- 19 Ağustos 2010
- 600
- 81
- 318
- Konu Sahibi nonameanymore
-
- #4.081
Ben devlet hastanelerinden umudu kestiğim için hiç düşünmedim. Fazla kalabalık. Özeller de çok iyi değil ama yine devletin birçok hastanesinden iyidir. Yenimahalle devlet hastanesini öneriyorlar. Keçiören eğitim araştırma da iyiymiş. Tabi tanıdığın varsa hastanenin güzellikleri açılıyor ve rahat oluyor ama tanıdık yoksa zor.Merhaba arkadaşlar bu topiği yeni gördüm bende ankaradayım etlik zübeyde hanım ve sincan lokman hekime gidiyorum hastane konusunda kararsızım doğuma daha çoook var ama devlette mi yoksa özeldemi doğum yapmalıyım kafam çok karışık ikisi hakkındada olumsuz yorum yapanlar var siz ne düşünüyorsunuz hastane konusunda tercihiniz özel mi yoksa devlet mi?
Ben devlet hastanelerinden umudu kestiğim için hiç düşünmedim. Fazla kalabalık. Özeller de çok iyi değil ama yine devletin birçok hastanesinden iyidir. Yenimahalle devlet hastanesini öneriyorlar. Keçiören eğitim araştırma da iyiymiş. Tabi tanıdığın varsa hastanenin güzellikleri açılıyor ve rahat oluyor ama tanıdık yoksa zor.
Hem güzel hem de farklı olmuş. El emeği olduğu için de daha değerli bencekızlar meraba bende mayıs annesi olucam allah nasip ederse doktorum koruda aydan biri gitmek isteyen olursa tavsiye edrim ama biraz pahalı.aranızda bebek şekeri süsü yapan varmı hiç ben geçen gün suluhana gittim malzemelri aldım kendim yaptım içine şeker yerine lavanta koydum mıknatıslı dolap süsü oldu sizce nasıl olmuş . eger sizlerde yaptıysanız burada birbirimizden fikir alabilirizEki Görüntüle 675237
Hem güzel hem de farklı olmuş. El emeği olduğu için de daha değerli bence
Selam arkadaslar bir kac gundur girememistim :)) Bu sirada cok yorum yazan olmus. Ne guzel...
Yarim kalan yazima devam edeyim:
Boncuk ve Delikiz ben anlattigim gibi 2 yil once LiNA da Sukran Hanim`la ikinci dogumumu yaptim. Kendisi beni 9 ay boyunca yakindan takip etti. Her defasinda icimi kemiren bir seyler vardi:
Sukran Hanim cok asiri yogundu. Her seferinde beni unutuyordu kendimi tekrar anlatmam gerekiyordu.
Ordan oraya kosturuyordu. Cok fazla musterisi var ayrica gereken malzemeler farkli odalarda oldugu icin bir disari bir iceri giriyor kendisininde kafasi karisiyordu.
Ben meslek olarak psikologum. Bilmiyorum bu yuzden mi muayene ve ultrasyon esnasinda surekli hastalardan yakiniyordu. Ozellikle bayanlarla calismanin cok zor oldugunu anlatiyordu. Ben bu esnada bebegime nasil konsantre oldugunu anlayamiyordum. Esimle gittigim zamanlarda esime soyledim. ESIM o derin hoca profesor bilir o guvenelim ona demisti.
Her seferinde cok saglikli bir seyi yok denildi. 6 aylikken Ali Bey detayli ultrasyonda hafif pelviektazi gordugunu soyledi. Ama onemli degil gecer dediler. Ozellikle Sukran Hanim boyle dedi.
9 ay boyle gecti. Bende hem calisiyordum hem 4 yasinda oglumla ilgileniyordum. Bu hamilelik takiplerinde esim bana pek destek olmuyordu. Ben bu sebeplerden dolayi bu pelviektazinin ustunde hic durmadim Sukran Hanim`da hic bir gun gel bunu arastiralim bu ne bakalim ya da bunu iyi takip edelim demedi. Diger kontrollerimde bu konuyu hic anmadi bile. Ben de nasil olduysa ona o kadar guvenmisim ki.....
Bilemiyorum artik arkadaslar guler misiniz aglar misiniz halime bilmem 9 ay sonra dogumdan iki hafta sonra kara haberi aldim minik bebegim maalemsef damgalandi: down sendromluymus meger. Pelviektazisi ondan mis, az hareketsizligi ondanmis.. bunlari bana Sukran Hanim anlatmasi veya dogumdan once arastirmasi gerekmiyor muydu???
Bende bilemiyorum artik ne dogru ne yanlis... Takdir-i ilahi diyorum...Baska bir sey demiyorum.....diyemiyorum...
Sukran Hanim suclu sucsuz demiyorum belki de boylesi hayirlidir.... Ama 9 ay boyunca yaptigim masraflara dogumda yaptigim masraflara, kromozom analizi icin yaptigim masraflara
degdi mi derseniz???
Inanin degmedi. Hemsire bir yakinim: keske devlet hastanesine gitseydin. Inan orda bilirlerdi dedi. Ben boyle vakalarla cok karsilastim dedi... ARtik bilmiyorum, ama Sukran Hanim`a giderseniz cok dikkat edin. Kafasi cok karisik cunku cok yogun, ve bazi konulari cok hafife aliyor... bebegim down sendromluysa ne olmusmus??? Ozel egitime gonderirmisim tamam erken teshis yapilmis :))))(( Ya bunlar yeni dogum yapmis birine soylenir mi arkadaslar ben anlamadim bu insani?!!
2 yildir neler cektigimi ben bilirim.. bebegimi cok seviyorum ama keske daha once haberim olsaydi...bilmiyorum daha mi farkli olurdu hersey....
Merhaba arkadaşlar bu topiği yeni gördüm bende ankaradayım etlik zübeyde hanım ve sincan lokman hekime gidiyorum hastane konusunda kararsızım doğuma daha çoook var ama devlette mi yoksa özeldemi doğum yapmalıyım kafam çok karışık ikisi hakkındada olumsuz yorum yapanlar var siz ne düşünüyorsunuz hastane konusunda tercihiniz özel mi yoksa devlet mi?
yaz tatlım gerçekten çok önemli ya benim kafam hala karışık ben sincana yakın olduğum için buralarda bakınıyorum yakın olması çok önemli gerçekten yollarda perişan oluyorsun ya yoksa havalarda sıcak dahada sıcak olacak bide ya lokman hekim ya koru bende tercihimi yapacağım artık ikisinden birinde yoksa valla bu kararsızlıkla evde doğuracağım
çok geçmiş olsun canım gerçekten önemli ya allah kimseyi hastaneye düşürmesin ya cidden hiç sevmediğim ortamlar mecbur bebişler için katlanıyoruz naapalım bi dolaş tatlım ya elbet içine sineni bulursun o civarlarda oturan arkadaşlar da yardımcı olurlar sana:13:
Merhaba arkadaşlar bu topiği yeni gördüm bende ankaradayım etlik zübeyde hanım ve sincan lokman hekime gidiyorum hastane konusunda kararsızım doğuma daha çoook var ama devlette mi yoksa özeldemi doğum yapmalıyım kafam çok karışık ikisi hakkındada olumsuz yorum yapanlar var siz ne düşünüyorsunuz hastane konusunda tercihiniz özel mi yoksa devlet mi?
sincan koru'yu çok övüyorlar canım ya ,hem maddi hem manevi olarak , oraya bak bence, bize uzak olmasa giderdim
Sonsy hikayeni okudum. Çok zor bir doğum sürecin olmuş. Gözüm korktu açıkçası. Şimdi rahat olmana daha çok sevindim. Bol bol kokla kızınısincan koruda doğumumu yaptım. merak edenler mart anneleri doğum hikayeleri bölümünden okuyabilir. ama korkmayın :) herşey bitip gidiyor. benim hamileliğim problemli sonlandı ve doğum sonram da problemler oldu. normal doğum kısmet olmadı. spinal sezaryen. hastane çalışanları ve doktorumdan memnun kaldım. 1 gün yatıp çıktım.
ben spinal sezeryan oldum ne yazık ki nomal doğum şansım hiç yoktu... kontrole diye gittim sancım çıktı o gece sancıyı kesmek için yattım ama sancım kesilmeyince ertesi sabah ameliyatta girdim kanamam başlamadan sezeryan olmam önemliydi o nedenle jet hızında sezeryan oldum doğuma girerken kimse yok yanımda yetişemediler ama 45 dk sürdü pazartesi yattım perşembe çıktım kan kaybım fazla olduğu için kan verdiler :))
herşey dahil 950 ödedik bence hastanenin tek kötü yanı kalabalık olması ve doğuma fotoğrafçı ve eşi almamaları
belkide benim beklentilerim fazla olmadığı için beğendim ben lokman hekimi tamam özel hastane ama acıbadem medicana gibi değil...
rabbim herkesi sağ salim kavuştursun bebeğine[/QUOTE
çok geçmiş olsun tatlım zor bir doğum olmuş ama sağsalim kavuşmuşsun bebeğine en önemlisi bu sanırım
tatlım doğumda doktor ve hemşireler her hastayla yeterince ilgileniyorsa kalabalık olması çok sorun değil önemli olan ilgi ve odaların temizliği bence o konuda problem yoktu demiştin sanırım tüm personel bayanmıydı senin öyle bir tercihin varmıydı
Doğuma fotoğrafçı ve eşini almıyorlarmı yaa ben buna çok önem veriyorum eğer öyleyse devam etmem akaya gidiyordum doktorum medicanaya geçince çok pahalı geldi diye lokmana geçtim zaten isteksizdim bunu da duyunca offf canım sıkıldı yaa
Bende devletten umudu kesip Medicanaya gittim ve iyikide gitmişim. Doktorum çok ilgili ve işinin ustası Bende Mayısta anne olucam Medicanada yaptırıcam kesinlikle. Doktorum Süleyman Beyde isteyen olursa gözüm kapalı önerebilirimm
slm kizlar..biz sonsyle mart annelerinden tanisiyoruz hatta ayni gun art arda doguma girmisiz ve 5.gun kontrolunde hastanede tanisip muhabbet ettik.. sonsy hastane personelinden memnun kalmis ama ben kalmadim..sebeplerini arka sayfarda belirtmistim.. tek memnuniyetim dr um seda hanimdi..cocuk dr undan da memnun kalmadim ve hastanemi degistirdim..lokman hekimden memnun olan var olmayan var.benim arkadas 6gun once lokmanda dogum yapti ve nefretle cikti ordan..bebegi perisan ettiler en son mudahale edemeyince gece yarisi ambulansla bebegu sami ulusa sevk ettiler..cok pisman orda dogum yaptigina..maddi.acidan da para uzerine para ekleyecek bir suru ivir zivir isler eklemisler.. neyle karsilasacagimizi bilemiyoruz..
ama batikent ozel bilgide arkadasim dogum yapti cok memnun kaldi..oda lokmana gidiyordu sonradan memnun kalmayip degistirdi bu hastaneye geldi ve dogum yapti..bende buranin cocuk dr una geliyorum simidilik hastaneden memnunum..bilginize ;-)
Aynı gün doğum yapanlardan biri memnun diğeri değil. Demek ki beklentiler ve şansla ilgili bu memnuniyet. Arkadaşına da üzüldüm. O sıkıntıları çekmek kolay değilslm kizlar..biz sonsyle mart annelerinden tanisiyoruz hatta ayni gun art arda doguma girmisiz ve 5.gun kontrolunde hastanede tanisip muhabbet ettik.. sonsy hastane personelinden memnun kalmis ama ben kalmadim..sebeplerini arka sayfarda belirtmistim.. tek memnuniyetim dr um seda hanimdi..cocuk dr undan da memnun kalmadim ve hastanemi degistirdim..lokman hekimden memnun olan var olmayan var.benim arkadas 6gun once lokmanda dogum yapti ve nefretle cikti ordan..bebegi perisan ettiler en son mudahale edemeyince gece yarisi ambulansla bebegu sami ulusa sevk ettiler..cok pisman orda dogum yaptigina..maddi.acidan da para uzerine para ekleyecek bir suru ivir zivir isler eklemisler.. neyle karsilasacagimizi bilemiyoruz..
ama batikent ozel bilgide arkadasim dogum yapti cok memnun kaldi..oda lokmana gidiyordu sonradan memnun kalmayip degistirdi bu hastaneye geldi ve dogum yapti..bende buranin cocuk dr una geliyorum simidilik hastaneden memnunum..bilginize ;-)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?