Anemonia'nın diyet günlüğü

merhaba canım senin sayfanı daha önce nasıl fark etmemişim bilemiyorum.. bütün yazdıklarını okudum.. kendini güzel ifade etmişsin.. .. yazdıklarında ben de kendimden şeyler buldum.. ortak noktalarımız (her kilolu insan gibi) çok fazla.. ben senin aldıgın kiloları verip istedigin kiloya inecegine inanıyorum.. kilo alsan da pes etmemiş olman,tekrardan burda olman bunun en büyük göstergesi.. burdaysak zayıflamayı istiyoruz ve buna inanıyoruz demektir.. ve biz bunu başarırız..

Merhaba :)

Yaklaşık 3 hafta oldu diyet yapmaya başlayalı .Aslında o kadar kiloyu geri aldıktan sonra nasıl tekrar yapabilirim diye kara kara düşünüyordum .Çünkü gerçekten kendimi inanılmaz kötü hissetmiştim ve önceden yaptığım gibi yine bu siteyi okumaya başladım .İnsanların uğraş ve çabalarını gördükçe tekrar hırslanmaya ve azimli olmaya karar verdim .Sürekli kendimi kötü hissettiğimde diyet günlüklerini okuyup motive olurum .Sanırım bu günlükler arasında sizin ki de var .Bu yüzden inanıyorum ve bu yolda inanan insanları gördükçe pes etmemeye karar veriyorum .Beynime bu sefer son artık ideal kilomu görmeden bırakmayacağım mesajını verdim ve o da iyiden iyiye bu durumu kabullendi . Sizler devam ettikçe ben de varım ve haklısın inancımızla üstesinden geleceğiz .

Sabah 0,5 lt limonlu su

Kahvaltı

2 yumurtalı dereotlu ve peynirli omlet
2 adet salatalık
1 dilim tam buğday ekmeği

Tüm gün karbonatlı 1,5 lt su

Akşam için bir planım yok .Zaten öğlen yediklerim akşamı çıkarmama da yetiyor .Bu arada bu karbonatlı su gerçekten bana iyi geldi bağırsaklarım inanılmaz güzel çalışıyor .Normalde bu süreç kabız olmayı da beraberinde getirir ama Allah a şükür herhangi bir kabızlık durumu yaşamadım .Kendimi iyi hissediyorum bu bağlamda .Tadı biraz farklı yapsa da suyu bence içmeye değer .Tartıya çıkmak için bir 3 haftam daha var .Bu sürede ne kadar kilo vereceğimi inanılmaz merak ediyorum .

Merhaba

öğlen
4 kaşık ıspanak
8 dilim jambon
2 serçe parmağı kalınlığı ve ufaklığında kadar grissini

Akşam menüm :)

2 kaşık yeşil fasulye
2 kepçe yayla çorbası (İçinde buğday taneleri vardı toplasan 1 kaşık o yüzden bulguru 2 kaşıkla sınırladım )
2 kaşık bulgur
3 kaşık yoğurt
Güzel ve doyurucu bir akşam yemeği oldu .Ama kendimi doymuş hissedince fazla mı yedim diye geçirmiyor değilim .Yediğim şeylerin zararlı olmadığını ve kilo vermede yardımcı olduğunu biliyorum .Ama ona rağmen hani önceki yeme düzenimizde tıka basa herşeyden yiyipte mideye bir ağırlık çöktürdüğümüz zamanlar var ya işte bu bana onu hatırlatıyor ve rahatsız ediyor .

Bugün bol bol da karbonatlı suyumdan içtim ve öğlen 2 saatte 7 km kadar yürüyerek 600 cal yaktım .

Günaydın

Kalkar kalkmaz 1 bardak limonlu su

Kahvaltı :)

1 adet haşlanmış yumurta
1 dilim kızarmış tam buğday ekmeği
1 adet ufak salatalık
1 avuç maydanoz
biraz peynir
6 adet yeşil zeytin
sade ve şekersiz nescafe

Bu arada dün akşam 1 bardak sütlü şekersiz nescafe içmiştim.Artık sütlü içmeyi bırakacağım ve sade içmeye başlayacağım onun tadı da gerçekten çok güzelmiş.Ayrıca 30 dk egzersiz yaptım .Video kanallarında fitness için güzel 1-2 saatlik motivasyon müzikleri var onları dinleyerek harketler yaptım ve oldukça da terledim .İlla dışarı çıkmamız gerekmiyor .Güzel oldu

Ara
5 adet serçe parmağı kadar grissini
3 ince dilim jambon

Öğlen
4 kaşık yeşil fasulye
2 kaşık yoğurt
2 kaşık bulgur pilavı
2 kaşık karnıbahar yemeği

akşam

8 kaşık karnabahar yemeği
3 kaşık yoğurt

Günaydın :)
Sabah kalkınca 0,5 lt limonlu su

Kahvaltı

2 haşlanmış yumurta
1 kk peynir
1 dilim kırzamış tam buğday ekmeği
6 tane yeşil zeytin
bir avuç maydanoz
2 ince dilim piliç salam
Şekersiz sade nescafe

Bugün hava oldukça kapalı bakalım ruh halime nasıl yansıyacak bu şimdiden içimde kararmaya başladı ya neyse

iyi akşamlar :)

Öğlen

5 adet minik grissini (serçe parmağı kalınlığında ve büyüklüğünde )
3 dilim piliç jambon
2 adet mandalina

Akşam

2 kaşık patatesli kıymalı bezelye
2 kaşık kaşık pırasa
çok az salata (yağlıydı abartmadım.)

Bugün 4-5 bardak sade şekersiz nescafe içtim tamamen sıkıntıdan .İyi geliyor bana .Bu arada evde kendi kendime antreman yapıyorum takıyorum kulaklığımı koşma hareketleri egzersizler müzik eşliğinde coşuyorum .Bu hafta 4. haftam .haftaya vizelerim başlayacak ve 2 hafta sürecek bende 25 i gibi tartılmayı düşünüyorum .5 haftada ne kadar verdim inanılmaz merak ediyorum .Şu anda elbiselerim bol gelmeye bile başladı .Özellikle pantolonlarım .Göbek bölgemde zaten mide küçüldüğünden çok belirgin bir inme var .

Onun dışında dersler konusunda biraz moralim bozuk olduğu için bunu diyetime yansıtmamaya çalışıyorum .Yani moral bozup çareyi yemek yemekte bulmuyorum .Ama eğer 75 i görürsem tartıldığımda hiç kaçamak yapmamamın ödülü olarak birşeyler düşünebilirim.Dediğim gibi daha öncesinde verdiğim kiloların uzun vadede gerçekleşmesi tamamen bnim haftada birkaç gün süren hatta o haftayı kapsıyacak kadar süren ödül anlayışımdı .Şimdi ise öyle bir niyetim yok .Yalnız kendimi şartlandırdığım için oldu ki istediğim kiloyu verirsem kendime bir iyilik yapmayı düşünüyorum .Bu herhangi birşey de olabilir illa yemek olması gerekmiyor .Bu sefer vazgeçmicem hayır hayır vazgeçmicem .Kelimelerin gücüne inandığım için bunu defalarca tekrarlayabilirim .Vazgeçmicem...

Bugün havalarda oldukça bozuk ve kasvetliydi .Tabii bu durum bana da yansıdı .Güneş görmeyince artık ruhum bunalmaya başlıyor .Halbuki ben değil miydim ölümüne yemek yerken havanın bu kadar kasvetli oluşunu seven ya da kapalı havalarda mutlu olan .Evet bendim .Sanırım kilolu olduğum için ruh halim beni buna yönlendiriyordu.Bir yere gitmemek eve tıkılıp kalmak .Kalın ve bol bol giyinmek . Zayıf insanların güneşli havaları neden bu kadar çok sevdiğini şimdi daha iyi anlıyorum .Galiba artık ben de sevmeye başladım .Hatta seviyorum

Şunu da eklemeden geçmeyeyim şu karbonatlı su her ne kadar tadını beğenmesem de kabızlığa inanılmaz etkisi var

Sabah kalkınca 0.5 lt limonlu su

Kahvaltım

1 adet haşlanmış yumurta
biraz peynir
2 küçük salatalık
1 orta boy domates
bolca maydanoz ve roka

Öğlen

limonlu lifli form bisküvisi

Akşam

1 ,5 baget 2 kaşık sebze ile
1 tabak yağsız salata
2 kaşık az yağ koyduğumu salçalı makarna
2 kaşık yoğurt

Şimdi de çay içiyorum .

Bu arada unutmadan bugün yaptığım doğruları ve yanlışları da eklemek istiyorum .Bugün aceleyle çıktığım için evden Öğlen yemeğimi kaçırdım .Bu yüzden de form bisküvisiyle geçiştirdim .

Akşam ise arkadaşım vardı ve onunla beraber 1 tane sigara böreği yarım un kurabiyesi yedim .Bugün böyle geçti bunlar yanlışlarım.

Bir daha yapmamaya çalışacağım zaten ortamım o kadar müsait ki .Beni hırslandıran ve kamçılayan bir yığın insan var .İyi ki varlar yoksa ben çoktan pes edip kabuğuma çekilmiştim .Onlar olmasa ben içimdeki canavarı nasıl açığa çıkarırım .Onlara vereceğim en büyük ceza benim pes etmiyor oluşum daha bir hırsla yeniden birşeylere başlıyor oluşum eminim onlara en iyi cevabı verecektir.Evet doğru anladınız bugün bayağı bir doluyum .Çareyi yemek yemekte aramıyorum .Böyle şeyleri düşünmemem gerekiyor kendime yazık ediyorum bunu da biliyorum .Zaman herşeyin ilacı ve ben o zamanı bekliyorum .

Kahvaltı

3 ince dilim jambon
2 küçük salatalık
1 adet biber
biraz peynir
şekersiz sade kahve .

Zaman ne de çabuk geçiyor günlüğüm 1 ay olmak üzere ve ben bu yola tekrar baş koyarken nasıl geçecek bu zaman da giysilerim bana bol gelecek nasıl yapacağım diye söyleniyordum .Ama gel gör ki şu an olduğum noktaya ne kadar da çabuk ve bıkmadan geldim .Bugün günlerden perşembe haftaya başlarken acaba bu haftayı da çıkarabilecek miyim dedim kendime .Neredeyse hafta bitiyor.Derslere gir çık günün nasıl bittiğini anlamıyorsun bile bitiyor her şey bitiyor .Bu kilolarda bitecek inş.Herşeyin bir kolay yolu bulunabiliyor .Şu an bulunduğumuz zamanı iyi değerlendirirsek çok değil belki bir kaç ay sonra çok daha mutlu insanlar olacağız .

Öğlen
5tane serçe parmağı kadar küçük grissini
biraz peynir
1 adet biber
4 dilim piliç jambon

akşam

Biraz önce eve geldim ve gün boyu birkaç form bisküvisi yedim

2 parça haşlanmış tavuk
2 kaşık sebze
4 kaşık yoğurt
3 kaşık makarna

şimdi de şekersiz ve sütsüz kahvemi içiyorum :)

Sabah kalkar kalkmaz limonlu su .

Kahvaltı

2 yumurta ve dereotundan oluşan omlet
1 kk peynir
1 tane biber
1 küçük domates
1 adet salatalık
5-6 yaprak roka

Sade ve şekersiz nescafe

Son düzenleme:
Öğlen
4 dilim piliç jambon
5 adet minik grissini

Akşam

1 kase kuskuslu çorba
3 kaşık mantar sote
yoğurt

Gün içerisinde bol bol karbonatlı su :)

Günaydın

Kahvaltı

1 adet haşlanmış yumurta
1 orta boy domates
1 adet salatalık
bir parça ince dilim peynir
2 adet biber
6-7 yaprak roka

Öğlen

2 kepçe kuskus çorba
3 kaşık tavuklu mantar sote

Ara

2 mandalina
sade şekersiz nescafe

Akşam

2 kepçe mercimek çorbası
3-4 kaşık yeşil fasulye
salata

Oh daha biraz önce 1 saatlik tempolu güzel bir yürüyüş yaptım.Soğuk hava bile durduramadı beni .Demek ki birkaç gündür devam eden üzerimdeki rehaveti ve sıkıntıyı ancak böyle atabiliyormuşum .Bundan sonra böyle spor yapmanın ruha da iyi geldiğini biliyordum ama ben genelde bu tür durumlarda nedense eve tıkılmayı daha çok tercih ediyorum .

O zaman kendime not : Her türlü moral bozukluğu ve sıkıntıda spor yapılacak .

Unutmadan bu gün bir jillian 30 days egzersizi yaptım .15 dk yapmama rağmen kendimde inanılmaz bir dinçlik hissettim .Bacaklarım açıldı ve bugün normale göre yürüdüğüm tempodan çok daha iyi bir tempoda yürüdüm .Hantallığımı üzerimden attım sayılır .Hadi hayırlısı

Şimdi de sade şekersiz bir nescafe içiyorum ...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…