aniden gelen ben bir halt oldum hissi

bir keresinde delirdim ve dedim zaten siz komutadaki benim eskidemlim doktora arkadaşım diyebiliyor musunuz ? diye , sonrasında kesildi.

bilmiyorum beni haksız bulan arkadaşlarda olmuş ama şunu anladım bu hiyerarşi aşkı eğitim aldığım ekolden geliyor.
bizde her zaman ast üst vardır .
asistan hoca doçent prof vs vs ve hicbirine istersem aynı evde yaşayayım işyerinde arkadaşım demem.
işyeri sınırları bizde çok bellidir
ben sanırım bunu arıyorum

Bir hocam, bir doktor hanım demekten bile aciz misiniz?
Size niye hocam desinler ki? Eğitmen değilsiniz.
Öğretim elemanı veya üyesi olsanız neyse.

Bu arada diğer meslek gruplarında üstümüze resmiyette bey/hanım veya öğretim üyesi ise hocam deriz. Diğer ortamlarda isimle hitap etme veya yaşça büyükse abi/abla deriz ki bazen hoca bile olsa. Hekimlikteki gibi unvan/kıdem/hiyerarşi takıntıları yok çoğu meslekte. O yüzden herkesten senli benli konuşmadıkça unvanla hitabı beklemeyin derim.

Ama burada resmen karakterim değişti , geçen nöbette ambulans sürücüsü bana meslektaşız dedi ,
Ambulansta beraber çalıştığınız için demiştir onu. Yoksa siz de şoförsünüz veya ben de hekimim demek istememiştir.

hayır öyle dese ne olacak ben biliyorum meslektaş filan olmadığımızı
mesai saatim ucretimde bunun kanıti zaten
Görev tanımından dolayı siz fazla alıyorsunuzdur. Bu sizi üstün kılmaz ki. Eski iş yerimde bizden yüzde ondan fazla maaş alan arkadaş vardı. Bizden üstünlüğü yoktu hatta iş yükü daha azdı. Biz eğitimciydik ama köle gibi çalışıyorduk, o oturuyordu. Sonra öğrendik ki bizim kendi iş tanımımızda olmayan ama her ne hikmetse bizim mecburen yaptığımız işler hep o arkadaşa aitmiş; organizasyon, programlama vsler. O yüzden maaşı bizden fazlaymış yoksa unvan ve eğitim olarak üstünlüğü yoktu ki benim unvanımın altındaydı da. Ben bunu hiç dert etmedim. İş tanımlarımız farklıydı çünkü.

Tıbbi sekreter bir arkadaşım, tıp bayramını kutlamadığım için trip atmıştı bana fkggkg daha önce de ex yengem trip atmıştı o da tıbbi sekreterdi. Ben doktor olsam bozulurdum mesela flflg
Yalnız 14 Mart hekim haricindeki diğer sağlık çalışanlarının da bayramı.

Ambulans şoförü de sağlıkçı olabiliyor. Sadece tıp fakültesi mezununa sağlıkçı denmez ki.

ben de kesinlikle buna kanaat getirdim bizde ast üst olayları eğitimde çok belirgin .
sanırım bu yüzden bunu arıyorum

Beğenmeyenler neyi beğenmedi acaba çok merak ediyorum. Hakimin savcının yanında bulunan katip/katibe arkadaşlar dönüp "arkadaşım bak gerekirse seni bu dosyaya veririz" diyorlar mi demiyorlar. Diyebilirler mi diyemezler. Demeliler mi tabii ki asla. Konu tartışmaya bile açık değil. Haklısınız doktor hanım. Belli ki meslekte yenisiniz de bu durumda size şunu söyleyebilirim inat ile hanımlı/beyli konuşun ve farklı hitap geleceği zamanda ben hoşlanmıyorum böyle dr.hanim / hocam ve ya X(isminiz neyse) hanım denmesini tercih ediyorum. Dikkat ederseniz sevinirim deyin.

Pardon ben bunu adliyedeki icra memurları anladım benim en çok çektiğim meslek grubu onlar. Lütfen adliyede memur kimse alınmasın elbette iyi insanlar da vardır ama ben bu kadar kendini Allah zanneden ve genç avukat görünce ezmeye çalışan bir grup daha görmedim.

Hastanede çalışıyorum ama 112 ortamını biliyorum. Komutacı ve istasyonlar arası iki yılda bir değişim olması gerektiğini düşünüyorum. Uzun süre komutada çalışan herkez sahanın zorluklarını unutuyor ve empati yapamıyor. Bazıları ise kendilerini üstün görüyor( genelde torpilli olmanın verdiği yüzsüzlükle )

Aynı zamanda 112 istasyonlarında 24 saat nöbette insanlarla çok iç içe olmak gerekiyor. Anlayabildiğini ekiple iyiyken anlaşamadığınız ekiple tam bir cehennem. Genel olarak gelişime kapalı çok önyargılı ve layakıt bir ortam oluyor. Sizin değerinizi siz biliyorsunuz onlarla gülerek bu farkı sakince koymanız gerekiyor.
Ama yanınızdaki Kişilerin sizi dibe çekmesine izin vermeyin. O kişiler yıllar sonra bile hala bıraktığınız o istasyonda olacakken siz başhekimde olabilirsiniz, uzman doktorda. Mesleki olarak hepimiz bir ekibin parçalarıyız şöför olmadan çok iyi Dr ve paramedik olsa ne olacak ? Kişisel takılmamanızı bu kişilerin bireysel zevzekliği olduğunu unutmayın :)
meslek hayatınızda başarılar dilerim

1) 14 Mart tıp bayramidir , hekimlere aittir , açın ne olduğuna bir bakın öncelikle.
2) tıp mezunu olanlar sağlıkçı değil hekimdir.

daha fazla açıklama yapacağım zira bu konuda benden çok sizin takıntılı olduğunuzu düşünüyorum yorumlardan.
teşekkürler

sorunum daha çok komutadakilerle zaten
bana arkadaşım diyende komutadaki att .
yani bilmiyorum ya biz sahada çalışırken iki doktod olarak birbirimize arkadaşım demiyoruz demeyiz.
bana doğru gelmiyor bunlar

meslekte yeni değilim ama ambulansta yeniyim
hastanede bu sistem bu şekilde işlemez , seviye genelde çok net oluyor
ama burada sınırlar bambaşka ve ben doğru bulamıyorum

Benim eski sevgilim doktordu. Iclerinde bi ego yüksekligi durumu var mi, bence var. Eski sevgili olduğu için kılım da kardesim kendisine, o yüzde n bok atiyo da olabilirim hfhfg, ama bi yere kadar normal buluyorum, beni 100 sene oturup latince tıp calistir, yok abi bende o kapasite, sınırlı yani bi miktar ama insanin kendisini bilmesi iyi bisey hfhfhfh. Hem ortalama zeka seviyesinin cidden üstünde olucan, hem essek gibi can güvenliğin, saat mevhumun olmadan calisican, hem de şoför gelip ordan naber aga diycek, kirarim onun agzini dişini hxhxhxh dhhd

Hiyerarşik kurumlarda zaten işe başladığımız andan itibaren yapıya uyum sağlıyoruz ve bu düzen bizde oturuyor. Sonrasında da doğal olarak bunu arıyoruz. Aileden eğitim almakla da ilgili biraz tabii. Dışarda da kasiyerden tutun, bir doktora, esnafa, apartman görevlisine daima bey/hanım seklinde hitap ederim. Kapıcı denmesinden hoşlanmam mesela apartman görevlisi deyin diye de uyaririm çevremdekileri. Saygı beklemeniz çok doğal. Herkes saygıyı hakediyor.

İnşallah bir gün ben de avukatlığı bırakıp çok güzel alanlarda ilerlerim. Gerçekten hukuk ofisleri, o camia insanı canından bezdiriyor

Ben sizi hakli buldum açıkçası, herkes yerini bilmeli. Sadece sizemi boyle davraniliyor anlamadim, genel olarakmi boyleler
komutadaki arkadaşların konuşmalarından kimse memnun değil
ama eskidemlileri olduğu için kimseye benim kadar batmıyor
bence onlarada arkadaşım dememeli ama bana hiç dememeli yani , komutadaki amiri olan hekim benim eskidemlim ona desin bakalim ne olacak

ama sizin anlattığıniz olağanüstü durumlar ,
ben bambaşka bir şeyden bahsediyorum.
bir kere sizinki gönüllülk esaslı bir yer
ama benim bahsettiğim öyle ya da böyle bir isyeri

ay ahahHahjxjxjzj ahhHJzjzj hxjxjzjz
çok iyi

O zaman askeriyede er gelsin komutana naber len götelek sen bensiz bir hicsin deyip caksin enseye tokadi, bddhdhhhdh ay olsa da izlesek

sorunum daha çok komutadakilerle zaten
bana arkadaşım diyende komutadaki att .
yani bilmiyorum ya biz sahada çalışırken iki doktod olarak birbirimize arkadaşım demiyoruz demeyiz.
bana doğru gelmiyor bunlar
Bana da doğru gelmiyor başhekim ile görüştünüz mü bu konuda? Çünkü bir değişim veya bir uyarı verilse daha etkili olur sizde gerilmezsiniz diye düşünüyorum.

"Cahil" halk derken eleştirdiginiz noktadan bakan bir üslup takınıyorsunuz!

ambulansin şoförü olmadan ben bir hiçim öyle mi
merak etmeyin hastaneye döneceğim zaten oradan devam ederim kendimi insan üstü görmeye , burada tam olmadı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…