ankarada ev almayı düşünenler

Ne zaman aldnz? Şu an arkdsm batikentte 400bin civari bakiyor ama ya en ust kat ya zemin kalms..ya da cok eski binalar..cok skntda. Insallah bulablr :KK43:
batıkentte 400 binlik evler eski evler. 400 bin bütçeniz varsa eryamanda ata mah, yavuz sultaan selim mah. gibi susuz tarafından bakabilirsiniz. mart ayında bir evi beğendik, alalım almayalım derken pandemi dönemi, başladı öylece kaldı. Şimdi o evin değeri 200 bin arttı. vazgeçtim ev almaktan

Ankara'dan İstanbul Kadıköy'e yeni taşındık. Burada 90 m2, salonlarina masa sığmayan 3+1 ler için, Ankara'nin en iyi semtlerinden sıfır 4+1 dairelerin 2 katı kadar ödemek gerekiyor. Aklım almıyor, para pul olmuş. Ankara'da en azından ödediğiniz paranın karşılığını alabiliyorsunuz. Burada o imkan da yok. Burun kivirdigimiz daireler bile en az 1,3 MILYON :oha:
Dogma büyüme Ankaralı olarak tavsiyelerim:
Araba kullanmaya gerek kalmayacak şekilde merkezi bir semt istiyorsanız emek mahallesi ve bahçeli taraflarına,
Arabanız varsa ve geniş modern evler istiyorsaniz Bağlıca'ya bakabilirsiniz.

İnsan bundan sonra hayatının neredeyse on yılini yaşayacağı şehirle ilgili bir yeri de mi bilmez !? Bilmiyorum..şaşkın , beyni donmus halde semt isimlerini kafamda konumlandırma ya calisiyorum :110:

Ankara’da ev fiyatları asla düşmez . Kim dediyse atmış 😂 oturduğumuz yerden almayı düşünüyoruz ama araba borcunun bitmesi lazım . Buraya ilk taşındığımızda oturduğumuz binada 150 bin liradan aldı ev sahipleri . Şimdi 250 bin oldu . İstediğimiz evler şu anda 350 bin civarı biz alasıya 500 bin olur heralde
hangi semtten bahsediyorsunuz fiyatlar uygun geldi

İnsan bundan sonra hayatının neredeyse on yılini yaşayacağı şehirle ilgili bir yeri de mi bilmez !? Bilmiyorum..şaşkın , beyni donmus halde semt isimlerini kafamda konumlandırma ya calisiyorum :110:

is yerleriniz nerede olacak, cocuk var mi nasil bir cevre lazim, bir de butce ne kadar? ona gore bir seyler soyleyebilirimm

Bir tek Ankara değil ki İzmirde de durumlar böyle. İyi bir evde iyi bir semtte oturmak istiyorsan 3+1 ler 800 binlerden baslayıp daha da artıyor.
biz geçen yaz 3+1 evimizi 685 bine almıstık. Suan değeri 1milyon 200 bin oldu... kimse ev almıyor falan yalan. Evler leblebi gibi satılıyor. Evimizin karsısına yeni site yapılıyor satısların cogu bitmis daha ortada ev yok birde.

batıkentte 400 binlik evler eski evler. 400 bin bütçeniz varsa eryamanda ata mah, yavuz sultaan selim mah. gibi susuz tarafından bakabilirsiniz. mart ayında bir evi beğendik, alalım almayalım derken pandemi dönemi, başladı öylece kaldı. Şimdi o evin değeri 200 bin arttı. vazgeçtim ev almaktan
Bakym oralara sagolun..ev bulamzsa il degstrck..gitmesini hic istemyorum cok az zamn kaldi..tesekkur ederim onerilernz icin..szin de karsiniza en guzel zamnda gonlunuze gore bi ev cikar insallah..zamaninda kndim icin cok aramstm ne zordur bilirim..Allah rast getirsin..

ben ankara'da 5 yıl kaldım o yıllar da aylığı 250 liralık yurtta geçti o yüzden şimdi gözlerim belerdi batıkentle o miktarı yanyana görünce. biri de yazmış şimdi, bahçeli 900k diye. breh breh be. trilyonum olacak da ankara'ya gömücem ha, şaştım.

edit: izmirliyim, istanbulda oturuyorum, ankarada okudum, bu 3lüden en çok ankarayı severim ama yine de verilmez be.
İstanbulizmir hepsini bilirim
Antalya Konyaaltı da evimiz var oralarda havayı çekerken su iciyormus gibi hissediyorum alışmışız düzenine havasına asla başka yerde yapamam

Esimin işi Bakanlıklar çevresinde olacak ...benim en geç Ağustos 24 te belli olacak...biri kreşe biri ortaokula başlayacak iki çocuk var.Butce 600-650 bin arasında olur ..

belki tepki alicam ama ben cocuk varsa ankarada merkezde oturmayi cok tavsiye etmem. merkezde dogru durust site yok ki. eger arabaniz da varsa yasamkent uygun olur sanki yukarida da yazilmis. en azindan kucuk duzgun bir krese gider, cevrede de guzel okullar var zaten oturan profil belli devlet okulu olsa bile ortaokul icin de uygun olur.

ha yok daha merkezi olsun kalabalik onemli degil derseniz dikmen keklik pinari civarina bakin derim. bakanliklara da yakin en azindan emek-bahceli gibi cok kalabalik da olmaz.

Bir tek Ankara değil ki İzmirde de durumlar böyle. İyi bir evde iyi bir semtte oturmak istiyorsan 3+1 ler 800 binlerden baslayıp daha da artıyor.
biz geçen yaz 3+1 evimizi 685 bine almıstık. Suan değeri 1milyon 200 bin oldu... kimse ev almıyor falan yalan. Evler leblebi gibi satılıyor. Evimizin karsısına yeni site yapılıyor satısların cogu bitmis daha ortada ev yok birde.
Millet sanki bedava bulmus gibi ev aliyolar ve bu aralar ev alinacak bi zaman degil benim anlamadigim bu aldiklari evin kredisini nasil oduyecekler

size ayrancı olur...
belki tepki alicam ama ben cocuk varsa ankarada merkezde oturmayi cok tavsiye etmem. merkezde dogru durust site yok ki. eger arabaniz da varsa yasamkent uygun olur sanki yukarida da yazilmis. en azindan kucuk duzgun bir krese gider, cevrede de guzel okullar var zaten oturan profil belli devlet okulu olsa bile ortaokul icin de uygun olur.

ha yok daha merkezi olsun kalabalik onemli degil derseniz dikmen keklik pinari civarina bakin derim. bakanliklara da yakin en azindan emek-bahceli gibi cok kalabalik da olmaz.
Çok teşekkür ederim sizlere 🙋

Back
X