ankarada ev almayı düşünenler

adventurerpassenger

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
21 Temmuz 2016
1.219
1.594
133
40
Arkadaşlar yaa kaç zamandır ev almayı düşünüoruz Ankarada... Gecen sene bi ev bulmuştuk son anda vazgectik.. Ev 500.000di... Düşücek dediler fiyatlar için.. Neyse bu sene bakalım dedik yine.. Ne görelim gecen senenin 500000lik evleri en az 200000artmış...Bu nedir yaaa... Ankarada iyi bi semtte ev alamıyoruz arkadaş... Ekonomik kriz var evler satılmıyo diyolar... Bu fiyatlar nedir peki... Sinirlerim bozuldu valla... Ankarada ev almayı düşünenler nerden ev almayı planlıosunuz, ne yapmalı?

ben yatirimlik bakiyordum elimdeki parayi degerlendireyim derken yukseldi gitti fiyatlar hatta gecenlerde bi uye benim gibi ariyordu tavsiye verenler olmustu. acikcasi yeni bina istemiyorum sorun cikarsa ugrasamam mesafeden dolayi en azindan 5-10 senelik olanlarini ariyorum, salonu bagimsiz olsun icinde en kotu banyosunda dusu vs. olursa kiraci koyarim diye dusunmustum ama hic icime sinmedi, les gibiler. takibinde oldugunuz yerler varsa imkaninizi zorlayip alin sanmiyorum hic inecegini.

edit: konu bu

Ankara'dayım. Fiyatlar uçmuş vaziyette.
Ama biz de niyetlendik. Yatırımlık diye yola çıkmıştık ama oturacağımız bir ev aldık.
Ben Batıkentte yaşamaktaydım zaten. Buradan da bulduk.
Bazı kriterlerinden vazgeçmeden olmuyor.Lakin bir yerden de başlamak lazım, çoluk çocuk küçükken.

Ne zaman aldnz? Şu an arkdsm batikentte 400bin civari bakiyor ama ya en ust kat ya zemin kalms..ya da cok eski binalar..cok skntda. Insallah bulablr

BizDe maalesef ev alamadık aynı şekilde o yüzden madem alamıyoruz paramız değerlensin ileride daire getirili bir arsaya bağladık biraz dişimizi sıkacağız kirada yaşamaya alışığız uzun zamandır yaşıyoruz zaten 5seneye kadar inş 1,5 daire getirisi olucak yer ata mah.de daire ortalamaları zaten 400-500 arası bakalım beklemedeyiz faizler düştükçe ev sahipleride fiyatları yükseltiyor faizlern düşmesinin bir manası kalmıyor eger bi birikiminiz varsa şahsen arsaya yönelim derim ..

Canım arsayı nereden aldınız

Bitmesine 1 yıl kala 265 ten ev aldık

Simdi 480 500 civarı oldu

Coştu gerçekten

Eryaman bu arada

Ne zaman aldnz? Şu an arkdsm batikentte 400bin civari bakiyor ama ya en ust kat ya zemin kalms..ya da cok eski binalar..cok skntda. Insallah bulablr
O civarda aldık biz de.
Geçen hafta.
Site içi, eski binalar ama içi yapılı, sıfır tadilatla gireceğim inşallah.
Giriş veya üst kat ben de tercih etmedim.
Batıkentin eski mahalleleri asansörsüz, alçak katlı ve eski evler. Ama merkezi olduğundan değerli.
Yeni yerleşimleri de merkeze uzak ama yeni işte, lüks daireler ondan pahalı.
Kısaca Batıkent pahalı. Ama burda yaşamayı, her yerin site olmasını, sakinliğini seviyorum.
Arkadaşınız da bulur umarım.
Benim çok gönlüme göre oldu, onun da olsun inşallah.
Zor bu zamanda.. Çok zor.. Allah herkese yardımcı olsun

Her yer öyle maalesef. Annem evini satıp bana yakın yerden ev alacaktı. 340 bine bir ev beğendik, anlaştık. Birkaç gün sonra faizler düşürüldü. Sonra ev sahibi bize 380 oldu evim dedi. O parayı veren 40 bini mi veremiyor dedi? Dedi de dedi, hala ev arıyoruz ama fiyatlar her geçen gün yükseliyor. Sürekli takipteyim. 360 bine ilana çıkıyor, iki gün sonra 390 oluyor. Niye diyorsun, sen yanlış görmüşsün diyorlar. Zaten piyasada hep kot farkı olan evler, en üst katlar var. Hayırlısı olsun sizin için de.

Ben Bahcelievlerde almayı düşünüyordum. Param da mevduat faizindeydi. Iyice eridi. Istediğim evlerde 1 milyon oldu. Nasip böyleymiş

aynen ben de bahçeli çayyolu arasında gidip geliyodum... fikir sordugumuz insanlar euroda dolarda dursun, para dediler...tmm dolar euro da yükseldi fakat ev fiyayları da o ölcüde yükseldi yani....

Aynen Bu dönemde ev sahipleri bir günde 100 bin koydular evlerine

Bi yakınım ev alacaktı anlaştılar düşün ev sahibi tapuyu verdi işlemlere başla diye sonra aradı yok ucuza gidiyor yok şöyle olsun yok boyle olsun

Bu da bildiğin şerefsizlik bence

cnm bizim ev var zaten bi tane... ama eski ve semtini sevmioruz.. onu satıp da alıcaktık yenisini... ve fakat cok garip bi yükselme var... bazı semtlerdeki evler çok kısa sürede yüzde elli artmış vaziyette...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…