• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anasınıfı sorunu

Ben de çocukları almaya giderken birçok okulun önünden geçiyorum, annemin evinin orada var hemen bir anaokulu.
Hiçbir zaman zırt diye tam saatinde boşalttıklarını bilmem, gayet yarım saate varan bir yoğunluk oluyor ki olur, normal bu.
Trafikte kaza olur, yolda çalışma olur, yandaki araba size çarpar vs vs.
Nedir ki 15 dk?
Hiç okuldan 5 te öğretmenler de çıkacak diye bir şey duymadım, işi varsa öğrencilerle çıkar, yoksa tüm sınıflar boşaldıktan sonra hazırlanır çıkar.
E o zaman tam ders saati de okula gelsin, ne saçma şey bu? Ders saatleri öğrencileri bağlamaz mı sadece?
🤣 resmî olarak okullar 5’te kapanıyor kitleniyor bildiğiniz (tam gün okullarda genelde 3’te bitiyor ders 5’e kadar müdür müdür yrd kalıyor). Ve evet öğretmen mesai saati bitince okulda olmak zorunda değil. Kalan öğrenci varsa nöbetçi öğretmen sorumluluğundadır. O teslim alır ve veliye teslim eder. Temel Çalışma Kuralları kapsamında böyle geçer :

Günlük çalışma saati süresi sona eren öğretmenlerin görev yerlerinden ayrılmaları halinde, velilerin çocukları teslim almaları sağlanır. Velileri tarafından teslim alınmayan çocuklara bu saatlerde okul müdürlüğünce yapılacak planlamaya uygun olarak; anaokulu müdürü/ bölüm şefi, varsa anaokulu müdür yardımcısı, nöbetçi öğretmenler tarafından nezaret edilir ve velilerine teslim edilir. Zorunlu hallerde, okulda görevli sözleşmeli personelin yukarıda belirtilen sorumlulara yardımcı olmaları da sağlanabilir."​

Çıkış saatinde çocuğunuzu almak zorundasınız, geç kalma gibi bir lüksünüz yok. Ayrıca hiçbir öğretmenin 3-4 dakika geç kalmaya laf edeceğini sanmıyorum. Okul önceci arkadaşlardan biliyorum (normalde çıkış saati 5 olan okulda) saat 7’ye kadar Veli bekleyip gelmeyince çocuğu eve kendilerinin götürdükleri bile oluyor. Fiziksel etkinlik adına son 1 saatte dışarıda etkinlik yapılıyor olabilir çocuklar koştuğu için de mont giydirmiyordur. Özellikle rica ederseniz, çocuğa da tembihlerseniz zaten giydirirler. Ayrıca hiçbir okulda ders içi planlamaya karışma hakkınız yok. Daha da kapsamlı ve özel bir ilgi, özel bir muamele isterseniz özele verin. Bu arada evet öğretmenin de bir ‘mesai’ saati var. Bilmeyenler için söylüyorum normalde öğretmen mesai saatinde çıkar öğrencinin velisi gelmediyse de öğrenciyi nöbetçi öğretmene teslim eder. Sizin öğretmeniniz belli ki nöbetçi öğretmene teslim etmek istememiş.

Yukarda defalarca yazdım. Derdim geçe kalmak değil. Çıkış saati 5. Öğretmen 5e çeyrek kala alın diyor. 5e 10 kala almamız sıkıntı yaratıyor. Ben geç kaldım öğretmen kızdı derdinde değilim. Çıkıştan 15 dk önce alınması lazımmış çocuğun. Bizim çıkıştan 10 dakika ÖNCE almamız sıkıntı oluyor. Nöbetçi öğretmen yok bu arada.

Plan dediğimiz şey ayıcık boyamak, sünger Bob boyamak kuru boyayla. Sadece bu. Bir çocuk devlete gidiyor diye sadece bir fotokopiyi boyamak zorunda kalıyorsa durum daha da vahim demektir.

Oğlumu normalde de kışın veya bu mevsimde dışarı parka çıkartırım. Bir gün bile montsuz götürmedim. Siz çocuğunuz varsa çocuğunuzu bu mevsimde montsuz oynatır mısınız dışarda? Ben öğretmen giydirsin de demiyorum sadece çocuklar montunuzu giyin diye uyarsın hepsi bu.

Aileler gelmeden çocukların üstü kontrol edilir montları vs giydirilir hazır bekletilir, biz de öyleydi. Ama zamaninda alinmasi gerekiyor biz de velileri bekliyorduk aksam 6 olmus veli hala gelmiyor filan zor isler. Kucuk bir olayi abartiyorsunuz gibi geldi empati yapilirsa karsilikli daha iyi olur. Onemli isiniz olmadigi surece zamaninda alin.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yukarda defalarca yazdım. Derdim geçe kalmak değil. Çıkış saati 5. Öğretmen 5e çeyrek kala alın diyor. 5e 10 kala almamız sıkıntı yaratıyor. Ben geç kaldım öğretmen kızdı derdinde değilim. Çıkıştan 15 dk önce alınması lazımmış çocuğun. Bizim çıkıştan 10 dakika ÖNCE almamız sıkıntı oluyor. Nöbetçi öğretmen yok bu arada.

Plan dediğimiz şey ayıcık boyamak, sünger Bob boyamak kuru boyayla. Sadece bu. Bir çocuk devlete gidiyor diye sadece bir fotokopiyi boyamak zorunda kalıyorsa durum daha da vahim demektir.

Oğlumu normalde de kışın veya bu mevsimde dışarı parka çıkartırım. Bir gün bile montsuz götürmedim. Siz çocuğunuz varsa çocuğunuzu bu mevsimde montsuz oynatır mısınız dışarda? Ben öğretmen giydirsin de demiyorum sadece çocuklar montunuzu giyin diye uyarsın hepsi bu.
Bunları buraya yazmak yerine gidip okul müdürü ve öğretmen ile konuşsanız nasıl olur sizce? Ayrıca istisnasız bütün okullarda nöbetçi öğretmen var. Okul öncesi eğitim ve ilköğretim yönetmenliğine şöyle bir göz gezdirmenizi tavsiye ederim. Sosyal medya devlette çalışan okul öncesi öğretmenlerinin yaptığı etkinliklerle dolu. Hiç de kağıt boyatmakla yetineni görmedim sizin öğretmeniniz sadece boyama yaptırıyorsa gidin okul müdürüne şikayette bulunun. Kaldı ki okul içi etkinlikleri nasıl görüyor da biliyorsunuz onu da anlamak mümkün değil. Genelde ya ay sonunda ya da dönem sonunda toplu olarak yollanır eve (etkinlikler). Çıkış saatleri için de muhtemelen korona sebepli çıkışta kalabalık olmaması adına her sınıf için belirli bir saat belirlenmiş olabilir. Tekrar diyorum buraya sonuç alamayacağınız bir şekilde yazıyorsunuz. Konuyu muhataplarınıza açarsanız belki de çoktan çözülmüştü.

Bunları buraya yazmak yerine gidip okul müdürü ve öğretmen ile konuşsanız nasıl olur sizce? Ayrıca istisnasız bütün okullarda nöbetçi öğretmen var. Okul öncesi eğitim ve ilköğretim yönetmenliğine şöyle bir göz gezdirmenizi tavsiye ederim. Sosyal medya devlette çalışan okul öncesi öğretmenlerinin yaptığı etkinliklerle dolu. Hiç de kağıt boyatmakla yetineni görmedim sizin öğretmeniniz sadece boyama yaptırıyorsa gidin okul müdürüne şikayette bulunun. Kaldı ki okul içi etkinlikleri nasıl görüyor da biliyorsunuz onu da anlamak mümkün değil. Genelde ya ay sonunda ya da dönem sonunda toplu olarak yollanır eve (etkinlikler). Çıkış saatleri için de muhtemelen korona sebepli çıkışta kalabalık olmaması adına her sınıf için belirli bir saat belirlenmiş olabilir. Tekrar diyorum buraya sonuç alamayacağınız bir şekilde yazıyorsunuz. Konuyu muhataplarınıza açarsanız belki de çoktan çözülmüştü.

Ben çocuk gelişimi mezunuyum, hem devlette hem özelde görev aldım valla ben de görmedim sadece boya yaptıranı, nöbetçi öğretmen olmayanı 🙃 peki sadece şunu söyleyebilirim 1 aydır tüm malzemeler hiç açılmadan duruyor bir şekilde oğlumun dolabını görme fırsatım oldu.

Ben sadece tüm okullarda durum aynı mı güncel durumlar nedir diye açtım. Ayrıca buraya gerekli yerlere şikayet etmeden konu açmak yasak mı? Yani forumda böyle bir kural var da ben mi bilmiyorum acaba?

Gerekçelerinizde kesinlikle haklısınız. Özel okula yollayabilirsiniz. Bulunduğu okulda başka bir öğretmenin sınıfına verebilirsiniz. Ya da başka bir devlet okuluna da verebilirsiniz. Anaokulunda istediğiniz okula yazdırabiliyorsunuz.

Aileler gelmeden çocukların üstü kontrol edilir montları vs giydirilir hazır bekletilir, biz de öyleydi. Ama zamaninda alinmasi gerekiyor biz de velileri bekliyorduk aksam 6 olmus veli hala gelmiyor filan zor isler. Kucuk bir olayi abartiyorsunuz gibi geldi empati yapilirsa karsilikli daha iyi olur. Onemli isiniz olmadigi surece zamaninda alin.

Ben 5 olan çıkış saatinin 5e çeyrek kalaya çekilmesine ve 5e 10 kala gidilince fırça yemeye kızıyorum. Geç kalmak değil derdim.

Zaten montsuz bahçede bekliyor çocuklar bu soğukta. Bir hazırlık yok yani.

Evet işte seçilen tema yok. Çok uzun yıllar oldu tam teorik isimleri hatırlayamıyorum aktif yapmadığım için. Sadece bu şekil değildi onu biliyorum. Oğlumla konuşuyorum oyun şarkı vs hiç bir şeyden haberi yok. Ki çabuk kapar oğlum öğrendiği şarkıları hep söyler (benim ögrettiğim) normalde anlatır. Veya sınıfa, sınıfın girişine bakabiliyoruz. Hiç bir farklı etkinlik görmedik daha. Dergiler alındı hala kapıda yığılı duruyor paketleriyle. Tüm veliler de aynı şeyleri söylüyor.
Kızım ilkokul ikide, onlar da aldığımız kaynak kitaplara henüz başlamadılar😊 az rahat olun okullar daha yeni açıldı sayılır. Dışarda olan bir ay geçti dese de kitabını alan almayan, devamlı gelen gelmeyen, okulların ihtiyaçları, hizmetliler ekim ayında başladı... zaman verin biraz, her gün başka konu işlenmiyor okullarda

Ben çocukları almaya giderken onlarca okulun önünden geçiyorum, keza şahsım değil tüm arkadaşlarımın çocukları da böyle.
Sadece bizde değil, pandemi sebebi ile özel devlet farketmeksizin aşırı duyarlılık söz konusu.

Öyle devlet anaokulları biliyorum ki çocuğu teslim etmek için belirledikleri 15 dk dışına bile çıkmıyorlar, örneğin 15 değil 20 dk geç geldiniz, bunun sebebini müdüriyete açıklamanız gerekiyor, öğretmene geç kalacağım mesajıyla bitmiyor mesele.
Yine aynı şekilde, orada bir yoğunluk oluşturursanız hemen dağılmanız isteniyor trafiği engellememe adına okul çevresinde 5 dk bile önce olmayacaksınız.

Bu anlattığım okul 2 arkadaşımın çocuğunun gittiği, annemin evinin dibi, benim her gün mecburi geçtiği kendi gözümle de gördüğüm bildiğimiz devlet anaokulu.

Ha bu arada özelde evet çocuğum ama en az mevcut şuan bizde, o da 18 kişi.
Ne köklü okullarda 25 28 öğrenci var.
Kreşlerde var sadece 10 kişilik sınıflar, eğitim kurumları öyle değil.
Yahu daha bu neyin iddiası anlamadım ki 🤷🏻‍♀️ hepimiz aynı seyi savunurken hangi memlekettesin ki özel okulunla bir tutup, bir de önünden gectigin okulları ne bileceksin anlık gecip gdiyorsun

Bence siz devlet okulunu begenmiyorsunuz ne demek plan denilen sey boyama? ve zaten varsa imkaniniz özele yollayin
sizde rahat edin ögretmen de..

Bence siz devlet okulunu begenmiyorsunuz ne demek plan denilen sey boyama? ve zaten varsa imkaniniz özele yollayin
sizde rahat edin ögretmen de..

Anlatamıyorum sanırım. Okulda yapılan tek şey boyama. Yani devlet okullarında sadece fotokopi boyamaktan mı ibaret etkinlikler? Oğlum sadece boyama yapıyor değişik hiçbir etkinlik yapılmıyor okulda. Malzemeler olduğu gibi duruyor. Devlet de olsa değişik çalışmalar yapılmaz mı yani? Yoksa ben mi bilmiyorum acaba?

Anlatamıyorum sanırım. Okulda yapılan tek şey boyama. Yani devlet okullarında sadece fotokopi boyamaktan mı ibaret etkinlikler? Oğlum sadece boyama yapıyor değişik hiçbir etkinlik yapılmıyor okulda. Malzemeler olduğu gibi duruyor. Devlet de olsa değişik çalışmalar yapılmaz mı yani? Yoksa ben mi bilmiyorum acaba?
Benim kızımda anaokuluna başladı ilk zamanlar sıkıntı çektim biraz ama suan alıştık kızımda bende etkinlik konusunda memnunum ben. şimdiye kadar 4 5 konu hakkında etkinlikler yapıldı mesela 4 ekimde hayvanları koruma günüyle ilgili tüm öğrencilere kedi ve köpek maması dağıtıldı sokak köpeklerini besledik..ondan önceki etkinliğimiz dünya cocuk günüydü güzel etkinlikler oldu her çocuğun kafasına tac yapılmış vs.. memnunum yani..

Mesaisi bitmiyor, okulda öğrencilerin ders süresi bitiyor.
Ayrımı iyi yapalım lütfen, bir öğretmenin mesaisi ne zaman 40 ar dklık sürelerden ibaret olmuş, hayatımda duymadım böyle bir şey.
Kendi öğrenciliğim dahil her öğretmen öğrencilerden en az 20 30 dk önce okulda olur ve okul dağılınca ki bu süre yine en az yarım saati bulur bazen daha da uzar, o zaman ayrılırlar.

O dediğiniz nöbetçi olduğu günlerde. Diğer günler saatinde çıkar. Öğrencilerle sıkış tepiş çıkmak istemezse 10 dk bekler kendi tercihidir öyle bir zorunluluğu yok.
Çocuğu okuldan geç almanın hastalık ya da zorunlu haller dışında hiç bir açıklaması olamaz. Geç kalınacaksa öğretmene Bilgi verilmeli.

Benim kızımda anaokuluna başladı ilk zamanlar sıkıntı çektim biraz ama suan alıştık kızımda bende etkinlik konusunda memnunum ben. şimdiye kadar 4 5 konu hakkında etkinlikler yapıldı mesela 4 ekimde hayvanları koruma günüyle ilgili tüm öğrencilere kedi ve köpek maması dağıtıldı sokak köpeklerini besledik..ondan önceki etkinliğimiz dünya cocuk günüydü güzel etkinlikler oldu her çocuğun kafasına tac yapılmış vs.. memnunum yani..

Evet işte dediğim bu tür şeyler. Anlatamıyorum ben galiba sizin örnek vermeniz iyi oldu 🙂

Merhaba arkadaşlar,
Yavrum 5 yaşında ve anasınıfına başladı. Ama başından beri bazı sorunlar oldu.

Öğretmenin hiçbir şeye tahammülü yok. Mesela geçenlerde zorunlu olarak 3-4 dakika geç kaldım çıkışa öğretmen söylenmeye başladı. Çıkış saatinden 15 dk önce almamız gerekiyormuş. Evim biraz uzakta olduğu için benim evden çıkıştan yarım saat önce çıkmam demek oluyor bu. Hadi ona neyse...

Dersin son 1 saatini bahçedeki parkta geçiriyor çocuklar. Yardımcı öğretmen de olmasına rağmen üstlerinde montları yok, giydirilmiyor. Son günlerde akşam üstleri serin oluyor. Sınıfta kaç kişi hasta oldu bu sebepten. Benim çocuğum da 1 haftadır öksürüyor kuru kuru. İyice sinir olmaya başladım.

Ben de çocuk gelişimi mezunuyum az çok zorluklarını biliyorum bu mesleğin. Ama şöyle bir bakınca zaten son 1 saat park, yarım saat yemek. Ee 4 saatin 1.5 saati boş geçiyor. Bazen TV'den de çizgi film açılıyor. Yani yaklaşık 2 saat yok 4 saatlik derste. Bir de erken alınma konusu eklenince bana bir geldiler hele ki montsuz parkta oyun vs vs.

Tamam devlet okulu ama öğretmenin her şeye bir şey demesi, çocuklardan da hep şikayet etmesi vs alıp özele mı versem? Normal mi bu durum sizce????
1. Konu çocuğu alma saati öğretmen haklı.

2. Konu 2 çocuk annesi olarak söyleyim gerçi siz c. Gelişimi okuyan biri olarak daha iyi bilirsiniz. Şu anki havalarda oyun oynayan çocuğun mont giymesi daha çok hasta olma sebebi olur. Ki çocuklar soğuktan değil mikrop yüzünden hasta oluyor. Ana sınıfında çocuk ne kadar hasta olur ve gereksiz ilaç kullanmadan atlatırsa ilk okula çelik gibi bünye ile başlar.

Biraz rahatlayın. İyiliğiniz için söylüyorum. Okulda herşey yolunda gibi anlattıklarıniza göre

Ben çocuk gelişimi mezunuyum, hem devlette hem özelde görev aldım valla ben de görmedim sadece boya yaptıranı, nöbetçi öğretmen olmayanı 🙃 peki sadece şunu söyleyebilirim 1 aydır tüm malzemeler hiç açılmadan duruyor bir şekilde oğlumun dolabını görme fırsatım oldu.

Ben sadece tüm okullarda durum aynı mı güncel durumlar nedir diye açtım. Ayrıca buraya gerekli yerlere şikayet etmeden konu açmak yasak mı? Yani forumda böyle bir kural var da ben mi bilmiyorum acaba?
Konuyu açın tabi ki ama diyorum ki sonuç alamazsınız. Yani söyleseniz belki de diyecek ki geçen seneden kalan ortak malzemeler vardı onları kullanıyoruz. Ya da saat için her sınıfa bir çıkış saati verildi ondan böyle böyle vs vs.

Back
X