- 10 Mart 2015
- 70
- 17
- 48
- 34
ben de bugün arıycam 2. denemden önce yapılacak tetkik varsa gidip yaptırcam hazır olsun diye.sen ne zaman başlıycaksın canımRabbim emeklerimizi bosa cikarmasin canim bende guveniyorm aygul hocama ayrica onceden gurgan klinkte doc ti burada prof olmus kendini gelistrms bi doktor.ucret olarakta diger ozeller ile ayni fiyat simdilik ama daha cokilgi var saaylerce beklemek yok
hastaneyle görüştüm ko kültür, gebelik aşısı falan 2 ve daha çok başarısızlık olunca yapılıytomuş bana pıhtılaşmaya bakacaklar sadece galiba.bu ay içinde bi gün gel hem muayene hem de neler yapıcaz konuşalım dediler. telefon bekliyotrum şimdi randevu için tekrar heyecanlanmaya başladımRabbim emeklerimizi bosa cikarmasin canim bende guveniyorm aygul hocama ayrica onceden gurgan klinkte doc ti burada prof olmus kendini gelistrms bi doktor.ucret olarakta diger ozeller ile ayni fiyat simdilik ama daha cokilgi var saaylerce beklemek yok
canım tedaviye başlayınca her gittiğinde senden muayene ücreti aldılarmı?hastaneyle görüştüm ko kültür, gebelik aşısı falan 2 ve daha çok başarısızlık olunca yapılıytomuş bana pıhtılaşmaya bakacaklar sadece galiba.bu ay içinde bi gün gel hem muayene hem de neler yapıcaz konuşalım dediler. telefon bekliyotrum şimdi randevu için tekrar heyecanlanmaya başladım
öncelikle inşallah en kısa zamanda deiğin gibi mutlu sona ereriz canım )) ben adet öncesi görüşmeye gittiğimde muayene ücreti vermiştim bir de eşimin sperm testine ödemiştik. sonra adet olunca tüp bebek için gittik ve başladık bi daha da asla muayene ücreti ödemedim.yumurta toplama işlemine kadar tüp bebek ücretini ödemen gerekiyo 4.575-TL. ayrıca tedavi öncesi bi çok tahlil istediler ve burda pahalı olur diye uygun bir labaratuara yönlendirdiler.bu da çok hoşumuza gitti. iğneleri de uygun bi eczaneden piyasanın altından aldık Aygül Hoca sağolsun.benim yumurtalar geç büyüdü o yüzden iğne fazla vuruldum canım.yani toplamda muayane:250 sperm testi:150 tüp bebek:4.575 ilaçlar:2.000 dışarda yaptırdığım tahliller de : 260 hepsi bu kadar canım ama elde var 0 :)))insan her yeni tedavide büyük bir umutla bu kez olacak diyor heyecanlanıyor.Bende bu kez olacak diyorum.3. denemede yakalarım inşallah diyorum.
canım tedaviye başlayınca her gittiğinde senden muayene ücreti aldılarmı?
Ben 3-4 gün önce ödedim ücret.Sonra adet günü gidecem hadi bunların arası 15 gün tekrar muayene ücreti alsın.Ama tüp bebek başlayınca nasıl ödeme yaptın? yada yaptınmı bunu bir periyodu varmıydı?tüp bebek ücreti bellide birde ilaçlar birde muayene eklenince 7-8 olacak gibi duruyor.
Benim herseyim hazir canim ilaclarimda var ben hipogonanizm hastasi oldugum icin ilac raporu ile tek kurus odemeden 20kutuya yakin menogon alabildim ben durum farkli cunku ilaca para odemiyorum simdi mens olmayi bekliyirum olunca 3.gun gidecegim insallah banada folik asut b12 dvit aspirin bide fitil basladi esimede evicap ile arganin isimli sprem guclendirici ilac basladi .ben de bugün arıycam 2. denemden önce yapılacak tetkik varsa gidip yaptırcam hazır olsun diye.sen ne zaman başlıycaksın canım
canım rapor için 35 yaş altı olmak lazım bir de 3 yıllık evli olmak lazım o yüzden ben henüz şartları taşımıyorum canımİlac raporunuz var mi devlet hakkinizi kullandiniz mi siz hic kizlar ufuk hastanesi tup bebek ilac raporu cikartiyo ilaclarinizi sadece katki payi odeyerek alabilirsiniz ama ufuk hastane si centrum ve gurgan ila anlasmali ben ilk tedavi icin centriuma gitmistim onlar yonlendrdi beni ufuktan ilac raporu cikar diye tam cikardim ondan sonra aygul hanimla tanisinca biraktimcentriumu ama ilaclarimi yazdurip alabildim
merhaba yazını okuyunca içinden cevap yazmak geldi. ikinci tedavimi Aygül hocada yaptırmış ve daha test günüm bile gelmeden transferin 8. günü başlayan kanamam ile büyük hayal kırıklığı yaşamış biri olarak Aygül hocayı çok da gözünde büyütme derim. ha yanlış anlaşılmasın asla karalamak değil amacım mutlaka elinden geleni yapmaya çalışıyor. hatta ben de yeniden onda başlayabilirim ama o ilk görüşmen var ya aslında neredeyse son görüşmen oldu canım. çünkü bi daha sana ayıracak vakti kalmıyor hemşirelerle devam ediyorsun yoluna. ha onlar da sorunu cevapsız bırakmıyor ama yine sen doktorunla görüşmüş gibi tatmin olmuyorsun. 5 saatlik yoldan yumurta takibi için gün aşırı gittim ve daha ağzımı açmadan muayenesini bitirip odadan çıktı hep hemşireyle muhatap oldum. en son transfer e yaklaştığımızda yaşadığımı anlatayım. opunun ertesi günü arayıp 7 yumurtamın döllendiğini söylediler kaldı ki bu arada kaç yumurta toplandığını tam olarak anlayamadım bile defalarca sormama rağmen 10 adet işleme alındı gibi bi cümle zoraki çıktı ağızlarından. 3. gün mü 5 gün mü transfer olacak bilgim olmadığı için sürekli heyecanla haber bekledim ama gelmedi bi türlü 3. gün kendim arayıp şehir dışından geleceğim için bana vakit bırakıp bırakmayacaklarını hatırlatmak istedim. ama Aygül hocanın her an ulaşabilirsiniz diye verdiği cep telefonu da aslında hemşirede duruyor ve Aygül hocanın telefonu diyerek o bakıyor . ona ilettim durumu ve bize döneceklerini söyleyip kapattı ta ki akşama kadar. akşam Aygül hoca arayıp çok güzel gelişmeye devam ettiklerini 5. gün transfer edeceklerini söyledi. 5. gün transfer sırasında iki embriyoyu nakledip çok başarılı geçti biraz dinlenip çıkabilirsin vs iki cümle kurup gözden kayboldu ve ben geriye kalan 5 embriyonun akıbetini hala öğrenemedim. kendi de biliyor ki bi şehir dışına çıkacağız ve sonuç olumlu da olsa bi daha oraya gidemeyeceğiz. en azından bikaç soru sormak istediğimi söyledim hemşireye o da dinlendikten sonra üzerinizi giyip salona geçin bekleyin sıranız gelince de girin dedi. inanabiliyor musun transferden sonra neredeyse 1 saat sandalye üzerinde bekledim. ya diyorum eşime niçin kalanları dondurmak için para istemiyorlar bizden şu anda soru sormayacak olsak bırakıp gitmiştik ve hiç bi bilgi veren yok. en sonunda girdik içeri yine bikaç umut dolu cümle ikiz bekliyorum sizden % 80 vs eeee kalanlar ne oldu? demez mi kalmadı . gerçekten son sinir oldum. hiç bi açıklama yok bilgi yok neden kalmadı kaçıncı güne kadar yaşadı detay yok ah ahh. 8. gün kanamam var diye arayınca da direkmen bi sonraki tedavinin detaylarını söylüyor bana işte sen benim hastamsın bi daha ki tedavide maddi manevi çok destek olacağım sana kendini iyi hissedince gel muayene edeyim yüzyüze konuşalım. çok uzattım galiba inşallah senin yüzün güler kucağın dolar umduğunu bulursun. rabbim rast getirsin...Mrb kızlar aygül hocayla görüşmeye gittim muayene oldum.eşimin problemi içinde sperm örneği istedi.Özel bir yöntemle bakacakmış ismini söyledi ama hatırlamıyorumç %65 sperm dna hasarı için.çok ütopik falan dedi.Sorulan konularda açıklayıcı olması eşiminde benimde hoşuma gitti.Sadece standart işlem değilde kişiye özel araştırma ve tedavi ile ilgili şeyler yapmaya çalıştığını bize davranışından sanki hissettik.muayenede bana düzensiz yumurtlaman var dedi.Bunu önce kontrol altına almalıyız dedi.şimdiye kadar 100 kez muayene oldum kimse demedi bana.Birde hemen d vitamini ve b12 iğneleri verdi bunları yaptır her ay dedi,folic asit verdi aspirin verdi.
Bunlar benim için iyi şeyler diğer hoca hiç bişey dememişti.Ben kendim folic asit kullanıyordum hamile arkadaşlardan bildiğim için.
Kaan hoca amh testi demişti onu yaptırdım bu hafta.Sonuç çıktı aygül hoca iyi dedi.şükür.Zaten senin bunu yaptırman anlamsızdı dedi.İlk tüp bebekte 15 yumurta oluşmasından rezervinin iyi durumda olduğu anlaşılıyor dedi. vs.vs.
İnşallah hepimiz yaza göbüşlerimizde bebiş haberleri verip burada hamilelik takvimi yaparız
şuan bu yazıyı okurken bian ben mi yazdım diye baktım inanki.sanki biri benim yaşadıklarımı yazmış.tıpatıp yaşadıklarım.uzunyola çıkacak olmama rağmen kalanlar hakkında bilgi alamadım yani anlatamam söylenen sözler ve yapılanlar birebir aynı.benim amacım hemen merkez değiştirmek istemedim hepsi bu.ama hala da karar vermiş değilim canım.hala şoktayım ya .sen ne yapmayı düşünoysun şimdi canımmerhaba yazını okuyunca içinden cevap yazmak geldi. ikinci tedavimi Aygül hocada yaptırmış ve daha test günüm bile gelmeden transferin 8. günü başlayan kanamam ile büyük hayal kırıklığı yaşamış biri olarak Aygül hocayı çok da gözünde büyütme derim. ha yanlış anlaşılmasın asla karalamak değil amacım mutlaka elinden geleni yapmaya çalışıyor. hatta ben de yeniden onda başlayabilirim ama o ilk görüşmen var ya aslında neredeyse son görüşmen oldu canım. çünkü bi daha sana ayıracak vakti kalmıyor hemşirelerle devam ediyorsun yoluna. ha onlar da sorunu cevapsız bırakmıyor ama yine sen doktorunla görüşmüş gibi tatmin olmuyorsun. 5 saatlik yoldan yumurta takibi için gün aşırı gittim ve daha ağzımı açmadan muayenesini bitirip odadan çıktı hep hemşireyle muhatap oldum. en son transfer e yaklaştığımızda yaşadığımı anlatayım. opunun ertesi günü arayıp 7 yumurtamın döllendiğini söylediler kaldı ki bu arada kaç yumurta toplandığını tam olarak anlayamadım bile defalarca sormama rağmen 10 adet işleme alındı gibi bi cümle zoraki çıktı ağızlarından. 3. gün mü 5 gün mü transfer olacak bilgim olmadığı için sürekli heyecanla haber bekledim ama gelmedi bi türlü 3. gün kendim arayıp şehir dışından geleceğim için bana vakit bırakıp bırakmayacaklarını hatırlatmak istedim. ama Aygül hocanın her an ulaşabilirsiniz diye verdiği cep telefonu da aslında hemşirede duruyor ve Aygül hocanın telefonu diyerek o bakıyor . ona ilettim durumu ve bize döneceklerini söyleyip kapattı ta ki akşama kadar. akşam Aygül hoca arayıp çok güzel gelişmeye devam ettiklerini 5. gün transfer edeceklerini söyledi. 5. gün transfer sırasında iki embriyoyu nakledip çok başarılı geçti biraz dinlenip çıkabilirsin vs iki cümle kurup gözden kayboldu ve ben geriye kalan 5 embriyonun akıbetini hala öğrenemedim. kendi de biliyor ki bi şehir dışına çıkacağız ve sonuç olumlu da olsa bi daha oraya gidemeyeceğiz. en azından bikaç soru sormak istediğimi söyledim hemşireye o da dinlendikten sonra üzerinizi giyip salona geçin bekleyin sıranız gelince de girin dedi. inanabiliyor musun transferden sonra neredeyse 1 saat sandalye üzerinde bekledim. ya diyorum eşime niçin kalanları dondurmak için para istemiyorlar bizden şu anda soru sormayacak olsak bırakıp gitmiştik ve hiç bi bilgi veren yok. en sonunda girdik içeri yine bikaç umut dolu cümle ikiz bekliyorum sizden % 80 vs eeee kalanlar ne oldu? demez mi kalmadı . gerçekten son sinir oldum. hiç bi açıklama yok bilgi yok neden kalmadı kaçıncı güne kadar yaşadı detay yok ah ahh. 8. gün kanamam var diye arayınca da direkmen bi sonraki tedavinin detaylarını söylüyor bana işte sen benim hastamsın bi daha ki tedavide maddi manevi çok destek olacağım sana kendini iyi hissedince gel muayene edeyim yüzyüze konuşalım. çok uzattım galiba inşallah senin yüzün güler kucağın dolar umduğunu bulursun. rabbim rast getirsin...
ben de bi önceki yazıyı alıntılarken Aygül hocanın benimle görüşmesi anlatılıyorsandım:) yok b vit kullan d vit kullan. sana özel tedavi uygulayacağı eşinde dna bakacaz falan. eşimin sperm sonucunda da telefonda dnasına baktık çok iyi falan dedi netten bakıyorum dna sonucu 15 günde veriliyor bunlar bir günde nasıl baktı acep:) sonuç olarak anladığım ne kadar para döksek ne kadar en iyisi olsun istesek de sanki heryer aynı. ben de kararsızım çünkü beni bu tedavide en çok yıpratan kısım şehir dışına gitmek oldu işten izin almam çok zordu bu anlamda asla tekrar Ankarayı düşünmek gelmiyor içimden ama bir yandan da histeroskopi yaptı beni biliyor bu sefer de başka bi yöntem vs dener mi aceba diye de sorguluyorum.emin değilim ama daha çok kayseri acıbadem ağır basıyor gibi şimdilik.şuan bu yazıyı okurken bian ben mi yazdım diye baktım inanki.sanki biri benim yaşadıklarımı yazmış.tıpatıp yaşadıklarım.uzunyola çıkacak olmama rağmen kalanlar hakkında bilgi alamadım yani anlatamam söylenen sözler ve yapılanlar birebir aynı.benim amacım hemen merkez değiştirmek istemedim hepsi bu.ama hala da karar vermiş değilim canım.hala şoktayım ya .sen ne yapmayı düşünoysun şimdi canım
bana da dediki adetin 2. günü gel yapılacak tetkilere karar verelim falan. ben bir kere denedim o da olmadı.araştırıyorum ama hala bilemedim napcam yaben de bi önceki yazıyı alıntılarken Aygül hocanın benimle görüşmesi anlatılıyorsandım:) yok b vit kullan d vit kullan. sana özel tedavi uygulayacağı eşinde dna bakacaz falan. eşimin sperm sonucunda da telefonda dnasına baktık çok iyi falan dedi netten bakıyorum dna sonucu 15 günde veriliyor bunlar bir günde nasıl baktı acep:) sonuç olarak anladığım ne kadar para döksek ne kadar en iyisi olsun istesek de sanki heryer aynı. ben de kararsızım çünkü beni bu tedavide en çok yıpratan kısım şehir dışına gitmek oldu işten izin almam çok zordu bu anlamda asla tekrar Ankarayı düşünmek gelmiyor içimden ama bir yandan da histeroskopi yaptı beni biliyor bu sefer de başka bi yöntem vs dener mi aceba diye de sorguluyorum.emin değilim ama daha çok kayseri acıbadem ağır basıyor gibi şimdilik.
sen hangi şehirdesin uzak mı yolun çalışyor musun izin sorunun var mı?bana da dediki adetin 2. günü gel yapılacak tetkilere karar verelim falan. ben bir kere denedim o da olmadı.araştırıyorum ama hala bilemedim napcam ya
canım trabzondayım.her durumda uzaktan gidip kalcam.ankarada o zaman 1 ay kaldım yani. bankada çalışıyorum izin sorun git gel yapamıyorum mecbur gidip kalcam .sen nerdesin canımsen hangi şehirdesin uzak mı yolun çalışyor musun izin sorunun var mı?
ben kayserideyim benim öyle uzun süreli izin şansım da yok bakalım hakkımızda hayırlısı olsun inşallahcanım trabzondayım.her durumda uzaktan gidip kalcam.ankarada o zaman 1 ay kaldım yani. bankada çalışıyorum izin sorun git gel yapamıyorum mecbur gidip kalcam .sen nerdesin canım
canım ben de yıllık iznimin tamamnını kullanıp bitiriyorum. kayserideki memorial ii diye duymuştum.senin kaçıncı denemen olacak , yaş kaç canım ?ben kayserideyim benim öyle uzun süreli izin şansım da yok bakalım hakkımızda hayırlısı olsun inşallah
ben ilk denememi kayseri memorial de yaptım tuttu fakat sanra düştü maalesef. ikinci ankara olsun daha iyi dedik ne dondurulmuş kaldı ne de tuttu. 3. için zaman da belirleyemedim. önümüzdeki ay çok erken henüz reglim bile bitmedi haziran temmuz ramazan. ağustosa kadar durabilir miyim emin değilim mayı kalıyor bi tek:)canım ben de yıllık iznimin tamamnını kullanıp bitiriyorum. kayserideki memorial ii diye duymuştum.senin kaçıncı denemen olacak , yaş kaç canım ?
hayırlı zamanda inşallah canım.ben de nasip olursa haziranda deniycem.yeni fikirler edinirsek haber verelim birbirimize :) acıbademde fiyatlar nasıl acababen ilk denememi kayseri memorial de yaptım tuttu fakat sanra düştü maalesef. ikinci ankara olsun daha iyi dedik ne dondurulmuş kaldı ne de tuttu. 3. için zaman da belirleyemedim. önümüzdeki ay çok erken henüz reglim bile bitmedi haziran temmuz ramazan. ağustosa kadar durabilir miyim emin değilim mayı kalıyor bi tek:)
4500 civarı ilaçlar hariç. 2015 tüp bebek ücretleri diye bi topik var sağolsun egunal il il herkesin paylaşımlarını toparlayıp liste yaptı ordan da bakabilirsin canımhayırlı zamanda inşallah canım.ben de nasip olursa haziranda deniycem.yeni fikirler edinirsek haber verelim birbirimize :) acıbademde fiyatlar nasıl acaba
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?