ankarada ev almayı düşünenler

Her yer öyle maalesef. Annem evini satıp bana yakın yerden ev alacaktı. 340 bine bir ev beğendik, anlaştık. Birkaç gün sonra faizler düşürüldü. Sonra ev sahibi bize 380 oldu evim dedi. O parayı veren 40 bini mi veremiyor dedi? Dedi de dedi, hala ev arıyoruz ama fiyatlar her geçen gün yükseliyor. Sürekli takipteyim. 360 bine ilana çıkıyor, iki gün sonra 390 oluyor. Niye diyorsun, sen yanlış görmüşsün diyorlar. Zaten piyasada hep kot farkı olan evler, en üst katlar var. Hayırlısı olsun sizin için de.

sağol cnm yaa... inşallah hayırlısı olur ama çok pişmanım yani geçen seneki evi almadığıma...

Aynen Bu dönemde ev sahipleri bir günde 100 bin koydular evlerine

Bi yakınım ev alacaktı anlaştılar düşün ev sahibi tapuyu verdi işlemlere başla diye sonra aradı yok ucuza gidiyor yok şöyle olsun yok boyle olsun

Bu da bildiğin şerefsizlik bence

Ben de iyi niyetli bulmuyorum. Herkesin kendi malı tabii ki, istediği fiyata koyar ama anlaşmadan caymak vs. hoş gelmiyor bana pek. Hala duruyor zaten, satamadı.

cnm bizim ev var zaten bi tane... ama eski ve semtini sevmioruz.. onu satıp da alıcaktık yenisini... ve fakat cok garip bi yükselme var... bazı semtlerdeki evler çok kısa sürede yüzde elli artmış vaziyette...
Evet evet kesinlikle, bir günde 50 bin 100 bin koydular hiç yoktan.
Bizim de biraz denk geldi biraz nasip oldu diyeyim şimdi olması.
Biraz beklemeli miydi ne olurdu ne olmazdı pek düşünmeden sarıldık açılcası.
İnşallah siz de gönlünüze göre bulursunuz.

Canım arsayı nereden aldınız
Arsayı araştırarak aldık hatta aldırdık çevremize de , şuan ortalama olarak arsalar 180-200binden başlıyor metre karesine görede değişiyor eşim araştıra araştıra uzman oldu buranın 😅 çok aldırdık arkadaşlarına da kayınbabamlar gorumcemlEr kaynımlar hep aldık

Arsayı araştırarak aldık hatta aldırdık çevremize de , şuan ortalama olarak arsalar 180-200binden başlıyor metre karesine görede değişiyor eşim araştıra araştıra uzman oldu buranın 😅 çok aldırdık arkadaşlarına da kayınbabamlar gorumcemlEr kaynımlar hep aldık

cnm nerden aldınız arsayı... gölbaşı mı

aynen yaa ankara istanbul gibi oldu... normalde aynı kalitedeki evi yarı fiyatına alabilioduk ankarada... şimdi aynı gibiler...

Bir Ankara'lı olarak bende şaşırıyorum artık artan ev fiatlarına almış başını gitmiş demekki.
Ben istanbuldayım buraları hiç söylemeyim en dandik yerler bile yüksek artık.

34 yaşındayım, 34 senedir ev fiyatları düşecek diyorlar bir kere bile düştüğünü görmedim.

valla bize bunu söyleyen emlak ve arsa alım satımı ile ilgilenen biri idi güvendiğim biri idi... Türkiyenin özellikle geçen seneki ekonomik durumu kötü oldugundan adam dolar euroda kalın dedi bize...

O civarda aldık biz de.
Geçen hafta.
Site içi, eski binalar ama içi yapılı, sıfır tadilatla gireceğim inşallah.
Giriş veya üst kat ben de tercih etmedim.
Batıkentin eski mahalleleri asansörsüz, alçak katlı ve eski evler. Ama merkezi olduğundan değerli.
Yeni yerleşimleri de merkeze uzak ama yeni işte, lüks daireler ondan pahalı.
Kısaca Batıkent pahalı. Ama burda yaşamayı, her yerin site olmasını, sakinliğini seviyorum.
Arkadaşınız da bulur umarım.
Benim çok gönlüme göre oldu, onun da olsun inşallah.
Zor bu zamanda.. Çok zor.. Allah herkese yardımcı olsun
Hayirli olsun..saglikla,huzurla oturun insallah

Faizler düşünce biz de öyle bi bakalım demiştik zaten umudumuz yoktu ama istediğimiz kriterlerdeki evler o kadar pahalı ki krediyle bile almamız mümkün değil 😞 Küçük şehirlerde yaşamak çok daha kolay bir kez daha anladım

Back
X