- 3 Eylül 2012
- 21.905
- 57.904
- 798
Ben devlet okulunda öğretmenlik yaptığım zaman çıkış saati 17 ise 17.30a kadar duruyordum çünkü genelde geç kalan veliler oluyordu,çocuk kendini kötü hissetmesin diye oyun oynuyorduk beklerken. Mesaisi bitince gitme hakkı ama insan bırakıp gidemiyor,nasıl bırakacaksın el kadar evlat gözünün içine bakıyor gözünde binbir endişeyle. Çok zorda kaldığım zamanlar oluyordu mesela o zamanda nöbetçi öğretmene teslim edip idareye bildiriyorum tabi önce veliyi arayıp. İdare yarım saat fazladan bekledin diye madalya takmıyor ama bir çocuğun güvenini kazanıyorsun,yetmez mi ki![]()
Peki ya evde sizi bekleyen cocugunuz varsa? :)
Bu dediğinizi bekar, belki evli ama çocuksuz öğretmen yapabilir inanın yapar da..
Ama kendi yavrusu evde onu beklerken, belki ağlayarak geçireceği fazladan her dk kıymetlidir.
Evet söylerken 1 dk ama o 1 dk nin kıymetini gelin bana sorun mesela.. :)
Her veli 3-5 dk geç gelse isin icinden çıkılmaz. Ana sınıfı öğrencisi velisi tam çıkış vakti bile değil vaktinden bir beş dk evvel okul kapısında hazir beklemeli aslında.
Mont konusuna gelirsek artik serinledi bahçeye Çikmasalar daha doğru zaten. Yüksek ihtimal son iyi havaları değerlendiriyorlar. Cocuklar acik havayı o kadar seviyor ki. En yorucu ders bahçede bence öğretmen için ama cocuklar soğuk falan görmüyor.