• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ankara’daki Taksiciler!

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
İstanbul yenikapıdaki taksiler de berbat,taksi fiyatına dolmuş yapmaya çalışıyorlar hatta almıyorlar insanı,Cerrahpaşaya 13 tl yazıyor,taksimetreyi bilerek açmayıp 20 tl istedi benden inerken,benim hep geldiğim mesafe 15 tlden bi lira fazla vermem dedim,ama 20 tl tutuyor 20 tl ver yeter dedi,hayır biliyorum en fazla 15 dedim inerken 15 verdim homurdanıp durdu,akşam üstü dönerken başka bi taksi 13 lira tuttu,çarpacak adam arıyolar,eski İstanbulluyum haberleri yok,ama hem konuştum hem tırstım 1,58 boy 49 kgyum,bişe yapabilecek durumdayım sanki bi de dirseğimi hazırladım,laf söylese dirsek atacam adama:deli::deli:

Okuyunca benimde aklıma Ankara'da lanet bir taksici ile yaşadığım olay geldi :sinirli:

Yıllar önce ramazan ayı, önce Ankara merkeze geldim ve uçağa yetismem gerekiyor seferi olduğum için oruç değilim ama hani bişey de yiyemiyorum insanlar oruç diye taksi duragi buldum girdim geceden kalmış mezeler ve bir kac buyuk vardi ama ustunde sinekler ucuyor duragın icinde ve
kimse yok allahim dedim hadi ramazani gectim kendi günahları da işyeri sonuçta yasak hadi onuda geç 1m'2 yerde yaz gunu diye söylendim baktım bir adam aracının içinde yatıyor uçağa yetişmem lazım boş taksi var mı dedim adam ağzında ki sakızı patlattı şu hayatta tahammul edemedigim en büyük şeylerden biri sakız diyebilirim:KK34:
Yetistiriz ablam dedi cıvık cıvık sonra benim de aklıma gördüğüm rakı geldi alkollü degilsiniz umarım dedim ehh işte azıcık dedi piskinlik mi ahlaksizlik mi bilmiyorum.. açtım ağzımı :ukala:
Sonra şikayet ettim baska taksi aradim derken uçağı da kaçırdım zerre pişman değilim :cool:

Şimdi giderim paşa paşa havaalanina bırakırım arabami park ücreti oderim yinede muhatap olmam

Oyh seninki daha fenaymış.
Ben ilk kez bu yıl taksicilerle haşır neşir oluyorum. Öncesinde hep iett ya da özel araç.
Ne bilim hep saf gibi “yağ kıyamam ne zordur onların da işi” şeklinde düşünürdüm.
Asıl zor olan taksi yolcusu olmakmış.

ankara da yaşıyorum 1 yıl okula taksiyle gittim hiç bir sorun yaşamadım.hepsi aynı değil taksicilerin her mesleğin var çakalı sahtekarı

Biz abimle Bitlis'e gitmiştik. Otobüsten inip,öğretmenevine gitmek için taksiye bindik. Mesafenin o kadar kısa olacağını hiç tahmin etmedik. Yürüyerek sadece 5 dakika imiş meğersem.
10 sene önce tam 20 lira almıştı.
Memleketin Batısı-Doğusu fark etmiyor. Or.çocuğu her yerde aynı.

bende bi taksiciye denk geldim. Kufur etmemek icin zor tuttum. Taksimetre de 22. Tl yaziyor adam 44 tl diyor. Bende taksimetre var goruyorum fiyati dedim. Ee bunun bide buraya gelisi var dedi. Sadece arabayi bindigine saymicaksin dedi oylemi dedim. Evet dedi. Bilmiyordum kusura bakmayin dedim indim arabadan. kardes para vermedin dedi. sen sadece evin onune getirdin. Birde bunun iceri girmesi var dedim. Bastim giderken haram olsun diyor. orada cocuklar vardi. noldu abla dediler boyle boyle dedim. Taksiye dogru giderken taksici basti gitti hizlica. Pismanmiyim hazid

aklıma emrah ın eski bir şarkısı geldi:hey hey taksi bütün işlerim gitti aksiiiii.Ne kötü şarkılara maruz kalmış ergenken kulaklarım allahım

Taksiyi sık sık farkli farkli yerlerde kullanirim. Bana hep cok kibar olanlar denk geldi.
Gelecegim yere gelmistim mesela parayi uzattim ve bozuk yok. Taksici para bozdurabilecegimiz yere goturdu beni parayi bozdurduk ve beni inecegim yere geri goturdu birakti. (Bunun icin taksimetre acmadi)

Bazen yanimda bozuk yoksa binmeden once soruyorum bozugum yok sıkıntı olur mu diye. :KK70: Sıkıntı olur diyene de denk gelmedim.

Bazilari kapımi bile aciyor eger kendi araç içinde degilse. Hitap şekilleri de düzgün hic "aplla" diyende olmadi.
Para konusunda ve kibarlik konusunda hatirlayabilecegim buyuk birsey yasamadim. Istanbuldayim not

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben en çok hastane yolunu bilmeyen taksicilere sinir oluyorum burda
İstanbul gibi her yer hastane kaynasa neyse dicem
Ben yapsam o işi bilmiyorum demeye utanırım bunlar müşteriden telefon istiyorlar netten yol tarifi bakmak için :deli:

Para üstü vermemek için nolur benim gönlümü yapsan diyen taksiciye denk geldiğimde şoke olmuştum. Dangalağa bak sanki babamın oğlu da gönlünü yapacağım.

Çok çok iyilerine de denk geldim tabi asla genelleme yapamam. En güzeli kendi araban. Yıllardır binmiyorum taksiye ve hiç özlemedim.

Para üstü vermemek için nolur benim gönlümü yapsan diyen taksiciye denk geldiğimde şoke olmuştum. Dangalağa bak sanki babamın oğlu da gönlünü yapacağım.

Çok çok iyilerine de denk geldim tabi asla genelleme yapamam. En güzeli kendi araban. Yıllardır binmiyorum taksiye ve hiç özlemedim.
Oy o ne.

İlk atandığımda babacığımla gitmiştik atandığım şehre, tabi yabancısıyız, taksici bizden 50tl aldı! Ve ben şehre yerleştikten sonra daha uzun bir mesafeyi hep 9tl vererek gittim! Pislik herif haram olsun! Taksicilerle ilgili tek kötü anım bu, genelde kibar insanlara rast gelmişimdir, 2seneye yakındır da kendi arabımızla gidip geliyorum çok şükür

bende bi taksiciye denk geldim. Kufur etmemek icin zor tuttum. Taksimetre de 22. Tl yaziyor adam 44 tl diyor. Bende taksimetre var goruyorum fiyati dedim. Ee bunun bide buraya gelisi var dedi. Sadece arabayi bindigine saymicaksin dedi oylemi dedim. Evet dedi. Bilmiyordum kusura bakmayin dedim indim arabadan. kardes para vermedin dedi. sen sadece evin onune getirdin. Birde bunun iceri girmesi var dedim. Bastim giderken haram olsun diyor. orada cocuklar vardi. noldu abla dediler boyle boyle dedim. Taksiye dogru giderken taksici basti gitti hizlica. Pismanmiyim hazid

helal olsun neden pişman olasınız.. asıl onlara haram zıkkım olsun..

Taksici sevmiyorum bende
Çocukla yskın mesafe binmek istiyorsun şurdan yürü git diyor yolu biliyorum almayacaksan başka taksi çevireceğim diyorum tamam bin diyor biniyorsun arabayı öfkeli öfkeli sürüp benden hıncını alıyor paranın üstünü De vermeden defolup gidiyor
Kar olur mesafe beğenmezler para kazanamıyoruz diye de ağlarlar sonrasında
Yani taksicilerin içinde iyi insanlar vardır tabiki de bana henüz denk gelmedi

Ay ne kadar gıcık ve iticiler. Taksi yönünden benim şansım sanırım hep yaver gitti. 11 tutuyorsa bozuk yoksada varsada 10 alır. 15 lira tutuyorsa 10a götürüverem derler :-) angaralı taksicilere sinir oldum bak şimdi

Valla kimse kusura bakmasın Türkiye de en azından benşm gezip görüp yaşadığım şehirlerde taksicilik sektörü iğrenç bir hâl almış vaziyette. Uber keşke her şehre gelse mis gibi gönül rahatlığıyla kullansak. Ama yok biz de işini yapanı hep engelleme hep hor görme o da yetmez yasak getirme var :KK12:

İşe yarar mı bilmem ama taksiye binmeden yolum 12 tutuyorsa 10 versem olur mu der binerim. Uzun mesafeye çok daha ucuza götürdüğü de olmuştur. Önceden anlaşmak en iyisi diye düşünüyorum

Okudum okudum sinirden kudurdum sonra bu yaptığınızı okuyunca hani insanın içine su serpilir ya onun gibi bi oooohhh dedim oooohhhh . Süpersiniz

Selam kızlar
2 örnekle genelleme yapmicam.
Ama yaşadığım şu iki olaya bakar mısınız?

1. Olay
Taksiyle eve geliyorum 10.50 tl tutuyor taksimetrede..
Adam “dönüp bırakim” diyor 11 tl yazıyor..
Gayriihtiyari “ne kadar” diye soruyorum..
13 tl diyor..
20 veriyorum, “ablam bozuh yoh” diyip 5 tl veriyor para üstü!!!!
Normalde çok konuşkan bir insanken yaşadığım olay karşısında afallayıp başkası adına utanıp kendimi arabadan atıyorum elimde 5 tl ile..

2. Olay:
Taksiye biniyorum. 36 tutuyor.
50 uzatıyorum..
Adam para üstünü veriyor iniyorum araçtan.
Adam gaza basmış giderken elime bakıyorum para üstü 13 tl...

Salak bir insan olduğumu kabul etmiyorum..
İnsanların 3-5 tl için harama tenezzül etmeyeceğini düşünecek kadar saf olabilirim..
Ama şu bir gerçek ki, şehirde yeni olduğumuzu fark edip o şaşkınlığı bir güzel kullanan insanlardan nefret ediyorum..
Ee, ankara'ya ozel bi durum mu bu simdi? Başlık hoş olmamış..
Kabul etmeyip hakkinizi istemeniz cok da zor bi şey degildi bence.. Zor olmamali yani..
Onun dışında yaşadığınız şeyler elbette hoş değil, bu tip insanlar her yerde malesef..

Bizim burda bana iyisi denk geldi sanirim hep.. arada alkol fln alcaksam arabasiz cikiyorum daha 2 hafta olmadi 12 tuttu 20 verdim bozuk yok diye 10tl verdi adam bana... Daha oncede arabayi ise birakip torene gittim donuste yagmur yagdi baska adam yine duz hesap aldi...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X