Ankara'daki hamileler, tanışalım ve paylaşalım mı?

poliklinikte kalabalıksa doğumda da kalabalık olur o zaman
elif terzi diye birini duymuştum iyi diyorlar ona gitmeyi düşnüüyordum
bi gidip denerim olmazsa ona göre bakarım
akayda ben bayana giderim erkek doktora gidemem
ama sezeryana yönlendirmeleri hiç hoş birşey değil akla paracı olduklarını getiriyor
ben normal doğum istiyorum

muayene ücretleri nasıl doktorları nasıl peki

muayene ücretleri 90 tl olması gerekiyor akayın...jinekolojik muayeneler için sadece normal giriş ücreti olan 35 tl yi ödüyorsun onun dışında gebelik takibi ayrı bir konu olduğu için ultrasyon ücreti adı altında alıyorlar...ben akayda doğum yapacağım ama tolga beyin muayenesi ayrı olduğu için akayda yaptırmadım takiplerimi...tahliller vs için gittim...ama akay gerçekten güzel bir hastanedir...özel hastane diye devlet hastanelerinden pek farkı olmayanlara benzemez...ben de 24.haftaya kadar devlette takibimi yaptırıyordum...şimdi iyiki bırakmışım diyorum ne rezillikmiş...yoğunluğu,kalabalığı,doktorların,hemşirelerin tavırları vs...akaydan da iyi özel hastaneler de var tabi ,bayındır gibi tobb gibi...artık bütçe meselesi...tolga beyin muayene ücreti 200 tl...ama ne nst,ayrıntılı ultrasyon gibi şeyler için ayrı ücret ödemezsin...sadece son ay iki kez ücredik(kontroller sıklaştığı için) ...ondan önceki aylar sadece 200 ödemiştik...tahlilini de nereye istersen yaptırabilirsin...akayda ben 50 tl gibi bi fark ödüyordum tahlillere...ama gebeliğin başında yapılan ilk tahlil ücreti farklıdır-yüksektir heryerde öyle olması gerekiyor, bi arkadaşım 400 istediklerini söylemişti başka bir hastanede...

ben handan hanımla tanışmıştım akayda..çok şeker bir bayan...bi bayan doktor daha olması lazım adını hatırlayamadım ama 2 ay önce bi arkadaşım gitti,çok ilgili çok sevecen biri demişti..

cnm diğer doktorlardan emin değilim ama tolga beyin hastalarının çoğu tüp bebekle dünyaya geliyor yani literatürdeki kıymetli bebekler ve biliyorsun ki onlar da çoğunlukla sezeryanla dünyaya geliyorlar..o yüzden sezeryan yüzdesi yüksekmiş gibi gelebilir..ben de başlamadan önce bu konuya çok takılıyordum ama kendim gördüm, sınırları zorlamayı deniyor normal için...benim bile normal çok riskli olduğu halde yine de bi bakalım duruma göre normali de bekleyebiliriz diye kesin konuşmuyor, hemen paldır küldür sezeryan demiyor...ama aslında en güzeli orda çalışan hemşierelerin fikrini almak,en iyi onlar biliyordur...benin 1 hafta kadar kaldı doğuma,ben bakarım genel duruma

cevap verdiğin için sağol
ben de akaya muayeneye giderim tahlilleri devlette yaptırırım ozaman
doğum fiyatları da 2-2500 arası diye okumuştum doğrumu
şimdi baktım nette bir tane başak hanım var ir de şükran hanım var bayan doktor olarak ikisinden birini tercih edeceğim
benim de tüp bebekle oldu hamileliğim ve keseyi gördük çok şükür ve ikiz benimkiler.
ben aslında normal doğumu çok istiyorum ama ikizlerde sanırım hep sezeryana yönlendiriyorlar
ama ben o anı yaşamayı çok istiyorum
bir de zaten ayda bir gidiyorsan 90 tl normal bir fiyat
bana yakın devlet hastanesi var tahlilleri de orda yaptırırım olmazsa
nst filan onlar pahalımı orasını bilemiyorum artık

cevap verdiğin için sağol
ben de akaya muayeneye giderim tahlilleri devlette yaptırırım ozaman
doğum fiyatları da 2-2500 arası diye okumuştum doğrumu
şimdi baktım nette bir tane başak hanım var ir de şükran hanım var bayan doktor olarak ikisinden birini tercih edeceğim
benim de tüp bebekle oldu hamileliğim ve keseyi gördük çok şükür ve ikiz benimkiler.
ben aslında normal doğumu çok istiyorum ama ikizlerde sanırım hep sezeryana yönlendiriyorlar
ama ben o anı yaşamayı çok istiyorum
bir de zaten ayda bir gidiyorsan 90 tl normal bir fiyat
bana yakın devlet hastanesi var tahlilleri de orda yaptırırım olmazsa
nst filan onlar pahalımı orasını bilemiyorum artık

Merhaba arkadaşlar .. Daha önce yazmıştım bu topiğe epeydir gelemedim .. Son 10 sayfayı okudum ,maşallah herkese..
Ben hem Zekai Tahir'e gidiyorum , hemde Lina'ya ..
Zekai Tahir kalabalık ama devlet hastanesi , birde riskli gebelik bölümündeyim ..
Lina'daki dr'umuda çok seviyorum Güzin Baçşı , istediğimi soruyorum çok güzel ilgileniyor ..
Devlet hastanesinde malesef yoğunluktan 1-2 soru bile soramıyorsun , hele boy kilo asla .. Cinisyete girmiyorum bile..Prensipleri böyleymiş..

Benim asıl değinmek istediğim konu .. Özeldeki dr'umun sezeryan önermesi ..
Sebep ; tüp bebek olması , kan sulandırı iğne kullanıyor olmam ve oğlumun baş ölçülerinin 3 hafta önde gitmesi..
Bu saydıklarımın içinde en çok kan sulandırı iğne kullanmam önemliymiş ve planlı bir doğum yapmam gerektiğini söylüyor doktorcuğum ..

Devlet hastanesinde ise henüz doğum hakkında konuşmadık , konuşmayıda düşünmüyolar herhalde bende sormaya çekiniyorum azarlanacağım diye ..
38 haftalık hamilelere soruyorum , bizede bişey demediler diyolar .. Bu nasıl olur anlamıyorum ..
Sezeryan istiyorum aslında bende , bilmiyorum belki normal doğumda olabilir ama içimden bir ses sezeryan diyor ..
Gündem malum , devlet hastanesi zaten normal doğumu sevmiyor birde sezeryan konusu dolaşıp duruyor kanallarda , şimdi iyice sıkıya alacaklar ..
Aslında doğrusu bu ama benim durumum farklı gerçekten ..

B planı yapmaya karar verdik eşimle .. O yüzden bir yandan da özel hastane araştırmaya başladım ..
Akrapol diyordum ama yoğun bakım ünitesi yokmuş ..
Olanlar hangileri bilen var mı arkadaşlar ?
Kafam öyle karışık ki, biraz uzun oldu kusura bakmayın.

Son düzenleme:

linaya ben de gittim şükran hanıma ..
ama güzin hanımı ben de beğeniyorum iyi bir doktor seviyeli ve şükran hanıma göre kalabalık olmuyor
ben de tüp bebekle ikizlere hamileyim.
ben de araştırıyorum
akay hastanesi yattı kafama
doğum fiyatları da normal sanırım ve yenidoğan yoğun bakım ünitesi var
seçeceğin hastanenin fiyatı önemlisi ise mesela medicana var 3500-400 civarı orda da var yenidoğan yoğun bakım
hrs var benim bildiğim .
ama bu hastanelerin muayene ücretleriçok pahalı olduğu için ben devlet hastanesindeki doktorların özel muayenesine yönelmeyi tercih ediyorum ve düşünüyorum çünkü ikizlerde küvez olayı var ve küvez de ayrı bir maliyet demek
özel hastanelerde küvez ücreti çok pahalı
senin tek ise akay hastahanesi olabilir bence
gidenler de memnun

Delikızzz çatlaklar adasına yazışmalar bitti ay hamile misin canım ya çok sevindiimmmm Allah sağlıkla kucağına almayı da nasip etsin yerim ben senin ikizleriniii hemen damladım ne konuşuyonuz bende doktor öneerebilirim :))

günaydın anne adayları...
nasılsınız bebişleriniz nasıl?

ben dün tatilden döndüm.1 yaşında oğlum ve karnımda kızımla güzel bir tatildi.

herşey gönlünüzce olsun arkadaşlar.

Delikız cevabın için çok teşekkür ederim ..
Şimdi akay ile görüşsem doğumu orda yapsam , bebeğim llah korusun küveze girmesi gerekse bride küvez parasımı vereceğiz..
Bunu bilmiyordum gerçekten ..
Güzin Hoca istersen ben hrs ve medicanada doğumunu yaptırırım dedi ..
Onların da yoğun bakım ünitesi varmış ..
Yarın tek tek arayacağım hepsini..
31. haftam doldu beni bu saatten sonra akay alır mı acaba ?
Sırf doğum için gelmiş gibi oluyorum , takiplerim yapılmadan ..
Hrs'nin fiyatı uygunsa Güzün hanım doğumuma girecek .. Kontrole gittiğimde sormadım ama telefon ile arayıp soracağım ..

Herkese merhaba,

Ben de bir Başkentli anne adayı olarak aranıza katıldım,

Tecrübeli arkadaşlara bir sürü sorum var umarım yanıtlarsınız,

5,5 haftalık hamileyim henüz,ve ilk gebeliğim,çok garip hissediyorum şu an,

Ve hala doktor ve hastane araştırması içindeyim,

Burda okudum baya,genel bi fikir sahibi oldum ama kararsızım hala,

Medicana hastanesini çok övdüler,yeni doğan ünitesi falan varmış,ama genelde erkek doktorlar iyiymiş,bayan doktordan-Türkan hanım sanırım- pek memnun olan yok,biraz da pahalıymış ama o fazla sorun değil şimdilik,

Acropol hastanesinde Işın ve Nurten hanım çok iyi güleryüzlü imiş,hiç olumsuz yorum okumadım fiyatlar da makulmuş ama hastanenin yeni doğan ünitesi yokmuş,

Prof.Dr. Aydan hanımı da çok beğenen var,normal doğum yanlısı çok iyi bi kadınmış ama onun da çalıştığı Koru hastanesinde yeni doğan ünitesi yok,

Bayındırı henüz araştırmadım ama orda da genelde erkek doktorların adı geçiyo ki ben rahat edemem erkek doktorda istemiyorum,

Ebru Saraç'ı çok fazla okudum nette,mükemmel bi doktor diyorlar ama şu an hangi hastanede çalışıyor bilmiyorum,

Genel izlenimlerim böyle,yani tercih edebileceklerimin en iyilerini düşünüp yazdım bunları,

Şimdi tecrübeli arkadaşlardan bu hastaneler ve doktorlar hakkında yorumlar almak istiyorum,

Şu an Magnet Tıp merkezindeki Mine hanıma gidiyorum,iki kez gittim yani,çok olumsuz konuştu,kese var ama içi boş falan gibi laflar etti :44: halbuki ultrasondaki kadın doktor bir hafta sonra kalp atışlarını duyabiliriz dedi pozitif konuştu,

Yani onunla devam etmicem zaten pek olumlu yorumlar da okumadım onun hakkında,

Hangi hafta ne yapacağım,hangi testler yapılacak hiçbişey bilmiyorum açıkcası,

Deneyimli arkadaşlar bilgilendirirse beni çok çok mutlu olucam inanın...

Şimddiden herkese sağlıklı gebelikler ve doğumlar diliyorum...

Son düzenleme:

canım ben tobb etü de Burcu hanıma gidiyorum gayet memnunum düşünebilirsin :)

hrsnin fiyatı oldukça uçuk diye biliyorum, ama arayıp sor istersen
hastaneler genelde 30lu haftadan sonra hasta kabul etmezler ama mağduriyetin varsa alıyorlar sıkıntı etmiyorlar

selamlar
medicanadan başlamak istiyorum, arkadaşım orada doğum yaptı ama doktoru dışardandı
dünyanın parasını ödemesine rağmen maalesef memnun kalmadı
ama bir arkadaşım da ordan çok memnundu
kişiye göre değişiyor sanırım

benim doktorum ışın hanım
kendisini çok seviyorum
ama dediğin gibi yoğun bakın ünitesi yok
fakat daha basit işlemler için küvezleri var, sarılık vs gibi küveze girmesi gereken durumlarda sıkıntı olmuyor
acil bir durum olursa da fatih ünv ya da sami ulusa sevk ediliyormuşuz (allah göstermesin tabi, ihtiyaç olmasın inşallah)
başta ben de tereddüt ettim ama doktorumu çok sevdiğimden hastanemi değiştirmedim
senin doktorun da oldukça gıcık görünüyor, öyle kötümser biriyle devam etme bence
gebelikte doktor çok önemli bence
önündeki testleri vs sormuşsun
çoook test var
ilk olarak hemogram idrar rubella toksoplazma vs bakılacak kalp atışı görüldükten sonra
ardından 12. haftada 2li test
16. haftada 3lü test
gerekirse 20. haftada 4lü test
20-24. haftalar ayrıntılı ultrason
24. hafta şeker yüklemesi var
30lu haftalardan sonra da doktorun tercihine göre nst var
aralarda sık sık hemogram ve idrar tahlili yaptırman da gerekecek
doktorun bilgilendirir zaten

bu arada kızlar 5 gün sonra doğumum var 15 haziranda
dünkü kontrolde oğlumun boynuna 2 tur kordon dolandığını gördük
doktorum normal doğum yanlısı olduğundan normali deneyebilirz dedi
ben de sıkıntı olup olmayacağını sordum
onu şimdiden bilemeyiz, kalp atışları zayıflarsa sezeryana alırım zaten dedi
öyle olunca riske atmak istemedim, direk sezeryan günü alalım o zaman dedim ve cumaya günümüzü aldık
artık günümüzü bekliyoruz kızlar
doğumdan sonra da tecrübelerimi yazarım ilk fırsatta

özellikle akayda dünyanın parasını tahlil parası olarak ödeyen arkadaş için ekliyorum bu yazıyı

595 LİRALIK FATURA 44 LİRAYA DÜŞTÜ

İstanbul'da özel hastaneye giden bir hastanın hikayesi durumu tüm çıplaklığıyla ortaya koyuyor. H.K. adında vatandaş yaşadıklarını şöyle anlattı: "Genel kontrol için özel bir hastaneye gittim. Hastane, kimlik numaramı sorguladıktan sonra beni dahiliyeye yönlendirdi. Muayene ücreti olarak 30 lira nakit ödeme yaptım. Bunun karşılığında fiş ya da fatura almadım.

Doktor muayeneden sonra yapılması gereken tahlilleri çıkardı. Hastane, tahliller için SGK'nın ödemesi dışında, hasta payı olarak 595 lira ödenmesi gerektiğini söyledi. Ödemeyi yaptım. İki gün sonra tahliller çıktı. Her şey normaldi. 595 lira ödedim; bana yapılanların bedellerini görebildiğim bir fatura/işlem dökümü bana verilmedi. Muhasebeye gittim. Yapılan işlerin detaylarını gösteren fatura vermelerini talep ettim.

Talep edilmesine gerek olmadan yasal olarak verilmesi gereken faturayı vermek istemediler. 'Niçin istiyorsunuz? Size fatura veremeyiz, isterseniz yapılanları bedellerini elle yazalım verelim. Bu fiş, fatura demek zaten. Uygulama böyle, fatura veremiyoruz' dediler. Sergilenen bu tavır, talebimde daha çok ısrarcı olmama neden oldu. Sonunda, 'Sizi müdürümüzle görüştürelim' sürecine geçildi. Müdür de benzer şekilde devam etti: 'Detaylı faturayı size veremeyiz, biz bu tip faturayı kuruma -SGK'ya- veriyoruz' dedi.

Israr ve gerilim sonrasında, hastane mali müşavirine danışmak için zaman istedi. Bir gün sonra tekrar aradım, fatura talebini yineledim. 'Buyurun gelin. Yardımcı olacağız' dediler, gittim. Hastane yetkilileri, 'Sizden fazla ödeme alınmış' dediler. Normalde 30 lira olan muayene ücreti içinde bu tahlillerin yapılması gerekiyormuş. Sonuç olarak, 30 lira muayene ücretinin 12 lirasının SGK tarafından, 18 lirasının hasta tarafından ödenmesi gerekiyormuş. Hastane, 595 liralık tahlilinin 551 lirasını fazladan aldığını, hastanın aslında yalnızca 44 lira ödemesinin yeterli olduğunu söyleyerek 551 lirayı bana geri ödemek için işlemleri başlattı."

HASTA NE YAPMALI?

Özel hastaneye gitmeden önce muayene ücretleri dahil harcama tutarını öğrenmek mümkün. Bunun için SGK'nın web sitesine girip 'hastane seçin' uygulamasını seçmek yeterli. Uygulamada Türkiye genelindeki anlaşmalı hastanelerin listesi yer alıyor. SGK ile sözleşmesi bulunan özel hastaneler 5 farklı sınıflandırmaya göre ayrılıyor. Hastane, doktor ve işlem seçimi yaptıktan sonra hastanın en fazla ne kadar ödeyeceği aktarılıyor. Böylece sağlık harcamalarını önceden belirlemek ve ona göre plan yapmak söz konusu oluyor.

SGK, bunun dışında herhangi bir mağduriyete uğramamak için yapılması gerekenleri şöyle sıralıyor:

İhbar hatlarını 170 ve 184 arayın.

100 lira üzerindeki tüm ödemeler için detaylı fatura alma haktır.

Tüm hastanelerde, anlaşmalı ya da anlaşmasız, trafik kazası geçirmiş kişilere verilen sağlık hizmetinin tamamının bedava olduğunu unutmayın. Hayati risk doğurabilecek acil kapsamındaki hallerde ücret talep edilemez. Kendisinin ya da yakınlarının güvencesi yoksa 18 yaşından küçük olanlar ücretsiz sağlık hizmeti alır.

Yasaları ihlal eden hastaneleri SGK'ya, İl Sağlık Müdürlüğü'ne veya Sağlık Bakanlığına şikâyet edin. Aynı zamanda yetkililer hakkında savcılığa da başvurulabilir.

canım inşallah sıkıntısız atlatırsın ve oğlunu sağlıkla alırsın kucağına.güzel haberlerini bekliyoruz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…