• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anasınıfı sorunu

Ben devlet okulunda öğretmenlik yaptığım zaman çıkış saati 17 ise 17.30a kadar duruyordum çünkü genelde geç kalan veliler oluyordu,çocuk kendini kötü hissetmesin diye oyun oynuyorduk beklerken. Mesaisi bitince gitme hakkı ama insan bırakıp gidemiyor,nasıl bırakacaksın el kadar evlat gözünün içine bakıyor gözünde binbir endişeyle. Çok zorda kaldığım zamanlar oluyordu mesela o zamanda nöbetçi öğretmene teslim edip idareye bildiriyorum tabi önce veliyi arayıp. İdare yarım saat fazladan bekledin diye madalya takmıyor ama bir çocuğun güvenini kazanıyorsun,yetmez mi ki🥳

Peki ya evde sizi bekleyen cocugunuz varsa? :)

Bu dediğinizi bekar, belki evli ama çocuksuz öğretmen yapabilir inanın yapar da..

Ama kendi yavrusu evde onu beklerken, belki ağlayarak geçireceği fazladan her dk kıymetlidir.
Evet söylerken 1 dk ama o 1 dk nin kıymetini gelin bana sorun mesela.. :)

Her veli 3-5 dk geç gelse isin icinden çıkılmaz. Ana sınıfı öğrencisi velisi tam çıkış vakti bile değil vaktinden bir beş dk evvel okul kapısında hazir beklemeli aslında.

Mont konusuna gelirsek artik serinledi bahçeye Çikmasalar daha doğru zaten. Yüksek ihtimal son iyi havaları değerlendiriyorlar. Cocuklar acik havayı o kadar seviyor ki. En yorucu ders bahçede bence öğretmen için ama cocuklar soğuk falan görmüyor.

Peki ya evde sizi bekleyen cocugunuz varsa? :)

Bu dediğinizi bekar, belki evli ama çocuksuz öğretmen yapabilir inanın yapar da..

Ama kendi yavrusu evde onu beklerken, belki ağlayarak geçireceği fazladan her dk kıymetlidir.
Evet söylerken 1 dk ama o 1 dk nin kıymetini gelin bana sorun mesela.. :)

Her veli 3-5 dk geç gelse isin icinden çıkılmaz. Ana sınıfı öğrencisi velisi tam çıkış vakti bile değil vaktinden bir beş dk evvel okul kapısında hazir beklemeli aslında.

Mont konusuna gelirsek artik serinledi bahçeye Çikmasalar daha doğru zaten. Yüksek ihtimal son iyi havaları değerlendiriyorlar. Cocuklar acik havayı o kadar seviyor ki. En yorucu ders bahçede bence öğretmen için ama cocuklar soğuk falan görmüyor.
Doğru fakat ben o zamanlar bekardim,sorun olmuyordu yani. Her zaman değil nadir olan şeylerdi birde. Daimi geç kalan velilere zaten öğretmenler hatırlatma yapıyor. Meslekte 12yili geride bıraktım öyle seylee gördüm ki inanın çocuğu yarım saat beklemek çerez kalir:KK51:

Doğru fakat ben o zamanlar bekardim,sorun olmuyordu yani. Her zaman değil nadir olan şeylerdi birde. Daimi geç kalan velilere zaten öğretmenler hatırlatma yapıyor. Meslekte 12yili geride bıraktım öyle seylee gördüm ki inanın çocuğu yarım saat beklemek çerez kalir:KK51:

Cocugum yokken ben de bekliyordum hatta velisinin almayı unuttugu cocuklari evine ben götürüyordum yolumun üstü olmadığı halde bile. Ya da onun birlikte okulda bekliyordum. Ana sınıfı bile değil ilkokul benimki ama insan kıyamıyor minicikler.. Velisi düşünsün isini ayarlasın deyip isin icinden çıkan hocalara hayret ediyordum.
Ben cok duygusal bakarım daha doğrusu bakardım..

Ama artık benim de düşünmem gereken evladım var. Evden çıkişım kostur kostur. Okuldan eve yetisme telaşım ayni. Hayati böyle nefes almadan yasamak yeterince zor. Herkes kendi sorumluluğunun bilincinde olsun isini, gücünü ona göre ayarlasin diye düşünmeye başladım. Yorgun anneyken anca bu kadar duygusal olabiliyorum:D

Ve evet çerez kalma kismi..
Katiliyorum :)

Ben anlatamıyorum sanırım. Benim derdim geç kalırsam beni beklesin değil. Çıkış saati 5. Öğretmen 5e çeyrek kala herkes çıkmış olsun diyor. Diyelim ki ben 5e 10 kala gittim almaya. Fırça yiyorum. Sorun bu.

Resim boyaması sorun değil. Bütün gün SADECE resim boyaması sorun. Oğlumun anaokulunda bir günü şu. Yarım saat geç giriş. Boyama yapma. Yemek yemek. TV. Park. Erkenden çıkış. Sadece boya yapılıyor sadece sünger Bob boyanıyor 1 aydır he bazen de ayıcık falan. Anlatabildim mi?
Devlet okulunda sınıf öğretmeniyim. Oğlum çalıştığım okulun anasınıfına gidiyor. Bu dönem öğleciyiz. Çıkış saatimiz 18.40 fakstı tüm sınıflar aynı anda çıkınca kargaşa oluyor diye. 1. sınıf ve anasınıfı 18.30, 2. Sınıflar 18.35, 3. sınıflar 18.40 ve biz 4. sınıflar 18.45 de okuldan çıkıyoruz. İdare bu saatlerde kesinlikle Veli ve öğrencilerin okuldan çıkmalarını istiyor. Pandemi sebebiyle bahçede kalabalık oluşmasını engellemek için. Belki sizde de böyle bir uygulama vardır.

Cocugum yokken ben de bekliyordum hatta velisinin almayı unuttugu cocuklari evine ben götürüyordum yolumun üstü olmadığı halde bile. Ya da onun birlikte okulda bekliyordum. Ana sınıfı bile değil ilkokul benimki ama insan kıyamıyor minicikler.. Velisi düşünsün isini ayarlasın deyip isin icinden çıkan hocalara hayret ediyordum.
Ben cok duygusal bakarım daha doğrusu bakardım..

Ama artık benim de düşünmem gereken evladım var. Evden çıkişım kostur kostur. Okuldan eve yetisme telaşım ayni. Hayati böyle nefes almadan yasamak yeterince zor. Herkes kendi sorumluluğunun bilincinde olsun isini, gücünü ona göre ayarlasin diye düşünmeye başladım. Yorgun anneyken anca bu kadar duygusal olabiliyorum:KK70:

Ve evet çerez kalma kismi..
Katiliyorum :)
Ben de bekliyordum insan kiyamiyor ki. Mecbur kalıp nöbetçi öğretmene teslim ettiğim zaman ertesi gün o öğrencinin yüzüne nasıl bakacağını düşünüyordum. Hele bir öğrencim vardı ,ayda 4 kez fix annesi geç kalırdı almaya, o da işinden sebep otobüsü saatliymis,öğretmenim bugün ilk ben cikcam sınıftan derdi,mübarek evlat bunu dediği hergun annesi geç kalırdı ben şimdi onu nasıl bırakıp gideyim ya:KK42: hep o öğrencim aklıma geliyor bu konular açılınca. Çok yorulduysaniz rapor alın Paris hanım ne demek diyen idareciler gördüm ben:sopa::sinirli: o yüzden yarım saat fazla beklemek böyle masum evlatlara değer,gerisini de at çöpe gitsin iste:KK14: evladı olan anneleri tenzih ettiğimi belirteyim:anne::dondurma:

Öğretmenin tam saatinde çıkmak istemesi hakkı. 3-4 dakika da olsa geç kalma lüksünüz yok.
Geçen sene benim kızım da anasınıfına gidiyordu. Çıkış saatine 10-15 dakika kala okulda olmamızı istiyorlardı. Sonuçta bütün çocuklar aynı anda okul kapısından çıkmıyorlar. Tek tek hazırlanıp çıkmaları 15 dakikayı da geçiyordu.
Nerede yaşıyorsunuz bilmem ama bizim buralarda artık gündüz de montsuz çıkılmıyor. O konusa haklısınız.

Merhaba arkadaşlar,
Yavrum 5 yaşında ve anasınıfına başladı. Ama başından beri bazı sorunlar oldu.

Öğretmenin hiçbir şeye tahammülü yok. Mesela geçenlerde zorunlu olarak 3-4 dakika geç kaldım çıkışa öğretmen söylenmeye başladı. Çıkış saatinden 15 dk önce almamız gerekiyormuş. Evim biraz uzakta olduğu için benim evden çıkıştan yarım saat önce çıkmam demek oluyor bu. Hadi ona neyse...

Dersin son 1 saatini bahçedeki parkta geçiriyor çocuklar. Yardımcı öğretmen de olmasına rağmen üstlerinde montları yok, giydirilmiyor. Son günlerde akşam üstleri serin oluyor. Sınıfta kaç kişi hasta oldu bu sebepten. Benim çocuğum da 1 haftadır öksürüyor kuru kuru. İyice sinir olmaya başladım.

Ben de çocuk gelişimi mezunuyum az çok zorluklarını biliyorum bu mesleğin. Ama şöyle bir bakınca zaten son 1 saat park, yarım saat yemek. Ee 4 saatin 1.5 saati boş geçiyor. Bazen TV'den de çizgi film açılıyor. Yani yaklaşık 2 saat yok 4 saatlik derste. Bir de erken alınma konusu eklenince bana bir geldiler hele ki montsuz parkta oyun vs vs.

Tamam devlet okulu ama öğretmenin her şeye bir şey demesi, çocuklardan da hep şikayet etmesi vs alıp özele mı versem? Normal mi bu durum sizce????
Ben de okul öncesi öğretmeniyim devlette. Kaçta getirip kaçta alıyorsunuz?

Pandemiden dolayı, milli eğitim bahçe etkinliklerine ağırlık verilmesini sık sık çocukların hava almaya çıkarılmasını istemekte. Çocuğunuza terlediğinde inceltmesini, üşüdüğünde üstüne kalın şeyler giyebileceğini söyleyin, kendi ayarlayablcek yaşta. Ayrıca hiç bi öğretmen özellkle giydirmemezlik yapmaz bazen çocuk giymicem diye diretir, öğretmen de zorlamaz. Devlet okulunda saati dolan öğretmen durmaz, aralıksız eğitim yapıyolar. 5 dk daha dursa nolur ki diyosunuz o 5 dk da çocuğa bişe olsa sorumlusu kim acaba?öğretmen, Özbakımla ilgli biçok konuda yaş dÜzeyinden beklenen davranışlara göre hareket eder, örneğin ayakkabsını giydirmez( giydirmemeli de) istisnai durumlar hariç. Bunların her biri çocuğu aslında hayata hazırlar, yok benim çocuğumun arkasını toplasınlar yarım saat geçte alabileyim diyosanız buyrun özel okullara. Ondan sonra salınsın etrafta prensler prensesler..

Mesaisi bitmiyor, okulda öğrencilerin ders süresi bitiyor.
Ayrımı iyi yapalım lütfen, bir öğretmenin mesaisi ne zaman 40 ar dklık sürelerden ibaret olmuş, hayatımda duymadım böyle bir şey.
Kendi öğrenciliğim dahil her öğretmen öğrencilerden en az 20 30 dk önce okulda olur ve okul dağılınca ki bu süre yine en az yarım saati bulur bazen daha da uzar, o zaman ayrılırlar.
Öğretmen mesaisi 8-5 değildir. Öğretmen mesaisi saat üzerinden hesaplanır hanımefendi. Çalışma yönetmeliğinde böyle yazmaktadır. Ayrıca bunla ilgili Danıştayın kararı da var. Bakın aşağıya ekliyorum , ayrıca belli başlı bölümler hariç (özel eğitim, rehberlik danışmanlık, okul öncesi gibi) teneffüs vs gibi saatlerde okul idaresi tarafından belirlenen nöbetçi öğretmen öğrenciden sorumludur. Okul öncesinde ise öğretmen okul çıkış saatinde öğrencileri teslim eder geç kalan veliyi bekleme zorunluluğu yoktur bunu nöbetçi öğretmen, idareci ya da görevlendirilmiş ücretli personel yapar. Öğretmenin mesaisi okul ders süresi bitince biter.

Öğretmenlerin mesai süreleri, Ders Ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Bakanlar kurulu kararında yer alan aylık ve zorunlu ek ders karşılığı girmek zorunda oldukları ders saati sayıları ve ilgi yönetmeliğine göre belirlenen bir ders saati süresi ve aralardaki teneffüs sürelerinden oluşmaktadır.​

Tüm cevaplarınıza bayıldım.Yapılması gerekenleri o kadar güzel ifade etmişsiniz ki... Öğrenci ve veliler sizin gibi öğretmenleri olduğu için çok ama çok şanslı. İnşallah benim çocuklarım da hayatları boyunca sizin gibi vizyonu geniş, işini hakkıyla yapan öğretmenlere denk gelir. 🙏👋
Değerli sözleriniz için teşekkür ederim. Sanırım vicdan ve sindirme meselesi. Aksini mümkün değil yapamam. Yanlis algi ve suregiden olumsuzlukların önünü kesebilmek, yönünü değiştirebilmek için elimden gelenin fazlasini yapmaya çalışıyorum. Dilerim her açıdan farklı noktalara gelebiliriz. Milim milim de olsa ilerledigimizden suphem yok, ancak cok yipratici oldugu da baska bir gerçek. Sevgiler 🙏🌺

Pandemiden dolayı, milli eğitim bahçe etkinliklerine ağırlık verilmesini sık sık çocukların hava almaya çıkarılmasını istemekte. Çocuğunuza terlediğinde inceltmesini, üşüdüğünde üstüne kalın şeyler giyebileceğini söyleyin, kendi ayarlayablcek yaşta. Ayrıca hiç bi öğretmen özellkle giydirmemezlik yapmaz bazen çocuk giymicem diye diretir, öğretmen de zorlamaz. Devlet okulunda saati dolan öğretmen durmaz, aralıksız eğitim yapıyolar. 5 dk daha dursa nolur ki diyosunuz o 5 dk da çocuğa bişe olsa sorumlusu kim acaba?öğretmen, Özbakımla ilgli biçok konuda yaş dÜzeyinden beklenen davranışlara göre hareket eder, örneğin ayakkabsını giydirmez( giydirmemeli de) istisnai durumlar hariç. Bunların her biri çocuğu aslında hayata hazırlar, yok benim çocuğumun arkasını toplasınlar yarım saat geçte alabileyim diyosanız buyrun özel okullara. Ondan sonra salınsın etrafta prensler prensesler..

5 Dakika geç çıksa nolur diye nerde dedim?

Öğretmen çıkışa 15 dakika kala alın diyor. Çıkışa 10 dakika KALA almak sorun oluyor azar işitiyoruz. Bunu diyorum.

Öğretmenin umru değil mont falan. Hiçbir çocukta yok. Çoğu çocuk bu sebepten hasta.

Parkı gören çocuğa evde sabaha kadar tembihle anlamıyor o anda. Ben mont ayakkabı giydirilsin demedim. Çocuklar montunuzu giyin dese yeterli benim için. Ben prens istemiyorum. Anaokulunun oğluma bir şeyler katmasını istiyorum sadece. Hakkım bu.

Son düzenleme:
Devlet okulunda sınıf öğretmeniyim. Oğlum çalıştığım okulun anasınıfına gidiyor. Bu dönem öğleciyiz. Çıkış saatimiz 18.40 fakstı tüm sınıflar aynı anda çıkınca kargaşa oluyor diye. 1. sınıf ve anasınıfı 18.30, 2. Sınıflar 18.35, 3. sınıflar 18.40 ve biz 4. sınıflar 18.45 de okuldan çıkıyoruz. İdare bu saatlerde kesinlikle Veli ve öğrencilerin okuldan çıkmalarını istiyor. Pandemi sebebiyle bahçede kalabalık oluşmasını engellemek için. Belki sizde de böyle bir uygulama vardır.

Bizimkiler okuldaki tek sınıf olarak kalıyor. Zaten son 1 saat bahçedeler. Ve her veli gelip alıyor ne zaman alırsa. Kalabalık yok yani.

İşte alt tarafi anasinıfı. Madem çocuk gelişimi mezunu olarak bu kadar bilgili oldugunuzu duşünuyorsunuz. Okulda ayicık boyasın siz de evde istediğiniz egitimi verin

Evet anasınıfı. Yani çocuklarımızın okulla ilk tanıştığı yer. Eğitim hayatlarına adım attıkları yer.

Tamam oğlum sadece ayıcık boyamaya gitsin. Yeter ki okul haklı çıksın.

Bence siz gayet net bir şekilde ne istediğinizi anlatıyorsunuz. Ben burada siz kendinizi bu kadar çok anlattıkça ısrarla anlamayanlara, sürekli " ben çocuğuma tembih ediyorum, erken alsanız ne olur, siz öğretin, siz yapın" diyenleri anlayamıyorum ve inanmıyorum. Size yapılan muamele onlara yapılsa en başta onlar kıyameti koparır.

Rotasyona tabi olduğum için sürekli gezmek zorunda okduğumdan ve kızım 2 yaşından beri anaokullarında okuduğundan o kadar farklı öğretmen profili tanıdım ki...Şahit olduğum şeylerden sonra maalesef bu eğitim sistemine güvenmediğim için kızımın tüm eğitim öğretim ihtiyacanı kendim karşıladım. Kızım 1.sınıfın ikinci dönemindeyken doğu görevime gitmek zorunda kaldım. Oradaki ilkokulda sınıflar 10 kişiydi. İçimden özel okulda bile böyle sınıf mevcudu yoktur diye sevinirken, o naif, tatlı mı tatlı görünen ilkokul öğretmeninin kızım haricindeki diğer çocukları sürekli dövdüğünü, hakaretler ettiğini söylüyordu kızım. İlk başta inanmak istemedim ama kızım ilk kez böyle şeyler anlatıyordu.Bir veli çocuğuna darp raporu almıştı. Kızım da öğretmenin o çocuğu dövdüğünü gördüğünü söylüyordu. Veliye diğer hiç bir veli destek olmadı. Yalnızca ben kızımın anlattıkları doğrultusunda ifade verdim. Ama tabi diğer tüm çocuklar da kızımın anlatımını doğrulamış.Daha sonra öğretmen kızıma psikolojik baskı yapmış. Çocuğum çok etkilendi okula gitmek istemedi ve gitmedi.Bu arada 1.sınıfta Bilsem'i genel yetenek alanından kazanmıştı. Kızım 6 yaşındayken haklının yanında yer alıp dürüst davrandığı için cezalandırıldığını anlamıştı.

Olması gerekenlerin olmaması karşısında açtığınız konuyu farklı yönlere çekenler için söylüyorum ki, madem öyle, veliler çocuklarını sağlıksız beslensin, televizyon izlesin ya da üşüterek hasta olsun bir de üstüne öğretmen kaprisi çeksin diye mi okula göndersin? Yine çocuklara bu muameleyi gösteren öğretmene hepimiz tarafından ödenen vergilerden maaş mı ödensin? Müfredatın uygulanmasını istemeniz, sağlıklı beslenme öğünü ve mevsim şartlarına göre giyinme ile mesai saati sonunda çocuğunuzu alma isteğinizde nasıl bir sorun olabilir. Bir kereye mahsus istem dışı 15 dk geç kaldığınızdaki tavırdan hoşlanmadığınızı beyan etmeniz karşısında sanki kasıtlı olarak hep geç kalma isteğinde bulunmuşsunuz gibi cevap yazanların algısında sorun var bence.

Bu arada ben de bir kamu kurumunda idareceyim. İşini düzgün yapan memur sayısı maalesef ki çok çok az.Hiç bir amir de işini yetiştirmek için 15 dk geç çıkılmasına karışmaz. Hangi idareci çocuğun velisini 15 dk bekledi diye öğretmene kızacak? Bildiğim kadarı ile bu tip durumlar için de nöbetçi öğretmen oluyor zaten. Nöbet tuttuğu için de nöbet ücreti ödeniyor.

Bu nedenlerle bence kasıtlı yorumlara bence artık cevap vermeyin. Kim nasıl istiyorsa öyle anlıyor.

Çok teşekkür ederim gerçekten anlayamadım ben gelen tepkileri... Galiba ya anlatamıyorum ya da farklı bir psikoloji var anlayamadım.

Ne kadar üzücü yazdığınız olaylar. Hakaret, şiddet... İnsan şu kuzulara nasıl kıyabiliyor anlayamadım. Velilerin destek olmaması da inanılır gibi değil. Okulda bizim ilk yılımız ve burda yazılanlara da bakıyorum da veli dünyası çok garipmiş gerçekten. Ne diyeyim...

Evet cevap vermeyeyim diyorum ama öyle cevaplar geliyor ki susamıyorum 🙃

Konu sahibi sabrınıza hayran kaldım.
Israrla saat mevzusunu açıklıyorsunuz.

Şimdi diyelim tapuda işimiz var. Mesai 5te bitiyor. Memurun 16.45 te çıkacağım, en son 16.45te vatandaş alınsın deme hakkı var mı? Varsa bilmiyor olabilirim.

Peki öğretmene bu konuda nasıl hak verdi üyeler ben anlamadım.
5te biten ders için 16.45te alın demiş öğretmen. Ne hakla?

Valla sabrım taşıyor aslında cevap vermeyeyim diyorum da cevap verilmeyecek gibi değil yazılanlar 🙂

Ben anlayamadım nasıl haklı çıkıyor öğretmen. Sanırım ben öğretmen olarak yazsam hiç bir veli 15 dakika önce almıyor çocuğunu desem yine haksız çıkardım. Mesai çıkışınız 5, ne hakla erken bırakırsınız mesainizi derlerdi bu sefer de :D

Merhaba arkadaşlar,
Yavrum 5 yaşında ve anasınıfına başladı. Ama başından beri bazı sorunlar oldu.

Öğretmenin hiçbir şeye tahammülü yok. Mesela geçenlerde zorunlu olarak 3-4 dakika geç kaldım çıkışa öğretmen söylenmeye başladı. Çıkış saatinden 15 dk önce almamız gerekiyormuş. Evim biraz uzakta olduğu için benim evden çıkıştan yarım saat önce çıkmam demek oluyor bu. Hadi ona neyse...

Dersin son 1 saatini bahçedeki parkta geçiriyor çocuklar. Yardımcı öğretmen de olmasına rağmen üstlerinde montları yok, giydirilmiyor. Son günlerde akşam üstleri serin oluyor. Sınıfta kaç kişi hasta oldu bu sebepten. Benim çocuğum da 1 haftadır öksürüyor kuru kuru. İyice sinir olmaya başladım.

Ben de çocuk gelişimi mezunuyum az çok zorluklarını biliyorum bu mesleğin. Ama şöyle bir bakınca zaten son 1 saat park, yarım saat yemek. Ee 4 saatin 1.5 saati boş geçiyor. Bazen TV'den de çizgi film açılıyor. Yani yaklaşık 2 saat yok 4 saatlik derste. Bir de erken alınma konusu eklenince bana bir geldiler hele ki montsuz parkta oyun vs vs.

Tamam devlet okulu ama öğretmenin her şeye bir şey demesi, çocuklardan da hep şikayet etmesi vs alıp özele mı versem? Normal mi bu durum sizce????
Ben anaokulu ogretmeniyim. Yazdıklarınızı okuyunca ben deliymişim dedim. Ozel sektorde çalışıyorum. Ama devlette de calissam ozelde de ışini layığıyla yapmak diye bisey var. Bikere vicdan meselesi. Bu havada nasil montsuz çıkılır. Ve 5 yaşında ki cocuklar ilkokula hazirlik grubu olurlar. Serbest zaman bukadar cok olmamali. Tv ye hic anlam veremedim. Gerekli kisiler ile görüşün derim. Hala care bulunmazsa maddiyatiniz da iyiyse ozele verebilirsinizm ama her ozel de iyi degil. Devletten daha beter ozeller de var. Iyi arastirmak lazim.

Benim kızım da devlet anaokulunda, sınıflar 15 kişi ve okul açıldığından beri yapılan etkinlikleri sayamam bile. Karagöz-Hacivat gösterimi ile gölge oyunu ile tanıştılar,yerel bir grubun bir konseri,animasyon ekibi geldi vs vs. Ödevlerden anladığım kadarıyla akademik çalışmalar da yaptırılıyor,kesme,çizgi çalışması,bu hafta 2 rakamını çalışmışlar mesela.Özel günlere özel çalışmalar bizde de oldu,hayvanları koruma günü mama paketlemesi gibi.Geçen gün muhabbet kuşu getirmiş öğretmeni sınıfa,renk partisi yapıldı.Öğretmenimiz elinden geldiği kadar video,resim atıyor.Şarkılar,oyunlar öğreniyor ve kızım çok mutlu. Okulumuzun fiziksel imkanları yerinde,konferans salonumuz,yemekhanemiz var yemek veriliyor biz ücretini ödüyoruz ve idare çok çok aktif şekilde çocukların gelişimini farklı açılardan desteklemeye çalışıyorlar. Acaba özele mi versem diye çok düşünmüştüm ama şu an o kadar memnunum ki verdiğim karardan. Demem o ki, iyi devlet okulları da var, biraz da şans sanırım. Bu arada sabahçı kızım,çıkış saati bizde de 15 dk önce,hatta daha erken alsanız da sorun değil demişti öğretmenimiz,etkinlikleri 11 buçuk olmadan tamamlıyorlarmış servisle gelen öğrenciler de olduğu için.Sınıfın temizlenmesi,havalandırılması içinmiş ve bu konuştuğum pek çok devlet okulunda böyleydi. Ben de öğretmen olarak çalıştığım için ders saatlerimin uymama gibi durumu ihtimaline karşılık idare ile konuştum ve geç kalma gibi durumlarımda bizzat ilgileneceklerini söylediler. Bence çok vakit geçmeden anasınıfı değil de bağımsız bir devlet anaokulu araştırıp gidip gezip bilgi alın, kafanıza uyan bir yer bulabilirsiniz umarım

Evet benim de beklentilerim bu yöndeydi sizinki çok iyiymiş. Konuşup bir süre daha bakacağım duruma göre hareket edicez artık. Teşekkürler.

Ben anaokulu ogretmeniyim. Yazdıklarınızı okuyunca ben deliymişim dedim. Ozel sektorde çalışıyorum. Ama devlette de calissam ozelde de ışini layığıyla yapmak diye bisey var. Bikere vicdan meselesi. Bu havada nasil montsuz çıkılır. Ve 5 yaşında ki cocuklar ilkokula hazirlik grubu olurlar. Serbest zaman bukadar cok olmamali. Tv ye hic anlam veremedim. Gerekli kisiler ile görüşün derim. Hala care bulunmazsa maddiyatiniz da iyiyse ozele verebilirsinizm ama her ozel de iyi degil. Devletten daha beter ozeller de var. Iyi arastirmak lazim.

Evet işte ben de böyle düşünüyorum. Kurum değil, öğretmen ve öğretmenin mesleğine bakışı önemli benim için. Bu mantıkla devlete verdim. Pazartesi konuşacağım kafamdaki her şeyi ve yine düzelmezse başka bir yer bakacağım.

Hala saat için açıklama yapmaya çalışmanız cok garip bana göre, saat söylenmiş, saatinde orada olun işte.
Yemek konusu bizde de hep hamur işi gibi, anasınıfındaki yemek ana öğün değil bir ara yemek gibi düşünün. Orada çocuklar beslenmesini falan kendi çıkarıyor , kendi topluyorlar, çorba vb. şeyler zor olur, ev ortamı değilki peşinden biri koşturup yedirsin. Siz beğenmiyorsanız öğlen gitmeden ne istiyorsanız yedirin, beslenmesini de koyun yanına yerse yer yemezse yemez. Öğretmenin hazırladığı menüde benim kızımın yemediği çok şey var, hiç sorun etmek aklıma gelmedi.
Mont olayına gelince benim kız bıraksam kısa kolla gitmek istiyor, bizim park falan yok çok kısıtlı imkanlar, olsaydı da çoçuguma soylerdim çıkarken montunu giy ya da öğretmenine rica et diye. Yine tutup öğretmeni suçlamak aklıma gelmezdi gerçekten.
Ben eşyalarına da bakmıyorum kullanmış kullanmamış mı diye , ki ben aynı okulun branş öğretmeniyim daha hiç sınıfına girmedim kızımın, diğer velilerde girmiyor çünkü..
Gerçekten iyiliğiniz için söylüyorum bu şekilde sadece kendi kendinizi yer bitirirsiniz, yemektir monttur. Siz saatinde gidin, etkinlik için de biraz gözlemleyin, hoşunuza gitmiyorsa alın..

Anladım. Siz her şeyi bilen annesiniz, her şeyi layıkıyla yapmışsınız. Tebrikler...

Back
X