Bugün biraz içimi dökmek istiyorum.
Yaşça benden 2 yaş küçük bir kız kardeşim var o da benim gibi kiloludur .Ama sevimliliği her zaman kendisini ve güzelliği onu benden bir adım önde tutmuştur .Özgüveni sağlam ,insan ilişkileri kuvvetli bir kızdır .Gelin görün ki ben onun tam tersine özgüvenini kaybetmiş ,hayattan beklentilerini yitirmiş bir kızdım .Kendi dünyamda herşeyi kendime kapatmış öylece kısılıp kalmıştım .Her yaz benim için aynı geçerdi .Ya yaz boyunca çalışır ya da evde kapalı elbiselerle pişerdim .Hatta bir yaz oturduğum koltukta bile beni afakanlar basardı .Keşke dememeye uzun zaman önce kendime söz vermiştim .O yüzden bunları yazarken keşkelerim olmamasına dikkat edeceğim çünkü geçmişe dair çok fazla pişmanlığım var kendimle ilgili .Dediğim gibi yazlar benim için aynı sıradan boğucu sıkıcı ve daha kötü ne varsa hepsini ifade ediyordu .İnsan sanırım bir işe başlarken önce inanmalı yapabileceğine ve başarabileceğine inanmalı .Ben inanmadığım için hiçbir zaman böyle uzun süreli bir girişimim olmamıştı .Ta ki hayatımdaki bir yaza kadar .O yaz yine okulların tatil olması sebebiyle bir yerde çalışıyordum ve bu işe yürüyerek gidiyordum .Gün içerisinde hem çok çalışıp hem de eve gidiş-geliş yürüyerek olunca işten ayrıldıktan sonra tartıya çıktım o 2 ayda 5 kilo vermişim .İnanılmaz şaşırmış ve mutlu olmuştum .Çünkü bende kilo verebiliyordum .Hem de akşamları tıka basa yememe rağmen kilo vermiştim .Bunlar benim diyet serüvenimi oluşturmamda ufak tefek ayrıntılardı .O zamanlar zayıflamanın tamamen aç kalmak olduğunu beynime öylesine yerleştirmiştim ki .Madem aç kalamıyorum o zaman bu durumu kabul etmeliyim gibi bir algı oluşturmuştum .
Ama hep içimden bir gün ben de zayıf olacağım ve istediğim her şeyi yapacağım hayali hiçbir zaman eksik olmadı .Bunun nedeni sanrım sihirli bir deneğin bana dokunup hayalimin gerçekleştireceğine dair olan inancımdı .(Ne saçma)
Aslında bir çoğumuz bunu bekledi algılarımız hep bu yöndeydi. Beynimiz de hep buna inanmaktaydı .
Kendini olduğun gibi kabul etmelisin .Kendini sevmelisin .Kendine güvenmelisin .Kendine inanmalısın .İşte tüm bu oluşturulan düşünceler yaklaşık bir 30 kilo ağırlığın altında eziliyorlar .Ve sizden geriye hiç bir şey kalmıyor .
3 gündür düzenli olarak yürüttüğüm bir kardiyo çalışmam var .Yürüyüşlere çıkmadığım zamanlarda inanılmaz bir efor sarfetmeme neden olur ve bundan çok zevk alıyorum .Bu kardiyoyu yaptıktan sonra 24 saat boyunca kalori yakımına devam ediyor .20 dk da kalp ritminizi yükseltip düşürerek vücudu şaşırtıp yağ yakmayı sağlıyor .Ter içerisinde kalıyorsunuz ve aynı zamanda kondisyonunuz da zamanla artıyor .İlk güne göre hareketleri daha rahat hatta fazlasıyla yapabiliyorum .Yürüyüşten çok daha eğlenceli .Kısa sürede fazla ve uzun süreli kalori yakmak için yapılıyor .Vücudumda da değişimi hissedebiliyorum .Bu sabah yaptığım kardiyoda karnımın yanmaya başladığını hissettim .İlk kez böyle hissettim ve çokta hoşuma gitti
2 adet haşlanmış yumurta içine maydanoz , 1 çk zeytinyağı ve pulbiber ile hazırladığımı kahvaltımsı yemek
1 domates
1 salatalık
1 dilim etimek
1 kk peynir
Şekersiz sade nescafe
DİYET YAPARKEN KENDİNİZE EZİYET ETMEYİN .ÇÜNKÜ BU ERKEN PES ETMENİZE NEDEN OLUR .
2 haşlanmış yumurta ,1 çk zeytinyağı yarım soğan ve biraz baharatla kavrulmuş yemek (tamamen spontane oldu biraz değişiklik olsun )
1 kk peynir
4 ince dilim piliç jambon
1 dilim etimek
Kahve :)
Simdi asil konuya gelelim en son bundan 4 hafta once tartildim ve o zaman 82.9 cikmistim .Henuz 1 hafta diyet yapmama ragmen bu kiloya 85 ten düştüm. O yuzden ben o haftayi da dahil ediyorum ve 85 ten itibaren sayiyorum.Su an tok karnina tartildim ama belirgin bir fark var o yuzden paylasicam .Baslangic kilom 85
5 hafta sonra ki kilom ise 78.4 artik cok daha iyiyim .Cunku karsiligimi fazla fazla aldim .Bundan sonrasi icinde ayni sekilde aylik seklinde tartilicam .Durmak yok daha verilecek cok kilo var .Bu arada o borekte bugunun odulu gibi birsey oldu
Şu sıralar vücudu yenilemek için iyi bir detoks düşünüyorum .Ağır ise birkaç gün olabilir .Henüz kendime göre bir tane bulamadım .Onun dışında bu ayın sonuna kadar ki hedefim (detox yaparsam ki eğer 68) 72 yani yaklaşık 6,5 kilo kadar .Bu kadar büyük hedef koymamın nedeni boyuma göre kilom oldukça fazla dolayısıyla hiç bozmadan yapacağım diyet kiloların daha fazla gitmesine neden olabilir .Pekala 73 ü de kabul ediyorum İlk aylar çok fazla kilo veriliyor bende bunu fırsata çevirmek istiyorum diğer aylar için 3-4 kilo olabilir
Sanırım artık bazı şeylerin değişmesi lazım kendime göre bir plan yaptım o yüzden eğer ki işler istediğim gibi giderse mayıs sonu gibi ideal kiloma kavuşacağım inş.Bu saatten sonra bu yol bana o kadar uzak görünmüyor .Çünkü asıl meselenin yalnızca başlamak olduğunu kavramış durumdayım .Düşünsenize mayıs diyorum ama bir şekilde zaman geçiyor ve bunu zamanı doldurmak sizin elinizde .Ne mayıslar geçti boş boş her bir seneyi geri bıraktık bu sefer yapıcam diye diye hep sonu hüsran oldu .Bu mayısı kaçırmayalım bu sefer değil mi ?Aslında bir bakmışsın mayıs tan çok önce bile hayata gözlerini yeniden açarsın zaman gösterecek .Bu kadar gaza gelmişken bir kardio yapmadan olmaz sanırım .Bugün aksatıcaktım ama bunları yazarken hayallerim renkledi içime bir canlılık geldi Çok güzel bir duygu .
Kendim için bir çizelge yaptım .O yüzden bitiş Mayıs ayı diye düşünüyorum .
Benim ideal kilom boyuma göre 49 görünüyor .Ama 49 kilo da çok zayıf bence ve ben 55 olsam dahi fit bir vücuda sahip olmak istiyorum .Çünkü zayıflık fitlik anlamına gelmiyor .O yüzden ben idealimi 53-55 gibi bir değer gibi görüyorum .Daha altına da inersem yok demem tabii
Aralığın sonuna kadar 72-73 olmayı planlıyorum .Sonrası için
31 Ocak : 4 kg
28 Şubat :4 kg
31 Mart :4 kg
30 Nisan :4 kg
31 Mayıs :4 kg
şeklinde olmalı diye düşünüyorum hadi rastgele bakalım .Ben aylık tartılıyorum .Hem daha fazla motive ediyor .Hem de uzun süreli diyetimi uygulamama yardımcı oluyor . Bu ayın sonuna kadar görüşmek üzere :)