutumu hic güven vermedi bana. Bir kere çocuğa ' insallah baban 5te gelmez yine ' demesinde baslıyor sorun, ne hakla çocukların üstünde böyle bi baskı kurabilir, okulun saati neyse o saatte çıkar çocuklar hic bir sekilde sikayet etme hakkına sahip değil, ayrıca yok 5ten sonra kalamıyorum yönetimden kızıyolar demesi tamamiyle başlı başına hikaye. Veli toplantısında iyi bir konusma yapın bence zira düzeltilmesi gereken cok konu var hanımefendinin davranışlarında.

Evet sırf bu tarz laflar duymamak için erkenden gitmeye başladım. Ama bu da enayi yerine konmuşum gibi geliyor şu an. Bence de hikaye. 5 dakika beklese sanki öğretmenlik hayatı bitecek, böyle bir tavrı var. Evet konuşucam, buraya konu açarak emin olmak istedim açıkçası.

Merhaba arkadaşlar,
Yavrum 5 yaşında ve anasınıfına başladı. Ama başından beri bazı sorunlar oldu.

Öğretmenin hiçbir şeye tahammülü yok. Mesela geçenlerde zorunlu olarak 3-4 dakika geç kaldım çıkışa öğretmen söylenmeye başladı. Çıkış saatinden 15 dk önce almamız gerekiyormuş. Evim biraz uzakta olduğu için benim evden çıkıştan yarım saat önce çıkmam demek oluyor bu. Hadi ona neyse...

Dersin son 1 saatini bahçedeki parkta geçiriyor çocuklar. Yardımcı öğretmen de olmasına rağmen üstlerinde montları yok, giydirilmiyor. Son günlerde akşam üstleri serin oluyor. Sınıfta kaç kişi hasta oldu bu sebepten. Benim çocuğum da 1 haftadır öksürüyor kuru kuru. İyice sinir olmaya başladım.

Ben de çocuk gelişimi mezunuyum az çok zorluklarını biliyorum bu mesleğin. Ama şöyle bir bakınca zaten son 1 saat park, yarım saat yemek. Ee 4 saatin 1.5 saati boş geçiyor. Bazen TV'den de çizgi film açılıyor. Yani yaklaşık 2 saat yok 4 saatlik derste. Bir de erken alınma konusu eklenince bana bir geldiler hele ki montsuz parkta oyun vs vs.

Tamam devlet okulu ama öğretmenin her şeye bir şey demesi, çocuklardan da hep şikayet etmesi vs alıp özele mı versem? Normal mi bu durum sizce????

Erken gelin demesi normal geldi bana ona bir şey diyemeyeceğim ama montsuz çıkarmaları düşüncesizlik. Şuncacık çocuklar nasıl üşür o soğukta. Ayrıca çizgi film izleteceklerse anaokulunun evde durmaktan farkı ne.

Anaokulunda çalıştığım günleri hatırlattınız bana, öğretmen arkadaşlar her bahçe öncesi dikkatle takip ederdi çocukları kapşonları, fermuarları her şeylerini. Dönüşte de terli çocukların hemen atletleri değiştirilirdi üşümesinler diye.

Şikayet edilecek kadar var yani sizinki.

Erken gelin demesi normal geldi bana ona bir şey diyemeyeceğim ama montsuz çıkarmaları düşüncesizlik. Şuncacık çocuklar nasıl üşür o soğukta. Ayrıca çizgi film izleteceklerse anaokulunun evde durmaktan farkı ne.

Anaokulunda çalıştığım günleri hatırlattınız bana, öğretmen arkadaşlar her bahçe öncesi dikkatle takip ederdi çocukları kapşonları, fermuarları her şeylerini. Dönüşte de terli çocukların hemen atletleri değiştirilirdi üşümesinler diye.

Şikayet edilecek kadar var yani sizinki.

Açıkçası acemilik çok bende şu an ilk kez gidiyor oğlum. Vay be şaşırdım doğrusu bizde Allah'lık her şey. Çocuk yapabiliyorsa yapıyor ki hiçbir çocukta mont yoktu bugün. Şu an daha da üzüldüm. Yarın söyleyeyim bi

Sizin geç kalmanız hatalı. Öğretmen de tekrarlamadan uyarmak istemiş. Bunda bir şey yok. Parka çıktıklarını biliyorsanız çocuğun okuldaki dolabına yedek mont koyun. Benim oğlumun okulu yaz kış bahçeye çıkardıkları için yağmurluk, kalınca içi kürklü hırka var orada dolabında duruyor. Dışarı çıkarmasınlar diyemeyeceğinize göre siz önlem alacaksınız. Ben hava aldırmalarından çok memnunum açıkçası kapalı ortamdan bin kat iyidir. Beklentileriniz çol. Devlet okulundaysa en az 20 çocuk tek öğretmen her çocukla birebir detaylı ilgilenmesi de zor. Biraz empati iki taraf için de işleri kolaylaştırır

Mesaisi bitmiyor, okulda öğrencilerin ders süresi bitiyor.
Ayrımı iyi yapalım lütfen, bir öğretmenin mesaisi ne zaman 40 ar dklık sürelerden ibaret olmuş, hayatımda duymadım böyle bir şey.
Kendi öğrenciliğim dahil her öğretmen öğrencilerden en az 20 30 dk önce okulda olur ve okul dağılınca ki bu süre yine en az yarım saati bulur bazen daha da uzar, o zaman ayrılırlar.
Kusura bakmayın da bu küçüklüğümüzde öğretmenlerin okulda yaşadığını zannetmek gibi bir durum o öğretmen olabilir ama devam eden bir hayatı var şuan bir Velinin onu 15 dk bekletmesi belki onunda kendi çocuğunun öğretmenini en iyi ihtimalle yarım saat bekletmesi ve bu zincir uzar yani 15 dk iken sorun yok ama 2 saat geç işten çıkmak zorunda olan bir anne yerine koyun lütfen kendinizi

Gerekçesi çıkış saatimiz 5, tam 5te kendinin terketmesi gerekiyormuş okulu. Kendi çıkmazsa sorun oluyormuş yönetimden...
Bu kısım kesin ve net yanlış bilgi. Hak ve sorumluluklarınızı bilerek , bilinçli bir veli olarak gerekli şekilde konuşup anlaşma yolunu bulabilirsiniz.

tam 5te çıkmasını idare söylememiştir de muhtemelen yıllar içinde esnek davranan, nasılsa öğretmen bekliyor diye çocuğu geç almayı alışkanlık edinen insanlar olmuştur.
o da bunu önlemek adına yönetimi öne sürerek baştan geç kalma yolunu kapamak istemiştir.
iş yerlerinde de bazen olur ya, tam çıkacağın anda "çok acil" diyip seni tutmaya çalışanlar vardır mesela. e abi neden benim mesaimi saatimi sarkıtıyorsun, gel 15-20 dakika önce anlat derdini.. bunun gibi bir durum olmuş.
ben 15 dakika önce gelin denmesini erken gelin siz bekleyin anlamında algıladım.
çok da anormal bulmadım.
ama bu havada montsuz bırakılması falan hoş değil.

Devlet okulu diye hadi neyse diyemeyiz. Aksine kontrol için milli eğitim gibi bir bakanlık var. Önce okul idaresine, yanıt alamazsanız cimere yazın. Siz bizden branşınız gereği daha iyi biliyorsunuz ki bir müfredatları var.
Benim branşımda devlet özel farketmiyor arkadaşlarımızla aynı kaynakları kullanıyoruz.

Çıkış saatinde haklı bir şey diyemem . Ben de öğretmenim veliler çocuklarını saatler sonra bile almaya geliyor . Kimi ocakta yemeğim vardı , kimi uyuyakaldım , kimi avm gittim yetişemedim hatta kimi unuttum diyor 🙄🙄 Nasıl olsa öğretmen başında bekler mantığıyla almaya gelmiyorlar o yüzden biz de artık zil çaldıktan sonra sorumluluk velinindir diyoruz. Tabi istisna durumlarda veli arayıp rica ediyor çocukla kalıyoruz . mont olayında haklısınız ama gidip konuşun belki çocuklar koşup çok terliyordur o yüzden giydirmiyordur yoksa öğretmenin içi rahat etmez bence . Pak olayını 5 yaş için boş görmeniz gerçekten üzdü . Bence 5 yaş çocuğunun şu anda en fazla bedensel aktiviteler yapması lazım akademik başarıdan ziyade özbakım becerilerini kazanması, fiziksel enerji boşatlması öncelikli . Veliler istiyor ki hemen sayıları harfleri öğrensin,harfleri öğrensin, yazı yazsın, ingiLizce konuşsun . Hatta okumayı söksün . Çocuk bunlar daha hayata yeni adapte oluyorken neler bekliyoruz çocuklardan . 2 saat çizgi film izlediğini nerden biliyorsunuz? Sınıfta durup gördünüz mü her gün merak ettim . Sınıf içinde neler olduğunu öğrenci ve öğretmenden başka kim bilebilir detaylı olarak .Daha okulun ilk günleri aklınıza takılan bir şey varsa öğretmenle konuşup halledin .

Back
X