aniden gelen ben bir halt oldum hissi

Demek isterseniz dersiniz bir yaptırımı var mı?
Bilmem doktora doktor hanim denmesi dogru olani dedik, bin tane hede hödö dediler, ne asagilik konpleksi kaldik kizin ne bisey, kime nasil hitap edecegimizii bilmeyen biziz demek ki.

E hukuk ve askeriye farklı ama. Ben hukukçu da değilim asker de değilim ama gerçek bu yani.
Ben hukukcuyum ve söylediklerinizin tutarlı hiçbir yanı yok.

Elli saattir insanlar ne anlatmaya calisiyor siz hala yan yattı çamura battı, hukuk farklı sanayi farklı falan falan.

Farklı falan değil, herkes herkese saygı duymak zorunda.

Birileri insanların damarına basıp, aldigi egitimi, bulundugu konumu kıskanıp saygısızlık yapsın ama karsidaki kisi karsilik verince uuuu egolu, kibirli, burnu büyük, takıntılı olsun, bu mudur?

Konu sahibi narsist değil, gayet haklı. Ayrıca eğitim önemli! Sonra iş yerinde bile kime nasıl davranacağını bilmeyen cahillerle uğraşıyor insanlar...

O kadar oku kafa patlat,yıllarını emeğini ver.
Sonra birileri gelsin aynı çizgideymiş gibi emirler versin saygısız davransın.

İnsan tırnaklarıyla geldiği yerde saygı ister.
Bu EGO’dan farklıdır. Tam olarak ne hissettiğinizi anlamadım fakat,ben geldiğim konumda saygı duyulmak isterim. Mesafem olur.
Herkes ne olduğunu,konumunu bilmeli.
Bu işler böyle. Bunda çekinecek ay ben neyim gibi düşünecek bişey yok.

Ozel sektörde patronuna naber arkadasim diyemezsin, senden daha ust pozisyondaki kimseye arkadasim diyemezsin. Yan masanda calisan kişiye naber arkadasim diyebilirsin ama toplantıda ya da müşteri yaninda "bey/hanim" seklinde hitap edersin. Butun ivir zivir isi sen yaparsin, müdür tum gun lak lak eder yinede müdür bey dersin. Bu konu niye bu kadar elestirildi anlamadim yahu

14 yıldır özel sektördeyim. Amerika'da da çalışma imkanım oldu. Yöneticilere, is arkadaşlarına yaş ve statü gözetmeksizin ismi ile hitap edebilirsin fakat bu durum aradaki hiyerarşiyi ortadan kaldırmıyor. Günün sonunda ismi ile hitap ettiğiniz patronunuz maaşınızı ödüyor değil mi?
Son olarak sizlere bebişim diyen yönetici kreş mi yönetiyor, bu ne ciddiyetsizlik. Normal bişey gibi buraya yazmanız da ayrıca vahim.

aslında sayı olarak çok az kişi eleştirdi yüzde 10 değiller ama çok sert yazıyorlar ondan çokmuş gibi oldular

yani bide sağlık sektörü hizmet sektörü diyip hukuktan ayırmaya çalışmış
diyecek bir şey bulamadım

muhatap olmamak için bir şey yazmıyorum ama hastanede doktorla asti olarak kavga edersen kendine göre yaptırımları olur .
bu şekilde görev yeri değişen çok insan var .
savcıların hukukta çok net korunması doktorlardan daha değerli oldukları için değil

daha öncede yazıldı savcı ve avukat aynı bölüm mezunu buna rağmen aralarindaki ilişki belli
askeriyede adama 20 yıl geçerse rütbesi yükseliyor/ üstü ile aralarındaki en Temel fark zaman.

ama ben diğerlerinden minimum 3 kat okumuşum (o da üniversite okudular ise) bana meslektaşız demesinler,
seni oraya buraya çekerim yerine hocam bu vakaya gidebilirsiniz desinler
arkadaşım kesinlikle demesinler dedim diye narsist oldum ,nasıl inanılmaz bir olay.

Sizi anladım çok haklısınız. Dikkatimi çekmiştir hep sağlık sektöründe çalışan sekreterinden tutun bakıcısına kadar hepsi kendisini Doktordan daha Doktor zannederler..

Kraldan daha kralcı gibi..

Hele bu Paramedikler.. çok gördüm okuyanları da mezunlarıda artık nasıl bir ara gaz almışlarsa ambulans da görev alıyorlar ya çoğu kendisini Doktor zannedip Doktorculuk oynuyor.

Keşke her meslekte insanlar duracağı yeri ve hadlerini bilseler.

Çevremde de, 2 yıllık bölüm okumuş olanlar es kaza özellerde işe girmişlerse Aileleri dahi onları Öğretmen zannediyorlar. Kendileri hele burunlarından kıl aldırmıyorlar.

Demek ki bizim gibi eğitim alsalar kibirden Dünyayı yıkarlar.

Sadece, gülün o tiplere çizdiğiniz sınırları aşmalarına izin vermeyin..

Aynen..Ağır kıskanıyorlar hemde..

Kedinin ciğere mundar demesi gibi.. Bu konuda da muhalif olundu ya helal olsun.

Saygının ne olduğunu bilmeyen insanların yorumu. Yada kıskanç insanların...

Gıcıklık yapan avukatlar da var, özellikle duruşmada sorun çıkaran ters cevaplar verenler. Hatta her meslek grubunda gıcık insanlar var. Ama %95 saygılı davranıyor buna sağlık sektörü de dahil. Hastanede o tavır kolay kolay yapılamazdı ama ambulans içinde doktorun bulunması çok nadir bir durum olduğu için adam haddini aşmış. Neyse zaman konu sahibesi de kurtulacakmış yakında oradan. Hastanede hak ettiği saygıyı görür.

Bebişim diye hitap eden patronun “biz burada bir aileyiz” palavrası adı altında maaşları düşük ve geç yatırdığına o kadar eminim ki… Nerede fazla samimi bir iş ortamı anlatılıyorsa eminim orada büyük hak yemeler dönüyodur

Hiç de öyle çalışılmıyor. Yurtdışında iş deneyimim oldu buradaki att orda yapsın bakalım aynısını .. üstten bakmak değil ayrıca bu mesleğinden dolayı iş tanımları karışmamalı. Bir mübaşir hakime yapamaz bunu işçi mühendise vs .. üstten baktığını da düşünmüyorum tam tersi lakayt ve profesyonel olmayan bir ekip var orada. Konu sahibinin istediği sınır zaten gösterilmesi gereken ..ofiste telefonla konuşmak sizce buradaki örneği karşılıyor mu alakasız

E tamam ben de diyorum ki saygı gösterilmiyorsa kazanacaksınız başka yolu var mı bunun?

Şaka gibi yani.. Nasıl bağlantı bu ?
Demek istediğim bazen saygı için unvanlar yeterli gelmiyor. Ben doktorum ben mühendisim deyip saygı beklemek her ortamda işlemiyor. Bürokratik ortamlarda bazen sadece unvan yeterli gelebilir ama öyle bir durumda değilsek kişisel özelliklerimizi değiştirmemiz gerekebilir.

ama sizin anlattığıniz olağanüstü durumlar ,
ben bambaşka bir şeyden bahsediyorum.
bir kere sizinki gönüllülk esaslı bir yer
ama benim bahsettiğim öyle ya da böyle bir isyeri
Ben de aynı şeyi söyledim zaten, belki siz de öyle bir ortama girseniz 'ben doktorum, nereden arkadaşın oluyorum/nasıl meslektaş oluruz' cumlesini içinizden geçirmeyecektiniz bile. Bu his ve bu tavırlar olayın "iş yerinde" geçmesinden dolayı.
Eğer sosyal ortamda da doktorum diye hürmet beklerseniz ya da gönüllü ortamlarda bile 'ama benim işim daha önemli, noluyoruz yani' moduna girerseniz başlıktaki durumu 'ben bir halt oldum hissini' sorgulayabilirsiniz.
Ama her zaman ast-ust ilişkisinin yaşandığı bir iş kolunda sadece sahada çalışıyorsunuz diye size diğer hekimlerden farklı davranıldi diye sinirlenmenizin 'kendimi bir halt sanıyorum' düşüncesiyle bir bağı yok. Sadece diğerlerine gosterilen saygıyi (ne azı ne coku,mesleğinin hak ettiği kadarını) almak istiyorsun.
Bundan daha doğal ne olabilir ki?
Onca sene Amerikan dizilerindeki bu statusuzluge imrenmisken geldiğim hal beni çok etkiliyor .
Şu çok komik ama. Tüm yorumlarınız aslında ast üst olayına ne kadar önem atfettiginizle alakalı. Siz statü kavramına bayılan, bunu çok gerekli bulan birisiniz. O zaman neden Amerikan dizilerindeki statusuzluge imreniyorsunuz ki?
İnsanların kendini bilmesi lazım bence. Aynı bizim Türkler Almanyaya sosyal devlete, devletin gucsuzun yanında olmasına ,çocuk parası vermesine çok imrenmesi gibi. Oysa biz sosyal devlet olsak eminim herkes nefret eder 'ben çalışıp vergi ödüyorum,neden üçer beser doğuranlar çalışmadan benimle aynı parayı kazansinlar' diye. Herkesin gönlünde yatan sosyal devlet olmak, ama özünde kimsenin esas istediği bu değil.
Bu komünizm sistemine, şeriata ozenenler için de geçerli

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…