aniden gelen ben bir halt oldum hissi

Her şey her yerde uygulanamaz aslinda. Şu ulkede şu yapiliyor vs diye kiyas etmemek lazim.
Burada bazilarina biraz guler yuz gostersen işini yarim yamalak yapmaya başliyabiliyor mesela. Buna çooook fazla ornek verilir.
Oyle hitap seklini degistirince avrupa olmuyor, cozulmuyor yani mevzu derin. Hitap şekilleri en son değişecek şey şu durumda.

Özellikle beden gücüne dayali islerde calisanlar yapiyolar bunu, temizlikci vs, bi anda ense şaplak, iş sallama moduna döndü bana gelenler benim civikligim yüzünden vdgdg

Haddini, yerini, konumunu bilme, baskalariyla kendini doğru konumlandirebilme, bunlar biraz da okur yazarlikla, egitimle paralel giden seyler. Cahil cesareti sıkıntıli bisey.
Egitim de bir yere kadar. Beynimize kodlanmis bu cehaleti okuyarak da asamiyoruz. Genel bir sıkıntı var. Ahlak vs gibi.. Hepsi birbiriyle baglantili ve duzelmiyor.

Özellikle beden gücüne dayali islerde calisanlar yapiyolar bunu, temizlikci vs, bi anda ense şaplak, iş sallama moduna döndü bana gelenler benim civikligim yüzünden vdgdg

Ben cıvıkta değilim aslinda hatta yüzüm soguktur insanlar öyle der ama biraz anlayiş gosterdiğim bazi durumlarda hoşuma gitmeyen tavirlarla benim bile karşilaştiğim oldu. Bunun az rastlanan bir şey olmadiğini biliyorum.

Haddini, yerini, konumunu bilme, baskalariyla kendini doğru konumlandirebilme, bunlar biraz da okur yazarlikla, egitimle paralel giden seyler. Cahil cesareti sıkıntıli bisey.
biraz aile yetiştirmesi de var

ayrıca bizim ülkemizde inanılmaz bir ego sorunu var , insanlar alt kademe çalıştıklarını asla kabul edemiyorlar. Sürekli üstlerinin üstüne basmaya çalışıyorlar.
O yüzden kibar davranınca elinde patlıyor çoğu zaman.
herkes ister kimseye sınır koymasın rahat olsun ama elinde patlıyor işte ne yapılabilir
ertesi gün iş yapmıyor adam , yumuşak yüzlü olunca.
bunu kendi konumdan bağımsız olarak söylüyorum.

size kafalarına göre hitap etmek istemelerindeki nedeni anladığımız zaman bence olay çözülecek. ben buradan anlayamıyorum ama siz yaşadıklarınız nedeniyle sizinle bu şekilde iletişim kurmalarındaki niyeti okuyor ve bunu iyi bulmuyorsunuz.
bu tür durumlarda kendinize, işinize zarar gelmeyecek bir profesyonellikte işi halletmek lazım. sistemin bu kadar çerçeveli olduğu bir mesleğim yok ama farklı türlerini yaşadım. özellikle küçük yerlerde kamu kurumlarında hakkaniyete bakış, problemleri ele alış, kadın çalışanlara bakış ve onlara davranışlarında ciddi problemler oluyor. iyi analiz edip nokta atışı vurmak gerekiyor.

Bence rahatsız olmakta haklısınız. Benim çalıştığım kurumda da hekimlerle bir arada çalışıyoruz ve asla laçka bir dille yaklaşmıyoruz. Bende doktor olsam belirli bir saygı beklerdim.

staj yerimde isyerimde çaycı abla bir kahve yapta icelim demisti. Yapmam deyince evde annene kahve yapmiyor musun demisti onun kizi staj yaparken cay kahve yapip maas almiyormus, ben maasli stajyermisim. Bana kahve yapmazdi, patronum bunu farkedip "pandayla bana çay getir" deyince kendini toplamisti. Cok ilginc kafalari yasiyorlar.

29 kasım tıbbi sekreterlerin Bayramı, niye ayrı bir bayram yapmışlar ki o zaman. Ben değil diye düşünüyordum, birkaç yerde de öyle okumuştum.

içinde tıbbi sekreterlige ait bir şey yok zaten .

14 Mart tıp hekimlerinin bayramıdır.

Buna ben karar vermedim. Son senelerde buna denk geldim. Tıp fakültesindeki kutlamalarda hocalar diğer sağlık çalışanlarının da gününü kutlayınca fark etmeye başladım. Ne zaman böyle bilmiyorum ama yıllardır durum bu. Tıp bayramında sadece hekimlerinki kutlanmıyor.

Haftaya belki üşenmezsem güncellerim. Geçen seneki sağlık bakanlığının paylaşımını da ekleyeyim.

Bu biraz da kültür meselesi. Orada abla, hala gibi hitaplar da yok. Aynısını burada biri yapsa saygısızlık olur. Hanım/Bey demek de kibarlıktır bana göre. Böyle başlayınca gerisi de kibar ilerliyor otomatik olarak.

Hala alttakileri aşağılıyorsunuz.

Ego sorunu ve sınırı çizememe üstlerde var. Egoist davranıldığı için alttakiler aşağılık kompleksine giriyor. Sınır çizilemediği için ciddiyetsizlik baş gösteriyor. Baş nereye giderse ayaklar da oraya gider.

Aynen dediğiniz gibi son senelerde buna denk geliyoruz. Ama denk gelmemiz doğru olduğu anlamına gelmez.Neden böyle olduğunu açıklarım ama yasaklı konulara gider. Ama yine üstüne bastırarak söylüyorum adı üstünde tıp bayramı.

Hangi sektör olursa olsun, insanlar egoist olduğu için diğerleri kompleksli olmuyor. Tam tersi ülkemizde o kadar çok kompleksli insan var ki üstlerindeki kişilerin olması gereken hallerini ego olarak algılıyorlar.

Kimse kimseye sınır çizmek zorunda değil aslında. Herkes yerini bilip görevini hakkıyla yaparsa böyle şeylere gerek kalmaz. Ancak durum öyle olmadığı için üstler sınır çizmek zorunda kalıyor. Bu defa bunun adı ego, kendini beğenme vs oluyor.

Kıskanç, haset olanla zor ayni ortamda, ondan sonra uğraşıyorsun iste bilimum dangozla

Ben olsam önlüğün sirtina nazar etme ne olur, çalış senin de olur yazdirirm punto harflerle hdhhdhdh

Bu tamamen kültür, benim esim de teyzeme habire adiyla hitap ediyodu, teyzem bozuldu sonunda saygısızlık olarak aldi. Teyze demeyi öğrettik, konu kapandi.

Kızlar şiştim elit tartışmalarınızdan. Kaynana gelin elti görümce konuları açılsa da biraz hareketlense buralar atraksiyona geçse .
Ay benim eltim yok, görümcem de baska kitada yasiyo, napiyim ben hic kaynanali, eltili konu açamıyorum şu ahir ömrümde

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…