aniden gelen ben bir halt oldum hissi

Arkadaşım demesi sert bir üslup mu yakınlıktan mı anlayamadım, Ben yeni işe girdim abi abla diyorum çalıştığım yerdekilere normalde bey, hanım diye hitap etmem gerekir resmi kurumdayım ama arada kimsenin böyle resmiyeti yok müdür bile kaynaşmış arkadaş gibi herkesle kimse de takılmıyor

vala kendisini tanımıyorum görmedim
telefonda konuştuğum att diyor arkadaşım bana
yakınlık kısmı olmadığı kesin.

adlarını bile bilmiyorum ki
telefonda bana vaka hakkında bilgi vermek icin arayan att diyordu arkadaşım

Siz hoca değilsiniz ki hocam demelerini bekliyorsunuz.Doktor hanım demelerini beklememiz mantıklı bende iş yerinde profesyonellikten yanayım ama sizinki biraz ego savaşına dönmüş.Siz bir ekip işi yapıyorsunuz kimse kimseden üstün falan değil öncelikle bunu anlamanız gerekir.Siz tıp doktoruysanız yanınızdaki şöför diğeri att hepsinin ayrı uzmanlık alanı var.
Malesef Türkiyede mesleğe saygı yok kazandığın paraya göre değere biniyorsun Buda kendinizi üstün görmenizi sağlıyor anladığım kadarıyla.Bunlar hep toplumun yüklediği ego lar.

Tıpta çok net hiyerarşi kavramı var. Hatta ben şaşırıyorum bu kadar olmasına 3 yıllık asistan 2 yıllık asistandan müthiş bir saygı bekliyor. Kendisi uzman olmuş gibi davranıyor. Çömez diye bir terim sanıyorum doktorlar dışında hiçbir meslek grubunda bu denli kullanılmıyordur. Öyle ki 1 yıllık asistan doktor whatsapp grubuna yazamıyor 2. Yıldan itibaren asistan doktorların olduğu grupta konuşma hakkı var. Ben hariç tüm sülalem sağlık camiasından olduğu için çok iyi biliyorum iç kısmı.

Bence bu şekilde gördüğünüz için yıllarca böyle olması gerektiğini düşünüyorsunuz. Ancak sağlıkçıların genelinde bu yoktur. Örneğin bir hemşire tıbbi sekreterden daha üst bir kıdemde olsa da ekstra bir şey beklemiyor arkadaşlar diye seslenildiğinde garip gelmiyor. Bu tamamen yıllardır içinde bulunduğunuz sistemden dolayı ve bence garip değil. 18 yaşında giriyorsunuz fakülteye. 18inizden bu yaşınıza sistemi böyle görüp alışmışsınız. Böyle beklemeniz normal. Yalnız diğer sağlıkçılar bu duruma sizin kadar hakim olmadığı için sorun yaşıyorsunuz bence.

Abicim bütün doktorlar doktor hanim,bey diye hitap edilmeyi hak ediyor, yaninda birlikte calisanlar da hocam diyor niye hocam deniyor onu çözemedim okulda dersime mi girdin o kismi bilmiyorum ama, hakimde mübaşirle birlikte çalışıyor ama hakim bey/ hakime hanimdir yaa, acin Bodrum hakimini seyredin cahallar bxbwbwb

Siz hoca değilsiniz ki hocam demelerini bekliyorsunuz
Benim annem öğretmendi.Ankara’ya beni görmeye geldiğinde dışarı çıktığımızda herkes birbirine hocam dediği için annem gayette üstüne alınmıştı.3-5 seferden sonra bana eğilip bu insanlar benim öğretmen olduğumu nerden biliyor demişti.Hocam gayet sevimli bir hitap tarzı.

ekip işi yapmak hiyerarşik düzeni nasıl ve neden kaldırsın ?
ben 6 yıl eğitim almışim adamlar 2 yıl (o da üniversite okumuş ise , lise mezunu olanda çok)
madem profesyonellikten yanasiniz bu şekilde oluşan bir ekipte nasıl herkesi eş tutarsınız, kendinizle celisiyorsunuz ?

ki hastanelerde aşırı kullanılır ben burada bile herkese yazıyorum çoğu zaman.
sırf laf söylemek için söylüyorlar ya

size katılmadığım tek şey hemşireler kısmı onlarda da bizim kadar olmasa hiyerarşik düzen var ,
genel olarak hastanede var hatta

Dürüst olun, ambulans şoförüne şimdi deseler ki “doktor” olacaksın. Bu teklifi uçarak kabul mu eder yoksa ayy yok ben zincirin bir parçasıyım benim görevim yeterince önemli, hem biz zaten meslektaşız mı der?

Hiyerarşi şudur, kimin yerinde olmak istiyorsan o senin üstündür. Üstüne de siz diye hitap etmek, saygılı olmak gerekir. Kimse inkar edemez ki bütün sağlıkçılar doktorların yerinde olmak isterler. O yüzden doktorlar üstün ırk değil evet ama üstün bir meslek grubundalar. Ve dünyanın en saygın 3-5 mesleğinden biri.

Özel sektordeyim patronuna ismiyle hitap ediyorum, yanlış kararlar alındığında da yanlış olduğunu söylüyorum da afedersiniz size arkadasim denmiş neden doktor hanım denmemis diye belirtmissiniz. başka bı yerde de yöneticimiz hepimize bebişim derdi güler eglenirdik ama yine de çok disiplinli bir ortamdi. Ve ozendiginiz Amerikan iş kulturune sahip bir yerde çalışan biri olarak savundugunuz şeyin tersine ozendiginizi belirteyim. Kişilere hitap ederken doktor Ayşe avukat Metin denmesi de asıl hiyerarsiyi gösteriyor. Düğünümde bana çiçek yollamislar doktor bilmemne ve doktor bilmemne yaziyo altında. O an çok komik bulmuştum ama eşimin yakinlari diye ses etmemistim

Ahahahah kesinlikle doğrusun. Doktorluğu da geçtim sıva ustasıyla çırağı arasında da o ilişkinin olması gerekiyor. Yoksa işler düzgün yürümez. Benim eşim garson. Komi gelip enseye şaplak davranamaz mesela. Bu işin doğasına aykırı. Mesele doktorluktan da öte bir konu.

aradaki fark ne biliyor musunuz siz kideminiz ilerledikçe yıllar içinde patron olabilirsiniz
ama hiçbir att 378383 yılda geçse tıp fakültesini okumadan hekim olamaz.
bu farkın düşünülen kadar küçük olduğunu düşünmuyorum

ki hastanelerde aşırı kullanılır ben burada bile herkese yazıyorum çoğu zaman.
sırf laf söylemek için söylüyorlar ya
Bana kanka,ahiretlik,kardeş,hacı,birader,ağa,devrem,gözüm,kirve,kuzum,moruk,pampa,reis gibi hitaplardan daha sevimli geliyor.
Amerikadaki bro,sis kelimeleri de itici geliyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…