Ancak hayat dediğin şey bu zaten güzelim; aşılması gereken tepeler. Nasıl mutlu olabilirsin biliyor musun? O yolda ilerlerken sahip olduklarını düşünüp mutlu olup şükrederek, yanında olanlara, ailene, dostlarına varsa eşine sarılarak bütün acı tatlı olayları birlikte atlatmanın verdiği o huzuru tadarak. umarım anlatabilmişimdir :)
arkadaşlar bu süreklii eksik kalan şey herkesin hayatında var anlaşılan.ama o eksiklere rağmen mutlu olabilmek ne güzel şey. ben gibi ya şu iş olsun ozaman mutlu olacağım diye gelecek odaklı yaşayanlar anı kaçırıyor maalesef.bardağın boş tarafçılarından olan ben dolu tarafını görmeyi öğrenmeliyim artık!
o yüzden hep gülerek bakmak lazım hayata... Bir şey oluyorsa gerçekten kişinin hayrına oluyor. Rabbim herkese yani tüm kullarına öyle güzel davranıyor kiii... Bi olay çok kötü algılanıyor mesela ama zamanla anlıyorsun ki iyi ki olmuş diyorsun... Düşsek bile kalkmayı öğrenmeli.. Ki hayat kalkabildiğimiz yerden yine devam edebilsin
o olsun bu olsun şu olsun diye beklersek hep hayatı erteleriz hayat yaşamak için aslında çok kısa erteleye erteyelede kısa olan hayatı dahda kısa hale getiriyoruz çünkü o,bu,şu hiç bitmez önce şuanki halimize şükretmeliyizki isteyebilelim fazlasını :)ne olursa olsun güler yüzünüzü kaybetmeyin ki hayat size herşeyi versin. bi an bırakın herşeyi sadece yaşayın eğlenmek için eğlenin kendinize ait bigün edinin kendinizi dinleyin çevrenizdekileri mutlu edin yavaş yavaş kafanızdaki takıntılardan kurtulmaya başlarsınızki kurtulduğunuz anda o engellerin hiç mutluluğunuzu engelleyecek bişey olmadığını fark edersiniz ozaman hayat size güzel olur
Geçen Seyfi Dursunoğlu anlatıyordu ağladı adam hatta...şöyle diyordu: yıllarca çabaladım,o olsun,bu olsun,şu da tamam olsun,geleceğim güvencem olsun..en sonunda hersey tam oldu,ama bir baktım ki 70 yaşıma gelmişim...
arkadaşlar hayatım boyunca şu olsun herşey yoluna girecek dedim.o şey oldu diyelim önüme farklı bir aşama çıkıyor ve o aşama mutluluğumu tekrar erteletiyor.bu olsun tamamdır artık desem , o olsa bile yeni birşeyler çıkıyor olamayan ve kendimi tam anlamıyla mutlu hissedemiyorum. anı yaşamayı bilemiyorum galiba.herşeyde şıp diye istediğin anda olmuyor malum.bu bana has bir durum mu herkeste var mı?
kesinlkle beni anlatmışsın. artık bir yol buldum hayatımdan negatif insanları çıkardım, ve yeni bir hayat heyecanı var içimde. herşeye şükrediyorum. sende her adımında şükret, :))
kesinlkle beni anlatmışsın. artık bir yol buldum hayatımdan negatif insanları çıkardım, ve yeni bir hayat heyecanı var içimde. herşeye şükrediyorum. sende her adımında şükret, :))
halime çok şükür tabi ama bahsettiğim en ufak aksilikte demoralize olmak.umarım bende anı yaşamayı ve anın yaşayışımdan bile mutlu olmayı öğrenebilirim.
halime çok şükür tabi ama bahsettiğim en ufak aksilikte demoralize olmak.umarım bende anı yaşamayı ve anın yaşayışımdan bile mutlu olmayı öğrenebilirim.
yazdıklarını okudum ve tam anlamıyla kendimi gördüm..benim de lisede başladı bu derdim üniyi kazanır geçer dedim yok diğerleri de geldi geçio ama ben hala aynı durumdayım...bu derdimi anlattığım kişilerden de gençsin en enerjik mutlu olman gereken zamanlar derken ben bunu başaramıyorum...geçmişi ve geleceğin olumsuzluklarını çok düşünerek bugün çok şükür elimde olanların kıymetini bilemiyorum...bu durumum için doktora giderek ilaç bile kullandım ama bırakınca yine eski ben oldum...herşey kafada bitiyor sözünü sevmiyorum amaa herşey de ortada..napıyorsak kendimize yapıyoruz arada şöyle bir silkelenmek napıyorum ben demek lazım..inşallah dualarla kafamızdaki bu sorunu hallederek mutlu olabilenlerden oluruz :)