- 15 Şubat 2013
- 26.422
- En iyi cevaplar
- 1
- 102.390
- 798
- Konu Sahibi lattesizkitapsiz
-
Bilmem doktora doktor hanim denmesi dogru olani dedik, bin tane hede hödö dediler, ne asagilik konpleksi kaldik kizin ne bisey, kime nasil hitap edecegimizii bilmeyen biziz demek ki.Demek isterseniz dersiniz bir yaptırımı var mı?
Ben hukukcuyum ve söylediklerinizin tutarlı hiçbir yanı yok.E hukuk ve askeriye farklı ama. Ben hukukçu da değilim asker de değilim ama gerçek bu yani.
Konu sahibi narsist değil, gayet haklı. Ayrıca eğitim önemli! Sonra iş yerinde bile kime nasıl davranacağını bilmeyen cahillerle uğraşıyor insanlar...Yok hayır çoğu kişi hak vermiş o yüzden narsist olmasında sorun yokmuş. Diğerleri neyse bana nasıl der nasillll!!! Yani bir insan tip okudu diye böyle bir güç zehirlenmesi nasıl yaşar aklım almıyor. Hiç devlet yöneticilerine falan laf etmeyelim yani, alt tarafı eğitim aldı diye kendisini nerelerde görüyor, insanlara neleri yakıştıramıyor.
14 yıldır özel sektördeyim. Amerika'da da çalışma imkanım oldu. Yöneticilere, is arkadaşlarına yaş ve statü gözetmeksizin ismi ile hitap edebilirsin fakat bu durum aradaki hiyerarşiyi ortadan kaldırmıyor. Günün sonunda ismi ile hitap ettiğiniz patronunuz maaşınızı ödüyor değil mi?Özel sektordeyim patronuna ismiyle hitap ediyorum, yanlış kararlar alındığında da yanlış olduğunu söylüyorum da afedersiniz size arkadasim denmiş neden doktor hanım denmemis diye belirtmissiniz. başka bı yerde de yöneticimiz hepimize bebişim derdi güler eglenirdik ama yine de çok disiplinli bir ortamdi. Ve ozendiginiz Amerikan iş kulturune sahip bir yerde çalışan biri olarak savundugunuz şeyin tersine ozendiginizi belirteyim. Kişilere hitap ederken doktor Ayşe avukat Metin denmesi de asıl hiyerarsiyi gösteriyor. Düğünümde bana çiçek yollamislar doktor bilmemne ve doktor bilmemne yaziyo altında. O an çok komik bulmuştum ama eşimin yakinlari diye ses etmemistim
aslında sayı olarak çok az kişi eleştirdi yüzde 10 değiller ama çok sert yazıyorlar ondan çokmuş gibi oldularOzel sektörde patronuna naber arkadasim diyemezsin, senden daha ust pozisyondaki kimseye arkadasim diyemezsin. Yan masanda calisan kişiye naber arkadasim diyebilirsin ama toplantıda ya da müşteri yaninda "bey/hanim" seklinde hitap edersin. Butun ivir zivir isi sen yaparsin, müdür tum gun lak lak eder yinede müdür bey dersin. Bu konu niye bu kadar elestirildi anlamadim yahu
yani bide sağlık sektörü hizmet sektörü diyip hukuktan ayırmaya çalışmışBen hukukcuyum ve söylediklerinizin tutarlı hiçbir yanı yok.
Elli saattir insanlar ne anlatmaya calisiyor siz hala yan yattı çamura battı, hukuk farklı sanayi farklı falan falan.
Farklı falan değil, herkes herkese saygı duymak zorunda.
Birileri insanların damarına basıp, aldigi egitimi, bulundugu konumu kıskanıp saygısızlık yapsın ama karsidaki kisi karsilik verince uuuu egolu, kibirli, burnu büyük, takıntılı olsun, bu mudur?
Şaka gibi yani.. Nasıl bağlantı bu ?E hukuk ve askeriye farklı ama. Ben hukukçu da değilim asker de değilim ama gerçek bu yani.
Aynen..Ağır kıskanıyorlar hemde..Ben hukukcuyum ve söylediklerinizin tutarlı hiçbir yanı yok.
Elli saattir insanlar ne anlatmaya calisiyor siz hala yan yattı çamura battı, hukuk farklı sanayi farklı falan falan.
Birileri insanların damarına basıp, aldigi egitimi, bulundugu konumu kıskanıp saygısızlık yapsın ama karsidaki kisi karsilik verince uuuu egolu, kibirli, burnu büyük, takıntılı olsun, bu mudur?
Evet çünkü oto sanayi bambaşka bir alan hdhdjdjSanayi de kaportacı Seyhan usta var, ona usta diyebiliyo muyuz peki?
Gıcıklık yapan avukatlar da var, özellikle duruşmada sorun çıkaran ters cevaplar verenler. Hatta her meslek grubunda gıcık insanlar var. Ama %95 saygılı davranıyor buna sağlık sektörü de dahil. Hastanede o tavır kolay kolay yapılamazdı ama ambulans içinde doktorun bulunması çok nadir bir durum olduğu için adam haddini aşmış. Neyse zaman konu sahibesi de kurtulacakmış yakında oradan. Hastanede hak ettiği saygıyı görür.Devlette öğretmen de müdüre saygı duymalı ama alttan alta gıcıklık yaparsa yapar mesela. Eninde sonunda müdürün dediğini yapsa bile gıcıklık yapıp huzursuz edebilir. Suç teşkil etmiyorsa problem yok. Ama bir savcıya bunu kaç avukat yapabilir? Ya da üst rütbedeki bir askere kaç astı bunu yapabilir? Doktorluk saygın bir meslek olsa bile ve amir konumunda dahi olsa altlar gıcıklık yapabiliyor işte. Burada da bireysel özellikler sayesinde söz geçirebilme kabiliyeti ortaya çıkıyor. Sizce şoför bilmiyor mu meslektaş olmadıklarını? Sinir olsun diye yapmış işte.
Bebişim diye hitap eden patronun “biz burada bir aileyiz” palavrası adı altında maaşları düşük ve geç yatırdığına o kadar eminim ki… Nerede fazla samimi bir iş ortamı anlatılıyorsa eminim orada büyük hak yemeler dönüyodur14 yıldır özel sektördeyim. Amerika'da da çalışma imkanım oldu. Yöneticilere, is arkadaşlarına yaş ve statü gözetmeksizin ismi ile hitap edebilirsin fakat bu durum aradaki hiyerarşiyi ortadan kaldırmıyor. Günün sonunda ismi ile hitap ettiğiniz patronunuz maaşınızı ödüyor değil mi?
Son olarak sizlere bebişim diyen yönetici kreş mi yönetiyor, bu ne ciddiyetsizlik. Normal bişey gibi buraya yazmanız da ayrıca vahim.
Hiç de öyle çalışılmıyor. Yurtdışında iş deneyimim oldu buradaki att orda yapsın bakalım aynısını .. üstten bakmak değil ayrıca bu mesleğinden dolayı iş tanımları karışmamalı. Bir mübaşir hakime yapamaz bunu işçi mühendise vs .. üstten baktığını da düşünmüyorum tam tersi lakayt ve profesyonel olmayan bir ekip var orada. Konu sahibinin istediği sınır zaten gösterilmesi gereken ..ofiste telefonla konuşmak sizce buradaki örneği karşılıyor mu alakasızİs hayatını kendi karakteri etkiliyor. Başka insanların kendisine üst olduğu için farklı davranmasını beklediği için buna meslek konusu diyemeyiz. Ben de insanlar ofiste telefonla konuşmasın istiyorum ama işte bu benim meslegimle ilgili bir konu değil benim problemim.
Kaç sene yurtdisinda yaşadım sadece türkiyede iken kendimi sirkte gibi hissediyordum. Kim sürekli üstten bakan biri ile çalışmak ister, bunun sürdürülebilir bir tarafı yok. Bugüne kadar herkes o şekilde çalışmış, diğerleri neyse de bana nasıl der gibi bir tavır kesinlikle egodan.
E tamam ben de diyorum ki saygı gösterilmiyorsa kazanacaksınız başka yolu var mı bunun?Ben hukukcuyum ve söylediklerinizin tutarlı hiçbir yanı yok.
Demek istediğim bazen saygı için unvanlar yeterli gelmiyor. Ben doktorum ben mühendisim deyip saygı beklemek her ortamda işlemiyor. Bürokratik ortamlarda bazen sadece unvan yeterli gelebilir ama öyle bir durumda değilsek kişisel özelliklerimizi değiştirmemiz gerekebilir.Şaka gibi yani.. Nasıl bağlantı bu ?
Ben de aynı şeyi söyledim zaten, belki siz de öyle bir ortama girseniz 'ben doktorum, nereden arkadaşın oluyorum/nasıl meslektaş oluruz' cumlesini içinizden geçirmeyecektiniz bile. Bu his ve bu tavırlar olayın "iş yerinde" geçmesinden dolayı.ama sizin anlattığıniz olağanüstü durumlar ,
ben bambaşka bir şeyden bahsediyorum.
bir kere sizinki gönüllülk esaslı bir yer
ama benim bahsettiğim öyle ya da böyle bir isyeri
Şu çok komik ama. Tüm yorumlarınız aslında ast üst olayına ne kadar önem atfettiginizle alakalı. Siz statü kavramına bayılan, bunu çok gerekli bulan birisiniz. O zaman neden Amerikan dizilerindeki statusuzluge imreniyorsunuz ki?Onca sene Amerikan dizilerindeki bu statusuzluge imrenmisken geldiğim hal beni çok etkiliyor .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?