• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ankara’daki Taksiciler!

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Çok çok özür dileyerek yazıcam ama
Biliyorum ekmek parası ve bir insanı mesleği nedeniyle yargılamak doğru değil ama

Ankara’daki taksiciler kafayı yemiş. Altgeçite saatte 120 km hızla girenini gördüm. Abi yapma etme evde 20 günlük bebeğim var dedim. O kadar hırslanmıştı ki boynundaki damarlar görünüyordu.

Dolandırılmayı parasını pulunu geçtim. Can güvenliğim olmadığı ve her biri trafik canavarı olduğu için mümkün mertebe binmemeye çalışıyorum taksiye. “Biraz yavaş gider misiniz” diye rica etmekten, dikiz aynasında bir çift manyak ve öfkeli göz görmekten imanım gevredi.

Ankara 't ya özgü birsey mi bilmiyorum ama.,Ankara ' da yaşadığımız donemde düveroğlu diye bir kebapciya gidiyorduk kuzilaydaki. 80 lira tutuyor misal hesap adam geliyor parayi koyduğumuz defter gibi olan şey Koltugunun altında afiyet olsun efendimler falan gülücük atıp pispis siritip resmen paramizi gasp ederdi 20 lira belki ben sana bahşiş vermeyeceğim .
Yine Ankara'da metro ile bir yere gidip metronun malum erken bittiğini bilmiyordum , Bunu fırsat bilen taksici ah be ablam o tarafa gitmiyorum ama giderim diyip Evimin etrafında en az 10 kere dondurmus beni resmen ev yeni tabi bilmiyorum .

Özellikle Aşti taksicileri fena.Afedersiniz tam simsar gibiler.5 TL yi 50 TL diye verirler , benziyorlar ya iki para da renk olarak , yanlış verdin diyince de sahte bir ifadeyle pardon abla yanlış olmuş falan çekerler.O anda dalgınlığa gelse yolcu ses etmese cukkalıcak yani.Neler neler yaşadım Ankara taksicileriyle.Çankaya , Ümitköy , Batıkent taksicileri hariç bu söylediklerimden.Diğerleri gerçekten çok fena.

Taksiyi bir dönem sıkça kullandım, hatta 2 sene boyunca her gün diyeyim.
Hala sever, arada kullanırım ama hiç böyle bir şeye denk gelmedim.
Durak taksisi kullanmanızı öneririm.
Benim gıcık olduğum iş trafiği saatinde merkeze gitmek istememeleri, off podf yapmaları.

Seneler önce bilmediğimiz bir yerde hastaneye gideceğiz, trenden inip taksiye binip hastaneyi söyledik. Neyse git git bitmiyor. Bize yakın denmişti ama tarif edenin yanlışı var herhalde dedik. En sonunda geldik ama o zaman baya büyük bir mebla tutmuştu. Annem şoke olmuştu ama yapacak birşey yok verdik. Hastaneden çıkışta baktık tren yolu yakından geçiyor. Durağı sorduk yürüyerek 10 dakika... O günden beri taksici milletine gıcığım.

Annemin bacağı rahatsız, durağa kadar yürüyemiyor o yüzden taksi tutuyor. Neredeyse aynı mahalledeki hastane nasıl oluyorsa farklı tutar... Yolu bilmediğini düşünüp dolandırmaya çalışanlar... Bozuk yok deyip paranın üstüne yatanlar... Ben mecbur kalmadıkça hayatta binmem (Allah düşürmesin). Taksicilik adını rezil ettiler resmen. Çokta mecbur kalırsam üç kuruş fazla verip uber çağırırım daha iyi.

7 yıldır ankarada yaşıyorum hiç böyle şeyler gelmedi başıma, her işte iyiler ve kötüler var sizin dikkatli olmanız gerekiyor..

2-3hafta önce istanbul da birden yagmur bastırınca duraktaki tüm taksilerin ordan geçmiyorum ben otobuse bin dedikten sonra birinin durup yakın diye seni almıyorlar demesiyle kendime geldim ama sırılsıklam olmuştum.

Taksicilere hiç o kadar sinir olmamıştım.

Sırf binebilmek için adama en yakın avm nerde dedim 10 dk dedi. Bindim ve 80 tl ödedim. Ben de niyeyse istanbul da taksiye binmekten korkar oldum.

Gerçekten yolu bilmediğini anlayınca bu hallerine deli oluyorum.

Onun dışında taksimetrenin önüne peçete paketi koyana kaç defa denk geldim. Inerken diyorum çeker mısınız şunu homurdanarak çekiyorlar:KK70:

Parayla ilgili çok sıkıntı yaşamadım. Genelde 1-2 tl kalırsa ben bırakıyorum zaten. Kimse kalsın etsin diye bıktırmadı beni.

Taksimetre açmayıp açın diye ısrar edince freni kökleyip arabadan atanı da, 25 tl’lik yolu beğenmeyip yoldan çevir diyen durak taksisini de, yolu bilmediğimi düşünüp uzatmaya kalkınca benim yönlendirmemle doğru yola girdiğinde uflayıp puflayanı da gördüm bu şehirde..
Ne sinyal verirler ne hız sınırına uyarlar ne kurallara uyarlar.
Binsen de güvende değilsin binmesen de yani. Ceza yokki memlekette, cezalar sadece ışık sarıyken geçen beyaz yakalıya geliyo heralde.

Çok çok gerekmedikçe binmiyorum artık güvenimi kaybettiler, bineceksem de ineceğim yeri söyleyip gider misin diye sorup tavrına göre biniyorum. Sonradan surat çekmiyim diye.

Enteresandır bu şehirde taksicilerin yol bilmediği gibi dolmuş şöförleri vs. de yol bilmiyo çok enteresan. İstanbulda avcılardaki dolmuş şöförü kavacıkta gideceğin yeri tarif ederdi, şaşırıyo insan.

Bozuk yok diyip nasıl ustüne yatıyorlar ya izmirde hiç öyle birşeye denk gelmedim bozuk yoksa gider bozdurur kusura bakmasın :işsiz: bende taksi söylüyorum bu son zamanlarda taksimetreyi açıp geliyorlar ne alaka ya :KK12: binince acması gerekmiyor mu bunların :işsiz:
Boşuna ubere binmiyor insanlat iyi yapıyorlar :KK14:

Taksiye binmektense yurumeyi tercih ederim.. neyse ki uber geldi de hayatimiz kurtuldu.. tuvalete bile uberle gidesim var..
Bu uber nasıl officecim bazen kalabalık oluyoruz 2 araba gitmektense tek gitmek daha iyi hani 1 kişi fazla oluyor mesela onların büyük arabaları var galiba.
Bide fiyatları taksi gibimi daha pahalı mı bi ara merak edip indirdim uygulamayı sonra kaldırdım o_O
Birde trden kaldırmak icin uğraşıyorlarmış galiba :işsiz:

Bizim taksi durağındakiler muazzam vallahi. Yıllardır tanış olduk artık. Param çıkışmamış olsa bile binerim çok acil bir durum varsa. Reklam olmasın diye isim vermiyorum ama Ankara'da taksiyle ilgili hiç kötü anım olmadı. Size çürükleri denk gelmiş olmalı. Her meskekte olduğu gibi..

Selam kızlar
2 örnekle genelleme yapmicam.
Ama yaşadığım şu iki olaya bakar mısınız?

1. Olay
Taksiyle eve geliyorum 10.50 tl tutuyor taksimetrede..
Adam “dönüp bırakim” diyor 11 tl yazıyor..
Gayriihtiyari “ne kadar” diye soruyorum..
13 tl diyor..
20 veriyorum, “ablam bozuh yoh” diyip 5 tl veriyor para üstü!!!!
Normalde çok konuşkan bir insanken yaşadığım olay karşısında afallayıp başkası adına utanıp kendimi arabadan atıyorum elimde 5 tl ile..

2. Olay:
Taksiye biniyorum. 36 tutuyor.
50 uzatıyorum..
Adam para üstünü veriyor iniyorum araçtan.
Adam gaza basmış giderken elime bakıyorum para üstü 13 tl...

Salak bir insan olduğumu kabul etmiyorum..
İnsanların 3-5 tl için harama tenezzül etmeyeceğini düşünecek kadar saf olabilirim..
Ama şu bir gerçek ki, şehirde yeni olduğumuzu fark edip o şaşkınlığı bir güzel kullanan insanlardan nefret ediyorum..
Durak taksisi kullanin

Rastgele binmemek gerek, duraktan çagirin. Ben oturdugum semtteki duraktan cagiriyorum, yeri gelir iki adimlik yola binerim, sag olsunlar ters bir hareket gormedim. Ya da bir yerde işim olur kapida beklerler, geri binerim. Yani iyisi de kotusu de var tabi ki her meslegin. Ama para ustunu, kac lira taksimetre yazdigini da takip edeceksiniz, ya da yolu uzatiyorsa uyaracaksiniz. Uzak bir yere giderken de onceden duragi arayip kac lira yazacagini sorup ona gore biniyorum.

Yıllar önce arkadaşım balgattan aştiye gidecek
7 tl tutacak bir mesafe
Öğrenci kız, akşam saati elinde bavulu

50 tl de bursundan son parası yeni çekmiş bankamatik bozuk vermemiş.
Taksiye 50 tl veriyo taksici kıza 3 tl geri veriyor

Arkadaşım diyo ki ama 43 vericeksiniz
Adam da sen 10 tl verdin diyo

Tek param 50 idi demesine rağmen hadi git şikayet et diyor kıza. 18-19 yaşında, akşam saati bi kızı öyle de parasız bırakıyor yollarda.

Çok rezil insanlar var.

Yıllar önce arkadaşım balgattan aştiye gidecek
7 tl tutacak bir mesafe
Öğrenci kız, akşam saati elinde bavulu

50 tl de bursundan son parası yeni çekmiş bankamatik bozuk vermemiş.
Taksiye 50 tl veriyo taksici kıza 3 tl geri veriyor

Arkadaşım diyo ki ama 43 vericeksiniz
Adam da sen 10 tl verdin diyo

Tek param 50 idi demesine rağmen hadi git şikayet et diyor kıza. 18-19 yaşında, akşam saati bi kızı öyle de parasız bırakıyor yollarda.

Çok rezil insanlar var.
İnanamıyorum buna ya!!!
Rezil kepaze insan olan insan bunu yapar mı ya!!!
Dinsizin hakkından imansız gelir bundan sonra tek kuruş kaptırmam.

Selam kızlar
2 örnekle genelleme yapmicam.
Ama yaşadığım şu iki olaya bakar mısınız?

1. Olay
Taksiyle eve geliyorum 10.50 tl tutuyor taksimetrede..
Adam “dönüp bırakim” diyor 11 tl yazıyor..
Gayriihtiyari “ne kadar” diye soruyorum..
13 tl diyor..
20 veriyorum, “ablam bozuh yoh” diyip 5 tl veriyor para üstü!!!!
Normalde çok konuşkan bir insanken yaşadığım olay karşısında afallayıp başkası adına utanıp kendimi arabadan atıyorum elimde 5 tl ile..

2. Olay:
Taksiye biniyorum. 36 tutuyor.
50 uzatıyorum..
Adam para üstünü veriyor iniyorum araçtan.
Adam gaza basmış giderken elime bakıyorum para üstü 13 tl...

Salak bir insan olduğumu kabul etmiyorum..
İnsanların 3-5 tl için harama tenezzül etmeyeceğini düşünecek kadar saf olabilirim..
Ama şu bir gerçek ki, şehirde yeni olduğumuzu fark edip o şaşkınlığı bir güzel kullanan insanlardan nefret ediyorum..
Evet bu sehirdeki yeni insanlari cok iyi anlayıp bir güzel soyuyorlar...
Benimde başıma geldi ankara'da benzer bi tür olay konsolosluğa gidecektim vakit az dedim bineyim taksiye neyse bindik ama bizden baska on koltukta yolcu olmayan biri oturuyor.neyse biz ses etmedik (annem var yanimda)gidiyoruz konsolosluga adam bal gibi biliyor konlosoluk nerde ve sokak kameralarla dolu bizi ana caddede indirdi ve dediki su yukarı sokağa çık saga don git biraz orda diye...
neyse cikardik para vericez.50 tl uzattım para ustüstü beklerken adam dedi bu para yırtık ben kullanamam bunu baska yerde neyse bu sefer baska verim dedim ama ana bana 50 değil 10 verdi.Dedik biz sana 50 verdik hayir 10 verdin diyor biz tabi sabah 5 gece 12 yola çıkmışız uykusuzluktan yanlış verdik heralde dedik.İndik
Biraz gidince paramizi saydık ki adam yalan söylüyor hemen bir karakola gittik polisler sağolsun cok yardimci oldu olay yerine gittik polislerle baktik adam okadar uyanikki sıfır kamera olan bi yerde indirmis bizi. Kisacasi eller boş geri döndük. Hatta bikac gün sonra bu yaşadığım olayi yaprak dökümü dizisi konu etmisti... nasıl boğazlarından geçiyor anlamis degilim rabbim yedirmesin tek diyecegim bu.....

Taksiciler kusura bakmasın hiç beğenmiyorum ben hal ve tavırlarını.
Ankara da uzak yola gidiceksem transfer çağırıyorum ben.
Kibar şoförler, konforlu arabalar oluyor genelde.
Birde önceden fiyat bilgisi veriyorlar.
Transfer derken acar misiniz. Ilk defa duydum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X