- 15 Şubat 2013
- 26.422
- En iyi cevaplar
- 1
- 102.400
- 798
- Konu Sahibi lattesizkitapsiz
-
Ambulans şoförü olur, taksi şoförü olur artik sen sec hfhdhhambulansin şoförü olmadan ben bir hiçim öyle mi
merak etmeyin hastaneye döneceğim zaten oradan devam ederim kendimi insan üstü görmeye , burada tam olmadı.
ay ahahahahah ahhaahahhaa aşırı güldümO zaman askeriyede er gelsin komutana naber len götelek sen bensiz bir hicsin deyip caksin enseye tokadi, bddhdhhhdh ay olsa da izlesek
Gozumde canlandı ben de güldümay ahahahahah ahhaahahhaa aşırı güldüm
Vallahi ben bugünkü profil mesajımı sizin konunuzdan esinlenerek yazdım.Teşekkürler.
vala kendisini tanımıyorum görmedimArkadaşım demesi sert bir üslup mu yakınlıktan mı anlayamadım, Ben yeni işe girdim abi abla diyorum çalıştığım yerdekilere normalde bey, hanım diye hitap etmem gerekir resmi kurumdayım ama arada kimsenin böyle resmiyeti yok müdür bile kaynaşmış arkadaş gibi herkesle kimse de takılmıyor
adlarını bile bilmiyorum kiBen sizi haklı buldum.
Okurken calisiyordum, 19byasinda toydum. Ast-ust iliskisinin sınırlarını kavrayamadigim icin cok sacma durumlara düştüm. Ben normalde muhasebedeyken kendimi sahada ürün takibi yaparken buldum, buda bana ders oldu. Yinede Üstten konuşmadan size "arkadaslar" diyen kisilere "bey/hanım" olarak hitap ederek mesafenizi koruyun.
Benim annem öğretmendi.Ankara’ya beni görmeye geldiğinde dışarı çıktığımızda herkes birbirine hocam dediği için annem gayette üstüne alınmıştı.3-5 seferden sonra bana eğilip bu insanlar benim öğretmen olduğumu nerden biliyor demişti.Hocam gayet sevimli bir hitap tarzı.Siz hoca değilsiniz ki hocam demelerini bekliyorsunuz
ekip işi yapmak hiyerarşik düzeni nasıl ve neden kaldırsın ?Siz hoca değilsiniz ki hocam demelerini bekliyorsunuz.Doktor hanım demelerini beklememiz mantıklı bende iş yerinde profesyonellikten yanayım ama sizinki biraz ego savaşına dönmüş.Siz bir ekip işi yapıyorsunuz kimse kimseden üstün falan değil öncelikle bunu anlamanız gerekir.Siz tıp doktoruysanız yanınızdaki şöför diğeri att hepsinin ayrı uzmanlık alanı var.
Malesef Türkiyede mesleğe saygı yok kazandığın paraya göre değere biniyorsun Buda kendinizi üstün görmenizi sağlıyor anladığım kadarıyla.Bunlar hep toplumun yüklediği ego lar.
ki hastanelerde aşırı kullanılır ben burada bile herkese yazıyorum çoğu zaman.Benim annem öğretmendi.Ankara’ya beni görmeye geldiğinde dışarı çıktığımızda herkes birbirine hocam dediği için annem gayette üstüne alınmıştı.3-5 seferden sonra bana eğilip bu insanlar benim öğretmen olduğumu nerden biliyor demişti.Hocam gayet sevimli bir hitap tarzı.
size katılmadığım tek şey hemşireler kısmı onlarda da bizim kadar olmasa hiyerarşik düzen var ,Tıpta çok net hiyerarşi kavramı var. Hatta ben şaşırıyorum bu kadar olmasına 3 yıllık asistan 2 yıllık asistandan müthiş bir saygı bekliyor. Kendisi uzman olmuş gibi davranıyor. Çömez diye bir terim sanıyorum doktorlar dışında hiçbir meslek grubunda bu denli kullanılmıyordur. Öyle ki 1 yıllık asistan doktor whatsapp grubuna yazamıyor 2. Yıldan itibaren asistan doktorların olduğu grupta konuşma hakkı var. Ben hariç tüm sülalem sağlık camiasından olduğu için çok iyi biliyorum iç kısmı.
Bence bu şekilde gördüğünüz için yıllarca böyle olması gerektiğini düşünüyorsunuz. Ancak sağlıkçıların genelinde bu yoktur. Örneğin bir hemşire tıbbi sekreterden daha üst bir kıdemde olsa da ekstra bir şey beklemiyor arkadaşlar diye seslenildiğinde garip gelmiyor. Bu tamamen yıllardır içinde bulunduğunuz sistemden dolayı ve bence garip değil. 18 yaşında giriyorsunuz fakülteye. 18inizden bu yaşınıza sistemi böyle görüp alışmışsınız. Böyle beklemeniz normal. Yalnız diğer sağlıkçılar bu duruma sizin kadar hakim olmadığı için sorun yaşıyorsunuz bence.
Dürüst olun, ambulans şoförüne şimdi deseler ki “doktor” olacaksın. Bu teklifi uçarak kabul mu eder yoksa ayy yok ben zincirin bir parçasıyım benim görevim yeterince önemli, hem biz zaten meslektaşız mı der?Maalesef bu sorun Türkiye’deki doktorların kendini insan üstü bir ırk olarak görmesinden kaynaklanıyor ve aslında bu muameleyi sadece kendilerine ve cahil halka karşı yaparak tatmin oluyorlar. Her meslek değerlidir, o bahsettiğiniz zincirde ordaki ambulans şöförü olmadan da siz bir hiçsiniz mesela çünkü acil bir vakayı alıp orda müdahale edip hastaneye yetiştirmek bir ekip işidir ve siz de o ekibin bir parçasısınız. Böyle düşünmüyorsanız ve hissetmiyorsanız ki öyle gözüküyor size alan değiştirmenizi ve ordan çıkmanızı, egonuzu tatmin edebileceğiniz hastanenize dönmenizi tavsiye ederim.
Ahahahah kesinlikle doğrusun. Doktorluğu da geçtim sıva ustasıyla çırağı arasında da o ilişkinin olması gerekiyor. Yoksa işler düzgün yürümez. Benim eşim garson. Komi gelip enseye şaplak davranamaz mesela. Bu işin doğasına aykırı. Mesele doktorluktan da öte bir konu.Benim eski sevgilim doktordu. Iclerinde bi ego yüksekligi durumu var mi, bence var. Eski sevgili olduğu için kılım da kardesim kendisine, o yüzde n bok atiyo da olabilirim hfhfg, ama bi yere kadar normal buluyorum, beni 100 sene oturup latince tıp calistir, yok abi bende o kapasite, sınırlı yani bi miktar ama insanin kendisini bilmesi iyi bisey hfhfhfh. Hem ortalama zeka seviyesinin cidden üstünde olucan, hem essek gibi can güvenliğin, saat mevhumun olmadan calisican, hem de şoför gelip ordan naber aga diycek, kirarim onun agzini dişini hxhxhxh dhhd
aradaki fark ne biliyor musunuz siz kideminiz ilerledikçe yıllar içinde patron olabilirsinizÖzel sektordeyim patronuna ismiyle hitap ediyorum, yanlış kararlar alındığında da yanlış olduğunu söylüyorum da afedersiniz size arkadasim denmiş neden doktor hanım denmemis diye belirtmissiniz. başka bı yerde de yöneticimiz hepimize bebişim derdi güler eglenirdik ama yine de çok disiplinli bir ortamdi. Ve ozendiginiz Amerikan iş kulturune sahip bir yerde çalışan biri olarak savundugunuz şeyin tersine ozendiginizi belirteyim. Kişilere hitap ederken doktor Ayşe avukat Metin denmesi de asıl hiyerarsiyi gösteriyor. Düğünümde bana çiçek yollamislar doktor bilmemne ve doktor bilmemne yaziyo altında. O an çok komik bulmuştum ama eşimin yakinlari diye ses etmemistim
Bana kanka,ahiretlik,kardeş,hacı,birader,ağa,devrem,gözüm,kirve,kuzum,moruk,pampa,reis gibi hitaplardan daha sevimli geliyor.ki hastanelerde aşırı kullanılır ben burada bile herkese yazıyorum çoğu zaman.
sırf laf söylemek için söylüyorlar ya
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?