Ankara’daki Taksiciler!

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Kızımı Anıtkabir'e getirdim otelden sabah erken çıktım googleden baktığım kadarıyla biraz gezelim dedim koç müzesine girdik oradan Anadolu medeniyetleri müzesine girdik çıkışın oradan taksiye bindik nereye vs. derken Ankara'yı gezmeye geldik dedim meclisler kuğulu park vs. epey gezdirdi Anıtkabir'e bıraktı toplamda 20 Tl aldı sağ olsun İstanbul'da henüz bir ayağın taksideyken gaza basıyorlar ileride trafik var giremem burada inin o yöne gidemem çok kısa mesafe alamam triplerine giriyorlar Ankarada böyle bir muamele görünce şaşırmıştım demek ki bana iyi bir taksici denk geldi

Bu uber nasıl officecim bazen kalabalık oluyoruz 2 araba gitmektense tek gitmek daha iyi hani 1 kişi fazla oluyor mesela onların büyük arabaları var galiba.
Bide fiyatları taksi gibimi daha pahalı mı bi ara merak edip indirdim uygulamayı sonra kaldırdım o_O
Birde trden kaldırmak icin uğraşıyorlarmış galiba :işsiz:

evet uber xl var, ondan çağırırsan dolandırılma, yol uzatma, canının istemediği yolcuyu almama, yağmurda almama, bebek arabasıyla almama, kısa mesafe almama, bavulla almama, saçma sapan muhabbetler ile karşılaşmazsın.. uberi çağırdığında zaten ücret yazıyor, ona göre gidiyorsun.. bir de kartla ödüyorsun en güzeli o..

çok taksi maceram var benim, o kadar saçma sapan şeyler yaşadım ki asla taksiye binmem artık.. kaldırmak istemelerinin sebebi de plakalar malum.. yoksa seni beni düşündüklerinden değil :)

Ankara diye genellemeyin bence zira İstanbul'da da farklı değil durumlar.
Daha arabaya binmeden "nereye"diye soran mı dersiniz ki yakın mesafe yada yoğun trafik olan bir lokasyonsa ben giremem oraya,metroya bin diyeni duydu bu kulaklar.

Aracım var ama binmem gerekirse duraktan çağırıyorum.
Araç kullanırken de önümde yada arkamda taksi varsa ekstra dikkat ediyorum yada başka araç alıyorum araya çünkü cidden berbat kullanıyorlar. Kırmızı ışık falan hak getire yani. Yol ortasında önünüzde sinyalsiz zınk diye duran mı dersiniz,kırmızı ışığı beklememek için geliş yönüne giren mi dersiniz.

Mahallemizdeki taksi durağı sağolsun bu konuda gayet iyi. Durak yönetimi ile konuşmuştum bir problem olunca lütfen bana bildirin demişlerdi.

O durak dışında ne kullandıysam saçma insanlara denk geldim.

Istanbulda da ayni ve çok kabalar gecen hafta bebegimin atesi 39 gecti hemen caddeye attim kendimi ogun de cok yağmur yağiyor bebek atabasini duvara yasladim kucagmda bebeğim hic bir taksi durmuyor agliycam sinirden yagmurun altinda bi yandan babama telefon actim yakindaysan gel hastaneye gotur diye o sira taksi gordum el kaldirdim durdu ama keske durmasaydi arabaya bindim vay efendim telefonla konusurken taksi durdurulmazmis abi cocuk hasta araba ariyorum diyorum vay efendim ozamn bi koseye cekilip ariycakmisim benm teoem atti hastane arabayla 7 8 dk neymis oraso icin taksi durdurulurmuymus keyfimdenbinmedm cocugum hasta kormusun diye bagirdim olanlar oldu zaten valla bana bugun bunu yasattin ya hakkimi helal etmiyorum dedim uberlerde helal olsun hepside kibar uysal sizingibi ayi yok insallah daha cok cogalirlarda senin gibilere ekmek cikmaz dedim tabi kudurdu aklimdada plakayi alicam diyorum ama hastaneye gelince o yagmurun altinda bagajdan cikardigi bebek arabasini oteye firlatti kaldmyagmurun altinda ama nasil bindi arabaya kacti alamadm

Aman sanki baska yerde yoklar mi
Bursada da ayni sekilde. Ayda yilda bir taksiye binerim yanimda cocukla. Binmeden once sorarim suraya gidicem diye. Cunku bindikten sonra afra tafra yapmalarindan biktim.
Binerim merhaba derim
Cevap olarak “cocuk ayakkabiyla basmasinnnn” derler hemen
Cocugum da asla ayakkabisiyla basmaz yani. Kucagimda zaten, nereye basiyor benim uzerime be adam diyesim gelir
Diyemem yuzum tutmaz
Ben de sinir oluyorum kendime

Evimin önünde çağırıp işe giderken kullanıyordum. 11 tl tutuyordu. Bildiğin cüzdanıma hazırlıyordum :))
Sonra farklı taksiciler dediğin gibi şöyle döneyim de in vs yapmaya çalıştı
Aaaa her gün kullanıyorum 11 tl tutuyor nasıl 14 olurr diyip 11 verip hızlıca indim

Baya risk almışım. Ahahahaha

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X