Ani kararla hayatı komple değiştirme

Seronimo78

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
11 Nisan 2020
24
34
3
29
Merhaba arkadaşlar 25 yaşındayım 3bucuk yaşında bir oğlum var. 3 gün önce içimden geldiği için kapanma kararı aldım aşçıyım ve işimden ayrılıp evde çocuğum ve eşimle ilgilenmek istedim maddi sıkıntımız yok bir kaç yerden kira gelirimizde var çok şükür. Sormak istediğim bir kaç soru var izninizle 🙏🏻
Ben sınırda kişilik bozukluğu (borderline) tanısı konmuş yaklasik 2 yıldır tedavisi süren bir anneyim çok hatam oldu Allah affetsin hastalık çok zor bir kaç kez intihar ettim 2 yıldır böyle düşüncelerim Yok oğlumu ve eşimi seviyorum kendimi Yeni toparladım arada hastalığım atak şeklinde nüksediyor iç sıkılmaları ile atlatıyorum ilaçlarımı düzenli kullanıyorum oğluma iyi bir anne olmak istiyorum çünkü ben çok kötü şartlarda ve eziyetle büyüdüm şimdi içimden geldi kapandım eşimde çok sevindi namazlarımusa kılacağım inşalkah öğrenmeye çalışıyorum bu hastalıktan Berat gecesi çok dua ettim ve ertesi gün kapanma Kararı aldım bir kız çocuğu istiyorum oğlumda 4 yaşına girecek sizce bu kadar değişiklik bir anda beni yıpratırmı erken bir karar mı ?

Geçmş olsun gebeligniz nasıl geçti?ilaç tedavisi ömürlük diye biliyorm..gebeyken ilaç kullanabiliomusunuz?su dönemde cocuk planı pek makul gelmedi bana acıkcası.hem rahatszlıgnz var hemde salgın var en azından su salgın dönemi bitsin ondan sonra planlarınızı tek tek yaparsınız.zaman herseyin ilacı

Geçmş olsun gebeligniz nasıl geçti?ilaç tedavisi ömürlük diye biliyorm..gebeyken ilaç kullanabiliomusunuz?su dönemde cocuk planı pek makul gelmedi bana acıkcası.hem rahatszlıgnz var hemde salgın var en azından su salgın dönemi bitsin ondan sonra planlarınızı tek tek yaparsınız.zaman herseyin ilacı
Su dönem geçsin çocuğu o zaman düşünüyorum doktoruma soramıyorum görevdeler hastanede o yüzden ulaşamıyorum gebeliğim ve doğumum pek iyi geçmedi ilk tecrübe yaşımda küçüktü

Ne kadar güzel hayattan ne istediğinizi ve neyin size huzur vereceğini bulup yönlenmişsiniz. Ani bir karar alma cesaretinde bulunmuşsunuz. Ama benim gözlemlediğim kapanan arkadaşlarım bir süre o tarza kıyafetlere örtünmeye birden alışamıyor. Simdi buna tam alışamamışken bir de bebiş yaparsanız hem kiyafetleriniz tekrar degisecek hem duyvularınız hem bedeniniz. Bence kendinize zaman tanıyın huzurlu olduğunuzdan psikolojinizin iyi olduğundan emin olunca 2.cocugu da yaparsiniz. Bir de yanlış anlamayın ama bu da kız olsun diye cocuk yapılmaz :)

Ne kadar güzel hayattan ne istediğinizi ve neyin size huzur vereceğini bulup yönlenmişsiniz. Ani bir karar alma cesaretinde bulunmuşsunuz. Ama benim gözlemlediğim kapanan arkadaşlarım bir süre o tarza kıyafetlere örtünmeye birden alışamıyor. Simdi buna tam alışamamışken bir de bebiş yaparsanız hem kiyafetleriniz tekrar degisecek hem duyvularınız hem bedeniniz. Bence kendinize zaman tanıyın huzurlu olduğunuzdan psikolojinizin iyi olduğundan emin olunca 2.cocugu da yaparsiniz. Bir de yanlış anlamayın ama bu da kız olsun diye cocuk yapılmaz :)
Oğluma 8. Ayına kadar kız denildi herşeyini ona göre yaptık içimde kaldı :) rAbbim ne nasip ederse artık

Doktoruma ulaşamıyorum şu dönemde ama iyi olmak için elimden geleni yapıyorum oğlum için eşim için
Kızım olsun istiyorum demişsiniz bebek erkekte olabilir ben her duruma kendimi hazırladım derseniz virüs falan bitince doktorunuza danışarak ilaçlar vs bence kardeş olabilir

Merhaba arkadaşlar 25 yaşındayım 3bucuk yaşında bir oğlum var. 3 gün önce içimden geldiği için kapanma kararı aldım aşçıyım ve işimden ayrılıp evde çocuğum ve eşimle ilgilenmek istedim maddi sıkıntımız yok bir kaç yerden kira gelirimizde var çok şükür. Sormak istediğim bir kaç soru var izninizle 🙏🏻
Ben sınırda kişilik bozukluğu (borderline) tanısı konmuş yaklasik 2 yıldır tedavisi süren bir anneyim çok hatam oldu Allah affetsin hastalık çok zor bir kaç kez intihar ettim 2 yıldır böyle düşüncelerim Yok oğlumu ve eşimi seviyorum kendimi Yeni toparladım arada hastalığım atak şeklinde nüksediyor iç sıkılmaları ile atlatıyorum ilaçlarımı düzenli kullanıyorum oğluma iyi bir anne olmak istiyorum çünkü ben çok kötü şartlarda ve eziyetle büyüdüm şimdi içimden geldi kapandım eşimde çok sevindi namazlarımusa kılacağım inşalkah öğrenmeye çalışıyorum bu hastalıktan Berat gecesi çok dua ettim ve ertesi gün kapanma Kararı aldım bir kız çocuğu istiyorum oğlumda 4 yaşına girecek sizce bu kadar değişiklik bir anda beni yıpratırmı erken bir karar mı ?
kapanmayı ve namazları niye araya soktunuz anlamadım intihar ediyorum ama iyi bi imaj da çiziyim diye mi?burdan kimse bu kadar ciddi bi hastalık için şunu yap bunu yap demez.çocuk yap desek yapıcak mısın? sonra o çocuğun vebali nolucak?daha kendinizi yeni toparlamışsınız , ataklarınız var, iç sıkılmaları deyip geçmeyin hep öyle kalacağı malum değil, ortalık oldukça depresif bir halde.durumunuz stabil değil zaten.ben tek çocuğa bile cesaret etmezdim.cinsiyet de siparişle verilmiyo.
buraya değil doktorlara danışın.

İlaç tedavinizi aksatmayın, kararlar almak insanı heyecanlandırıyor ancak adım adım gidin lütfen. Bebek planınızı yaparken psikyatristiniz + jinekologunuz ile iletişim de olun. Maddi imkanınız varsa hamilelik öncesinde ve süreç içinde iyi bir doğum psikologu ile irtibatta olursanız sizin için de aileniz için de daha sağlıklı ve konforlu geçer. huzurlu ve keyifli geçsin hayatınız :)

Aynen sizin gibi birini tanimistim, onda da kisilik bozuklugu vardi ve uzun zamandir tedavi goruyordu
Su durumdaki insanin hayatini degistirecek kararlar vermesi bence dogru degil. Yeni bir cocuk sahibi olmak gibi kararlari daha iyi dusunebilmek icin ataklarinizin gecmesini beklemelisiniz.

kapanmayı ve namazları niye araya soktunuz anlamadım intihar ediyorum ama iyi bi imaj da çiziyim diye mi?burdan kimse bu kadar ciddi bi hastalık için şunu yap bunu yap demez.çocuk yap desek yapıcak mısın? sonra o çocuğun vebali nolucak?daha kendinizi yeni toparlamışsınız , ataklarınız var, iç sıkılmaları deyip geçmeyin hep öyle kalacağı malum değil, ortalık oldukça depresif bir halde.durumunuz stabil değil zaten.ben tek çocuğa bile cesaret etmezdim.cinsiyet de siparişle verilmiyo.
Her kelimesine katılıyorum ve ekliyorum.
Yazınızda da anlaşıldığı gibi kafanız bayağı bir karışık duruyor.
Bir doktora gitmekte fayda var.
Ve burada kimse kişilik bozukluğu tanısı alan bir insana şunu yapmalısın bunu yapmalısın diyemez, dememeli. Zira hiçbirimiz uzman değiliz. Hastalığınız bu kadar fazla değişikliği kaldırabilir mi en iyisi sizi kontrol eden doktorunuzla bu kararlarınızı detaylıca konuşun.

Son düzenleyen: Moderatör:
Tedavinizi titizlikle sürdürmeye devam edin. Herşeyden önce sağlığınız önemli. Namaz ve dua içinize ilave bir destek verir. Yeni kapandığınız için kendinize alışma süresi verin( bazı insanlar yılların alışkanlığını radikal bir kararla kolay uygulayamıyor. Bu yüzden haklı olarak açılan arkadaşlarım oldu). Umarım en doğru zamanda ikinci çocuğunuzu kucağınıza alırsınız. Allah yardımcınız olsun.

Son düzenleme:
Iç sıkıntıları dedigin sey basit birşey değil. Şu an sana öyle geliyor ama hastalığın ne duruma geleceğini bilemezsin. Benim okb ve bipolar tanım var zaten bu tanı çokta onemli degil neticede ortada problem var ve benim okb m geçti zannetmiştim ilaçları doktor kontrolünde bırakmıştım evlendim hamile kaldım şuan yine nüksetti ellerimin üstü kıpkırmızı yıkamaktan.. perişanım. Bir krem var biraz da pahali hamilelikten ötürü herseyi de kullanamıyorum mecburen onu sürüyorum bir tek. Ki bu anlattıgimin cok azı öfkeden çıldırıyorum bazen kendimi yiyorum of püf derken 25 yaş gec bir yas degil zaten 1 tane çocuğun varmış cinsiyetin de kiz olacağı kesin değil ayrıca ortalıkta virüs varken ne cocugu yahu. Bilemedim bana cok normal gelmedi

Geçmiş olsun canım
Kapanmanda namaza başlamanda iyi olmuş iç huzuru bulursun o şekilde
İç sıkılman varsa eğer sürekli evde olmak kendini dinlemene sebep olurmu nasıl hissediyorsun uzun süre evde kalınca kendini

Kendinizi hazır hissediyorsanız kapanmak,namaz kılmak bunlar huzur vericidir...gerisini hak teâlâya bilir ..şimdi istediğiniz bişiy olmadı diyelim ,şuan ortam malum ,atlatırım diyorsanız bilemem ..

verdiğiniz kararlar, ruhsal olarak at gibi sağlıklı bir insanı bile dağıtabilir. bu kadar uç kararlar almak zorunda değilsiniz biraz akışına bırakın. zaten bir çocuğunuz var yaşınız genç neden kendinize eziyet etmek ister gibi ikinciyi düşünüyorsunuz biraz salın. kapanma kararı da şu an size iyi geliyorsa ne güzel. ileride alışamaz daralırsanız vazgeçersiniz. hayat memat meselesi değil sonuçta. denedim olmadı ileride hazır olunca yine denerim dersiniz biter. ama çevrenizden gelece laflar ruhsal durumunuzu etkileyecekse bilemem.

karariniz hakkinizda hayirli olsun.. size tavsiyem bunu sadece sekil olarak birakmamaniz icini doldurmaniz.. oncesinde bana sorsaydiniz derdim ki önce namazlarini oturt.. bes vakit muhakkak kil.. o oturduktan sonraki adim.. cunku namaz farz ama basortusu ondan sonra geliyor once degil..

nasil icini doldurabilirsiniz? namazlariniza onem vererek.. size hitap edecek kalbinize dokunacak bir kaynak bularak.. dini kitaplar.. tasavvuf kitaplari.. (sufi yayin evinin bastigi kitaplari inceleyin derim.) bu arada ayşe şasa diye bir mutasavvif hanim var.. bildigim kadariyla onun da agir bir psikolojik hastaligi varmis, sizinkiyle ayni olabilir. o bu hastaliktan kurtulmus. muhakkak arastirmanizi oneririm.

veya bu kaynak video lar olabilir. cesitli sosyal medyada, video izleme sitesinde (y.. tube) hocalarin videolarini bulabilirsiniz. size sevimli geleni bulun. yoksa soyledikleri zittiniza gider sogursunuz daha da..

cevrenizde sizi ayiplayacak, kinayacak insan varsa gorusmeyin. cok yakininizsa elestirilerine kulak asmayin.

bir anlik coskuyla degil de neden ne icin kapandiginiz konusunda kendinizi besleyin..

diger hareketlerinize de dikkat edin. mesela basiniz ortulu olup da yalan soylemeyin, kul hakkina girmeyin, dedikodu yapmayin.. yasam biciminizi guzellestirin yani.. tesettur bir butundur sadece sacini kapatmak degildir.

gardrobunuzu elden gecirin. suanda virus var ama cikabildiginiz de hosunuza gidecek kiyafetler alin ve ya internetten alin. guzel ve sik hissederseniz tesettur rahatsiz etmez.

hastaliginizi birebir tecrube etmedim ama konu ne olursa olsun diyelim hastalik diyelim tesettur diyelim cocuk yetistirme..

tavsiyem kendinizi doldurun. arastirin, okuyun, kitap alin.. uzmanlara sorun, sevrenizden tecrube edenlere sorun.

bir defter alin yazin arastirin not alin..

bir hal icinde olup da nedir bilmiyorum demeyin. ben bugun bir cicek aldim marketten. bir kac gun onu arastiririm ne sever ne sevmez nasil bakacagim. her konuya boyle yaklasirim. cok okurum taktigim bir konuyla ilgili.

maddi sorununuz olmamasi, esinizin destegi en buyuk sansiniz..

cocuk icin de erken oldugunu dusunmuyorum. Allah kaldiramayacagi yuku yuklemez kuluna. belki hemen gebe kalamayabilirsiniz. belki hemen kalirsiniz ama zaten evde kalmaya ve ailenize vakit ayirmaya karar vermissiniz bir bebek bakimi daha girer araya bence iyi olur..

Allah sifa versin rahatsizliginiz icin de.. vucuttan agir metalleri temizleme, vitamin gibi destekleyici urunleri, bagisikliginizi beden sagliginizi iyi tutmanin yollarini, bitkisel caylari, dualari, meditasyonlari, hacamat sülük gibi sifa kaynaklarini arastirin. bol bol dua edin Allah sifa neredeyse o yolu buldursun.

bir insan bir bunalim halindeyse, kapanmak ve namaza baslamak iyi gelecekse yapabilir.. meditasyon, plates yapabilir, hobi bulabilir, feng shui felsefesine sarabilir hatta atese bile tapabilir.. bir cikis kapisi ya da tutunacak bir daldir..

istemedigi anda acabilir basini, namazi birakabilir.. ama neyin iyi geldigini de denemeden bilemez..

iki yildir kotu fikirlerin aklina gelmedigini soyluyor konu sahibi yeterli bir zaman bence hayatinda degisiklikler yapabilmesi icin.

en buyuk sansi da yalniz degil, esi var onu herhangi bir sendelemesinde tutup kaldirabilecek..

ortaligin depresifliginden etkilenip de hastaligini nuksettirmesindense icinde bir umudu yani bebegi buyutmesi oyalanmasi daha iyi olabilir. uzaman degilim en basta dr a sormali ilac vs kullaniyorsa birakmasi gerekebilir.

Back
X