Ankara'daki hamileler, tanışalım ve paylaşalım mı?

öyle ama yoğun bakım da çok önemli sonuçta kötüyü de düşünmek lazım sonradan pişman olmamak için
ben de akaya gideceğim tahlilleri devlette yaptırırım
tıp merkezlerine gidilmesini ben tavsiye etmiyorum hiç de güvenmiyorum
hakeza magnet te tıp merkezi ve doktorun söyledikleri belli
tıp merkezine gitmektense devlete gidip sırada bekleyip güvenilir bir yere göstermek daha mantıklı
tıp merkezinin bu konuda yeterli olabileceğini ben hiç ama hiç düşünmüyorum
özelde muayene ve doğumu en uygun olan yer akay bence
tahlilleri dışarda yaptırdınmı da mis gibi olur zannımca
bi de tek ve ikize göre değişir bu iş
bende ikiz olduğu için şansa bırakamam hiçbişeyi
sonra yollarda sevkli vs giderken bebeklerime bişey olur ALLAH KORUSUN o riski almak istemem

Ben de akaya karar verdim ama bu nst'ye ayrı paradır, ultrason muayene ücretinden hariçtir tarzı ücretlendirmeleri biraz can sıkıcı. iyi hastanedir belki birşey diyemem, ama basit bir kan ve idrar tahliline 200 lira sgk farkı istemesi gerçekten düşündürücü. Sonuçta doğum takibindeki bir hasta tabii ki de zamanı gelince nst'ye bağlanacak, ben istemiyorum, parasını da ödemem, ya da nst'yi gidiyim başka hastanede çektiriyim deme şansı yok. Nst de o pakete dahil olması gereken bir hizmettir. Maddi yönünü de düşünmesi gereken birisi olsam asla gitmezdim, neticede köylerde kadınlar her ay muayene mi oluyor, biz şehirde yaşayan insanlara her şey bir zorunluluk gibi gösterilip satışı yapılıyor.

İyi tarafından bakarsak özel hastanenin özel gibi kalmasını sağlıyor, her önüne gelen gelmiyor, böylece adı özel hastane kendisi devletten hallice hastanelerden olmuyor.

yoğun bakımın önemsiz olduğunu kimse söylemez ki zaten ben de önemsiz demedim
sadece ben risk aldım ve oraya devam ettim dedim
herkesin kendi tercihi elbetteki
allah herkesin bebeğini korusun, kimse o durumlara düşmesin
tıp merkezi konusunda da tahlilleri yaptırmak için bence yeterli, muayeneden bahsetmiyorum ki
ayrıca tahlil dediğimiz kansızlık idrar vs
2li 3lü vs testleri degüvenilir bir yerde yapılması gerektiğini söyledim zaten
kansızlık gibi testleri sağlık ocakları bile yapıyor zaten
akay hastanesi iyi bir hastane ayrıca, ablam orda doğum yaptı, ama sizin bahsettiğiniz doktorları bilmiyorum
umarım memnun kalırsınız
allah herkesin gönlüne göre versin

ayrıca seninki ikiz olduğundan bence de yoğun bakımı olan biyere gitmelisin
çünkü genellikle ikizler 40 haftayı beklemeden biraz daha erken doğabiliyor
senin için en iyisi o elbette

Son düzenleme:

nst olayı sıkıntılı imiş diğerlerini devlette yaptırırım diyordum ama nst ne kadarki ücreti
ben en iyisi devletteki doktorun özeline gideyim o zaman

daha önceki sayfada eklemiştim bir yazı
fatura talep edebilirsin o tahlil parası için
çünkü bence de gereksiz pahalı olmuş
akay güzel hastanedir, iyi bir tercih bence
tahlilleri de dışarda yaptırırsın istersen
hiçbir doktor bişey demiyor zaten dışardan yaptırıp getirince
ama bana da nst ultrason vs ücretinin ayrı olması çok saçma geliyor
gönlünüze göre olur umarım

nst olayı sıkıntılı imiş diğerlerini devlette yaptırırım diyordum ama nst ne kadarki ücreti
ben en iyisi devletteki doktorun özeline gideyim o zaman

Bilmiyorum ki, bu topikte bir arkadaş yazmıştı nst için de ayrı ücret alıyor diye, ben nst'nin ne olduğunu bile bilmiyordum Sancı anında bebğin kalp atışlarını ölçen cihazmış sanırım, henüz o aşamaya gelmedim.

Son düzenleme:
nstye de devlette girebilirsin istersen
bir de ablamdan hatırlıyorum, sadece 2 defa sokmuşlardı nstye
sizde nasıl olur bilemem

Canım doğum başlayınca yapmıyorlar mı nst ölçümünü ? Ben mi yanlış biliyorum ? O an hastane hastane gezeceksem özel hastaneye her ay o kadar fark ödememin ne anlamı kalıyor ? :26:

Evet o yazını okuyup beğenmiştim, fatura isteyeceğim zaten çünkü sene sonunda vergiden düşebiliyorum sağlık harcamalarını. Ablanız akayda doğum yaptı anladığım kadarıyla? Şuna dikkat edin, şundan çok memnun kalmamıştık, bunu mutlaka sorun diye vereceğiniz bir tavsiye olursa çok memnun oluruz

Ben de dışarıda yaptırdım o dediğim tahlili, ama bir iki istediği şey yokmuş benim tahlil sonuçlarında. Doktora gösterdiğimde onları da isterse yeniden kan aldıracağım. Yani akay biraz daha makul olsa ne ben başka yere giderim, ne de benzer tahliller için 2 kez kan vermek durumunda kalırım. Ha o 200 lirayı da veremeyecek durumda değilim ama yani insanın içi acıyor, riskli gebelik değil, karnım burnunda değil, anadolunun ücra köşesinde değilim, sağım solum hastane. Akay'ın da hasta ve hizmet ücretlendirme politikasını bu gerçeklere göre oluşturması hem kendi faydasına hem hasta faydasına diye düşünüyorum

Canım doğum başlayınca yapmıyorlar mı nst ölçümünü ? Ben mi yanlış biliyorum ? O an hastane hastane gezeceksem özel hastaneye her ay o kadar fark ödememin ne anlamı kalıyor ? :26:
yok yanlış biliyorsun
nst 30lu haftalardan sonra doktorun tercihine göre bir de sizin risk durumunuza göre isteniyor
mesela ben 32den itibaren girmeye başladım
kimi doktor 36dan itibaren sokuyor
ben 32den sonra 2 haftada 1 36dan sonra haftada 1 gittim, her gittiğimde de nstye girdim
nst sadece sancıyı ölçmüyor
aynı zamanda bebeğin hareketlerini ve kalp atışını gösteriyor
yani bebeğin keyfi yerinde mi ona bakılıyor
yaklaşık 1 haftalık iyilik durumunu gösteriyor
yani 30lu haftalardan sonra ultrasondan çok daha önemli veriler veriyor diyebilirim

evet ablam akayda doğum yaptı
hastane temiz, doktorundan çok memnun kaldı (onunki tolga ecemişti)
birtek eniştem hemşirelerinden memnun kalmadıklarını söyler
ilgilenmemişler pek, hep bizimkiler çağırmak zorunda kalmış bi gelin bakın diye (ben hatırlayamıyorum)
ablam sezeryan oldu, 2 gece yatışı yapıldı
anestezi uzmanı falan da iyi, epiduralde sıkıntı yaşamadı
genel olarak memnun olduklarını biliyorum ben, çünkü tekrar hamile kalsa yine tolga beye gider

kesinlikle ben de senin gibi düşünüyorum
çok şükür bizim de maddi durumumuz standart veya üstünde
ama neden gereksiz yere harcama yapayım ki
bir de bunlar daha çok basit işlemler, basit tahliller
yani insan 2li teste ayrıntılı ultrasona çok para verince içi acımıyor ama klasik bir kansızlık testi için dünya para ödesem ben de üzülürdüm
ilk tahlil olarak neleri yaptırdığınızı söylerseniz eksik var mı yardımcı olabilirim
bundan sonra zaten ilk tahlil 12. haftada ikili test
bir defa kan vereceksin, bir de ultrasnda ense kalınlığı ölçülecek
ondan sonra 16. haftada 3lü test var

ücretleri merak ediyorsanız bence arayıp detaylıca sorun
sonra süprizler karşılaşmayın
ben size testleri yazayım
ilk kontrol testleri var
12. haftada 2li test
16. haftada 3lü test
gerekirse 20. haftada 4lü test (genellikle istenmez)
20-24. haftalar arası ayrıntılı ultrason
24. hafta şeker yüklemesi

testler bu kadar
arada kansızlık idrar testi falan isterler
30dan sonra da dediğim gibi nst var
bir de nst ücretini sorabilirsiniz

Tıp merkezindeki fiyatlarla devlet hastanesindeki fiyatlar aynı mıdır,ya da yakın mıdır acaba?
Devlet hastanesi uzak çünkü tıp merkezine yaptırayım ben o zaman geri kaln tahlilleri...

bu arada bahsettiğin mine o mine mi bilmiyorum
zaten ben kendisini tanımıyorum
ama dediğim mine akayda çalışıyor sanırım
bikaç randevuya gidip tavrına bakmak lazım hangi doktora gideceksen

Evet haklısın...

ben de 6.haftadayım ama benim ikiz olduğu için her ihtimali düşünmem lazım

Tabi canım senin her ihtimali düşünmen lazım...

Sağol canım aklımda bulunsun yine,çok teşekkür ederip ilgilenip yazdığın için...

devlet hastanesinde fark ödemessin hiç
tıp merkezinde farklar var ama hastanedekiler kadar çok değil
mesela ben muayene için 15 tl ödüyordum, tahlilleri istemesi için doktorun muayeneye giriyorsun ya önce
sonra da ben şu şu tahlilleri istiyorum diyordum o da yazıyordu işte
30-40dan fazla fark ödemedim hiç tıp merkezinde
ama her tıp merkezi de güvenilir olmayabilir
benim gittiğimin tahlillerini başka yerdeki değerlerle karşılaştırıp güvenilir olduğuna karar verdim ben

Ya canım ben bir süre yani doğuma kadar Kırıkkaledeyim ondan burdaki bi tıp merkezine gideyim diyorum,

Ama doğum ve kontroller için Ankaraya gidicem tabi,

Ve kararımı verdim gibi,Işın hanıma gidicem sanırım,

Muayene ücreti ne kadardı biliyomusun?

12. haftaya kadar yani 2li test zamanına kadar sana en uygun nereyse bence oraya gidebilirsin
ben 12ye kadar 2 farklı doktora gittim, biri tıp merkezi biri de hastane doktoru
sonra ikisini de bırakıp ışın hanıma gittim işte
sana nasıl uygun olacaksa öyle yap
muayene ücreti 30 tl
ikili üçlü test 40ar tl (muayene ücreti dışında)
şeker yüklemesi 40 tl
ayrıtılı ultrason 150 tl
nst ve ultrason ücretsiz

Anladım canım,çok teşekkür ederim,ne güzel sen herşeyi öğrenmişsin,çok bilgilisin,

Böyle olmak lazım yoksa doktorlar hastaneler sömürüyo insanları...

Anladım canım,çok teşekkür ederim,ne güzel sen herşeyi öğrenmişsin,çok bilgilisin,

Böyle olmak lazım yoksa doktorlar hastaneler sömürüyo insanları...

öğrenmekten değil canım, hepsini yaşadım geçirdim o yüzden
ben 39. haftamdayım
cuma günü doğumum var
tüm kontrol ve tetkiklerimi orda yaptırdığım için fiyatlarını falan da biliyorum doğal olarak

ütopyao6, alıntı yapamadım sayfa otomatik logout yaptığından,

Çok teşekkür ederim tahlil sonuçları açısından faydalı olmak istediğin için Doktorun istediği testte olan ve dışarda yaptırdığım testte sonucunu sanki göremediğim Folik asit, vitamin b12 var. Bİr de sanki doktor bir değerin bir kaç açıdan incelenmesini istemiş sanırım, mesela 3 çeşit elsa istemiş, hastane 1 çeşit çalışmış gibi farklar var. Değerler 2-3 tanesi dışında normal değerlerde, o 2-3 tane de alt sınır ya da üst sınır. Hastanenin raporunda yer alan sonuçların başlıkları aşağıda.Şunu da mutlaka istiyorlar dediğin birşey var mı gözüne çarpan?

KAN DEĞERLERİ: WBC, RBC, HGB, HCT, PLT, MCV, MCH,MCHC, MPV, %NEUT, %LYMPH, %MONO, %EOS, %BASO, #NEUT, # LYMPH, #MONO, #EOS, #BASO, RDW, PDW, PCT, LUC%, LUC#, NRBC%, NRBC#, Protrombin zamanı, protrombin zamanı %, protrombin zamanı INR, aPTT, TSH, toksoplazma IGM, rubella ıgm, CMV ıgm,

İDRAR TAHLİLİ DEĞERLERİ ( renk, görünüm, dansite, ph, bilirubin, ürobilinojen, keton, protein, nitrit, glukoz, eritrosit, lökosit, epitel, hyalen silendir)

folik asit değerine baktırmadım ben
b12ye de ilerleyen zamanlarda baktırdım
yani ikisinin de aciliyeti yok
ilk rutin testler içerisinde istenmiyor zaten, ilerleyen zamanlarda kan verince baktırırsın onlara da
zaten folik asite başlıcaksın, verdi mi doktorun folik asit sana?
12. haftaya kadar rutin kullanılan tek ilaç
onun dışında testlerin istenmesi gereken şeyler
fakat toksoplazma rubella ve cmv nin igg leri de var
igm hastalığı şu an geçirip geçirmediğini gösterir, igg ise bağışlıklığın olup olmadığını gösterir
benim doktorum iggleri de istemişti
şart değil tabi ama bağışıklığın olduğunu bilmek güzel bişey
misal toksoplazma bağılıklığın varsa gebelikte dikkatli olmana gerek yok
ama bağışıklık yoksa kedilerden uzak duracaksın, çiğ az pişmiş et ürünü tüketmiceksin (çiğ köfte vs de) hatta çiğ ete dokunmıcaksın vs gibi dikkat etmen gereken şeyler var
bir de hepatit testi yapılmamış
doktorun ister mi bilemiyorum
tsh değerin kaç çıkmış mesela? gebelikte tsh çok önemlidir

Tabi bu süreç boyunca bizim gibi yeniler merak ediyo,senin gibi deneyimli olanlardan yararlanıyoruz,

İnş. sağlıklı bi şekilde kucağına alırsın canım...

Ben yine ara sıra seni rahatsız ederim sorularımla...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…