Tüp Bebek Merkezleri Ankara memorial mi ? Kaan aydos mu ? Yada Baska iyi bir doktor ??

Bakalim bende bugun mens oldum yarin basliyoruz tedaviye hayirlisi olsun bu dk dan sonra degistiremem zaten merkez. Bide genarti merak ediyorm ankarada ordada aysun hanini metediyolar ama aygul hocayla gorusunce oraya gitmeye vazgecmistim

ben kayserideyim benim öyle uzun süreli izin şansım da yok bakalım hakkımızda hayırlısı olsun inşallah
Dnzderya cok gecmis olsun yazdiklarini okuyunca ne diyecegi bilemedim acikcasi.seninde esinde sperm dna hasarimi var acaba? Benim esimde %65 vardi %50 ye geriledi. 2 kez tup yaptik olmadi. Benim memorial secme durumum esimden kaynaklaniyor. Eski doktorumdanda memnundum aslinda ama laboratuvarlari malesef yetersizdi. Bence sen kayseriden bosa gelme buralara. Ayni hastane ve sartlar varsa oradada acibademe git, kayseri memoriale git. Bende bir kez dha dusunecegim hastane olayini dediginiz gibiyse. Suna kiziyorum topigi acan arkadaslar o kadar gittik demisler neden sonuc yazmamislar anlamiyorum. Iyi kotu bunlari yazalimki gereksiz para ve zaman kaybedip en kotusude uzulmeyelim

Böyle olunca eşime o kadar çok kızıyorumki, bir perhizine dikkat etmiyo bişi yapmıyo. Çektiğimiz onca eziyetemi yanayım, delik deşik olduğumuzamı, en kötüsü sonucun olumsuz olmasına mı, aylarca çalısıp tedavi için para biriktirdiğimizemi bilmiyommmm. Asabım bozulduu

insan yıkılıyo resmen herşey boşa gitmiş oluyo canım benim eşim de sigarayı bırakmıyo hergün tartışıyorum nerdeyse.çektiklerimi görüyo ama bırakamıyo.kaldıki bırakması lazım .bırakmadan 2. deneme yapmıycam diyorum ben de

Bakalim bende bugun mens oldum yarin basliyoruz tedaviye hayirlisi olsun bu dk dan sonra degistiremem zaten merkez. Bide genarti merak ediyorm ankarada ordada aysun hanini metediyolar ama aygul hocayla gorusunce oraya gitmeye vazgecmistim

herkese merhaba kızlar.....
bende ocak-şubat ayında yaşadıklarımı paylaşayım sizlerle...
3.tedavime başlama kararı ile yola çıkmışken en iyisi olsun bu son olsun düşüncesiyle memorial-Aygül hnm la tanıştık.
ilk 2 tedavimde de gebe kaldım ben.1.tedavim sonunda bebeğimin kalbi durdu9.haftada kürtaj oldum.2.tedavide kimyasal gebelik oluştu.7.haftada düşük yaptım.tahmin edersinizki çok zor günler yaşadık.bu kez farklı bir yer olsun en güzeli olsun derken nerdeyse büyük hata yapıyorduk.

bizdeki problem:eşimde sperm sayısı azlığı.önceden azospermdi ve varikosel vardı.varikosel ameliyatı sonrası çıkış baladı bizde.
Memoriala gittik önce tanıştık Aygül hnmla.ayyy bir ilgili bir güleryüz.olcak kesin son teknoloji doğru yerdesiniz falan.ayyy tamam dedik eşimle.regli oldum ve gittik muayene oldum

Esimde test verdi.sayi cok az ve hareketsiz cikti spermler.
aygul hnm bana ilac verdi yumurtalıklar biraz yavaş çalışıyor dedi.(1-2 ay sizi hazırlıcam size uygun bir tedavi yöntemi uygulucaz dedi.herkese aynı şekilde davranıyor herhalde)

esimede igne verdi.kullanmaya basladik.2 hafta sonra esim tekrar test verdiki sayi sifir cikti.azo yine basladi diye öldük bayildik.
neyse 10 gun sonra testte sayi 500bin cikti ama hareket problemi yine var.%100 hareketsiz.

Benim doktorumum yani bi kadin dogumcunun esime bu kadar igne ilac verip mudahale etmesinden rahatsiz oldum ben.
Bide esine tese yapabiliriz falan dedi aygul hnm.kaynagindan en kalitelisi aliriz belki dedi.cikis varken.anlamadik ne için.
eee diyelimki tese olcak esim kim yapacak dedim.hastanemizin urologu dedi.sasirdim.esimin bi doktoru var.herkese tese falan olmaz hem hastanenizin doktorunu netten inceledim ben tecrubesiz ve uzmanlik alani erkek infertilitesi degil dedim.adam memorialda yeni baslamis çalışmaya.daha yeni doktor 82 dogumlu.
3 yil egitim almis yurt disinda onları anlatıyo bana Aygül hnm. o da prostat ve urolojik kanserler.veee teseyle ne alakasi var bu adamin.bide teseye bende giriyorum demezmi..orda koptum ben.esimin tesesinde senin ne isin var.devamli ben sunu da biliuorum ben bundanda anliyorum diyo da bi insan bu kadar seyi ayni anda iyi yapabilirmi.kadın doğumcu-tüp bebek umanı-ürolog-ebriyolog sanki.
yada bir kadın doğumcu teseye girebilirmi
her ürolog yapamıyor bunu.türkiyede sayılı ürolog var tesede başarılı.

Esim soylenmeye basladi ben burdan sogudum biz yine eski merkezimize gidelim diye
bende esimin doktorunu aradim
Anlattim.gelin hemen muayene edeyim bi.ne ignesi ilaci dedi.ben sizi varikosel ameliyati ile teseden ve azodan zor kurtardım dedi.cok kizdi aygul hnma.bi kadim dogumcu bu yaa dedi.yanlis doz kullanmis.testosteron dusmus iyice.bizde hormonlar normaldi.hormonlarla oynamis resmen.fsh ta dusmus.
Kan tahlili istedi.hormonlar alt ust olmus
Cikis olduguna sukredin suan dedi.

bu iğneleri 4 hafta kullanmış olduk.eşim sonrasında 1 ay başka bir tedavi gördü.(gecen ay)
banada yumurtalıkların yavaş çalışıyor dedi.bir ilaç verdi.1 ay kıvrandım sancıdan.oturduğum yeren kalkamadım.kaç doktora gözüktüm.bir Aygül hnmı gördü anlamadım.hiç böyle birşeyle karşılaşmadım daha önce.

sizi hazırlıcam diyor her gitmeye muayene ücreti.eşimden sperm testine para. memorial bana cok paragoz geldi.daha tedavi baslamadan bicok para harcadik.aman yeterki bu kez bebegimizi kaybetmeyelim de tek verelim dedik
Belki sorun bende olsa olabilirdi bizim icin ama erkek infertilitesi icin hicte ideal bi yer degil.koca merkezde duzgun bir urolog yok.
Ayrica ne duzen var ne randevu takibi
randevu veriyolar 1 saat disarda bekliyoruz.odaya aliyolar.doktor yok.bide kapıda hemşireye kızdı.ben al demeden ne alıyorsun diyor.biz içeriden duyuyoruz.geldi bize gülüyor sonraa ayyy hoşgeldiniz diye.almasa daha ne kadar beklicektik bilmiyorum.
acil bi işlem cikti diyolar.hepmi acil islem var.15-20 dk icerde bekliyoruz.en son kizdim ben izin alip geliyorum isten.1 saate gelirim diyorum mudure 3 saat donemiyorum.sizinki isse benimkide is yani.bu tamamen duzensizlik.eski merkezimde ben 10 dkdan fazla beklemedim
yumurta takibini hep ogle arasinda yaptirdim.1 saatte işim bitiyordu.hadi beklemek neyse beklerken heyecandan ölüyorum ben.bide astim var bende.heyecandan nefesim tikaniyor.

dışarıdan bendende ıstedi testler yaptırdım ama bende telefonla görüşemedim kendisiyle.çok yoğun yada telle görüşmüyor.hep hemşire ile görüştüm.
dışarıda beklerken gebe bi hastası aradı.hiç bağlamadılar.siz bize söyleyim biz görüşür size döneriz diyorlar.
biz memnun kalamadık.başlamadan vazgeçtik.eşim çok mutsuzdu orda.
çokkk uzun oldu biliyorum...ama yazayım dedim
rabbim şansınızı bol kılsın.emeklerinizi boşa çıkarmasın inşallah....

canım ya amacım aslında gerçekten karalamak değil onların rızkıyla mı oynuyorum günaha mı giriyorum diye de tereddüt ediyorum ama yaşadıklarımı yazmak istedim sadece canın sıkılmasın devlet hastanelerinde yaptırıp bebek sahibi olanlar da var rabbim verecek sonuçta. Aygül hocanın da başarısı çoktur mutlaka. ben kayseri memorial de denemiştim ilk orda da tuttu fakat düştü. rabbim hepimiz için hayırlısını versin

inşallah herşey gönlünce olur sende deneyimlerini bizimle paylaşırsan seviniriz. inşallah biz yanılmışızdır...

aynen canım bende senin gibi düşünerek ocak ayında yaşadıklarımı kimse ile paylaşmadım.
kimsenin günahını almak istemem sonuçta.
dediğim gibi sorun sadece bende olsaydı olabilirdi belki ama erkek infertilitesi için uygun bir yer değil.bence tabiki
sonuçta herkesin görüşü biz kimseye gitmeyin demeyiz.
ben ve eşim üzüldük zor günler geçirdik ben sadece paylaşımda bulundum.
belki ilk denemem olsa tecrübesizlikle biçok sey doğal gelebilirdi.ama 3.deneme olunca bu tecrübede fazla haliyle.yaşananlar araştırmalar fazla.ondan değişik geldi bize yaşananlar...

dediğim gibi rabbim kimsenin emeğini boşa çıkarmasın.anne baba olmamıza vesile olacak doktorları çıkarsın karşımıza inşallah...

Sagol bilgilendirdiğin için . Yazdıkların senin yasadıkların bunun günahı yok. Bizim gibi çaresiz kalmış insanların duygularıyla oynayıp para kazanıyorlar. Demkki ilk başta ilgili köprüyü geçene kadar herşey demkki.
Sen hangi hastaneye gitmiştin yada merkeze cnm bilgilendirirmisin

kızlar umut tüp bebek merkezi hakkında ne düşünüyosunuz ?

inşallah herşey gönlünce olur sende deneyimlerini bizimle paylaşırsan seviniriz. inşallah biz yanılmışızdır...
Canim ben bikere gorusmeye gittim ilgisi bilgisi guler yuzu beni cok etkiledi bide benim hastaigmi cogu dr bilmiyor ben hipogonanizm hastasym aygul hanim a dan z ye anlatti herseyi bana ben i bunlar cok etkiledi yarin tup bebek tedavsne basliyruz bakalim bundan sonra nasil olacaklar.
Bundan oncede iki asilamam oldu zekai tahirde hic hic memnun kalmadim saatlerce bekle dur bide ozel bi klibikte sevgi atese oldum asilama . ama aygul hicam kadar guven vermediler bana

canım insan arada kalıyor.
yazsam... biriniz vazgeçseniz derim ki acaba orası anne olmasına vesile olacakmıydı???
yazmasam... deneme sonucu negatif sonuç alsanız ve aynı fikirde olsak derimki keşke baştan yazsaydım???
hassas bir konu anlayacağın...
o yüzden her doktorun kendi işini yapmasından yanayım.eşimin doktoru daha bana hiç müdahale etmedi.benimde doktorum eşime müdahale etmemeli.çünkü erkek infertilitesi çok farklı bişey.türkiyede sayısız ürolog var ama erkek inf.uzmanlık alanı olan doktor toplasan 10 u geçmez.
birde ileri teknik,uzman doktor tabiki gerekli.ama insan bence mutlu olduğu yerde olmalı.çünkü moral,heyecan,stres çok önemli tedavide....

ilk 2 denemem ankarada genart tüp bebek merkezinde oldu.
ben memnunken sadece farklı bir göz görsün.ileri teknoloji son cihazlar falan olsun diye memorıal olsun istemiştim.
şimdi eşim kendi doktorunda 1 ay tedavi sonucu iğne ve ilaçlarla şükür hormonlar düzeldi.
sayımız şuan 3 milyon.%30 hareketli.ve tedavi için gayet iyi durumda dedi doktorumuz.
pazartesi regli olmuştum ben.kendi doktoruma kontrole gittim.o gün tedaviye başlama kararı aldık.şükür mutluyum
genart tüp bebek merkezi-doktorum Sertaç ŞEN

Sağol canım btd08.Şimdi Aygül hoca aradı yuvarlak cevaplar verdi eşim sperm analizi vermişti. ama bende biraz daha öteleyecem tedaviyi öyle gözüküyor. Eski doktorumla görüşeceğim. Eşimin dna hasarı %20 lere gelene kadar tüp yok artık doğal deneyecez.(

Kızlar irtibatı kesmeyin herkes yazsın yine sonuçlarını:)))

bence de haberleşelim burdan muhakkak

Bende biraz önce eşime memoriala gidelim.çok iyi başka doktora gitmeye gerek yok diye konuşuyordum. Bu yazdıklarınızdan habersiz. Bu yazıları okuyunca anladım ki her yer aynı sadece parayı alana kadar. Lütfen rica ediyorum yaşadıklarınızı buraya yazın ki bizde muhakeme yapabilelim.Allah yardımcınız olsun.

Arkadaslar benim ilk denemi genatrtta rana karayalcin yapti.acibademde muayenelerim genartta transferin oldu.ilki kimyasal oldu.kurtajla aldilar.kalani dondurdular genartta.ikinci dondurulmus ta tutmadi.onceside iki asilama tutmadi.rana hocayi birakma sebebim hep olacak diyip tutmamasi,zaman ayiramamsi,yuvarlak cevaplardi.sonra doktor degistirelim dedik.bircok doktora gittik.dediginiz gibi guler yuzu,bize vakit ayirmasi,detaylica herseyi anlatmasi,son teknoloji ve kesin tutar demesiyle aygul hocaya basladik.ben ilk acildigi zamanlar old icin yogunluk o zaman azazdi.cok olumlu baslamistim.ama hep sans cok yuksek ve son teknolojik aletler lafi varr.sanki ayni sozcuklerr beni de transferde resmen 3 saat gec aldi.transfere stresli girdim zaten.sonuc tutmadi.dediginiz gibi ikinci tutacak ben senden umutluyum,maddi manevi yanindayim...tamam kesin tutacak diye birsey yok ama ben kafama takilan birsey oldugunda soru sordugumda zaten biz senin icin en iyisini yapiyoruz,hersey son teknoloji diyor.ben simdi hishistereakopi yaptirdim.o gerek yok dedi ama ben israr ettim.cunku dondurulmuslarimdan once bakilmasi gereken ne varsa yapilsin istedim sukur cikmadi bisi ama histeroskopi tutunmayi arttiriyormus.simdi dondurulmuslari denicem ama kistim var iki aydir dogum kontrol hapi kullaniyo etti m.bu ayda verdi kist gidince dondurulmuslari denicem.benim hikayemde bu ama kizlar bu tup bebek merkezlerinin genel sorunu yogunluk,yuvarlak cevaplar ve bize olacak diye umut vermeleri..cok ama cok zor bir sureccc.ben hep doktor seciminde ken

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…