- Konu Sahibi nonameanymore
-
- #1.621
akropol hastanesinin mantığını seviyorum ben, çünkü randevuları çok sıkışık vermiyorlar
yani gittiğinde tıklım tıklım bir odada beklemiyorsun
yoğun olmaya yoğun bir doktor ama bülent bey kadar değil
randevu saatinde veya en geç yarım saat içinde alıyorlar
ilk zamanlar genelde yarım saat bekliyordum ama 30dan sonra nerdeyse hiç beklemeden girdim randevulara
ışın hanımın muayenesi yaklaşık yarım saat sürüyor, herşeyi detaylıca gösteriyor, anlatıyor
odadan çıktığında ya şu da aklımda kaldı demiyorsun, çünkü sen sormadan herşeyi detaylıca anlatıyor
doğuma kesinlikle giriyor, arkadaşlarım orda başka doktorda doğum yaptı
biri gece sancıyla gitti, ışın hanım da ordaymış, normal doğumu varmış onu bekliyormuş gece
zaten ben de sormuştum, tabi ki geliyorum demişti
telefon numarasını da bikaç randevu sonrası kendisi veriyor zaten
2li 3lü testleri vs kendisi telefon edip telefonda yorumluyor (benim evim uzak olduğundan sonucu almaya gitmiyordum da onlar arıyordu)
yani anlıcan herşeyi ile çok iyi ama tek sorunu yoğun bakım ünitesi
sağlık ocağında sadece hemogram ve idrar tahlili yaptırabilirsin
ilk testleri yani toksoplazma vs sağlık ocağı yapmaz
akayda sanırım epeyce yüklü tutmuş bir arkadaş yazmış burda
daha ucuz biyer bul bence
akropolde falan da yüksek tutabilir o testler, ben orda yaptırmadım
ben evimin yakınında deva tıp merkezinde yaptırdım bir kısmını, bir kısmını da etlik lokman hekimde
çok az ücret ödemiştim
seninki daha çok yeni
ilk zamanlar için uygun bir yere gidebilirsin
çünkü tahliller falan epeyce tutacak (devlete bile gidebilirsin, tahlil için ücret ödemessin)
2li 3lü testleri iyi biyerde yaptır, ayrıntılıyı iyi biyerde yaptır
onun dışında 20li haftalara kadar tıp merkezine bile gidebilirsin
ben 12. haftaya kadar evimin yakınındaki tıp merkezine gittim
ikili için ışın hanıma gittim, ondan sonra da çok sevdiğim için orda devam ettim
öyle ama yoğun bakım da çok önemli sonuçta kötüyü de düşünmek lazım sonradan pişman olmamak için
ben de akaya gideceğim tahlilleri devlette yaptırırım
tıp merkezlerine gidilmesini ben tavsiye etmiyorum hiç de güvenmiyorum
hakeza magnet te tıp merkezi ve doktorun söyledikleri belli
tıp merkezine gitmektense devlete gidip sırada bekleyip güvenilir bir yere göstermek daha mantıklı
tıp merkezinin bu konuda yeterli olabileceğini ben hiç ama hiç düşünmüyorum
özelde muayene ve doğumu en uygun olan yer akay bence
tahlilleri dışarda yaptırdınmı da mis gibi olur zannımca
bi de tek ve ikize göre değişir bu iş
bende ikiz olduğu için şansa bırakamam hiçbişeyi
sonra yollarda sevkli vs giderken bebeklerime bişey olur ALLAH KORUSUN o riski almak istemem
Ben de akaya karar verdim ama bu nst'ye ayrı paradır, ultrason muayene ücretinden hariçtir tarzı ücretlendirmeleri biraz can sıkıcı. iyi hastanedir belki birşey diyemem, ama basit bir kan ve idrar tahliline 200 lira sgk farkı istemesi gerçekten düşündürücü. Sonuçta doğum takibindeki bir hasta tabii ki de zamanı gelince nst'ye bağlanacak, ben istemiyorum, parasını da ödemem, ya da nst'yi gidiyim başka hastanede çektiriyim deme şansı yok. Nst de o pakete dahil olması gereken bir hizmettir. Maddi yönünü de düşünmesi gereken birisi olsam asla gitmezdim, neticede köylerde kadınlar her ay muayene mi oluyor, biz şehirde yaşayan insanlara her şey bir zorunluluk gibi gösterilip satışı yapılıyor.
İyi tarafından bakarsak özel hastanenin özel gibi kalmasını sağlıyor, her önüne gelen gelmiyor, böylece adı özel hastane kendisi devletten hallice hastanelerden olmuyor.
Ben de akaya karar verdim ama bu nst'ye ayrı paradır, ultrason muayene ücretinden hariçtir tarzı ücretlendirmeleri biraz can sıkıcı. iyi hastanedir belki birşey diyemem, ama basit bir kan ve idrar tahliline 200 lira sgk farkı istemesi gerçekten düşündürücü. Sonuçta doğum takibindeki bir hasta tabii ki de zamanı gelince nst'ye bağlanacak, ben istemiyorum, parasını da ödemem, ya da nst'yi gidiyim başka hastanede çektiriyim deme şansı yok. Nst de o pakete dahil olması gereken bir hizmettir. Maddi yönünü de düşünmesi gereken birisi olsam asla gitmezdim, neticede köylerde kadınlar her ay muayene mi oluyor, biz şehirde yaşayan insanlara her şey bir zorunluluk gibi gösterilip satışı yapılıyor.
İyi tarafından bakarsak özel hastanenin özel gibi kalmasını sağlıyor, her önüne gelen gelmiyor, böylece adı özel hastane kendisi devletten hallice hastanelerden olmuyor.
nst olayı sıkıntılı imiş diğerlerini devlette yaptırırım diyordum ama nst ne kadarki ücreti
ben en iyisi devletteki doktorun özeline gideyim o zaman
nst olayı sıkıntılı imiş diğerlerini devlette yaptırırım diyordum ama nst ne kadarki ücreti
ben en iyisi devletteki doktorun özeline gideyim o zaman
nstye de devlette girebilirsin istersen
bir de ablamdan hatırlıyorum, sadece 2 defa sokmuşlardı nstye
sizde nasıl olur bilemem
daha önceki sayfada eklemiştim bir yazı
fatura talep edebilirsin o tahlil parası için
çünkü bence de gereksiz pahalı olmuş
akay güzel hastanedir, iyi bir tercih bence
tahlilleri de dışarda yaptırırsın istersen
hiçbir doktor bişey demiyor zaten dışardan yaptırıp getirince
ama bana da nst ultrason vs ücretinin ayrı olması çok saçma geliyor
gönlünüze göre olur umarım
yok yanlış biliyorsunCanım doğum başlayınca yapmıyorlar mı nst ölçümünü ? Ben mi yanlış biliyorum ? O an hastane hastane gezeceksem özel hastaneye her ay o kadar fark ödememin ne anlamı kalıyor ? :26:
Evet o yazını okuyup beğenmiştim, fatura isteyeceğim zaten çünkü sene sonunda vergiden düşebiliyorum sağlık harcamalarını. Ablanız akayda doğum yaptı anladığım kadarıyla? Şuna dikkat edin, şundan çok memnun kalmamıştık, bunu mutlaka sorun diye vereceğiniz bir tavsiye olursa çok memnun oluruz
Ben de dışarıda yaptırdım o dediğim tahlili, ama bir iki istediği şey yokmuş benim tahlil sonuçlarında. Doktora gösterdiğimde onları da isterse yeniden kan aldıracağım. Yani akay biraz daha makul olsa ne ben başka yere giderim, ne de benzer tahliller için 2 kez kan vermek durumunda kalırım. Ha o 200 lirayı da veremeyecek durumda değilim ama yani insanın içi acıyor, riskli gebelik değil, karnım burnunda değil, anadolunun ücra köşesinde değilim, sağım solum hastane. Akay'ın da hasta ve hizmet ücretlendirme politikasını bu gerçeklere göre oluşturması hem kendi faydasına hem hasta faydasına diye düşünüyorum
akropol hastanesinin mantığını seviyorum ben, çünkü randevuları çok sıkışık vermiyorlar
yani gittiğinde tıklım tıklım bir odada beklemiyorsun
yoğun olmaya yoğun bir doktor ama bülent bey kadar değil
randevu saatinde veya en geç yarım saat içinde alıyorlar
ilk zamanlar genelde yarım saat bekliyordum ama 30dan sonra nerdeyse hiç beklemeden girdim randevulara
ışın hanımın muayenesi yaklaşık yarım saat sürüyor, herşeyi detaylıca gösteriyor, anlatıyor
odadan çıktığında ya şu da aklımda kaldı demiyorsun, çünkü sen sormadan herşeyi detaylıca anlatıyor
doğuma kesinlikle giriyor, arkadaşlarım orda başka doktorda doğum yaptı
biri gece sancıyla gitti, ışın hanım da ordaymış, normal doğumu varmış onu bekliyormuş gece
zaten ben de sormuştum, tabi ki geliyorum demişti
telefon numarasını da bikaç randevu sonrası kendisi veriyor zaten
2li 3lü testleri vs kendisi telefon edip telefonda yorumluyor (benim evim uzak olduğundan sonucu almaya gitmiyordum da onlar arıyordu)
yani anlıcan herşeyi ile çok iyi ama tek sorunu yoğun bakım ünitesi
Anladım canım,teşekkür ederim cevapladığın için...
sağlık ocağında sadece hemogram ve idrar tahlili yaptırabilirsin
ilk testleri yani toksoplazma vs sağlık ocağı yapmaz
akayda sanırım epeyce yüklü tutmuş bir arkadaş yazmış burda
daha ucuz biyer bul bence
akropolde falan da yüksek tutabilir o testler, ben orda yaptırmadım
ben evimin yakınında deva tıp merkezinde yaptırdım bir kısmını, bir kısmını da etlik lokman hekimde
çok az ücret ödemiştim
bu arada bahsettiğin mine o mine mi bilmiyorum
zaten ben kendisini tanımıyorum
ama dediğim mine akayda çalışıyor sanırım
bikaç randevuya gidip tavrına bakmak lazım hangi doktora gideceksen
ben de 6.haftadayım ama benim ikiz olduğu için her ihtimali düşünmem lazım
bir de sana tavsiyem o doktor bu doktor ben bilemem hangisini seçersin ama
hastane doktoru olsun doktorun
özeline hem dünyanın parasını veriyorsun
hadi onu geçtim
doğumda başka hastanede olduğundan hem çok fazla ücret çıkarıyorlar
hem de kendi doktorları olmadığından hastane personeli hemşireler vs seninle fazla ilgilenmiyor
kendi doktorlarının hastası ile ilgileniyorlar
çevremde bu tarz şeyler gördüğüm için naçizane uyarım olsun
bir de özel düşünüyorsan eğer, akayın doktoru tolga ecemiş var
şimdi hastanenin tüp bebek merkezinde, o yüzden hastaneden randevu alamıyorsun
ablam onun hastası, çok memnun kalmıştı
doğumu da akayda yaptırıyor
gerçi sen bayan doktor istiyorsun heralde ama aklında olsun
devlet hastanesinde fark ödemessin hiçTıp merkezindeki fiyatlarla devlet hastanesindeki fiyatlar aynı mıdır,ya da yakın mıdır acaba?
Devlet hastanesi uzak çünkü tıp merkezine yaptırayım ben o zaman geri kaln tahlilleri...
Evet haklısın...
Tabi canım senin her ihtimali düşünmen lazım...
Sağol canım aklımda bulunsun yine,çok teşekkür ederip ilgilenip yazdığın için...
devlet hastanesinde fark ödemessin hiç
tıp merkezinde farklar var ama hastanedekiler kadar çok değil
mesela ben muayene için 15 tl ödüyordum, tahlilleri istemesi için doktorun muayeneye giriyorsun ya önce
sonra da ben şu şu tahlilleri istiyorum diyordum o da yazıyordu işte
30-40dan fazla fark ödemedim hiç tıp merkezinde
ama her tıp merkezi de güvenilir olmayabilir
benim gittiğimin tahlillerini başka yerdeki değerlerle karşılaştırıp güvenilir olduğuna karar verdim ben
Ya canım ben bir süre yani doğuma kadar Kırıkkaledeyim ondan burdaki bi tıp merkezine gideyim diyorum,
Ama doğum ve kontroller için Ankaraya gidicem tabi,
Ve kararımı verdim gibi,Işın hanıma gidicem sanırım,
Muayene ücreti ne kadardı biliyomusun?
12. haftaya kadar yani 2li test zamanına kadar sana en uygun nereyse bence oraya gidebilirsin
ben 12ye kadar 2 farklı doktora gittim, biri tıp merkezi biri de hastane doktoru
sonra ikisini de bırakıp ışın hanıma gittim işte
sana nasıl uygun olacaksa öyle yap
muayene ücreti 30 tl
ikili üçlü test 40ar tl (muayene ücreti dışında)
şeker yüklemesi 40 tl
ayrıtılı ultrason 150 tl
nst ve ultrason ücretsiz
Anladım canım,çok teşekkür ederim,ne güzel sen herşeyi öğrenmişsin,çok bilgilisin,
Böyle olmak lazım yoksa doktorlar hastaneler sömürüyo insanları...
folik asit değerine baktırmadım benütopyao6, alıntı yapamadım sayfa otomatik logout yaptığından,
Çok teşekkür ederim tahlil sonuçları açısından faydalı olmak istediğin içinDoktorun istediği testte olan ve dışarda yaptırdığım testte sonucunu sanki göremediğim Folik asit, vitamin b12 var. Bİr de sanki doktor bir değerin bir kaç açıdan incelenmesini istemiş sanırım, mesela 3 çeşit elsa istemiş, hastane 1 çeşit çalışmış gibi farklar var. Değerler 2-3 tanesi dışında normal değerlerde, o 2-3 tane de alt sınır ya da üst sınır. Hastanenin raporunda yer alan sonuçların başlıkları aşağıda.Şunu da mutlaka istiyorlar dediğin birşey var mı gözüne çarpan?
KAN DEĞERLERİ: WBC, RBC, HGB, HCT, PLT, MCV, MCH,MCHC, MPV, %NEUT, %LYMPH, %MONO, %EOS, %BASO, #NEUT, # LYMPH, #MONO, #EOS, #BASO, RDW, PDW, PCT, LUC%, LUC#, NRBC%, NRBC#, Protrombin zamanı, protrombin zamanı %, protrombin zamanı INR, aPTT, TSH, toksoplazma IGM, rubella ıgm, CMV ıgm,
İDRAR TAHLİLİ DEĞERLERİ ( renk, görünüm, dansite, ph, bilirubin, ürobilinojen, keton, protein, nitrit, glukoz, eritrosit, lökosit, epitel, hyalen silendir)
öğrenmekten değil canım, hepsini yaşadım geçirdim o yüzden
ben 39. haftamdayım
cuma günü doğumum var
tüm kontrol ve tetkiklerimi orda yaptırdığım için fiyatlarını falan da biliyorum doğal olarak
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?